Dodaj do ulubionych

karwia - posiłki

12.05.07, 15:03
jedziemy w sierpniu do Karwi z 2 dzieci: 6 i 2 lata. Czy możecie polecić
sprawdzone miejsce, gdzie można zjeść smaczne, zdrowe i w miarę tanie obiady?
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: karwia - posiłki 12.05.07, 21:49
      witaj
      Bodajże Złota Rybka - jak dojdziesz główną ulicą Karwii do morza (do
      skrzyżowania) gdzie w prawo na Jastrzębią jedziesz - skręcasz w prawo i po paru
      metrach masz knajpkę pod zadaszeniem, ale otwartą chyba o nazwię Zlota Rybka.
      Smaczne pierogi, zupy, ryba. Średnio drogo-tanio, ale ... smacznie.
      Idąc główną uliczką w stronę morza, mijasz punkt apteczny, cukiernio-piekarnię
      i jakieś 50 metrów dalej po lewej jest restauracja a'la szałassmile
      Nie pamiętam nazwy - charakterystyczna bo z drewna. Część jest pod zadaszeniem,
      ale otwarta, część zamknięta. Tam są podawane zestawy obiadowe bądź pojedyncze
      dania (zupa pomidorowa dla dziecka pycha, klopsiki w zestawie itd). Tam też
      napijesz się kawki pysznejsmile Reszta knajpek przy głównej to przede wszystkim
      pizza, ryby i ew. kebab. Mieszkałam w Morenie - przy wjeździe do mieścinki i
      zaraz za nią też dobrze serwowali szczególnie pizzę. W stronę wschodnią idąć są
      też takie malusie knajpeczki - naleśniki itp, ale tam nie jadałam nigdy.
      Generalnie te dwie knajpki są i największe i z najsamczniejszym jedzonkiem.
      Reszta - dla mnie mała, średnio sprawdzona. Może ktoś inny coś znalazał
      ciekawego...
      Aha- cukiernia fajna!!
      A na plażay przy pogodzie jak najbardziej można skoczyć po kurczaka z rożna
      (zaraz przy wejściu na plażę) - i tam go spałaszowaćsmile.
      Powodzenia i pozdrawiam
      Ania
      pzdr
      Ania
    • kala57 Re: karwia - posiłki 13.05.07, 07:39
      dzięki,
      jedziemy do Karwi pierwszy raz, będziemy mieszkać w pensjonacie "Sztorm".
      • krasulas Re: karwia - posiłki 13.05.07, 10:07
        wiesz - patrzyłam na jego stronę- nie wiem który to pensjonat - tam jest masa
        nowo powstałych 2-3 letnich domów (szukałam też mapki, ale...). Myślę, że to
        okolice kościoła. Jeśli tak, to nienajgorzej - jest tam malusi deptak,
        niewielki ruch uliczny. Są też tam chyba dwie stołówki - malutkie - nie znam
        ich potraw. Karwia ma jedną głóną ulicę - wjeżdżasz nią do niej - prowadzi w
        stronę morza/brzegu i potem skręca w prawo na Jastrzębią/Władysławowo (autem
        spokojnie 10 minut jazdy). To ta ulica o której pisałam Ci wyżej. I w momencie
        jej zakrętu na prawo, możesz skręci w lewo (w ramach spaceru) i iść do samego
        końca - dojdziesz do bodajże ujścia rzeczki. Na samym cypelku knajpka, woda
        cieplutka, czyściutka. Okryliśmy to miejsce na samym końcu - a szkoda - stamtąd
        spacerkiem wracasz plażą do głównych wejść.
        Ja byłam z 2,5 letką w Karwi rok temu. Straszne tłumy, plażą super, woda zimna:-
        ) Baza wypadowa świetna - tylko uważajcie przy niepogodzie na jazdę na
        Trójmiasto - trzeba przewidzieć korki. Byliśmy większą grupą - było ok.
        Słonecznego i udanego pobytu.
        Pozdrawiam
        Ania
    • aa_bb_cc Re: karwia - posiłki 15.05.07, 00:04
      Byliśmy w Karwi już 2 razy. Karwia to rzeczywiście trochę "dziura", ale na
      wyjazd z dziećmi się nadaje. Nie ma dyskotek więc (na szczęście) nie ma amatorów
      szybkich jazd samochodem. To właściwie kawał pola (bez drzew), na którym
      powstało mnóstwo pensjonatów i domów wczasowych. Jest w czym wybierać. W Karwi
      jest piękna plaża i chyba najładniejsze dojście do morza. Jeśli chciałabyś
      zabrać rodzinkę na dobry sprawdzony obiad (albo śniadanie i kolację ) polecam
      jedzenie w Pensjonacie Batory albo Nautilius. Mieszkaliśmy w jednym i w drugim
      więc z czystym sumieniem mogę polecić. Oni serwują wyżywienie dla swoich gości,
      ale ludzie z zewnątrz też mogą jadać. Nie wybiera się co prawda z karty
      (przygotowują codziennie 2 obiady do wyboru), ale nie zapłacisz też zapewne tyle
      co w knajpie na "mieście". Życzę udanego wypoczynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka