an_mat 12.02.07, 21:22 Jakie szprotawskie lokale lubicie? gdzie dają dobrą (naprawdę dobrą, nie capuccino z torebki) kawę, gdzie najlepsza atmosfera żeby wypić piwo?,dobrze się zabawić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sibeliuss Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 13.02.07, 19:27 Może się dowiemy gdzie warto pójść na ploty, piwko, a nawet na potańcówę Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 04.03.07, 15:32 Takiego miejsca zdecydowanie brakuje. W Szprotawie mieszkam od 10 lat i brakuje przyjemnej, stworzonej w ciekawym klimacie i fajną muzą knajpki.... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 18.03.07, 15:48 Czyli jak otworzę taką to nie będę miał konkrencji? Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 31.03.07, 11:56 pod warunkiem ze otworzysz - wiesz jak to jest z ta krowa co to duzo ryczy Odpowiedz Link Zgłoś
lizun9 Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 27.04.07, 13:01 sibeliuss napisał: > Czyli jak otworzę taką to nie będę miał konkrencji? No nie, zdecydowanie - za to klient Ci przybędzie. Jestem w Szprotawie raz w roku, ale nie usmiecha mi się ze jem obiad na ławce w rynku) Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a sibeliuss 22.05.07, 09:48 Z klimatem knajpka by się przydała napewno ale taka coby w niej można i obiad zjeść, sałatkę lekką przekąsić, lody zjeść, ciacho i kawki się napić.Muzyki posłuchać, potulna wystrojem inna niż wszystkie doychczas. Z odpowienim klimatem i koniecznie tak aby goście mogli nacieszyć się swoją "nmtymnością " poprostu przeszkadza mi w Szprotawskich knajpach duża , dziwna przestrzeń, dziwny wystrój bez atmosfery. Gybym miała kasę otworzyłabym herbaciarnię z prawdziwego zdarzenia, gdzie herbatę szykuje i podaje wyłącznie mężczyzna, siedzi się w boxach na wygodnych poduchach , czuć woń kadziedeł ech.... albo taka czeska knajpa z czeskim żarełkiem i czeskim dobrym piwem, wystrój w drewnie, sporo belek drewnianych, na ścianie czarnobiałe zdjęcia w starych ramkach, dodatki wystroju znalezione na poddaszu babci ... pomarzyć zawsze można Odpowiedz Link Zgłoś
aangelina Gdzie na kawe, gdzie na piwo 23.05.07, 20:21 Jak na razie nie ma miejsca w Szprotawie w ktorym mozna byloby napic sie porzadnej kawy lub zjesc dobre ciacho powiedzmy o 10 rano. Zawsze nad tym ubolewalam mieszkajac w Szprotawie. Nie wydaje mi sie ze to sie kiedys zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
aangelina Gdzie na kawe gdzie na piwo 23.05.07, 20:24 l.e.a napisała: > > albo taka czeska knajpa z czeskim żarełkiem i czeskim dobrym piwem, wystrój w > drewnie, sporo belek drewnianych, na ścianie czarnobiałe zdjęcia w starych > ramkach, dodatki wystroju znalezione na poddaszu babci ... pomarzyć zawsze > można > Chyba bys w tym momencie zrobila niezla konkurencje Zaglobie przy Turkusie. Co prawda Zagloba ma sporo belek drewnianych ale same zule w niej siedza a zarelko tez kiepskie. Jedyny luksus to kurczak z watpliwego rozna. Aangelina Odpowiedz Link Zgłoś
bajerka11 Re: Gdzie na kawe gdzie na piwo 05.07.07, 21:24 a co sądzicie o Figaro Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Lea 08.07.07, 11:51 Jak tylko wygram w Lotto - zakładamy w Szprotawie lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Sibeliuss 09.08.07, 17:52 i co ? wygrałeś już jakiegoś lotka ? bo marzenia trza sobie spełniać Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 11.08.07, 23:43 ponawiam pytanie? czy jest jakiś lokal w Szprotawie do którego można pojsc ze znajomą w normalny dzień tygodnia po 19:00 ? Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 12.08.07, 10:08 Witaj Macinie ( nie jesteś ze Szprotawy ? ), w Szprotawie raczej nigdzie nie wychodzę, z mężem mamy znajomych poza Szprotawą, więc być może nie wiem o tym, że jest jakiś fajne miejsce. Nie wiem czy szukasz czegoś w rodzaju pubu ? Czy może to być jakaś restauracja ? Wiem,że sporo młodych ludzi spotyka się w Figaro. Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 12.08.07, 11:52 dzięki za info o Figaro do Szprotawy mam nadzwyczaj blisko, lecz nigdy w żadnym lokalu nie byłem jestem w miare młody (>25, <30 )figaro powinno się nadawać, choć myślałem ze jest coś jeszcze, coś o czym nigdy wcześniej nie słyszałem. chodzi o lokal do spokojnej wymiany myśli przy piwie lub kawie , nie dyskoteka! Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Gdzie na kawę, gdzie na piwko 12.08.07, 19:45 mercin.brezan napisał: > dzięki za info o Figaro > do Szprotawy mam nadzwyczaj blisko, lecz nigdy w żadnym lokalu nie > byłem > jestem w miare młody (>25, <30 )figaro powinno się nadawać, choć > myślałem ze jest coś jeszcze, coś o czym nigdy wcześniej nie > słyszałem. > chodzi o lokal do spokojnej wymiany myśli przy piwie lub kawie ;- ), > nie dyskoteka! > > Niestety o żadnym,takim lokalu mi nie wiadomo, wiem,że za Plusem jest jakaś restauracja ale nigdy nie byłam w środku ani cen nie znam Odpowiedz Link Zgłoś