madek26 01.06.07, 12:01 Hej, Wybieram się na początku lipca do Łaz nad morzem. Mam zamiar mieszkać w pensjonacie Muszelka. Jeżeli macie jakieś opinie, uwagi na temat tej miejscowości, kwatery itp. przeczytam z ciekawością. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 01.06.07, 13:50 Witam. Ja również na początku lipca mam zaplanowane wakacje też w miejscowości Łazy z tym że w ośrodku Jantar.Jade tam po raz pierwszy , mam nadzieje że nie będe żałowac. Wszystko blisko,morze,plaża. las, sklep,stołówka. Dla mnie to ważne gdyż jade tam sama z dzieckiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_natalci Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 01.06.07, 14:58 My tez wybieramy sie do miejscowosci Łazy do ośrodka Fala1 na poczatku lipca. Jedziemy z nasza 2,5 letnia córeczka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rybcia.rybcia Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 05.06.07, 16:22 My jdziemy do osrodku fala1 od 7 lipca , bedizemy tam tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
mama_natalci DO rybcia.rybcia: 06.06.07, 08:14 Czesc, my tez jedziemy od 7 - 14 lipca.Pewnie sie spotkamy.W jakim wieku macie dzidzię? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: DO rybcia.rybcia: 06.06.07, 08:45 Ja już pisąłam. moja ma 2.8 roku m. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 01.06.07, 21:32 To super dziewczyny,moja córcia ma 2,8 roku. Mam nadzieję,że będziemy się dobrze bawić,może się spotkamy ? magda Odpowiedz Link Zgłoś
arielka25 TYLKO nie Muszelka!!!!! 01.06.07, 22:53 byłam tm rok temu z rocznym dzieckiem . Niepolecam gość porazka. Niczego nie wolno było robić. mieć w pokoju swojego czajnika, mokrych ręczników, jak dziecko w nocy popłakiwał zwracał na drugi dzień uwaę ...itd. Warunki średnie, duża ilość pokoi koło siebie.Ogólnie Nie polecam, ja uż bym tamnigdy niepojechała !!! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: TYLKO nie Muszelka!!!!! 02.06.07, 09:04 No cóż już zrobiłam rezerwację, i wpłaciłam zaliczkę trudno jest coś znaleść na odległość. Może nie będzie tak źle.... m. Odpowiedz Link Zgłoś
gan33 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 02.06.07, 12:04 Nie znam tych ośrodków o których piszecie ale Łazy są super, cicho ,spokojnie, nie to co Mielno, gdzie nie można nawet zaparkować ,wszędzie stragany gwar.Plaża w Łazach taż jest fajna, ja mieszkałam na ulicy Leśnej i te okolice polecam. Jeśli chodzi o Chamstwo w Muszelce-o ile to prawda, to nie rozumiem ludzi, kasą owszem -ale warunki zaściankowe. Może trzeba mu to uświadomić delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 05.06.07, 08:37 hej czy ktos jeszcze ma jakieś uwagi ? m. Odpowiedz Link Zgłoś
oltynka1 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 06.06.07, 10:50 Ośrodka Muszelka nie znam, ale Łazy są doskonałym miejscem na letni wypoczynek. Byłam tam kiedyś z wtedy 5-letnią córką (teraz ma prawie 9 lat). W tym roku wybieramy się znowu, na 2 tygodnie do ośrodka EGM (dawna Anna). Już nie mogę się doczekać . Dwa lata temu byliśmy we Władysławowie, wiem, że ma ono jakiś urok i zapewne grono wiernych wielbicieli, ale ja cierpiałam z powodu tłoku i hałasu. Łazy są więc moim zdaniem idealne dla rodzin z dziećmi, mała miejscowość, wszędzie blisko i święty spokój. Chociaż jest gdzie stracić pieniążki . Nie jest to również taka pustelnia jak w Gąskach... Polecam gorąco! Ola ------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
magdalodz Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 06.06.07, 12:12 Byłam w zeszłym roku i w tym tez pojadę. Mieszkaliśmy w ośrodku Rusałka. Takie domki " późny Gierek" ale fajnie było. Dla mnie ważne, że była stołówka na miejscu z całodziennym wyżywieniem. A plaża tak blisko, że w samych gaciach na nią szliśmy...Nie pamietam ulicy ale to jest ostatni ośrodek idąc na wschód. Tam zresztą zaraz zwijają asfalt i zaczyna se laso-wydma (oj! jak tam jest pieknie!!) po drodze żadnych straganów, sklepów itp. Bywały dni, ze wogóle nie byliśmy w centrum. Fajne sa Łazy tylko dno troszkę kamieniste było (podobno bo ja kąpieli w Bałtyku nie preferuję) Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 06.06.07, 19:13 a jaka jest plaża i morze/dno morskie w tym rejonie? m. Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka9 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 08.06.07, 10:49 Pochodze z tych stron i plażuję sie tam od "urodzenia". Na ośrodkach różnie bywa więc się nie wypowiadam. Jest to mała miejscowość i na wczasy z dzieckiem polecam. Z tym, że oprócz plazy to mało atrakcji: plaża, ryby, lody, pamiątki. Ale blisko jest Mielno więc mozna sobie tam podjechać. Woda jest bardzo zimna i czasami sie zdarza że przez tydzień są upały a do wody nie da sie wejść. Plaże nie są za duże ale każdy znajdzie miejsce bez problemu w przeciwieństwie do Mielna. Woda jest czysta (byłam kiedyś w zatoce Gdańskiej-tam to jest syf). Jestem tam w każdy weekend jak jest ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 09.06.07, 18:53 to mnie z tą zimna wodą zmartwiłas trochę. ale czy Bałtyk jest gdzieś ciepły? m. Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 10.06.07, 17:49 Hej. Ja jednak mam nadzieje że woda nie będzie aż tak zimna i uda nam sie z córcią popluskac, i że pogoda dopisze i że sie nie będziemy nudzic. Jak będzie tak będzie,jestem dorej myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 10.06.07, 17:56 Hej ja jednak mam nadzieje że woda nie będzie aż tak zimna i ze uda nam sie popluskac z córcią. No i że pogoda dopisze i że niebędziemy sie nudzic. jestem dobrej myśli. jak będzie tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 12.06.07, 21:00 Ma ktoś jeszcze jakieś uwagi? m. Odpowiedz Link Zgłoś
sm2000 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 08:11 Faktycznie Łazy podczas niepogody to porażka .Byłem 2 tygodnie z dzieckiem i żoną, pogoda była kiepska i gdyby nie wycieczki samochodowe zanudzilibyśmy się zupełnie. Łazy to nie żadne miasteczko- to malutka "osada" z jedną uliczką w kształcie litery L.Osrodek BRYZA jest calkkiem OK,Muszelka nie wiem, BRYZA w porządku takze, JANTAR ceny kosmiczne pokojów , sam ośrodek jest taki że mozna kazdemu po nim chodzic nawet z zewnątrz bez problemu.Obok Jantara ma świetny ośrodek lubelska Bogdanka. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sm2000 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 08:13 miało być ośrodek Fala - bardzo OK, porządnie i czystko. POzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lena232 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 10:57 Witam .Również wybieram się do Łaz. Mam pytanie do osób które tam były. Czy satam jakiekolwiek atrakcje dla dzieci czy tylko plaza i morze.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anma6 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 18:00 Będąc tam z smoim synkiem przez 2 tygodnie nie zauważyłam zadnych innych atrakcij.Sami chętnie byśmy skorzystali z jakichkolwiek poniewaz pogoda była kiepska i nie nadawała się do plażowania. Jest kino letnie w ośrodku Jantar, ale było nieczynne.Był tylko jedno miejsce z tzw. kulkami dla dzieci i tam 15 minut zabawy kosztowało 5 zl. Innych nie było.Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
monna79 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 15.06.07, 14:12 ja z moją 2 letnią córeczką tez tam będę już 3 raz super cisza plaża nie zatłoczona mała może brykać do woli, w zeszłym roku woda była bardzo zimna (3 stopnie) a co do muszelki mieszkam niedaleko i jedno co zauważyłam to problem z parkowaniem samochodów ale ogólnie spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 13.06.07, 20:01 Witam. Troche martwi mnie to że tak mało atrakcji jest w Łazach gdyż jestem nie zmotoryzowana ,ale są przeciez pks.busy , zawsze można podjechać do Mielna. Oby pogoda dopisała. Mam nadzieje że nie zanudzimy sie z córcią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 do annet 13.06.07, 20:58 skąd jesteś annet? może się spotkamy w Łazach? jeśli chcesz napisz na priv pozdr. m. Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Do madek 13.06.07, 22:35 Z Warszawy. A Ty? Być może sie spotkamy ale czy sie rozpoznamy? Mamy dzieci z tego samego rocznika ,z tym że moja dziewczynka troche starsza z początku roku.Ja będe w łazach od 1do 14.07. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 15.06.07, 18:06 Ja też wybieram się z moim synkiem do Łaz, do Ośrodka EGM w lipcu. Słyszałam, że ośrodek organizuje zabawy dzieciom - takie mini przedszkole i że jest możliwość zostawienia dziecka pod opieką przez 2 godziny dziennie w tym przedszkolu. Generalnie myślę, że dzieciom podczas pogody wystarczy morze, piasek i inne dzieci, więc dobrze by było, żeby chociaż nie padało i za bardzo nie wiało. Ja mam inny problem. Będę jechać z Warszawy, nie samochodem, więc się zastanawiam jak tam dojechać. Do Koszalina i potem busem? Macie pojęcie jak najlepiej dojechać do Łaz? Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Do magasia 15.06.07, 18:44 Ja tez jade z Warszawy do Łaz prawdopodobnie pociągiem. Jak sie dowiedziałam gdzieś koło stacji jest przystanek pks i stamtąd można sie dostać do Łaz. Mi właściciel ośrodka Jantar zaproponował że ktoś na stacje może pomnie wyjechać Spróbuj dowiedzieć sie czy jest taka możliwość, a jak nie to pks 20 minut i dojedziecie. No to mamy długą podróż,8 godzin przed sobą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magasia Re: Do magasia 16.06.07, 00:32 Chyba tak właśnie zrobię-spytam w ośrodku jak się do nich dostać i czy mogą pomóc. Podróż trochę mnie niepokoi, ale trudno, jakoś przeżyjemy. Dzięki za radę. Odpowiedz Link Zgłoś
gami13 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 17.06.07, 17:26 przy dworcu stoi ogrom prywatnych busow i duzo z nich jezdzi do Laz wiec z transportem nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie kwatery prywatne 17.06.07, 17:35 Witam, planuje rowniez wyjazd do tego miejsca. Czy oprocz osrodkow wypoczynkowych sa w Lazach kawtery prywatne, najlepiej na uboczu i sprawdzone przez Was? Bede wdzieczna za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 27.06.07, 19:23 właśnie rozważam tygodniowy pobyt w fali1 na początku sierpnia i z tego co widzę, to chyba wszyscy są zadowoleni i z miejscowości i z tego ośrodka Odpowiedz Link Zgłoś
jolapol2 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 27.06.07, 22:54 w lazach bylam 2 lata temu. cicha przyjemna dziura w sam raz na wakacje z dzieckiem.spokoj, szerokie plaze, malo ludzi, blisko do mielna.bylam bardzo zadowolona i jeszcze tam wroce Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 16.07.07, 13:21 Hej, wlasnie jestem po urlopie i mam odpowiedz na swoje pytanie . Nie polecam z pewnocia pensjonatu Muszelka pod zdanym wzgledem to po pierwsze, po drugie w ogole stracialm resztki sympatii do polskiego morza po dwoch tygodniach spedzonych w deszczu. Nie bede sie rozpisywac, ale gdyby kto mial pytania o Lazy lub inne zapraszam do rozmowy. m. Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 18:32 Wybieram się do ośrodka Solaris w Łazach i chciałam zabrać rowery, jak jest ze ścieżkami rowerowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 19:48 Ja żadnych scieżek rowerowych nie zauważyłam .Wypożyczają tam rowery trójkołowe i nie tylko ale z tego co widziałam to rowerzyści jeździli po chodniku i ulicach , ale może coś przeoczyłam. Z bytnio sie tym nie interesowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1219 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 00:50 Ja wybieram się w sierpniu na wczasy do Łaz Mam pytanie ,czy tam są jakieś koncerty znanych osób?? Jeśli ktoś wie coś na ten temat to niech napisze Czekam na wasze odpowiedzi. pozdro Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
annett26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 10:41 Hej.Ja wróciłam niedawno z Łaz i podczas mojej obecności żadnych koncertów nie było, to jest maleńka miejscowość i nie sądze żeby tam miały sie odbywać jakieś występy. Na pocieszenie powiem że jest tam Karaoke i z tego co widziałam to ludzie sie tam świetnie bawią. Może w Koszalinie lub Kołobrzegu będzie coś więcej sie dziać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monna79 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 18.07.07, 22:04 witam ja też wróciłam w zeszłym tygodniu z Łaz, w tym roku mieliśmy ze sobą rowery, co do ścieżek rowerowych to jest jedna od ronda w kierunku sianowa, troche po chodniku a reszta drogą, było super już nigdy nie jechałabym tam bez rowerów, można też w drugą stronę w kierunku mielna też jedzie sie super. co do rozrywki to najlepsza jest w "chatce zagratce" karaoke i klimat jest tam niepowtarzalny. Odpowiedz Link Zgłoś
madek26 Re: Łazy nad morzem - prosze o opinie 30.07.07, 11:09 Osrodek Solaris jest bardzo fajny. MIeszkali tam moi znajomi. Polecam jeszcze "Kajutę Kapitana", fajna atmosferka i dobre jedzenie. Przy ul. Leśnej za ośrodkiem Bryza. pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś