dida321 30.06.09, 19:25 Wybieramy się z dwulatkiem na Majorkę. Czy jest tam odpowiedni klimat dla takiego małego dziecka? Jak się ma sprawa z jedzeniem i pampersami? Jakie miejsca na tej wyspie polecacie (hotel, miejscowość)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ineiz Re: Majorka 01.07.09, 11:18 Mój brat był w tamtym roku z 18 miesięczną córką i byli bardzo zadowoleni. My byliśmy dwukrotnie( czerwiec i wrzesień) i także było super. Pogoda wspaniała, woda w morzu cieplutka. Jeżeli chodzi o pobyt z maluchem to raczej nie polecałabym miejscowości El Arenal(raczej dla ludzi lubiących nocne życie i moc rozrywek). Jeżeli lubicie ciszę i spokój to polecam wschodnie wybrzeże Majorki(mniej skomercjalizowane), szczególnie miejscowość Porto Colom, gdzie jest wspaniała zatoka (idealna do kąpieli dla maluchów). Odpowiedz Link Zgłoś
mlody_tata Re: Majorka 01.07.09, 18:53 Byłem w Arenal i Alcudii. Dla dzieci polecam Zatokę Alkudyjską (północna Majorka). Płytka ciepła zatoka, piaseczek, spokojnie. Trochę brakuje fajnego deptaka. Byliśmy we wrześniu z rocznym dzieckiem w hotelu Eden Alcudia. W Arenal też morze super dla dziecka, ale miejsce bardziej hałaśliwie (dyskoteki itp.), ale blisko od lotniska. PS forum.gazeta.pl/forum/w,204,95191265,,jedzenie_dla_malych_dzieci.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: Majorka 02.07.09, 00:09 My tydzień temu wróciliśmy z Majorki,dzieci zachwycone.Pampersy są w każdym sklepie ale cena powalająca,za małą paczkę 18 szt.-10Euro Deserki i inne posiłki w słoiczkach znajdziesz bez problemu,nie ma natomiast kaszek smakowych. My byliśmy w Cala san Vicente,cisza spokój i nic sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
ivonne76 Re: Majorka 02.07.09, 09:54 Bylismy na przełomie czerwiec/lipiec 2 lata temu i nie polecam tak jak moje poprzedniczki miejscowości El Arenal z powodu zbyt dużego hałasu młodych ludzi - kolonie, obozy itp. dla nich fajna, rozrywkowa miejscowość, dla nas to było uciązliwe. Polecam północne wybrzeże dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Majorka 02.07.09, 15:23 Klimat jest łagodny, wszystko dla dzieci dostepne na miejscu. Świetnym chotoelem na pibyt z dziećmi jest Viva w Calla de Mesquuida. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka80 Re: Majorka 03.07.09, 13:34 Bylismy na Majorce z naszym dwulatkiem w zeszlym roku w sierpniu i bardzo nam sie podobalo. Polecam hotel Cala Marsal w miejscowosci Porto Colom. Naprawde super miejsce na wakacje z dziecmi, rowniez ze starszymi! Jedyny blad jaki popelnilismy to wycieczka samochodem na polwysep Formentor - z dzieckiem odradzam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Majorka 03.07.09, 21:27 2 tyg temu wróciłam z Majorki. Byliśmy z 15 m córeczką. Hania czuła się tam rewelacyjnie, nie miałam żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Majorka 03.07.09, 21:29 Zapomniałam dodać, byliśmy w hotelu Blau Punta Reina resort w Cala Mandia, hotel typowo rodzinny, co do jedzenia w hotelu to przepyszne, mój niejadek wszystko tam wcinał ) Odpowiedz Link Zgłoś
ws2222 Re: Majorka 04.07.09, 14:57 Wrociłam z Majorki z hotelu Holiday Gardene z oferty Orbisu. rewelacyjne warunki dla rodzin z dziećmi od kilkumiesięcznych do kilkulatow. odpowiem na konkretne pytania Odpowiedz Link Zgłoś