italia06 18.07.11, 14:31 Czy możecie polecić coś sensownego w Sobieszewie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
halina.mart Re: Sobieszewo 28.07.11, 10:14 Właśnie wróciliśmy z Sobieszewa i osobiście nie poleciłabym nikomu tej miejscowości. Może to są tylko moje odczucia, ale: 1. Spotkaliśmy się z nieuczciwością gospodarza tzn. meilem uzgodniliśmy szczegóły wynajmu domku, potwierdziliśmy telefonicznie, a po przyjeździe podniósł o 1/3 cenę wynajmu, 2. Warunki i wyposażenie domku z lat osiemdziesiątych ( jak sobie przypomnę tę wykładzinę na podłodze to mi się robi niedobrze ), 3. Daleko do plaży ( ok. 2 km ), samochodem nie polecam bo i tak z 200 - 300 m trzeba dojść pieszo z parkingu, a byliśmy świadkami rozpaczy rodziny, której w biały dzień ( ok. 14.00 ) w okolicach 3 straganów z cindzibołami ukradziono samochód. 4. Ceny pamiątek dwa razy wyższe niż np. na Helu. 5. W ogóle miejscowość, z czasów socjalistycznych zatrzymała się w rozwoju na przełomie lat 80 - 90. 5. Zimna i brudna woda w morzu i co nas bolało najbardziej brak pogody, nawet nie ubrałam stroju a mąż jak lubi pływać nawet nie wszedł do wody. Plaża jest rzeczywiście piękna, a polecam też jedzenie bo jest smaczne w knajpkach zaraz za mostem pontonowym. Odpowiedz Link Zgłoś
max.mimi Re: Sobieszewo 29.07.11, 13:22 Przeczytałam Pani komentarz i nie mogę uwierzyć w to co Pani pisze. Wyspa jest przepiękna i unikatowa w naszym kraju. Wynajmuję domek wczasowiczom, którzy nawet po latach do mnie wracają i zawsze słyszę same pochwały, miłe słowa etc. Zapraszam Panią z Rodziną w przyszłości aby udowodnić, że jest inaczej. Pani po prostu trafiła na nieuczciwych ludzi. Proszę zapoznać się z moją ofertą i przekona się Pani, że istnieją piękne domki, działki i posesje.. Patrz: www.bonda.hejwakacje.pl www.domek-nawyspie.123.pl A propos pogody - nikt z nas na nią nie ma wpływu, więc trudno mieć o to żal do wynajmujących. Właścicielka domku w Sobieszewie. Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Sobieszewo 29.07.11, 17:11 No trudno żeby dobrze nie pisać o swojej miejscowości jeśli się wynajmuje domek turystom.A tak na marginesie do morza z ulicy Tęczowej gdzie jest domek nie ma 700 m a prawie 1,5 km.Kolejna nie ścisłość która bardzo wkurza turystów jeśli tam przyjadą. Odpowiedz Link Zgłoś
max.mimi Re: Sobieszewo 01.08.11, 14:41 Trudno nie zachwalać swojego miejsca jeśli wszyscy się nim zachwycają. Proszę wejść na podane strony, obejrzeć zdjęcia - może jednak podzieli Pan/Pani moje zdanie. Do morza odległość jest taka jak pisałam i naprawdę nie wiem skąd te 1,5 km. A teraz Ja na marginesie - proszę skupić się lepiej nad swoją pisownią, a zwłaszcza nad błędami ortograficznymi. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Sobieszewo 01.08.11, 15:45 max.mini jeśli jest tam tak ładnie i wszyscy się tym zachwalają to dlaczego na tym forum żebrasz kolejnych gości do swojego cudownego domku?.Dalej potwierdzam że z ul.Tęczowej do plaży jest około 1.5 km. zwykły głupi gps to wskaże nie mówiąc o sztabówce,po za tym woda brudna a jedynie jest plusem bardzo ładna plaża.I jeszcze jedno nie widzę błędów ortograficznych w moim poprzednim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
max.mimi Re: Sobieszewo 01.08.11, 18:30 To, że nie nie widzisz swoich błędów ortograficznych najlepiej dowodzi, że ............. W tej wypowiedzi również go popełniłeś. A wracając do sedna sprawy, to reklamuję swoją ofertę na tym forum i nie widzę w tym nic niestosownego i zapewniam Cie, że nie muszę "żebrać" o gości. Nie będę się spierać o długość trasy nad morze, widocznie te 1,5 km zrobiłeś okrężną drogą. Ponieważ mnie słownie atakujesz, a ja takich ludzi nie lubię - to dlatego poprzestanę na tej wypowiedzi i nie odniosę się już do żadnej przez ciebie poruszonej kwestii. Nadal serdecznie pozdrawiam i życzę miłych oraz spokojnych dni. Odpowiedz Link Zgłoś
halina.mart Re: Sobieszewo 01.08.11, 10:49 Niestety takie są moje odczucia, sama bym chciała, aby było inaczej. Dziękuję za zaproszenie, ale nad nasze morze prędko się nie wybiorę. Lepiej nadłożyć kilometrów, ceny wynajmu są też nie wiele wyższe, a standard o wiele, wiele lepszy i jechać nad ADRIATYK. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Sobieszewo 02.08.11, 01:16 Na gorąco godzinę po powrocie piszę. Właśnie wróciłam z wyspy, ale byłam kawałek dalej niż w samym centrum Sobieszewa ( Trałowa). Plaża szeroka, woda czysta i nawet ciepła jak na Bałtyk. Byłam z dziećmi pod namiotem, więc napiszę, co mnie osobiście w takiej sytuacji bardzo się podobało. Plaża dla chcących rzeczywiście wypocząć, czyli bez tłumów - dzieci zgubić tam trudno ( w tłumie). Droga na plażę ( z Trałowej) około 600 metrów przez cudownie pachnący, sosnowy las. Brak żetonojadów, straganów z pokusami i innymi bzdetami (w samym Sobieszewie straganów w wszelkim miksem sporo, barów również, turystów dużo więcej). Spokój, cisza, brak drących się nocami pijaków. Pogoda niezależna od miejscowości, więc co tu winić samo Sobieszewo ? Ja trafiłam akurat na pochmurną, ale ciepłą i bez deszczu. Wracam tam za rok, więc podobało mi się (dzieciakom również). Sporo gości na kempingu było wieloletnich ze względu na brak tłumów. Ja osobiście polecam, ale wszystko zależy od tego, co kto lubi i czego szuka myśląc o wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
marex59 Re: Sobieszewo 02.08.11, 15:18 Oczywiście że tam będzie spokój , bo tak daleko od centrum nikt się nie zapędza [prawie 5km do centrum]. Każdy ma jakieś swoje predyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
kamciasta0422 Re: Sobieszewo 19.08.11, 19:06 Właśnie wróciliśmy z wakacji w Sobieszewie, gościliśmy u Pani Kasi (Ul. Nadwiślańska 14). Rezerwując pokój 2 osobowy Pani Kasia poinformowała nas że łazienka jest wyłącznie na 2 pokoje 2 osbowe. Na miejscu okazało się, że łazienka razem z ubikacją jest na 4 pokoje 2 osobowe, a nawet w pokoju 2 osobowym potrafi mieszkać 4 osoby. Więc prosze sobie wyobrazić, że korzystanie z łazienki rano i wieczorem graniczy z cudem. Nie polecam tej kwatery, chyba że Państwo lubiecie stać w kolecje do toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Sobieszewo 22.08.11, 20:52 A czy zamiast chamstwa nie możesz po prostu odpowiedzieć? Nie wiem gdzie jest to cholerne Sobieszewo i mam prawo, nie muszę wiedzieć gdzie leży każda nadmorska dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
magsmi1 Re: Sobieszewo 01.03.14, 13:20 Tak, Sobieszewo leży nad Zatoką Gdańską. Dokładnie to 15km na wschód od Gdańska, jadąc dalej w kierunku wschodnim za 5km jest ładniejsze i spokojniejsze Świbno - mogę polecić kwaterę ;), potem jest prom na Mierzeję Wiślaną (Mikoszewo, Stegna, Krynica M.). Na Wyspę Sobieszewską warto przyjechać, by pozwiedzać przy okazji Trójmiasto - jeżdżą miejskie autobusy :) Odpowiedz Link Zgłoś