joanna.gr 14.06.07, 19:30 Wyjeżdzamy z synkiem (9 miesięcy) na Mazury. Przypomniałam sobie o apteczce dla dziecka. Możecie mi podpowiedzieć co się powinno w niej znaleźć? Oprócz kremu z filtrem,leku ma gorączkę..Co na komary? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Co w apteczce? 14.06.07, 19:36 tez sie chetnie dowiem, bo corka ma 6 msc a w domu mam tylko viburcol, i czopki przeciwgoraczkowe, no i krem Odpowiedz Link Zgłoś
agillus Re: Co w apteczce? 14.06.07, 20:24 jeZeli chodzi o komary to bardzo fajny jest żel DAPIS cos na otarcia skaleczenia np.żółta zasypka BIZMUTAWY GALUSAN ZASADOWY nie szczypie a odkarza przyda sie też SMECTA w razie biegunki. Odpowiedz Link Zgłoś
hapkaj Re: Co w apteczce? 14.06.07, 20:24 Termometr do ucha i termometr do pupy, sol fizjologiczna do przemywania oczu, ORS na biegunke, paracetamol w plynie i paracetamol w czopkach, sol morska w sprayu na ewentualnie zatkany nos, pilniczek, waciki, wazelina, bepanthen, krem z filtrem. Nie wiem co na komary. Odpowiedz Link Zgłoś