leigh4 05.08.09, 14:56 mam pytanie do tych, którzy odwiedzili Turcję: w którym regionie (wybrzeże Egejskie-bodrum, czy riwiera turecka)?Może moglibyście polecić jakiś hotel usytuowany bezposrednio przy plaży, z aquaparkiem? z góry wielkie dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_poz Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 05.08.09, 15:04 na riwierze tureckiej - konkretnie w side. w bodrum nie uświadczysz piaszczystych plaż. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 06.08.09, 23:17 Hmm w Side? Ja byłam wprawdzie tylko w dzielnicy historycznej, ale tam widziałam same kamienie! Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 05.08.09, 18:55 Na Riwierze - hotel Joy Pegasos Planet w Incekum (28 km od Alanyi) Usytuowany w kilometrowej zatoczce przy pięknej, piaszczystej, szerokiej plaży. Na terenie hotelu ok. 17 zjeżdżalni i ok. 10 basenów (o różnych głębokościach już od 30 cm.), pyszne jedzenie, raj dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 05.08.09, 22:10 Aga, a byłaś w tym hotelu? jesli tak, mam pytanie: czy orientujesz się czy są w nim organizowane wycieczki fakultatywne do efezu(albo w ogóle z jakiegokolwiek hotelu w tej części Turcji)? bardzo mi zalezy, żeby tam pojechać, ale z tego ogladam w necie, to oferują te wycieczke tylko z Bodrum My niestety(albo stety) z tych, którzy nie spędzają wakacji w hotelu, więc chociaż lubię wygode w hotelu i zalezy mi na atrakcjach 'wodnych" dla synka przy hotelu, to chcielibysmy miec dobrą baze wypadowa, żeby jak najwiecej zobaczyć. No i tu zgrzyt: bo najfajniejsze hotele w okolicach side i alanyi, ale najciekawsze wycieczki(efez, rejs na kos, pamukale, kapadocja) z bodrum;-( I masz babo placek Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 06.08.09, 08:57 Byłam w tym hotelu w tym roku i jestem pewna, że Twój synek basenami, zjeżdżalniami i plażą byłby zachwycony (mój siedmiolatek nie chciał stamtąd wyjeżdżać) A co do wycieczek - napiszę Ci dokładnie wieczorem, kiedy dotrę do domu, bo dostaliśmy od rezydenta całą (dość długą) listę proponowanych wycieczek. Co do Efezu nie jestem pewna, ale wycieczka do Pamukale i do Kapadocji (dwudniowa) na 100% były organizowane. Nie byliśmy na nich, bo wyjazdy były ok. 4 rano, a że byliśmy w Turcji tylko na tydzień, więc raczej za dużo nie wojażowaliśmy i woleliśmy leniuchować Byliśmy tylko w Alanyi i w Delfinarium - świetne pokazy i tylko ok. 10 km od hotelu - polecam. Odezwę się wieczorem i wtedy wypiszę oferowane wycieczki wraz cenami rezydenta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 06.08.09, 16:43 Wycieczki z hotelu Joy Pegasos Planet oferowane przez rezydenta: Pamukkale + Efez (dwudniowa) Pamukkale (jednodniowa) Kapadocja (dwudniowa) Perge, Aspendos, Kursunlu Noc turecka Alanya Alanya łodzią Antalia Rejs po rzece Manavgat Manavgat i Side Safari Rafting Nurkowanie Aquapark "Troya" + Delfinarium Delfinarium "Sealanya" Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 07.08.09, 10:25 Dzięki Aga. A z jakiego biura jechałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
aga7-77 Re: Turcja-gdzie piaszczyste plaże? 07.08.09, 16:50 Z Itaki. Ten hotel chyba tylko Itaka ma w ofercie. Co do biura, pobytu i rezydentów nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Plaża Kleopatry w Alanyi 08.08.09, 14:23 Tu o niej co nie co napisałam: forum.gazeta.pl/forum/w,660,98493570,98493570,Plaza_Kleopatra_prosze_o_opinie.html Odpowiedz Link Zgłoś
leigh4 Re: Plaża Kleopatry w Alanyi 08.08.09, 23:03 Dziekuję Jusytko, ale juz zdecydowana jestem, że na Riwiere nie chcę jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
misieczek Re: Plaża Kleopatry w Alanyi 10.08.09, 13:34 Na Riwierze polecam hotel Pine Beach Club w Belek- jest aqua park, jest piaszczysta plaża, piękne baseny i super warunki. Hotel jest w ofercie Neckermanna. Odpowiedz Link Zgłoś