Dodaj do ulubionych

Wakacje nad morzem - Chłapowo

IP: *.* 15.04.02, 10:36
Cześć,ostatnio pojawiło sie kilka postów z pytaniem o kwatery nad morzem. Ja w poprzedni weekend majowy byłam z niespełna 3 - miesięczną Dianą i mężem i koleżanką w Chłapowie tj. 2 km od Władysławowa. Za pokój z łazienką (prysznic) płaciliśmy 20 zł/os. Na korytarzu dostępna była lodówka, kuchenka, zlew, trochę naczyń. Oprócz tego była sala ogólnodostępna gdzie był TV, video i stół do ping-ponga, grill. Nie było żadnego placu zabaw dla dzieci, ale może w tym roku już coś jest. Budynek jest nowy (kilkanaście pokoi) i w zeszłym roku chyba pierwszy raz przyjmowali gości. Właściciele sami mają ok. 2-letnią córeczkę.Do morza bardzo ładną drogą - rezerwatem było ok. 600 m. Dało się przejechać wózkiem. Adres:Aleksandra i Karol JEKAul. Władysławowska 6084-120 Władysławowo0-58 674-32-84Pozdrawiam,Ludek
Obserwuj wątek
    • Gość: mamula Re: Wakacje nad morzem - Chłapowo IP: *.* 15.04.02, 11:34
      mhm,bylam u nich 2 lata temu jak dopiero, co pobudowali ten dom.Ale niestety nie mam dobrych wrazen. Ale raczej zwiazanych z Wladyslawowem w lecie. Nigdy tam nie pojade.To tak jakby wziac dwie marszałkowskie w godzinach szczytu.Koszmar.Absolutnie nie polecam urlopu z malymi dziecmi w takich miejscach.Rowniez wazny jest dom, w ktorym sie mieszka.My przezylismy koszmar. Bylismy z polrocznym dzieckiem a za sciana towarzycho kilkunastosobowe, tez z dziecmi,tyle,ze starszymi, ktorzy wracali nachlani po nocy (dorosli oczywiscie), trzaskali drzwiami, darli sie, ganiali, tv na caly regulator. Oczywiscie to nie byla wina gospodarzy, ale nasza,ze nie wzielismy pod uwage jednej rzeczy, jak sie jedzie z malym dzieckiem, to powinno byc to miejsce kameralne, a nie pensjonat.Pani gospodyni tez nas zaskoczyla, bo przy rozliczeniu, umowionym wczesniej, kazala sobie doliczyc nagle 100 zl za wode dla dziecka (mala wanienka)o czym nie bylo mowy wczesniej(umawialismy sie ,ze dziecko za darmo)Przepraszam,ze ja tak nieprzychylnie.Nie chce podwazac,co koleznaka wyzej napisala, ale po prostu musialam sie podzielic swoimi doswiadczeniami,zeby ktos wzial to pod uwage. Szkoda, aby kolejna osoba miala zmarnowany urlop.Zreszta inaczej to wyglada w weekendy poza sezonem a inaczej w lecie. Jak ktos lubi patrzec na tysiace ludzi sunacych po miescie i po plazy to Ok. Choc samo Chlapowo to mala wioseczka dosc mila, tyle,ze do morza kawalek i nie ma tam co robic. W koncu nad morze sie jedzie, aby byc blisko wody, a nie pól, te sa wszedzie.Mnie sie wydaje,ze to jest fajne miejsce dla mlodziezy spragnionej rozrywki i wrazen ;)Pozdrawiam!!!
      • Gość: ljaworo Re: Wakacje nad morzem - Chłapowo IP: *.* 15.04.02, 12:40
        Co do miejscowości na pewno masz rację. W sezonie nawiedza ją dużo ludzi. W maju we Władysławowie była cisza i spokój, a Chłapowo to w ogóle właściwie wymarłe. Podobnie z towarzystwem za ścianą. Jak my byliśmy to były akurat same rodziny z dziećmi w różnym wieku i nie było żadnych ekscesów, wrzasków, trzaskania drzwiami itp. Również nikt od nas nie chciał żadnych dodatkowych pieniędzy, a tez byliśmy z malutkim dzieckiem. Widocznie mieliśmy więcej szczęścia. Ja oczywiście nie mam żadnego interesu w tym, żeby reklamować ten pensjonat. My akurat spędziliśmy miły weekend. Chodziliśmy na spacery do Władysławowa lub nad morze (do przejścia ok. 600 m., ale za to bardzo przyjemną trasą), trochę pojeździliśmy po okolicy, pograliśmy sobie w ping-ponga, zrobiliśmy grila itp. Dla nas to było to czego oczekiwaliśmy. Nie nastawialiśmy się na chodzenie po pubach, kawiarniach ani miejscach dla dzieci, Diana miała wtedy niespełna 3 miesiące. Być może po tym co przeczytałam teraz zastanowię się czy pojechać tam drugi raz.A może ktoś ma namiary na jakieś inne kwatery i opisze swoje wrażenia.Pozdrawiam,Ludek
    • Gość: mimi Re: Wakacje nad morzem - Chłapowo IP: *.* 15.04.02, 13:17
      Moje serducho zaczęło pikać, gdy zobaczyłam, że kto? napisał o Chłapowie. Spędzili?my tam z mężem cudowne dwa tygodnie, mimo, że w deszczu (jeszcze nie mieli?my Emilki). Bardzo odpowiadało nam to, że była cisza i spokój, a wystarczył spacer i byli?my we Władysławie, gło?nym i pełnym rozrywek. Cudowne było to, jak wieczorem wracali?my do wyciszonego miasteczka. Do pensjonatu mieli?my sporo zastrzerzeń, ale było dużo kwater do wynajęcia. Polecam Chłapowo! Justyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka