Dodaj do ulubionych

Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu był?

27.12.08, 02:02
Wybieramy się do tego hotelu w połowie stycznia. Bardzo proszę o
opinie osób, które tam były. Jest to nowy hotel(otwarty niecały rok
temu)i dlatego mało jest o nim informacji, poza tym mylony jest z
innym hotelem bez własnej plaży, który też nazywa się Titanic.
Będę wdzięczna za wszelkie rady, komentarze i informacje.
Obserwuj wątek
    • burda.0 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 16.01.09, 18:50
      My wybieramy się tam w lipcu. Jak wrócicie daj znać, ja również szukam wszelkich
      informacji na ten temat, ale b. mało jest o tym hotelu na forum.Będziesz już
      mądrzejsza ode mnie, po pobycie. Napisz proszę!
      • bellemare Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 17.01.09, 13:18

opis hotelu:
        www.tui.pl/strony/53449.php
        no co tu duzo mowic.... hotel przy pieknej plazy, jedzenie bardzo dobre,
        aquapark fantastyczny! obsluga mila i pomocna.
        acha, panowwie do kolacji powinni zakladac dlugie spodnie - niestety wymog hotelu!

jest to bardzo dobry wybor, bedziecie zadowolone! smile

pozdrawiam
        Aga
        • mamino Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 20.01.09, 00:17
          mnie tez bardzo interesuje sprawozdanie z miejsca,jak dotad nie
          zauwazylam tego hotelu czy mozesz napisac Aga gdzie on sie znajduje??
      • jedyny.gosiaczek81 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 10.05.10, 08:32
        Witam!
        A w jakim terminie jesteście w Titanicu? Bo my od 1 lipca .
    • burda.0 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 27.01.09, 12:26
      Komputermamo!
      Jeżeli wróciliście napisz jak było! Czekam z niecierpliwością na Twoją relację!!!
    • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 31.01.09, 09:46
      No i szczęśliwie wróciliśmy. Wymarzone, słoneczne wakacje w środku
      zimy. Hotel miło nas zaskoczył. Piękny, dobrze zorganizowany, na
      100% polecam. Jedzenie dobre ale jak to często w Egipcie bywa po
      dwóch tygodniach wydaje się mocno monotonne. Pokoje duże,
      przestronne, czyściutkie. Łazienki z wielkimi prysznicami, sejf i
      lodówka codziennie uzupełniana w pokoju. Jednym słowem nie ma się
      do czego przyczepić. Fajne baseny. Jeden, największy z podgrzewaną
      wodą. Aqua park fajny ale dla starszych dzieci lub dorosłych. Tam
      też częściowo woda podgrzewana. Plaża przyjemna, mase wolnych
      leżaków. No i świetne molo z którego podziwialiśmy ryby i rafę.
      Tak więc z wyboru hotelu jestem bardzo zadowolona. Jak na egipskie
      warunki to naprawę super.
      My byliśmy na tych wczasach z TUI i gorąco to biuro polecam. Nawet
      na wycieczkach byliśmy wyjątkowo traktowani (najlepsze miejsca,
      pierwsi w kolejce...) Rezydentki pomocne w każdej chwili. Pełna
      opieka i profesjonalizm.
      • burda.0 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 31.01.09, 12:01
        Dzięki serdeczne za relację. My też wybieramy się z TUI, więc Twoje uwagi o tym
        biurze też mnie ucieszyły. Czy wiesz może jak wygląda dostawka dla dziecka coś
        porządnego czy rozstawiana polówka? A jak z zemstą faraona?
        • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 01.02.09, 11:48
          W naszym pokoju stały dwa podwójne łoża oraz sofa. Tak więc nie
          wiem co było dostawką ale z sześciolatkiem było nam bardzo
          wygodnie.
          Nasi znajomi byli w innym hotelu i u nich było dostawione drewniane
          łóżko jedno-osobowe.
          Jeśli chodzi o zemstę to nas nie dopadła ale zaraziliśmy się w
          samolocie "polskim" zapaleniem oskrzeli. Polecam Tui szczególnie po
          doświadczeniach z opieką medyczną. Na życzenie bezpłatna wizyta w
          klinice oraz wszystkie leki. Na miejscu w hotelu lekarz ale za
          niego trzeba zapłacić (50-60 euro)i dopiero po powrocie można
          odzyskać pieniądze z ubezpieczenia. Tak więc nie ma się co bać.
          • burda.0 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 01.02.09, 17:03
            Napisz jak wygląda zejście do morza. Czy rzeczywiście jest to zejście przy
            hotelu? Trzeba mieć obuwie do kąpieli w morzu? Jesteś teraz najwiarygodniejszym
            źródłem dla mnie. A namówiłam znajomych na ten hotel i czuję się odpowiedzialna
            za to co wybrałam.
            • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 01.02.09, 18:52
              Teren hotelu jest wąski a długi. Najdalej od morza znajduje się
              recepcja od której z obu stron znajdują się budynki mieszkalne
              ciągnące się do aqua parku. Zaraz za zjeżdzalniami rozpoczyna się
              piękna plaża z leżakami, parawanami i parasolami. Morze bardzo
              płytkie przez długi odcinek. Na terenie plaży znajduje się długie
              molo z którego można podziwiać i rafę i rybki. Na końcu jest
              odpowiednie miejsce do nurkowania.
              Przy brzegu moje dziecko poruszało się bez obuwia ale mile widziane
              są buty aby nie było niespodzianek dalej od brzegu.
              Ponieważ woda w podgrzewanym basenie jest dla dzieci idealna to
              większość czasu spędzaliśmy przy basenach. Przez naszą chorobę nie
              pływałam w morzu więc nic więcej nie umiem powiedzieć.
              • burda.0 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 01.02.09, 19:11
                A czy byliście na wycieczkach fakultatywnych. No i czy wokół hotelu nie ma
                jakiejś budowy?
                • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 01.02.09, 19:51
                  Hotel jest w trakcie rozbudowy ale jest to etap wykończeniowy i nic
                  a nic nie wpływa na komfort. Odkryliśmy to podczas zwiedzania bo
                  ani odgłosów ani bałaganu już nie ma.
                  Byliśmy tylko9 na dwóch wycieczkach. Zdecydowaliśmy się na godzinną
                  wyprawę statkiem z przeszklonym dnem. Osobiście nie polecam.
                  Dziecko szybko się znudziło o i dla mnie zbyt buja. Cena to 45$ od
                  osoby. Druga wycieczka to całodzienna wyprawa na pustynię. Jazda
                  quadami, wielbłądami, osiołkami, jeepami.... obiad oraz zwiedzanie
                  wioski beduińskiej i program artystyczny...Super przygoda i zabawa
                  dla małych i dużych. Cena za wszystkie atrakcje to 55$.
                  Do Luksoru przepadła nam wycieczka ale znajomi byli i twierdzili iż
                  warto.
                  • burda.0 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 02.02.09, 13:21
                    Dzięki serdeczne za wyczerpujące informacje. Jak jeszcze coś będzie mnie
                    nurtowało to będę Cię męczyć. Pozdrawiam.
                    • streamers Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 10.02.09, 20:01
                      A mogłabyś napisać ile jest zjeżdzalni i czy aquapark jeszcze rozbudowuja czy
                      jest juz może skończony ? Czy hotel faktycznie zasługuje na 5* ?
                      • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 12.02.09, 17:07
                        Zjeżdzalni jest około 8. Część z podgrzewanymi basenami. Za
                        ogrodzeniem trwają prece wykończeniowe kolejnej części hotelu. Tam
                        też znajdują się baseny i zjeżdzalnie dla małych dzieci.
                        Zaawansowanie prac sugieruje iż ta część lada chwila będzie oddana.
                        Biorąc pod uwagę standard Egipski to uważam iż ten hotel zasługuje
                        na 4+*(tak jak ocenia to TUI)
                        • jaro65z Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.02.09, 22:01
                          Komputermamo twoje wspomnienia z LTI Titanic Beach są dla mnie
                          bardzo pomocne. Już nie mogę się doczekać wylotu który jest pojutrze
                          w południe z Katowic. Powiedz mi, czy wykupiłaś wycieczki u
                          rezedentki. Jeśli nie, to gdzie je wykupiłaś i po ile był Luksor i
                          Kair? I jeszcze jedno, czy korzystałaś w hotelu z internetu? Jeśli
                          możesz, proszę o szybką odpowiedź. Cześć.
                          • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 14.02.09, 16:57
                            Ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu. Chętnie bym sama tam wróciła.
                            Jeśli chodzi o wycieczki to z powodu choroby byliśmy tylko na
                            wyprawie na pustynię (55$ od os.- polecam) oraz pływaliśmy statkiem
                            z przezroczystym dnem (45$ od os.- nie polecam). Z tego co pamiętam
                            Luksor kosztował około 80$ a Kair 90$. Za dzieci płaci się 50%.
                            Nasze wycieczki wykupowałam u rezydentki TUI i to bardzo polecam.
                            Jest drożej ale pewniej i bezpieczniej. Uczestnicy wycieczek z TUI
                            są szczególnie traktowani(czego doświadczyłam na własnej skórze).
                            Internet jest w Lobby bar. Korzystałam ale niestety trzeba płacić 6
                            euro za godz.
                            Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku.
    • wike1 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 12.02.09, 08:41

"-Mama niema pada deszczu"
    • streamers Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.02.09, 19:45
      Jeszcze mam komputermamo kilka pytan:
      Jak wygląda dojazd z hotelu do Hurghady? Jest jakiś darmowy bus?
      Czy napoje sa naprawde 24h w opcji allinclusive?
      Czy aquapark czynny był tylko od 10-17?

Z góry dziekuję za info.
      • streamers Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.02.09, 19:52
        Aha jeszcze jedno pytanie czy jakieś opaski trzeba nosić na ręku?
        • komputermama Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 14.02.09, 17:14
          Jest chyba codziennie wieczorem bezpłatny autokar z hotelu do
          Hurghady ale osobiście nim nie jeździłam więc nie mam pewności.
          Niestety Titanic Beach jest na końcu Hurghady więc do centrum jest
          około 15km. Jednak problemu z transportem nie ma. Jak tylko
          wychodzi się z hotelu to natychmiast zjawia się kilka taxi i
          busików. Wszyscy chętni do podwiezienia. Zanim się wsiądzie trzeba
          ustalić cenę bo cena wywoławcza może wynosić około 20$ a po targu 2-
          4$ (4$ to max za osobówkę, 3$ to max za busa)i to nie za osobę
          tylko za kurs.
          Lobby bar jest otwarty całą dobę więc napoje zimne, ciepłe oraz
          drinki są dostępne 24h.
          Aqua park czynny jest od 10 do 17. Jest również rozkład o której
          godzinie uruchamiana jest dana zjeźdzalnia.
          Opasek podczas mojego pobytu nie było. Nikt nie nosił bo nikt nie
          dostał. Nawet rezydentka była tym faktem zaskoczona.
          • jaro65z Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 14.02.09, 20:52
            Serdeczne dzięki za szybką odpowiedź. Twoje informacje są dla mnie
            cenne, ponieważ to jest nowy hotel i niewiele wiarygodnych
            informacji można znaleźć w necie. Chętnie po powrocie z Tobą oraz
            innymi uczestnikami tego forum podzielę się wrażeniami. Również
            Ciebie pozdrawiam.

Cześć.
            • agaikuba Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.03.09, 09:23
              Podczytywałam wątek smile Ja też z rodzinką wybieramy się do Titanica
              z TUI ale dopiero w kwietniu. Nie możemy się oczywiście doczekać tym
              bardziej po podanych przez Komputermamę opisach. Dzięki za wszelkie
              info.
              • e-angel73 10 lipiec z Gdańska 04.03.09, 11:04
                kto w tym terminie leci do Titanica? smile
                pozdrawiam
                • burda.0 Re: 10 lipiec z Gdańska 05.03.09, 14:09
                  My lecimy w tym terminie do tego hotelu tyle, że z Wawy.
                  • e-angel73 Re: 10 lipiec z Gdańska 05.03.09, 19:52
                    Może więc spotkamy sie na miejscusmile
                    My lecimy z dziecikami w wieku 13 i 7 lat, na 2 tygodnie. A Wy w
                    jakim składzie?
                    pozdrawiam
                    • burda.0 Re: 10 lipiec z Gdańska 05.03.09, 21:53
                      To nieźle- nasz skład to 2 rodziny- my syn 16 lat a córka 9 lat, nasi znajomi z
                      synami 16 i 8 lat.Do wyboru do koloru , a u Was jaka płeć dzieciakow?smile
                      • e-angel73 Re: 10 lipiec z Gdańska 06.03.09, 08:52
                        U nas dwie dziewczyny 13 i 7 latsmile. Czekamy na decyzje naszych
                        znajomych, jesli pojechaliby z nami to u nich chlopak 15 lat i
                        dziewczyna 13 smile
                        Mam nadzieje że się tam jakoś odnajdziemy....wink
                        Z jakiego biura jedziecie?
                        • burda.0 Re: 10 lipiec z Gdańska 07.03.09, 00:29
                          Jedziemy z TUIsmile
                          a Wy?wink
                          • e-angel73 Re: 10 lipiec z Gdańska 07.03.09, 09:23
                            my też z TUI smile
                            koniecznie musimy się poznać na miejscu wink
                            • burda.0 Re: 10 lipiec z Gdańska 09.03.09, 18:15
                              Masz pomysł jak się tam odnaleźć?smile
                              • e-angel73 Re: 10 lipiec z Gdańska 09.03.09, 19:24
                                hmm...znak charakterystyczny : blada cera, krem z filtrem 50+ obok
                                leżaka, okulary przeciwsłoneczne i czapka na głowęwinkwink

...napisz do mnie na piv to jakos sie umowimywink
                                pozdrawiam
                                • marec1 Re: 10 lipiec z Gdańska 14.03.09, 07:18
                                  Witam
                                  Po przeczytaniu opinii , także zdecydowaliśmy się na pobyt w tym hotelu.
                                  wylatujemy 09.lipca z Warszawy. 2+2. Pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu
                                  • e-angel73 Re: 10 lipiec z Gdańska 16.03.09, 12:11
                                    świetniesmile
                                    nasze grono sie powieksza.
                                    zobaczymy się pewnie na pierwszym spotkaniu organizacyjnym z
                                    rezydentka.
                                    marec1 Wy rowniez z TUI? W jakim wieku macie dzieciaki?
                                    • marec1 Re: 10 lipiec z Gdańska 16.03.09, 19:58
                                      Witaj
                                      Wybieramy się również z TUI. Mamy dwie dziewczynki. 4 i 9 lat
                                      • burda.0 Re: 10 lipiec z Gdańska 17.03.09, 08:30
                                        Cześć Wam,
                                        no to z Warszawy lecimy razem, też 9 lipca, a jeszcze lepiej że nasza córka ma 9
                                        lat, zaczyna robić się fajna grupa.
                                        • streamers Re: 10 lipiec z Gdańska 20.03.09, 20:54
                                          jaro65z obiecałeś napisać coś o hotelu jak wrócisz...a tu cisza?
                                          • jaro65z Re: 10 lipiec z Gdańska 22.03.09, 20:14
                                            Witaj streamers.
                                            Sorki, ale powrocie nie mogłem się odezwać z braku czasu. Postaram
                                            się teraz to nadrobić. Napisz co by cię najbardziej interesowało, a
                                            ja postaram się w miarę moich możliwości i wiedzy odpisać.
                                            Pozdrawiam
                                            jaro65z
                                            • streamers Re: 10 lipiec z Gdańska 31.03.09, 12:47
                                              Dzięki za odp.
                                              Interesowało by mnie to czy budowa obok dalszych pawilonów jest już skończona
                                              czy jeszcze coś tam robią?
                                              Jak oceniasz pokoje i jedzenie w hotelu?
                                              Ile mniej więcej trwa i kosztuje dojazd do centrum Hurghady?
                                              • jaro65z Re: 10 lipiec z Gdańska 13.04.09, 22:59
                                                Budowa dalszych pawilonów i aquaparku dla dzieci nie była ukończona.
                                                Co prawda były to prace wykończeniowe, całkowicie nieuciążliwe dla
                                                wczasowiczów ale po ilości robotników i zaawansowania robót mogę
                                                przypuszczać że zakończenie budowy może nastąpić nawet latem.
                                                Jedynie amfiteatr był ukończony. Pokoje są duże ze sporymi
                                                łazienkami. Osobiście miałem dwupokojowy pokój rodzinny z dwoma
                                                telewizorami, minibarkiem codziennie uzupełnianym oraz sejfem. Pokój
                                                był z widokiem na aquapark i morze. Co do jakości sprzątania nie
                                                miałem żadnych zastrzeżeń. Jedzenie w hotelu jak na standardy
                                                egipskie było smaczne i urozmaicone. Polecam szczególnie restauracje
                                                tematyczne : egipska, włoska i z owocami morza na plaży. Podczas
                                                pobytu można iść na kolację do dwóch z tych trzech. W restauracji na
                                                plaży w ciągu dnia były wydawane obiady, napoje, lody, owoce. W
                                                restauracji głównej podczas kolacji od mężczyzn wymagano długich
                                                spodni. I tutaj do restauracji głównej mam troche zastrzeżeń co do
                                                staranności i szybkości sprzątania. Dosyć często się zdarzało gdy
                                                się przyszło na posiłek w drugiej turze to był problem znaleźć
                                                czysty stolik i nieraz dość długo oczekiwałem na posprzątanie po
                                                poprzednikach i przygotowanie stolika do spożywania posiłku. Do
                                                centrum Hurghady kursuje wieczorem hotelowy autobus który jest co
                                                prawda płatny lecz za bilet rezydentka zwraca pieniądze. Na autobus
                                                zapisuje się u dwóch blondynek (chyba rosjanek) urzędujących przy
                                                stoliku obok recepcji, podobnie jak do restauracji tematycznych i na
                                                bezpłatny masaż. Nie pamiętam ile kosztuje autobus. Z resztą ze
                                                względu na wcześniejszą rezerwacje nigdy z niego nie korzystałem.
                                                Podejmowaliśmy decyzje o wyskoczeniu na miasto podczas kolacji i
                                                wtedy korzystaliśmy z busików stojących pod hotelem. Za przejazd do
                                                centrum płaciliśmy za grupę dziewięciu osób 15 funtów. Z hotelu do
                                                centrum jechaliśmy conajmniej 15 minut. Pozdrawiam
                                                Jaro
                                                • streamers Re: 10 lipiec z Gdańska 14.04.09, 09:26
                                                  Dzięki za informacje. A powiedz mi jeszcze czy jakieś opaski trzeba nosić na
                                                  dłoniach?
                                                  Ten mini barek to jakimi napojami jest uzupełniany?
                                                  • jaro65z Re: 10 lipiec z Gdańska 14.04.09, 22:22
                                                    W tym hotelu żadnych opasek na ręke się nie nosi. Byliśmy w trójke i
                                                    nasz przydział w mini barku składał się z trzech półlitrowych
                                                    niegazowanynych wód mineralnych oraz po jednej litrowej butelce
                                                    fanty, sprite'a i coca-coli. Przez rezydentkę zostaliśmy
                                                    poinformowani że w ramach all-inclusive przysługuje nam tylko i
                                                    wyłącznie woda mineralna. Korzystałem wielokrotnie ze wszystkich
                                                    napoi i przy wyjeździe żadnej dopłaty nie było. Cześć
                                                    Jaro
                                                  • e-angel73 Re: do Burda.0 i marec1 23.04.09, 14:43
                                                    Witam,
                                                    okazuje się że nasza grupa się jeszcze powiększy. Jadą z nami
                                                    znajomi z dziećmi w wieku 13 i 15 lat (dziewczyna i chłopak).
                                                    pozdrawiam
                                                  • burda.0 Re: do Burda.0 i marec1 24.04.09, 07:18
                                                    Super sprawa!!!

Nie wiem jak u Was, ale nam Tui zmieniło dzień wylotu z 9.07 na 10.07, zmienił
                                                    się przewoźnik - na egipskie linie, wylot z Wawy 10.30.
                                                  • e-angel73 Re: do Burda.0 i marec1 24.04.09, 10:43
                                                    Nam nie zmieniono daty wylotu. Lecimy z Gdańska 10 lipca, szkoda
                                                    tylko ze w nocy. Lot mamy o 22,45.
                                                    Co do lini lotniczych to my tez lecimy egipskimi AMV (AMC). Lecialam
                                                    nimi w zeszlym roku do Sharm El Sheiksmile. Na pokladzie czysciutko,
                                                    milutko i pachnąco...tylko żarcie paskudnewinkTam glownie lataja
                                                    Boeingi 737-800
                                                    A co naszego spotkania na miejscu...pewnie zobaczymy sie wszyscy na
                                                    spotkaniu organizacyjnym z rezydentką. Musimy tylko ustalić po czym
                                                    sie tam rozpoznamywink
                                                    Co proponujesz?
                                                  • burda.0 Re: do Burda.0 i marec1 25.04.09, 12:20
                                                    Blada twarz to pewnebig_grin podam Ci adres, odezwij się tam a dalej wymienimy wtedy
                                                    jakiś kontakt na naszej klasie. Może być??? adres: merca33@wp.pl
                                                  • e-angel73 Re: do Burda.0 i marec1 25.04.09, 20:08
                                                    może smile)
                                                    ..już wysłałam.
                                                  • marec1 Re: do Burda.0 i marec1 02.05.09, 12:51
                                                    Witam
                                                    Nam tez zmieniono datę wylotu. Wylatujemy 10.07 o 10.30 z W-wy,wiec spotkamy się
                                                    w samolocie smile. A co do tego jak się rozpoznamy... Po dzieciach smile
                                                  • justiib 15 maj z Warszawy 08.05.09, 00:23
                                                    kto bedzie w tym hotelu 15-22.05 ?? proszę o kontakt 3698686 smile
                                                  • burda.0 Re: do Burda.0 i marec1 19.05.09, 11:24
                                                    marec1,
                                                    świetnie, że Wy też z Wawy,z tego co pamiętam to Wy dwie dziewczyny wieziecie
                                                    (nasza córka też 9-latka) , jeśli chodzi o ten znak rozpoznawczysmile
                • niter1 Re: 10 lipiec z Gdańska 30.06.10, 11:46
                  ja wraz z rodzinką lece 10 07 z katowic do titanika córa 9 lat
                  • magbona Re: Czy ktoś był ostatnio w Titanicu? 06.09.10, 22:29
                    Witam,
                    pierwszy raz jadę z dziećmi na zagraniczne wakacje. Wyjazd w październiku. Po długich tygodniach poszukiwań odpowiedniego hotelu, zdecydowałam się własnie na Titanica. Mam kilka pytań:
                    1/ Waham się, czy decydować się na wycieczkę do Kairu (dzieci 8 i 6 lat). Chciałabym bardzo tam pojechac, to moje marzenie, ale obawiam się, że to może być udręka... Czy ktoś z forumowiczów może był na takiej wycieczce z dzieciakami?
                    2/ Czy trzeba zabrac buty do wody?
                    3/ Czy zabieracie z Polski do Egiptu kółka, materacyki do pływania, rękawki? Czy lepiej kupić na miejscu, w hotelu?
                    Może ktos z Was był ostatnio? Jak wrażenia?
                    Pozdrawiam
                    • leigh4 Re: Czy ktoś był ostatnio w Titanicu? 06.09.10, 23:10
                      Co prawda nie byłam w tym hotelu, ale w lipcu wybrałam sie do Egiptu z sześcioletnim synem.Bylismy na wycieczce w Kairze, nie jest wcale zbyt męcząca, mój syn zniósł ja bardzo dobrze, nie marudził, bardzo mu sie podobało-inna sprawa, że on w ogóle jest mało marudnywink
                      Buty do wody konieczne w Egipcie wszedzie. Plaże nawet te piaszczyste po wejściu do wody zdarzaja się kamyki, fragmenty rafy, takie buty bardzo sie przydają. Gumowe rzeczy do pływania sa do nabycia na miejscu, ale warto mieć cokolwiek swojego na początek, zanim poznacie topografie hotelu i okolicy(tj. zanim zlokalizujecie sklepy z takimi artykułami).
                      pozdrawiam i zycze udanego wyjazdusmile
                    • olianaa Magbona... 11.09.10, 21:46
                      Byłam tam miesiąc temu, ale nic więcej nie dopiszę po poprzedniczce - dobrze prawi. Buty do wody koniecznie, ja jakies dmuchawce brałam - zarękawki, kółko i piłkę - zeby na dzień dobry nie biegać po sklepach, których w okolicy brakuje. No, chyba, że masz ochotę targować się godzinami bez zbytniego rezultatu smile Gdybyś chciała coś jeszcze wiedzieć - napisz na gazetowego. W Kairze też byłam, co prawda z ośmiolatką, ale młodsze jechały w autokarze i świetnie to zniosły.
    • itk13 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 11.06.09, 20:10
      Witam serdecznie wszystkich, którzy "odważyli się" wejść na pokład Titanica...
      Wybieram się tam na dwa tygodnie, z mężem i córką (13 lat). Czytając Wasze
      opinie, utwierdzam się w przekonaniu, że dokonaliśmy właściwego wyboru.
      Wylot 14.08.09 z Gdańska, Biuro podróży TUI.
      Jeżeli ktoś w tym czasie również startuje do Titanica, prosimy o nawiązanie
      kontaktu.

Ps. Prośba do powracających z hotelu LTI Titanic Beach, o aktualizowanie
      informacji nt. hotelu.
      • gabkat Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.06.09, 21:32
        Witam wszystkich, my /2+2/ wylatujemy 25.06 z Katowic też do Titanica na dwa
        tygodnie.
        Może też ktoś w tym terminie?
        • danasza Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 21.06.09, 18:14
          z gdańska 26.06.09 na dwa tygodnie z synkiem lat 10.
      • domownik-1 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 07.07.09, 22:31
        Witam. Lecimy do Titanica 11.08.09 z Amsterdamu. Moj nr GG 7459646.
        Pozdrawiam.
    • agusia_264_online Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 21.12.09, 17:39
      Witam lecimy do tego hotelu we wrzesniu 2010smile i chciałabym zapytać
      o to czy blisko brzegu sa koralowce, czy można pływac bez butów. Czy
      w pokojach jest czysto i czy są duże łóżka oraz czy plaza jest duża
      i piaszczysta. Bardzo prosze o odpowiedź.
      • kejsii Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 23.12.09, 12:32
        Witam również biorę pd uwagę ten hotel w biurze podrózy bardzo go polecają
        ewentualnie jeszcze hotel Jungle Park Resort i sama nie wiem który wybrać bo oba
        mają dobre opinie ..Pytanie w którym sa lepsze atrakcje dla mniejszego dziecka
        2,5 lat bo z tych dużych zjeżdżalnie nie będzie korzystać i jak wygląda jedzenie
        bo to bardzo ważne czy jest duży wybór ???
        • izus26 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.01.10, 12:12

Witam,
          Ja też brałam pod uwagę oba hotele, chcemy jechać wczerwcu 2010.
          Proszę zwróć uwagę na oceniacz.pl, tam o tym jungle piszą, że za
          betonowym płotem są przywożone śmieci z całej Hurghady i wieczorem
          jest smród, ponieważ je spalają. To nas odstraszyło. Pozdrawiam
          • kejsii Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.01.10, 12:17
            Dlatego właśnie zrezygnowałam z Egiptu i wybrałam Turcję hotel Joy
            Pegasos Planet Resort Ineckum smile Troszkę prezstraszyła nas poza tym
            zemsta faraonów a nasz bąbel będzie miał dobiero 2,5 roku więc Egipt
            może w przyszłym roku jak będzie większa
            • izus26 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.01.10, 17:18
              My bylismy w Turcji 2 lata temu w Lara Beach, super hotel,
              zjeżdżalnie dla starszch dzieci i dla młodszych dzieci brodzik z
              deszcykie i zjeżdżalnia, Pati właśnie wtedy miała 2 lata, czysto i
              bezpiecznie. W Turcji też łatwo o biegunkę. W tych krajach panuje
              inna flora bakteryjna, dlatego mamy problemy z prewodem pokarmowum,
              ale spokojnie tabletki na biegunkę pomogą.Ja wybrałam Titanika,
              ponieważ są zjeżdżalnie dla starszych, syn ma 11 lat, i dla
              młodszych- statek, córka ma 4 latka. Najmłodsza córka 1 rok, jest na
              wszystko za mała, więc pozostanie na cycu, słoiczkach i kąpani w
              brodziku. Pozdrawiam
              • listopad_2005 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.01.10, 21:28
                A jak wygladają pokoje w tym hotelu - bo nie widze w ofercie pokoi
                rodzinnych, a piszecie ,ze lecicie z dziećmi. Ja cały czas coś
                szukam, ale jak już znalazałam fajną ofertę ze scan holiday to się
                okazało,że już nie ma tego terminu.
                Nigdy nie korzystałam z usług TUI, jedynie scan - czy TUI ma
                animacje dla dzieci po polsku i coś w stylu fun scan ???
                Z góry dziekuję za odpowiedzi.
                • izus26 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.01.10, 22:58
                  Rezerwowałam z sun&fun 2+2, tui ma pokoje rodzinne, ale jest droższy
                  o 3tys.
                  • piotrekmat Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 05.01.10, 10:34
                    Witam
                    Lecimy do titanica 31 lipca z warszawy jesli ktos w tym terminie
                    leci prosze o kontakt gg 3290744. Czym wiecej osób tym lepsza
                    impreza.
                    Pozdr
                    • dana1245 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 05.01.10, 17:40
                      Lecimy tam 2.07 z Poznania, z Sun&Fun na 2 tygodnie, córka 9 lat.
                    • olianaa Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 18.04.10, 19:31
                      Piotrek, jaki macie skład osobowy? Bo my 2 + 2 (dwie dziewczyny na karku smile - 8 i 13 lat). Jungle dla nas już zabrakło na 2 tyg., ale tu jest też podobno świetnie. Dziewczyny całe dnie będą zjeżdżać, to więcej niż pewne. Planujemy też dwa większe fakultety, o ile zemsta nas nie dopadnie - Kair na 1 dzień i koniecznie Luksor. No i jeep safari jest polecane, skorzystamy. matko, zeby tylko ta piekielna chmura pyłu się wyniosła nad Grenlandię sad
                      A - my lecimy z Wezyra, a Wy?
          • izus26 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 06.01.10, 10:45
            Wreszcie się zdecydowałam jednak na titanic. Wyjeżdżamy 6-20
            czerwiec 2010, z Poznania.
            • bartosz767676 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 11.01.10, 11:59
              hej, my tez lecimy w czerwcu 0d 5 do 19. Jedna corka prawie 3 latka.
              moze spotkamy sie na miejscu smile
              • izus26 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 12.01.10, 09:27
                do bartosz767676, pewnie się spotkamy na pierwszym spotkaniu z
                rezydentem. Skąd lecicie? Napisz na priva. Iza
            • gwiazdka279 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 14.03.10, 20:30
              Witam Wszystkich którzy wybrali "Titanica"
              pierwszy raz lecę razem z synkiem (7lat) do Egiptu i trochę się obawiam (tzw.
              "zemsty faraona", pokoju jakiego nam przydzielą, jakie wybrać wycieczki - żeby
              były atrakcyjne dla dziecka ) jeżeli możecie coś nam podpowiedzieć aby te
              wakacje były cudownym wypoczynkiem, a nie szarpaniem się dla mamy z synkiem
              napiszcie proszę. Nasz wylot koniec maja.

• madziulek2582 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 11.01.10, 10:21
        Witam ja tez lece do tego hotelu we wrzesniu 2010 z gdanska
        • izailukas pobyt od 04.09.2010 do 18.09.2010 (wylot z Katowic 16.01.10, 17:13
          My z mężem wylatujemy 04.09.2010 na 14 dni z Katowic całkiem możliwe
          że będzie okazja by się poznać smile
          • kaasto123 Re: pobyt od 04.09.2010 do 18.09.2010 (wylot z Ka 29.03.10, 22:23
            A z jakim biurem? Ja rodzinka i znajomi 3 września z Poznania, biuro
            Sun&Fun.
        • kaasto123 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 29.03.10, 22:19
          Witam
          Ja ze swoją rodzinką (syn 5 klat)i znajomymi (syn 8lat) lecimy
          03.09.10 z Poznania.
          A Ty w jakim terminie lecisz, z jakim biurem?
      • izailukas Re: Kto wylatuje do TBS &AP we wrześniu 2010? 16.01.10, 17:08
        Skąd wylatujecie i w jakim terminie?
    • margareta76 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 12.01.10, 20:53
      Witam,wybieram się tam na tydzień, z mężem i synem (8 lat). Wylot 14
      maja 2010 z Gdańska, biuro-Sunfun. Jeśli, ktoś startuje w tym
      terminie, proszę o nawiązanie kontaktu.
      P.S.Proszę o opinię o tym biurze...
      • kasiczkas Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 09.02.10, 11:09
        Witam!

Ja lecę z mężem i córką (5 lat)z warszawy 15 maja na 2 tygodnie.
      • margareta76 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 04.06.10, 09:23
        Wróciliśmy z tego hotelu, mogę go polecić w 100%Biuro Sun$Fun
        spisało się na medal.Życzę udanego wypoczynku...
    • megm2003 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 15.01.10, 08:50
      Lecimy z Wa-wy do hotelu titanic beach& aqua park 17 czerwca 2+2
      (dzieci 8 i 11 lat). Ktoś jeszcze leci w tym terminie? Piszcie na
      priva meg2003wp.pl
      W grupie raźniej.
      • wakaje2010 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 17.01.10, 13:12
        Ja też się tam wybieram.
        Czy ktoś będzie tam w terminie od 19-26.01.2010?
        • andera11 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 27.01.10, 13:03
          ja wybieram sie z rodzina 21 maja 2010 na tydz. ktos może leci w tym
          terminie?
          • 4przemo77 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 27.01.10, 16:07
            Ja lece od 13 do 27 maja 2010 z TUI. Wylot z Poznania. 1 osoba, singiel. Pierwszy tydzien w Titanicu, a drugi w Jungle Aqua Park.
            W Titanicu mam pokoj w bungalowie z tym zejsciem do basenu z prywatnego tarasu.
          • bialywojtek1 19.02.05.03 31.01.10, 19:17
            Witam
            Lece w tym terminie z Gdańska z 7 letnim synkiem.
            Czy ktos leci w tym terminie, moze jeszcze z gdańska?
            Wojtek
          • kasiczkas Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 09.02.10, 11:06
            Hej!
            Ja lecę od 15 maja na 2 tygodnie z mężem i 5 letnią córką.
            • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 09.02.10, 14:02
              Witam wszystkich

wybieram się do tego hotelu na 2 tygodnie 26 lutego. Jedziemy z
              dwójką dzieci (2 i 5 latek). Czy ktoś wie, jakie są łóżeczka dla
              maluchów? Drewniane czy takie turystyczne? I jak wygląda kwestia
              pampersów, można je kupić w centrum Hurghady?
              • mama_teusza Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 09.02.10, 14:59
                Witam. Razem z mezem i dwojka chlopcow ( 2 i 4) lecimy od6 do 20
                maja z warszawy. BIUro Necermann.
                • kasiczkas Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 09.02.10, 21:22
                  Witam!
                  Słyszałam, ze w tym hotelu w każdym pokoju jest sejf. Czy ktoś może potwierdzić
                  tą informację i wie może na jakich zasadach się z niego korzysta? A jeśli go nie
                  ma to gdzie przechowywaliście rzeczy wartościowe? Czy w tym hotelu jest gdzieś
                  bankomat? Czy mieliście może ze sobą laptopa i korzystaliście z internetu za
                  pomocą Wi - fi?
                  Czy pokoje wyposażone są w czajniki? Czy przed wyjazdem warto jest się
                  zaszczepić na "coś" i na co? Jak wyglądają te animacje dla dzieci? Czy
                  faktycznie trzeba "zabiegać" o pokój z ładnym widokiem, czy może wszystkie mają
                  ładny widok? A ja z pontonami i kółkami? Czy są na miejscu czy trzeba zabrać z
                  Polski?
                  • bialywojtek Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 10.02.10, 12:25
                    J byłem juz kilka razy w Egipcie i jeszcze nie trafiłem do hotelu
                    bez sejfu, tylko te sejfy to sa różne. Ja zawsze pozostawiałem
                    wartosciowe rzeczy we własnej walizce zamknietej na kluczyk.
                    Co do widoku to zawsze są pokoje z lepszym i gorszym widokliem,
                    metoda jest włozenie 10 dolarów do paszportu przy meldowaniu sie
                    wtedy pokój jest zawsze ładny z dobrym widokiem.
                    Szczepic nie ma sie na co bo to nic nie da, trzeba unikac wody z
                    kranu, nawet zęby pl€kać mineralną i dobrą metoda jest picie
                    alkoholu on zabija wszytskie zarazki a jak ktos nie pije to duże
                    ilosći pepsi. Ona tez dobrze niszczy zarazki egipskie.
                    Cop do czajnika to raczej nie ma w pokojach ale hak jets w tym to
                    nie wiem.
                    Kólka na pewno sa dostepne na zjezdzalniach na któwych są wymagane a
                    jak ktos chce polezeń na wodzie w pontonie czy na materacu to mozna
                    zabrac ze soba albo kupic na miejscu, ceny sa przystepne a w
                    Hurgadzie jest kilka miejsc gdzie mozna takie rzeczy kupic.
                    Pozdrawiam
                    Wojtek

• moorella Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 26.05.10, 12:42
                      My lecimy 19.08 z Poznania smile
      • pilek72 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 05.03.10, 09:30
        Cze Wszystkim. My (2+0) lecimy do Titanica 26 marca 2010 z Wawki.
        Czy Ktoś leci w tym terminie ? Po powrocie chętnie podziele się
        aktualnymi informacjami gg7344747 Pozdrawiam i życzę udanych
        wakacji smile
        • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 14.03.10, 20:45
          Ja właśnie wróciłam z Titanica. Byliśmy 2 tygodnie. SUPER, SDUPER,
          SUPER! Jeżeli ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem. GG 4091304
          • gwiazdka279 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 14.03.10, 23:44
            Witaj
            niestety nie mam gg, ale jeżeli możesz napisać mi parę informacji będę
            wdzięczna: jadę sama z synkiem na tydzień
            -ile i jakiej gotówki potrzebuję?
            -czy mam zabrać jakieś leki?
            -jakie wycieczki polecacie?
            z góry dziękuję za podpowiedzi smile
            • kasian00 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 15.03.10, 09:01
              Tu masz kilka podpowiedzi jeśli chodzi o
              zemstę
              Na miejscu możesz kupić leki tu
              podpowiedźjakie. Masz tam też
              link do polskiej klinik gdyby sie coś działo. Zresztą większość biur BP ma już
              nimi podpisaną umową.
              > -ile i jakiej gotówki potrzebuję?
              Najlepiej $ i to drobne. Na początek miej odliczoną kwotę na wizę na lotnisku.
              Na miejscu możesz wymienić, ale nie wymieniaj wszystkich $ tylko tyle ile
              potrzebujesz na bieżąco. Zresztą w każdym sklepie możesz też płacić dolcami. A
              ile, to zależy na jakie wycieczki chcesz jechać, i czy kupisz je u rezydenta czy
              w lokalnym biurze. Odradzam Kair i Luxor z dzieckiem. Możesz kupić rejs za
              szklanym dnem na rafy, ew. jeep safari.
            • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 15.03.10, 14:34
              Jeżeli problemy zdrowotne wymagają pomocy lekarskiej na miejscu w
              Titanicu jest przemiły lekarz. Jego godziny pracy 10-22, ale po
              godzinach też przyjeżdża po wezwaniu z recepcji. Lekarz DAJE
              wszystkie potrzebne lekarstwa, więc nie ma obawy, że po wizycie
              trzeba będzie szukać apteki.
              Jeżeli chodzi o gotówkę - rzeczywiście najlepiej wziąć dolary. W
              hotelu jest bank, gdzie można pieniądze zamienić. Najlepiej mieć
              przy sobie drobne, albo po dolarze, albo po 5LE, na bakszysz.
              Jeżeli chcecie mieć pokój w dobrym miejscu, np dalej od baru gdzie
              odbywaja się głośne animacje, radzę przy meldowaniu w hotelu wsadzić
              w paszport 20$.
              - Kwestia leków - oczywiście dobrze zabrać te niezbędne. Poza tym
              laremid, coś na ewentualne opatrunki i ból głowy. Dobrze wziąc też
              jakąś maść kojącą po opalaniu dla dziecka.
              - Jeżeli chodzi o wycieczki - zgadzam sie w powyższą opinią. To
              zależy ile dziecko ma lat. Tak szczerze Kair na jeden dzień jest
              wyczynem zgoła karkołomnym. To ciężka trasa dla dorosłej osoby, a co
              dopiero dla dziecka. Safari Jeepami i "Zwiedzanie" rafy statkiem ze
              szklanym dnem są najrozsądniejszym rozwiązaniem.
              • gwiazdka279 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 19.03.10, 22:02
                Witam
                dziękuję za podpowiedzi smile

już nie mogę doczekać się jak tam będziemy smile
                • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 19.03.10, 22:50
                  Na pewno będzie super. Życzę udanego wypoczynku.
          • kaasto123 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 29.03.10, 22:26
            A z jakim biurem jechałaś?
            • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 30.03.10, 00:08
              Jechałam z Wezyrem. Było bardzo w porządku.
              • pilek72 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 10.04.10, 19:45
                No i wrócliliśmy... Ogólnie ok.Lecieliśmy z Itaką - rezydentka Ania
                jest ok ! Ale hotelikowi do 5-ciu gwiazdek trochę brakuje. Niestety
                trafiliśmy na okres 100% obłożenia. 99% gości to
                Rosjanie !!!!!!!!!!! - totalna masakra. Leżaki i stołówki
                spacyfikowane już od najwcześniejszych godzin. Hotel duży ( jak dla
                nas okazał sie zbyt duzy) głośny, gwarny. Postawa roszczeniowa
                Ruskich psuła klimat. No ale agua park , restauracja Tarbusz,
                carpacio w restauracji Włoskiej i darmowy masażyk w Spa
                rekompensują... ha ha
                • alexred Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 12.04.10, 23:57
                  A ja mam pytanie jak ciekawa jest rafa przy hotelu, bo wyjeżdżali tam znajomi
                  ale były to ich pierwsze pobyty więc ich opinia nie jest za bardzo wiążąca. Dla
                  nich rafa byłą extra, ale jak wygląda porównanie tej rafy w stosunku do innych
                  przyhotelowych raf (np w porównaniu do rafy w Makadi Bay, albo przy hotelu Coral
                  Rotana Bech Resort w Hurghadzie).
                  • bartucha_22 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - bungalowy 13.04.10, 16:03
                    Mam pytanie jakie są warunki w bungalows i czy trzeba coś dopłacac
                    do nich
                    • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - bungalowy 13.04.10, 21:07
                      Kwestię kosztów i rezerwacji bungalowów zapewne trzeba ustalić ze
                      swoim biurem podróży. Standard jest taki sam jak w pokojach - na
                      Egipskie warunki bardzo dobry.
                      • robert_i_ewa Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park od 20.08 Poznan 17.04.10, 22:27
                        Witam,
                        Kto leci od 20 sierpnia do 3 wrzesnia z Poznania?
                        My jestesmy ze Szczecina, biuro Neckermann
                      • malibutpsa Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - bungalowy 20.04.10, 10:21
                        do bungalolow sie doplaca, chyba 10 $ za dobe, ale nie pamietam
                        dokladnie. I oczywiscie, jak ktos juz wczesnie wspomnial, trzeba
                        wczesniej ustalic z biurem.
                    • duszamama Re: Titanic Beach Spa -kto 17 czerwca z Gdańska? 06.06.10, 09:27
                      17 czerwca z Gdańska jadę na tydzień z synem {11 lat}do tego hotelu.Czy ktoś jeszcze wybiera się w tym terminie?Jadę z biurem Itaka.
                  • agatabaka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.04.10, 21:05
                    Ja nie jestem fanem nurkowania więc nie wiem. W każdym razie osoby,
                    które poznaliśmy w hotelu bardzo chwaliły rafę przy Titanicu.
                    Twierdzili że jest lepsza niż w Sharm el sheik.
                  • malibutpsa Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - rafa 20.04.10, 10:23
                    rafa przy hotelu jest beznadziejna, dla kogos kto widzi rafe I raz
                    moze rzeczywiscie ma co ogladac, ale jesli chcecie wybrac sie do
                    Egiptu ze wzgl. na rafe - to polecem zdecydowanie Macadi Bay.
                    Dodatkowo nie ma tam Rosjan.
                    • malibutpsa Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - rafa 20.04.10, 10:27
                      aha.. na wyspie Giftun tez jest przepiekna rafa, polecam.
      • kasia-jarek Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - sierpień 16.06.10, 22:20
        witam, 12 sierpnia lecimy z Warszawy + dzieci: 4 lata córka, 8 lat
        syn, czy ktoś ma podobny termin?
        • carpediem30 Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - sierpień 17.06.10, 14:09

kasia-jarek napisała:

> witam, 12 sierpnia lecimy z Warszawy + dzieci: 4 lata córka, 8 lat
          > syn, czy ktoś ma podobny termin?

Fajnie smile My lecimy tam 14 sierpnia na dwa tygodnie z dziećmi: córka
          7 lat i synek 4 lata więc wiek podobny tylko płcie odmienne smile
          • kasia-jarek Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - sierpień 18.06.10, 21:47
            super, w grupie raźniej zapraszam gg 3154422.
            • matiwarszawa Bungalow 24.06.11, 11:14
              Mam pytanie jak dostać pokój w bungalowie?
              • kasian00 Re: Bungalow 24.06.11, 14:24
                matiwarszawa napisał:

> Mam pytanie jak dostać pokój w bungalowie?

Chodzi Ci o domki na wodzie?
                Jeśli będziesz z małym dzieckiem to nie ma szans.
                A jeśli nie to normalnie poprosić i spytać się za ile.
                • matiwarszawa Re: Bungalow 24.06.11, 14:33
                  Czyli wiek 13 i 10 lat bez problemu
                  • kasian00 Re: Bungalow 24.06.11, 18:48
                    No może być problem.
                    Taki jest opis tych domków.
                    " Ze względu na położenie bungalowów BEIO bezpośrednio przy basenie, mogą w nich zostać zakwaterowane jedynie osoby dorosłe"

Ale mieszkać w tych domkach to żadna atrakcje. Wszyscy narzekają tam na komary. No i są one na samym końcu, więc do restauracji i barów daleko.
                    • matiwarszawa Re: Bungalow 24.06.11, 21:00
                      Dzięki, szkoda mam nadzieję że trafię na pokój na parterze żeby było od razu zejście do wody
    • s-afari Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 06.01.12, 14:54
      Fantastyczny pobyt świąteczny w super hotelu ! Przepiękny,zadbany ogród,ogromny basen praktycznie przez całą długość hotelu.Sprawia to,że każdy znajdzie miejsce dla siebie.Pokoje bardzo duże,ładne i czyste.Szafek niestety nie odsuwałam,więc nie moge obalić mitu (jak ktoś pisał poprzednio),że pod nimi nie ma kurzu big_grin.Sprzątanie codziennie łącznie z wymianą pościeli i ręczników.Minibar uzupełniany codziennie w wodę mineralną i napoje bezalkoholowe (Cola i Sprite).Dostępny kanał to TV Polonia i obcojęzyczne.
      Cztery restauracje do wyboru,jedzenie bardzo nam smakowało.Ogromny wybór sałatek,ryby codziennie,kurczak,makarony,lasagne itp.Napoje dostępnew wielu samoobsługowych dystrybutorach tak gazowane jak i nie..Kilka barów z alkoholami (słabej jakości,ale to w AI normalne,szczególnie w Egipcie).Jeden bar czynny 24h.Kawa Nescafe z automatu,przekąski w barze na plaży (pizza,frytki,hamburgery,hot-dogi) w godz.12.30-16.00.Obsługa pomocna,miła i zadowolona ze swojej pracy (żadnych fochów).Fajny aquapark z wieloma atrakcjami nietylko dla dzieci.Zadbana plaża z możliwościami uprawiania różnych sportów.Pogoda pod koniec grudnia jest idealna do tego celu gdyż nie ma upałów.Bardzo ciepło jest w godz.11-15.00,później należy założyć na siebie bluże po zaraz po zachodzie słońca robi się zimno.Profesjonalna siłownia,salon gier,kręgielnia,dyskoteka,gdzie również są dostępne wszystkie napoje w ramach AI.Można korzystać również ze wszelkich dobrodziejstw siostrzanego hotelu Titanic Palace,co jest istotne szczególnie przy dłuższym pobycie.My wybieramy się ponownie latem.Polecamy serdecznie !!!
      • jokokasia Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 12.01.12, 21:27
        Witam planuje wyjazd do Egiptu i zastanawiam sie czy wybrac te hotel czytam opinie i wiekszosci sa pozytywne nie rozumiem tylko ze jedni chwala i wszystko im odpowiada a inni pisza katastrofa ? Troche dziwne ze taka rozbieznosc? nie jestem wymagajaca ale moze ktos mi napisze prawde bo jestem w kropce ? jak tam z pokojami jedzeniem i ogolnie?
        czekam i z góry dziekuje
        • fasol-inka Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.01.12, 12:17
          bo tak jest zawsze smile nie da rady dogodzić wszystkim
          my jedziemy do tego hotelu na tydzień w kwietniu, nastawiam się na dobry wypoczynek i nie oczekuję jedzenia na złotych tacach wink
          • jokokasia Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.01.12, 12:35
            A my jedziemy dopiero w sierpniu od 17stego tez mam nadzieje ze bedzie poprostu ok! moze ktos tez tak planuje jechac?
          • mamanatanainadii Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 13.07.12, 00:50
            a ja mam pytanko do wszystkich, którzy tam juz byli..... tp ze hotel jest super i wart wybrania to juz wiem, ale nie zamowilam jeszcze wycieczki ze wzgl. na to, ze caly czas zastanawiam sie czy wieczorami jest tam co robic? czy trzeba pokonac te 18km i jechac do hurghady? czy jakies sklepy, imprezy itp jest tam w okolicy? czy trzeba co wieczor jecvhav do centrum? prosze o odp. bo na koniec sierpnia zamierzamy z mężem tam jechac.... Z góry dzieki
        • zyyko Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 17.01.12, 15:54
          Bo sam hotel, baseny są fajne, tylko jedzenie nie należy do rewelacyjnych, w szczególności na plaży. Oczywiście z głodu nikt nie umrzewink Pokoje i łazienki są duże, lodówka codziennie uzupełniana (w ramach all). Dla dzieciaków fajny klub i baseny. Jeśli chodzi o morze to dla niektórych płycizna i odpływ był problemem, dla mnie (bo byłam z małym dzieckiem) było to na plus!
    • sylwia86zaw Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 17.01.12, 15:54
      Dużo słyszałam na temat tego obiektu, same pozytywne recenzje, ale sama nie byłam. mogę polecić tylko film o hotelu, cały przekrój, można porównać, czy równa się z opiniami, które znasz podroznik.tv/hotele/294/Titanic-Resort-Aquapark
      • kejsii Re: Titanic Beach Spa & Aqua Park - czy Ktoś tu b 02.03.12, 10:30
        Witam wybieramy się do tego hotelu z naszą 4 letnią córką od 18 maja może ktoś jeszcze się wybiera w tym terminie smile My będziemy co prawda w części Palace ale to jeden i ten sam hotel
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka