Dodaj do ulubionych

Sobieszewo?

IP: *.* 11.02.03, 02:19
Czy ktoś był kiedykolwiek w Sobieszewie na wakacjach? Czy jest to miejsce godne polecenia? Czy sa tam miejsca do spacerów z dzieckiem? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje o tym nadmorskim miasteczku/wsi?pozdrawiammonikag
Obserwuj wątek
    • Gość: Dor Re: Sobieszewo? IP: *.* 11.02.03, 10:09
      Sobieszewo to w tej chwili jest już dzielnica Gdańska. Jest tam plaża i las w razie niepogody można wybrać się na spacer do Trójmiasta lub przeznaczyć cały dzień na wyprawę do Oliwskiego ZOO. Informacje na temat Sobieszewa znajdziesz na stronie www.trojmiasto.pl jest tam odwołanie do strony Wyspy Sobieszewskiej (nie pamiętam niestety dokładnego adresu)Pozdrowienia Dorota z Gdańska
      • Gość: Dor Re: Sobieszewo? IP: *.* 11.02.03, 10:12
        znalazłam adres www.wyspa.plDorota
    • Gość: Katasia Re: Sobieszewo? IP: *.* 11.02.03, 12:16
      Pragnę wtrącić swoje trzy grosze, oprócz wiadomości które poleciła Dorota na stronach www. Ja mieszkam pod Gdańskiem, w Sobieszewie bywam dosyć często (tam miałam pierwsza randkę!). Chyba mogę polecić to miejsce na wypoczynek z małym dzieckiem. Zaletami jest umiarkowany tłum - na plaży w sezonie dużo, dużo mniej osób w nadmorskich kurortach. Plaża bardzo szeroka. Nikt nie zadepcze Twojego maluszka, który będzie mógł hasać do woli. Do tego szeroki pas lasu - dobre miejsce na spacerki. Poniewaz jest to zatoka a nie otwarte morze fale są łagodniejsze i mniej wieje. Do innych atrakcji niedaleko. Gdy niepogoda wsiadacie w auto (komunikacja miejska też działa nieźle) i jedziecie do centrum Gdańska. Niedaleko rezerwat ptaków. Jednym słowem ciche i spokojne miejsce - ja uwielbiam poza sezonem. A i w sezonie jest naprawdę znośnie. MInusy? Przez Sobieszewo przechodzi dosyć ruchliwa (zwłaszcza w sezonie) ulica, którą często trzeba przkraczać... To sobie zobacz na mapie na stronie www. Jak masz pytania to pisz.Pozdrawiam,Katasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka