Dodaj do ulubionych

Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcji

16.12.07, 17:37
Witam

Może ktoś poleci jakiś hotel (biuro podróży) na wakacje z dwójką
dzieci (5 i 6,5 lat) w Grecji lub Turcji.
Oczekiwania: nie zawyżona cena, lokalizacja poza centrum, dobre
jedzenie,plac zabaw, animacje dla dzieci.

dziękuję i pozdrawiam
Bodek

PS
w ubiegłym roku byliśmy w Tunezji (hotel Skanes Rivage obok
Monastiru) w I połowie lipca, polecamy dla rodzin z dziecmi bo było
ok - cena rozsądna, jedzenie smaczne i duży wybór (dzieci zawsze coś
znalazły dla siebie), plaża bezpłatna przy hotelu, baseny dla
dzieci, 80% gości to Francuzi, brak dyskoteki, lokalizacja na uboczu.
Minusy: wszystkie animacje po francusku, obsługa faworyzuje
Francuzów (dają większe napiwki), w szczycie sezonu (od połowy
lipca) tłoczno na stołówce.
Obserwuj wątek
    • ws2222 Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 16.12.07, 23:40
      Hotel Chrousso Village na Chalkidiki z Rainbow tours , świetny ale
      nie wiem czy najtańszy. Miejsca dla 2+2 szybko znikaja
      • 4269m Re: Turcja- Alatimya Village 17.12.07, 10:43

• 4269m Re: Turcja- Alatimya Village 17.12.07, 10:44
          www.travelzone.pl/?show=hotele;countryID=297;hotelID=2236;gallery=1
        • olinka0 Re: Turcja- Alatimya Village 21.12.07, 12:21
          Jak wakacje rodzinne w Turtcji to polecam hotel Felicia
          Village .Super klub badingoo dla dzieci od 2 do 18 lat dobre
          jedzenie, czysto nowocześnie. W pokojach są łóżeczka turystyczne i
          możliwość skorzystania z niani-oczywiście odpłatnie.
          www.wakacje.pl/hotele/turcja/club-felicia-village-8052.html
          • forumka1 Re: Turcja- Alatimya Village 03.01.08, 16:46
            rozwazamy ofertye Sca Holiday - hotel Royal Belveder lub sunsgine
            maja program animacyjny dla dzieci wiec dla nas to wazne
            • k1234561 Re: Turcja- Alatimya Village 03.01.08, 18:47
              Ja polecam w Grecji,hotel Minos-Imperial z opcją all inclusive.Może
              nie należy do najtańszych ale będzie spełniał wszystkie oczekiwania
              autorki wątku.Nie wiem czy jest dostępny w polskim katalogu.Ja
              rezerwowałam go z niemieckiego katalogu.To nie jest problem.Tylko
              musisz poprosić panią obsługująca Cię aby pokazała Tobie co oferują
              np.Niemcom.Z reguły mają lepsze hotele.Cena też ciut lepsza,ale ja
              wychodzę z załozenia,że jak już odpoczywać to w dobrym
              standardzie.Cały rok cięzko pracujemy,więc ten tydzień możemy
              poszaleć.No i dzieci mają frajdę.
              Jeśli chodzi o Scan Holiday,to dobre biuro,ale trochę miałam niesmak
              po ostatnim wyjeżdzie z nimi,a muszę zaznaczyć,że dość często jeżdżę
              ze Scanem czy Neckermanem na wycieczki.(Przeczytaj mój wątek o Gran
              Canarii tam bardziej szczegółowo opisałam co było nie tak i
              konsekwencje tego.)

Pozdrawiam
              Anika
              • yasmin11 Re: Turcja- Alatimya Village 04.01.08, 13:19
                a z jakiego biura rezerwowalas ten hotel, Minos Imperial w Grecji?
                kiedy tam bylas? czy bylo cos, z czego nie bylas zadowolona? hotel
                prezentuje sie bardzo okazale. jak z godzinami wylotu i przylotu?
                • neronka Kreta 04.01.08, 16:21
                  Orange Neptuno Beach w Amoudarze
                  Cactus Beach w Stalidzie
                • k1234561 Re: Turcja- Alatimya Village 04.01.08, 17:05
                  Wycieczka ta była rezerwowana z biura TUI, w Polsce,ale z
                  niemieckiego katalogu,ponieważ mojemu tacie ,który robił dla nas tą
                  rezerwację zależało aby to był naprawdę dobry hotel.I był
                  rzeczywiście.Byliśmy bardzo zadowoleni.Byłam tam 2 lata temu.Nie
                  było niczego z czego mogłabym być niezadowolona.
                  Pokoje wygodne,duży wybór potraw na obiad,kolację,śniadania,zawsze
                  coś dla dzieci(spagetti,pizza itp.)
                  Animacje po angielsku generalnie,ale dzieci się dobrze bawiły.
                  Szczególny podziw i zachwyt wzbudził u mojej córki osobny dość
                  płytki basen,w którym stoi prawdziwy nieduży żaglowiec coś jak
                  jacht,na którym dzieciaki mogą się bawić.Rewelacja.Obok zacieniony
                  mały plac zabaw z plastikowymi zabawkami Little Tikes.Niedaleko
                  następny basen i 2 duże rury zjeżdżalnie.Oprócz tych atrakcji dla
                  dzieci są 2 baseny,normalnie do pływania.No i ta opcja all
                  inclusive.Rewelacja.
                  Pdobało mi się to,że po zakonczeniu śniadania w restauracji przy
                  basenie,podawano tzw.śniadanie dla śpiochów,asortyment trochę
                  okrojony w porównaniu do tego "normalnego" śniadania ,ale też
                  pyszne.Mąż zaliczał więc 2 śniadania.
                  Potem aż do pory obiadowej,w barze też przy jednym z basenów były
                  cały czas dostępne,ciastka,hot-dogi,pizza i lody,no i picie
                  wszelakiej maści.
                  Naprawdę,mogę polecić ten hotel z czystym sumieniem.Zaznacz tylko,że
                  chcesz mieć pokój z widokiem na morze.Pod hotelem jest plaża.Jedyne
                  co mi się nie podobało to kamieniste dno,więc trzeba mieć specjalne
                  buty do pływania, ale reszta jest wspaniała.
                  Godziny wylotu i przylotu juz nie pamiętam teraz,ale nie były jakos
                  specjanie upierdliwe.
    • nomada3 Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 19.01.15, 12:48
      Jeśli chodzi o Grecję to ostatnio czytałam fajny artykuł z propozycjami na stronie dziecko w Podróży. Przesyłam link smile www.dzieckowpodrozy.pl/oferty-grecos-lato-2015-rodzinne-wakacje-z-dzieckiem-grecja/
    • kminkiewicz Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 19.01.15, 21:36
      rodos - iallysos bay super animacje dla dzieci
    • koniczy-nka Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 20.01.15, 11:37
      Zadzwoń do biura www.pogotowieurlopowe.pl/ i podaj im co Cię interesuje, a na pewno coś dla Was znajdą.Mają sprawdzone oferty, bazują na opiniach klientów i nie wcisną Wam byle czego, bo wiedzą, że opinie klientów są ważne. Dzięki nim udało nam się spędzić kilka fajnych wakacji z małym dzieckiem - zaznaczam od razu, że szukaliśmy miejsc z animacjami po polsku. Udało nam się trafić na naprawdę fajnych animatorów, a to jest naprawdę ważne! Przez Pogotowie Urlopowe na wakacje wyjeżdżaliśmy z Grecosem, Itaką i Wezyr Holidays i nie mogę złego słowa powiedzieć na żadne z nich. Ostatnio byliśmy w Turcji w Paradise Side Beach - hotel ok, nie za duży, raczej osiedle 2 pietrowych budynkow, duzo zieleni, przy piaszczystej plazy, pokoje baardzo duze, jedzenie przepyszne. Jedyny minus to malo basenow i male zjezdzalnie smile Ale hotel sam w sobie godny polecenia i z dala od miasteczka, od szumu i gwaru. Można w nim wypocząć!
    • nataliam2 Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 21.01.15, 22:09
      Ja w Turcji polecam Hotel LIMAK LIMRA, w ogóle cała sieć limaków jest super. Byliśmy w zeszłym roku z Wezyrem. W tym roku też bym chętnie pojechała, ale mąż nie chce znów w to samo miejsce. Poszukaj mojej opinii o tym hotelu. Jak dla mnie najlepszy w jakimkolwiek byłam.
      • katrinka82 Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 24.01.15, 15:28
        My byliśmy tu www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Ionian-Sea-Aquapark.html z wówczas 4 letnią córką. Nie nudziła się, super animacje, fajny aqua park i baseny. Jedzenie super. Cenowo też w miarę.
        • 2111m Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 25.01.15, 17:49
          Hej,
          Mam pytanie czy zadowolona Pani była z Grecosa,ich obsługi i czy godziny lotu były w miarę normalne?Myślę o tym hotelu,mam pięcioosobową rodzinę,może jakieś wskazówki?
          Pzdr,
          Magda

katrinka82 napisała:

> My byliśmy tu www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Ionian-Sea-Aquapark.html z wówczas 4 letnią córką. Nie nudziła się, super animacje, fajny aqua park i baseny. Jedzenie super. Cenowo też w miarę.
          • katrinka82 Re: Hotel na wakacje z dziecmi w Grecji lub Turcj 26.01.15, 07:36
            My lecieliśmy z Katowic, lot był ok 6 rano z tego co pamiętam.
            Jeśli chodzi o biuro, spisało się na medal. Mieliśmy też fajną wycieczkę wokół wyspy gratis, bo zamawialiśmy firsta. Wycieczka super i nasza 4 latka dała radęsmile Animacje bardzo fajne zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Sam obiekt również, my mieliśmy pokój obok placu zabaw.
            Jedynie transfer do hotelu troszkę trwa, zależy po prostu od promu i jak samolot wyląduje na miejscu.
            Najpierw autokar, potem na prom ale za to jakie widokismile potem autokar. Ale nie jest to męczące. Ludzie podróżowali nawet z 2 mies. dziećmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka