abojarczuk 19.06.07, 10:50 Jak podawać rocznemu dziecku trilac? nie ma szans, że połknie sam kapsułkę? wiecie ile i w jakich odstępach czasu podawać profilaktycznie przed i w czasie wyjazdu do tunezji? dzięki za porady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
viki711 Re: trilac dla roczniaka 19.06.07, 10:57 kup Lakcid, jest ampułkach zawartość rozpuszczasz w wodzie i po kłopocie Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: trilac dla roczniaka 19.06.07, 11:35 właśnie lakcid - mało kosztuje - otwierasz kapsułkę i dosypujesz zawartość nawet do jedzenia - ja dosypywałam do jogurtu/ tak na dobrą sprawę to kapsułkę z trilac też chyba da się otworzyć - sprawdź w ulotce czy nie ma przeciwwskazań/ przy antybiotykach dawałam raz dziennie jedną kapsułkę lakcidu wg wskazań lekarza więc myślę że właśnie jedna kapsułka profilaktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: trilac dla roczniaka 19.06.07, 11:41 kapsułkę napewno da sie otworzyc. tylko ze te leki niekoniecznie rozpuszczą sie w napoju. będą pływac na wierzchu i oblepią bużkę jogurt to dobra/chyba/opcja Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: trilac dla roczniaka 19.06.07, 12:11 korekta = dawałam lacidofil a nie lakcid, myślę że właśnie lacidofil najłatwiej dziecku zaaplikować bo można bez problemu otworzyć tą kapsułkę i tak jak pisałam dosypywać do jedzenia - ja dodawałam do jogurtów z prebiotykami i z tego co widziałam dziecko jadło bez problemu - no i tańsze napewno od trilacu/ raz dosypałam do soku przecierowego i też się rozpuścił - ogólnie pediatra mówiła że można to mieszać z jedzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: trilac dla roczniaka 19.06.07, 12:50 Z moich doświadczeń wynika, że trilac da się dodać do jedzenia (tzn zawartość kapsułki) ja podawałam w dżemie tzn łyżeczka dżemu i do tego lekarstwo, żeby być pewna, że zje całą łyżeczkę i cały probiotyk. Raz dziennie. Trilac ma tę przewagę nad innymi tu wymienionymi (lakcid np), że nie musi być przechwywany w lodówce, co w podróży bywa ważne. Ale może są i inne niekoniecznie do lodówki, jakieś w saszetkach np, czy w innej formie niż kapsułki, trzeba popytać w aptece. Udanego wyjazdu! Malwina Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: trilac dla roczniaka 19.06.07, 19:35 Kiedyś w jakiejś aptece internetowej wynalazłem coś takiego jak Acidolac - w saszetkach, ale osobiście nie stosowałem. A Symbiotic lub Trilac otwierałem i mieszałem z mleczkiem. Tak nam kiedyś poradziła nasza pani doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
abojarczuk Re: trilac dla roczniaka 20.06.07, 09:20 Wielkie dzięki za wszytskie porady! Bardzo mi pomogłyście! Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś