leluchow1 04.01.08, 10:41 Chcemy tam wybrac sie z naszyumi synami - 3 lat ai rok. Byłabym wdzieczna za jakies praktyczne wskazówki od osob które juz tam były. Jak to wyglada finansowo? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcia1234 Re: tatralandia 04.01.08, 11:31 proponuję wpisać tatarlandia w wyszukiwarkę na forum - ten temat przewijał się tu wielokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
leluchow1 Re: tatralandia 04.01.08, 11:44 szukałam, ale o stronie praktycznej niewiele znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
saturinka Re: tatralandia 04.01.08, 11:45 Ja byłam tam w tamtym roku z 2 letnią córeczką na dodatek w zimę. W Tatralandii: Dla małych dzieci malusieńki brodzik, na większych basenach o zróżnicowanej temp. wody, było dość gorąco- nawet w basenie o najniższej temp.,a przede wszystkim mocno zaparowane. Moje dziecko trochę się bało bo jak popłynęła dalej to nie widziała mamy (oczywiście była w rękawkach). Wszystkie atrakcje są na zewnątrz (np. zjeżdżalnie). Na górze jest jakaś kawiarenka gdzie mniejsze dzieci mogą się pobawić a dorośli napić i posiedzieć. Plusem jest to że aby wyjść na basen na zewnątrz trzeba już w budynku wejść do wody. Dzięki temu nie ma szoku termicznego. Mojej córci bardziej jednak podobało się na basenach w Besenowej, gdzie w środku są chyba 2 baseny i trzeci dla małych dzieci i atrakcyjniejszy niż w Tatralandii. W środku jest zjeżdżalnia, na której mój mąż zjeżdżał z córką, a ona była zachwycona. Na zewnątrz oddzielnie 3 baseny z ciepłą wodą, jakąś taką brązową. Minus - trzeba najpierw wyjść z budynku i szybko wskoczyć do ciepłej wody, a przypominam że było na minusie i śnieg leżał, ale naprawdę warto Ceny i tu i tu są podobne, jakieś karnety są rodzinne i jest wtedy taniej. Dzieci małe maja gratis, ale nie wiem do jakiego wieku i czy się coś nie pozmieniało, najlepiej wejść na stronę i sprawdzić. Na pewno warto i tu i tu pojechać i sprawdzić. Odległość chyba ok 30 km od siebie. Fajna sprawa, moje dziecko kąpało się w zimie, wiało po niej i padał nawet snieg na zewnętrznym basenie, a mimo to nie zachorowało i my też nie. A jeszcze jedna różnica, gdzieś jest woda termalna, a gdzieś mineralna (podobno ma inne właściwości). To chyba tyle Odpowiedz Link Zgłoś