magdulec85 20.06.08, 19:53 myślę nad wyjazdem z Dzieckiem na wakacje (jakaś grecja, hiszpania...)... tylko tam jest bardzo gorąco, a moja Córka ma 5 miesięcy... macie jakieś doświadczenia w wyjazdach z takimi Maluszkami i upałami ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: upał a dziecko... 20.06.08, 23:14 Często takie maluchy znoszą upały znacznie lepiej niż dorośli - no ale nie wiem, czy tak będzie w przypadku Twojego maleństwa. Na takie wakacje trzeba by zabrać parasol przeciwsłoneczny na każdą okazję (na plażę, do wózka, do nosidełka itd), kremy do opalania z blockerem słońca, dużo dawać pić, pozwolić pluskać się w jakimś malutkim baseniku np. dmuchanym... albo jesli bardzo boisz się tych upałów poczekać może do września, października, kiedy już będzie chłodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: upał a dziecko... 21.06.08, 22:28 Bardzo gorąco to jest w centralnej Afryce, Grecja i Hiszpania to ciut cieplej niż u nas. Maluchy znoszą upał dużo lepiej niż dorośli, więc nie masz się czym przejmować. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-ler Re: upał a dziecko... 22.06.08, 13:36 polecam lekturę artykułu, który był kiedyś w gazecie NAJ "Jak ulżyć dziecku w upał?" www.kobieta.pl/macierzynstwo/niemowle/zobacz/artykul/jak-ulzyc-dziecku-w-upal/ Odpowiedz Link Zgłoś