aannaa6 10.12.08, 10:46 Czeka nas długa, ponad 30-godzinna, podróż samolotem, z prawie dwulatkiem. Błagam o jakieś rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tropikey Re: długa podróż samolotem 10.12.08, 12:04 cześć, domyślam się, że dziecko leci, jako tzw. "infant", czyli bez swojego miejsca na fotelu? Jeśli tak, to zacznijcie od zapytania w swojej linii lotniczej, czy mają na pokładzie specjalne łóżka dla małych dzieci. Przypina się je - oczywiście łóżka, a nie dzieci - do ściany przed rzędem przeznaczonym głównie dla rodzin z dziećmi. Dziecko musi się jednak mieścić w pewnych granicach wagowych (nie pamiętam teraz dokładnie jakich, ale coś ok. 15 kg). Wygląda to mniej więcej tak: www.tropikey.com/copperminegallery/displayimage.php?album=11&pos=0 Oprócz tego, zabierzcie koniecznie sporo zabawek do zajęcia dziecka. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
mirizak Re: długa podróż samolotem 11.12.08, 21:19 Hej, a gdzie sie wybieracie? Bo my za 2 dni lecimy do Nowej Zelandii. Synek ma prawie 20 miesiecy. Juz mam niezlego cykora, tym bardziej, ze dzis nam sie katarek przypaletal... Odpowiedz Link Zgłoś
aannaa6 Re: długa podróż samolotem 15.12.08, 14:57 My lecimy do Australi, synek ma 21 miesięcy. Ale ja mam jeszcze miesiac na przygotowania. Jestem strasznie ciekawa jak minęła Wam podróz. Odpowiedz Link Zgłoś