Dodaj do ulubionych

koniec sierpnia - Łeba czy Mrzeżyno, poradźcie!

18.04.07, 13:06
Witam Państwa!

Chcę wyjechać z moją niepełnosprawną córeczką pod koniec sierpnia na turnus
rehabilitacyjny, padło na ośrodek "Laguna" w Mrzeżynie lub "Mazowsze" Łeba.

Boję się troszkę tłoku w Łebie.
Proszę mi coś doradzić odnośnie tych miejscowości, gdzie lepiej jechać.

Jakie jest wyżywienie w tych ośrodkach, czy jest dość duży wybór dla dziecka?

bede Państwu wdzięczna za wszelkie sugestie i informacje
Pozdrawiam Dorota
Obserwuj wątek
    • aga_mama_zuzy Re: koniec sierpnia - Łeba czy Mrzeżyno, poradźc 18.04.07, 14:12
      Byliśmy dwukrotnie w Lagunie, wrażenia jak najbardziej pozytywne, w tym roku
      planujemy tam wakacje po raz trzeci na początku sierpnia. Jeździmy na "zwykłe"
      wczasy, ale akurat w tamtym roku podczas naszego pobytu był także turnus
      rehabilitacyjny więc troszkę postaram sie pomóc.
      Wyżywienie bardzo dobre, chyba wszyscy mają to samo. Nie znaliśmy się z nikim z
      turnusu rehabilitacyjnego na tyle, żeby pytać o to. Codziennie trzy posiłki, do
      obiadu deser, na kolacje owoc lub odwrotnie. Posiłki serwowane do stołu, rano
      dodatkowo płatki musli i kukurydziane w kilku smakach do wyboru. Nasza (wtedy)
      3latka jadła posiłki bez większych problemów a w domu raczej była z tych
      wybrednych.
      Sam ośrodek super, w tym roku bedzie czynny aquapark więc będzie to alternatywa
      na gorszą pogodę. Oprócz tego w każdym turnusie jest organizowany balik dla
      dzieci.
      W samym Mrzezynie jest wesołe miasteczko, jeździ ciuchcia, jest basenik z
      piłeczkami. Plaża fajna, długo jest płytko i bezpiecznie dla dzici.
      Tyle o Mrzeżynie, w Łebie nie byliśmy.
      Aha, w samym Mrzeżynie na spacerach spotykaliśmy naprawdę dużo grup z dziećmi
      niepełnosp[rawnymi, więc to chyba popularna miejscowość na takie wyjazdy.
      Pozdrawiam, Agnieszka
      Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć o Lagunie, to śmiało pytaj, pomogę w miarę
      możliwości.
    • ol2 Do Mamy Zuzy... 18.04.07, 19:01
      napisałam na priva

Dorota
      • emka75 Re: Do Mamy Zuzy... 18.04.07, 20:31
        Ja też z rodziną wybieram się do Laguny w Mrzeżynie. Bedziemy tam na przełomie
        lipca i sierpnia, zarezerwowaliśmy już domek, bo oprócz mnie, męża i 3-letniego
        synka jedzie jeszcze moja siostra z córą. Prawdę mówiąc wybierając ten ośrodek
        sugerowałam się twoją opinią Mamo Zuzy. Mam do ciebie pytania: plac zabaw -
        jaki jest, czy daleko do plaży oraz czy imprezy organizowane wieczorem w
        ośrodku nie przeszkadzają maluchom w spaniu. Zresztą tak czy owak i tak
        pojedziemy bo juz wpłaciliśmy zaliczkę.
        • aga_mama_zuzy Re: Do Mamy Zuzy... 20.04.07, 12:11
          Mam nadzieję, że Wasze wrażenia będą pozytywne. Zresztą mamy duże szanse na
          spotkanie, bo my będziemy od 4 sierpnia.
          Co do placu zabaw - on akurat jest (na tle całego ośrodka) taki sobie.
          Najbardziej przeszkadzał mi brudny piasek w piaskownicy, ale jest możliwe, że w
          tym roku wymienią, były takie zapewnienia. Hustawki starej daty, drewniany
          domek ze zjeżdżalnią, oprócz tego jeszcze dwie ślizgawki.
          Do plaży blisko - jakieś 150 - 200 m do najbliższego zejścia.
          Ośrodek nie jest bezposrednio w "centrum" Mrzeżyna, w samym ośrodku przez
          ostatnie 2 lata pomimo różnych imprez było bardzo cicho. O 22 już pełen spokój.
          Jestem ciekawa jak bedzie w tym roku po otwarciu aquaparku.
          Pozdrawiam, Agnieszka
          • emka75 Re: Do Mamy Zuzy... 21.04.07, 14:30
            Dziękuję za odpowiedź. Chyba się jednak nie spotkamy bo będziemy do 3.08.
            Zresztą czekam na ten wyjazd jak na zbawienie wink. Nad Bałtykiem ostatni raz
            byłam 15 lat temu, mam tylko nadzieję że pogoda dopisze, a jak nie to zostanie
            aquapark. Dobre i to.
    • mamaigusi Re: koniec sierpnia - Łeba czy Mrzeżyno, poradźc 21.04.07, 15:10
      Witam,
      moja niepełnosprawna siostra już trzy razy była w ośodku Mazowsze w Łebie. Była
      bardzo zadowolona. Zawsze jeździła przed samym rozpoczęciem sezonu, żeby nie
      było tłoku. Okolica jest bardzo ładna, jedzenie na pierwszym turnusie nie było
      rewelacyjne, ale już na kolejnych był już szwedzki stół i wszystko było bardzo
      smaczne. Ośrodek położony jest blisko morza. Nie ma problemu z dojściem do
      morza jeśli chodzi o wózki.Jedynie sam podjazd juz na plażę nie był
      zachwycający i samemu trudno było sprowadzić po nim wózek ( nawet dziecinny),
      ale na szczęśćie w koło było sporo życzliwych osób, które bardzo chętnie
      pomagały. Na terenie ośrodka jest duży plac zabaw, dostosowany dla potrzeb
      dzieci nie pełnosprawnych. Ośrodek składa się z kilku kompleksów mieszkalnych,
      które różnią się standardem. Siostra miała pokój dostosowany dla osób
      niepałnosprawnych, więc spokojnie spędzała tam dwa tygodnie, świetnie sobie
      radząc. Obsługa i pracownicy ośrodka byli sympatyczni. ogólnie bylismy wszyscy
      zadowoleni ( a ponieważ odwoziłam siostrę na te turnusy, więć miałam możliwość
      zobaczyć wszystko sama) Polecamy Mazowsze. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania
      chętnie odpowiem. A tak przy okazji, to też jestem tez ciekawa, jak jest w tym
      drugim ośrodku w Lagunie. Interesuje mnie właśnie punkt widzenia osoby
      niepełnosprawnej. Jesli mozna to poprosze o jakies namiary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka