Dodaj do ulubionych

Łazy nad morzem - prosze o opinie

01.06.07, 12:01
Hej,
Wybieram się na początku lipca do Łaz nad morzem. Mam zamiar mieszkać w
pensjonacie Muszelka.
Jeżeli macie jakieś opinie, uwagi na temat tej miejscowości, kwatery itp.
przeczytam z ciekawością.
Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 01.06.07, 13:50
      Witam. Ja również na początku lipca mam zaplanowane wakacje też w miejscowości
      Łazy z tym że w ośrodku Jantar.Jade tam po raz pierwszy , mam nadzieje że nie
      będe żałowac. Wszystko blisko,morze,plaża. las, sklep,stołówka. Dla mnie to
      ważne gdyż jade tam sama z dzieckiem. Pozdrawiam.
      • mama_natalci Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 01.06.07, 14:58
        My tez wybieramy sie do miejscowosci Łazy do ośrodka Fala1 na poczatku lipca.
        Jedziemy z nasza 2,5 letnia córeczka.

Pozdrawiam.
        • rybcia.rybcia Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 05.06.07, 16:22
          My jdziemy do osrodku fala1 od 7 lipca , bedizemy tam tydzien
          • mama_natalci DO rybcia.rybcia: 06.06.07, 08:14
            Czesc, my tez jedziemy od 7 - 14 lipca.Pewnie sie spotkamy.W jakim wieku macie
            dzidzię?
            Pozdr.
            • madek26 Re: DO rybcia.rybcia: 06.06.07, 08:45
              Ja już pisąłam. moja ma 2.8 roku smile
              m.
      • madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 01.06.07, 21:32
        To super dziewczyny,moja córcia ma 2,8 rokusmile. Mam nadzieję,że będziemy się
        dobrze bawić,może się spotkamy smile?
        magda
        • arielka25 TYLKO nie Muszelka!!!!! 01.06.07, 22:53
          byłam tm rok temu z rocznym dzieckiem . Niepolecam gość porazka. Niczego nie
          wolno było robić. mieć w pokoju swojego czajnika, mokrych ręczników, jak
          dziecko w nocy popłakiwał zwracał na drugi dzień uwaę ...itd. Warunki średnie,
          duża ilość pokoi koło siebie.Ogólnie Nie polecam, ja uż bym tamnigdy
          niepojechała !!!
          pozdr
          • madek26 Re: TYLKO nie Muszelka!!!!! 02.06.07, 09:04
            No cóż już zrobiłam rezerwację, i wpłaciłam zaliczkę trudno jest coś znaleść na
            odległość. Może nie będzie tak źle...sad.
            m.
    • gan33 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 02.06.07, 12:04
      Nie znam tych ośrodków o których piszecie ale Łazy są super, cicho ,spokojnie,
      nie to co Mielno, gdzie nie można nawet zaparkować ,wszędzie stragany
      gwar.Plaża w Łazach taż jest fajna, ja mieszkałam na ulicy Leśnej i te okolice
      polecam. Jeśli chodzi o Chamstwo w Muszelce-o ile to prawda, to nie rozumiem
      ludzi, kasą owszem -ale warunki zaściankowe. Może trzeba mu to uświadomić
      delikatnie.
      • madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 05.06.07, 08:37
        hej czy ktos jeszcze ma jakieś uwagi smile?
        m.
    • oltynka1 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 06.06.07, 10:50
      Ośrodka Muszelka nie znam, ale Łazy są doskonałym miejscem na letni wypoczynek.
      Byłam tam kiedyś z wtedy 5-letnią córką (teraz ma prawie 9 lat). W tym roku
      wybieramy się znowu, na 2 tygodnie do ośrodka EGM (dawna Anna). Już nie mogę
      się doczekać smile.
      Dwa lata temu byliśmy we Władysławowie, wiem, że ma ono jakiś urok i zapewne
      grono wiernych wielbicieli, ale ja cierpiałam z powodu tłoku i hałasu. Łazy są
      więc moim zdaniem idealne dla rodzin z dziećmi, mała miejscowość, wszędzie
      blisko i święty spokój. Chociaż jest gdzie stracić pieniążki smile. Nie jest to
      również taka pustelnia jak w Gąskach...

Polecam gorąco!

Ola

------------------------
    • magdalodz Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 06.06.07, 12:12
      Byłam w zeszłym roku i w tym tez pojadę. Mieszkaliśmy w ośrodku Rusałka. Takie
      domki " późny Gierek" ale fajnie było. Dla mnie ważne, że była stołówka na
      miejscu z całodziennym wyżywieniem. A plaża tak blisko, że w samych gaciach na
      nią szliśmy...Nie pamietam ulicy ale to jest ostatni ośrodek idąc na wschód.
      Tam zresztą zaraz zwijają asfalt i zaczyna se laso-wydma (oj! jak tam jest
      pieknie!!) po drodze żadnych straganów, sklepów itp. Bywały dni, ze wogóle nie
      byliśmy w centrum. Fajne sa Łazy tylko dno troszkę kamieniste było (podobno bo
      ja kąpieli w Bałtyku nie preferuję)
    • madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 06.06.07, 19:13
      a jaka jest plaża i morze/dno morskie w tym rejonie?
      m.
    • chwilka9 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 08.06.07, 10:49
      Pochodze z tych stron i plażuję sie tam od "urodzenia". Na ośrodkach różnie
      bywa więc się nie wypowiadam. Jest to mała miejscowość i na wczasy z dzieckiem
      polecam. Z tym, że oprócz plazy to mało atrakcji: plaża, ryby, lody, pamiątki.
      Ale blisko jest Mielno więc mozna sobie tam podjechać. Woda jest bardzo zimna i
      czasami sie zdarza że przez tydzień są upały a do wody nie da sie wejść. Plaże
      nie są za duże ale każdy znajdzie miejsce bez problemu w przeciwieństwie do
      Mielna. Woda jest czysta (byłam kiedyś w zatoce Gdańskiej-tam to jest syf).
      Jestem tam w każdy weekend jak jest ciepło.
      • madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 09.06.07, 18:53
        to mnie z tą zimna wodą zmartwiłas trochę. ale czy Bałtyk jest gdzieś ciepły?
        m.
        • annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 10.06.07, 17:49
          Hej. Ja jednak mam nadzieje że woda nie będzie aż tak zimna i uda nam sie z
          córcią popluskac, i że pogoda dopisze i że sie nie będziemy nudzic. Jak będzie
          tak będzie,jestem dorej myśli.
    • annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 10.06.07, 17:56
      Hej ja jednak mam nadzieje że woda nie będzie aż tak zimna i ze uda nam sie
      popluskac z córcią. No i że pogoda dopisze i że niebędziemy sie nudzic. jestem
      dobrej myśli. jak będzie tak będzie.
      • anma6 Jantar - Łazy 12.06.07, 08:07

• madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 12.06.07, 21:00
      Ma ktoś jeszcze jakieś uwagi?
      m.
    • sm2000 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 08:11
      Faktycznie Łazy podczas niepogody to porażka .Byłem 2 tygodnie z dzieckiem i
      żoną, pogoda była kiepska i gdyby nie wycieczki samochodowe zanudzilibyśmy się
      zupełnie.
      Łazy to nie żadne miasteczko- to malutka "osada" z jedną uliczką w kształcie
      litery L.Osrodek BRYZA jest calkkiem OK,Muszelka nie wiem, BRYZA w porządku
      takze, JANTAR ceny kosmiczne pokojów , sam ośrodek jest taki że mozna kazdemu po
      nim chodzic nawet z zewnątrz bez problemu.Obok Jantara ma świetny ośrodek
      lubelska Bogdanka.
      Pozdr.
      • sm2000 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 08:13
        miało być ośrodek Fala - bardzo OK, porządnie i czystko.
        POzdr.
    • lena232 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 10:57
      Witam .Również wybieram się do Łaz. Mam pytanie do osób które tam były. Czy
      satam jakiekolwiek atrakcje dla dzieci czy tylko plaza i morze.Pozdrawiam
      • anma6 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 18:00
        Będąc tam z smoim synkiem przez 2 tygodnie nie zauważyłam zadnych innych
        atrakcij.Sami chętnie byśmy skorzystali z jakichkolwiek poniewaz pogoda była
        kiepska i nie nadawała się do plażowania.
        Jest kino letnie w ośrodku Jantar, ale było nieczynne.Był tylko jedno miejsce z
        tzw. kulkami dla dzieci i tam 15 minut zabawy kosztowało 5 zl.
        Innych nie było.Pozdrawiam Ania
      • monna79 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 15.06.07, 14:12
        ja z moją 2 letnią córeczką tez tam będę już 3 raz super cisza plaża nie zatłoczona mała może brykać do woli, w zeszłym roku woda była bardzo zimna (3 stopnie) a co do muszelki mieszkam niedaleko i jedno co zauważyłam to problem z parkowaniem samochodów ale ogólnie spoko.
    • annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 20:01
      Witam. Troche martwi mnie to że tak mało atrakcji jest w Łazach gdyż jestem nie
      zmotoryzowana ,ale są przeciez pks.busy , zawsze można podjechać do Mielna. Oby
      pogoda dopisała. Mam nadzieje że nie zanudzimy sie z córcią. Pozdrawiam.
      • madek26 do annet 13.06.07, 20:58
        skąd jesteś annet? może się spotkamy w Łazach?smile
        jeśli chcesz napisz na priv smile
        pozdr. m.
    • annett26 Do madek 13.06.07, 22:35
      Z Warszawy. A Ty? Być może sie spotkamy ale czy sie rozpoznamy? Mamy dzieci z
      tego samego rocznika ,z tym że moja dziewczynka troche starsza z początku
      roku.Ja będe w łazach od 1do 14.07. A Wy?
      • madek26 Re:do annet 14.06.07, 16:50
        wysłałam Ci maila na gazetowy
        m.
    • magasia Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 15.06.07, 18:06
      Ja też wybieram się z moim synkiem do Łaz, do Ośrodka EGM w lipcu. Słyszałam,
      że ośrodek organizuje zabawy dzieciom - takie mini przedszkole i że jest
      możliwość zostawienia dziecka pod opieką przez 2 godziny dziennie w tym
      przedszkolu. Generalnie myślę, że dzieciom podczas pogody wystarczy morze,
      piasek i inne dzieci, więc dobrze by było, żeby chociaż nie padało i za bardzo
      nie wiało.
      Ja mam inny problem. Będę jechać z Warszawy, nie samochodem, więc się
      zastanawiam jak tam dojechać. Do Koszalina i potem busem? Macie pojęcie jak
      najlepiej dojechać do Łaz?
      • annett26 Do magasia 15.06.07, 18:44
        Ja tez jade z Warszawy do Łaz prawdopodobnie pociągiem. Jak sie dowiedziałam
        gdzieś koło stacji jest przystanek pks i stamtąd można sie dostać do Łaz. Mi
        właściciel ośrodka Jantar zaproponował że ktoś na stacje może pomnie wyjechać
        Spróbuj dowiedzieć sie czy jest taka możliwość, a jak nie to pks 20 minut i
        dojedziecie. No to mamy długą podróż,8 godzin przed sobą. Pozdrawiam.
        • magasia Re: Do magasia 16.06.07, 00:32
          Chyba tak właśnie zrobię-spytam w ośrodku jak się do nich dostać i czy mogą
          pomóc. Podróż trochę mnie niepokoi, ale trudno, jakoś przeżyjemy. Dzięki za
          radę.
    • gami13 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 17.06.07, 17:26
      przy dworcu stoi ogrom prywatnych busow i duzo z nich jezdzi do Laz wiec z
      transportem nie ma problemu
      • r0sie kwatery prywatne 17.06.07, 17:35
        Witam, planuje rowniez wyjazd do tego miejsca.
        Czy oprocz osrodkow wypoczynkowych sa w Lazach kawtery prywatne, najlepiej na
        uboczu i sprawdzone przez Was?
        Bede wdzieczna za namiary.
    • katrem Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 27.06.07, 19:23
      właśnie rozważam tygodniowy pobyt w fali1 na początku sierpnia
      i z tego co widzę, to chyba wszyscy są zadowoleni i z miejscowości i z tego
      ośrodkasmile
    • jolapol2 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 27.06.07, 22:54
      w lazach bylam 2 lata temu. cicha przyjemna dziura w sam raz na wakacje z
      dzieckiem.spokoj, szerokie plaze, malo ludzi, blisko do mielna.bylam bardzo
      zadowolona i jeszcze tam wroce
    • madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 16.07.07, 13:21
      Hej, wlasnie jestem po urlopie i mam odpowiedz na swoje pytanie sad.
      Nie polecam z pewnocia pensjonatu Muszelka pod zdanym wzgledem to po pierwsze,
      po drugie w ogole stracialm resztki sympatii do polskiego morza po dwoch
      tygodniach spedzonych w deszczu.
      Nie bede sie rozpisywac, ale gdyby kto mial pytania o Lazy lub inne zapraszam
      do rozmowy.
      m.
      • chanelka Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 18:32
        Wybieram się do ośrodka Solaris w Łazach i chciałam zabrać rowery, jak jest ze
        ścieżkami rowerowymi?
        • annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 19:48
          Ja żadnych scieżek rowerowych nie zauważyłam .Wypożyczają tam rowery
          trójkołowe i nie tylko ale z tego co widziałam to rowerzyści jeździli po
          chodniku i ulicach , ale może coś przeoczyłam. Z bytnio sie tym nie
          interesowałam.
    • gosia1219 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 00:50
      Ja wybieram się w sierpniu na wczasy do Łazsmile Mam pytanie ,czy tam są jakieś
      koncerty znanych osób?? Jeśli ktoś wie coś na ten temat to niech napiszesmile
      Czekam na wasze odpowiedzi. pozdro Gosia
      • annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 10:41
        Hej.Ja wróciłam niedawno z Łaz i podczas mojej obecności żadnych koncertów nie
        było, to jest maleńka miejscowość i nie sądze żeby tam miały sie odbywać jakieś
        występy. Na pocieszenie powiem że jest tam Karaoke i z tego co widziałam to
        ludzie sie tam świetnie bawią. Może w Koszalinie lub Kołobrzegu będzie coś
        więcej sie dziać. Pozdrawiam.
        • monna79 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 22:04
          witam ja też wróciłam w zeszłym tygodniu z Łaz, w tym roku mieliśmy ze sobą rowery, co do ścieżek rowerowych to jest jedna od ronda w kierunku sianowa, troche po chodniku a reszta drogą, było super już nigdy nie jechałabym tam bez rowerów, można też w drugą stronę w kierunku mielna też jedzie sie super. co do rozrywki to najlepsza jest w "chatce zagratce" karaoke i klimat jest tam niepowtarzalny.
          • madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 30.07.07, 11:09
            Osrodek Solaris jest bardzo fajny. MIeszkali tam moi znajomi. Polecam
            jeszcze "Kajutę Kapitana", fajna atmosferka i dobre jedzenie. Przy ul. Leśnej
            za ośrodkiem Bryza.

pozdrawiam
            m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka