Dodaj do ulubionych

do Wieliczki z maluchem

25.06.07, 22:54
wybieram się do Wieliczki, a mam półrocznego szkraba. czy nas tam wpuszczą?
damy sobie radę? ja jeszcze tam nigdy nie byłam i bardzo chcę, a nie wiem czy
się uda? niech napisze ktoś kto coś wie... dziękuję
Obserwuj wątek
    • kempy1 Re: do Wieliczki z maluchem 26.06.07, 08:32
      byłam dość dawno temu ale z tego co pamiętam to sporo się łazi po schodach i
      trasa jest długa, więc nie wiem czy z półrocznym dzieckiem dacie radę
    • jusytka Re: do Wieliczki z maluchem 26.06.07, 08:40
      Przemyśl jeszcze Bochnię - my po zapoznaniu sie z ofertą Wieliczki i Bochni
      wybraliśmy dla nas i naszych dzieci Bochnię, jako bardziej dla nich atrakcyjną i
      tańszą.
      • tijgertje Re: do Wieliczki z maluchem 02.07.07, 02:55
        Do Bochni warto jechac na nocny pobyt. Zwlaszcza, jak ktos czesto choruje, czy
        ma problemy z gardlem. Podobno w ciagu jednej nocy mozna sie tak najodowac jak
        w tydzien nad morzem. Pojechalam kiedys z angina, przeszlo jak reka odljal bez
        zadnych lekow. Zjezdza sie wieczorem na dol, spi na lozkach polowych (daja
        spiwory, ale jest i tak zimno, trzeba do spania wziasc np cieply dres. Sa
        lazienki, bar, dyskoteka, boisko (!), fajna trasa, znacznie krotsza niz w
        Wieliczce, ale bardziej "autentyczna", bez wszystkich szmerow-bajerow rodem z
        Hollywoodsmile Bylam kilka razy i zdecydowanie moge polecic. No i cena inna, tam
        jeszcze mozna sie wybrac ze szkolna wycieczka, bo do Wieliczki to teraz glownie
        zagraniczni turysci przyjedzaja. Zdzierstwo niesamowite.

Dla porownania:
        www.kopalniasoli.pl/index.php?inc=obiekty&jez=pl&kat=96&pkat=104
        www.kopalnia.pl/site.php?action=site&id_site=11&id_language=1&site_location=&deparment_change=true&
    • magjag Re: do Wieliczki z maluchem 26.06.07, 23:19
      Wiatm

Oczywiście, że wpuszczą. Byłam w ubiegłym roku z 2,5 latkiem i półroczniakiem
      właśnie. Młodszy był w nosidełku wszystko było ok. Zwiedzanie trwa dość długo
      ale nie było problemów. Wieliczka piękna też o niej marzyłam i udało się.
      Polecam
      magjag
    • zaba133 Re: do Wieliczki z maluchem 27.06.07, 12:23
      byłam z prawie rocznym dzieckiem, nie zwiedzałyśmy, tylko byłysmy na mszy w
      podziemniej kaplicy, nie było problemu bo wtedy jest zjazd a nie schodzenie po
      schodach, małej się podobało, tylko bała się trochę przy wyjeździe....
    • mikasara Re: do Wieliczki z maluchem 27.06.07, 15:13
      dzięki Wam bardzo! cieszę się, że Wieliczka jest dla mnie (dla nas) osiąglana.
      pozdrawiam.
      • zaba133 Re: do Wieliczki z maluchem 27.06.07, 15:18
        myślę, że osiągalna jest, tylko musisz uzbroic sie w cierpliwość, zwiedzanie
        troche trwa i temperatura niższa niz letnia, chyba 14 stopni, zajrzyj na stronę
        kopalni, jest więcej informacji
    • jolusia.w Re: do Wieliczki z maluchem 27.06.07, 21:01
      Witam W W-ce mieszkami i polecam. Tylko weż coś ciepłego dla dziecka i może
      drugą osobę gdyby trzeba je było ponosic bo trasy sa długie i czasem "nóżki
      bolą"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka