Dodaj do ulubionych

Kto w Kielcach bierze łapówki?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 12:40
Bardzo sympatyczny artykuł jest w Wyborczej
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1927398.html
"Przełomem w śledztwie stało się zatrzymanie 21 stycznia byłej wiceprezydent
(potem marszałek) Ewy Olszewskiej. Jako pierwsza przyznała się do
przyjmowania łapówek.
Mają one związek m.in. z budową hipermarketu Real, którą nadzorowała jako
odpowiedzialna za miejskie inwestycje. Już w 1999 roku "Gazeta" ujawniła, że
jej córka oraz dzieci podległych Olszewskiej urzędników w pięciu lokalach w
pasażu marketu robią interes życia, gdyż Real stał się w mieście miejscem
kultowym, a jego obroty są najwyższe w kraju. Prasa pisała też o kilku
mieszkaniach byłej marszałek, w tym o jednym podnajmowanym byłemu szefowi
Reala. (...)
Prokuratura zaś szczelnie pilnuje tych informacji, licząc na to, że sami
zaczną się zgłaszać ci, którzy jej - i nie tylko jej - dawali pieniądze
"

..i tak dalej, i tak dalej.

W Kielcach też był fajny układ - SLD rządziło w mieście niepodzielnie. Byłoby
ciekawie obserwować efekty, gdyby ktoś z tego układu zaczął się dzielić
wspomnieniami.
Licze tu trochę na jednego pana posła, który w wywiadzie dla Echa mówił: tak
wygląda Polska powiatowa, tu się urządza imprezy, tu się załatwia pracę,
ustawia przetargi. To wiedziałem.
Zachęcałbym Pana Posła do szerszego podzielenia się z nami (i prokuratorem)
swoją wiedzą. W końcu to były nasze pieniądze i też chcielibyśmy mieć z tego
jakiś ubaw.
Obserwuj wątek
    • Gość: mlody Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.kielce.net.pl 24.02.04, 12:54
      Ciekawe jak jest teraz w magistracie. Nie badz taki pewien Behemocie ze na
      pewno jest tam czysciutko.
      O kolesiach WELa nie mam dobrej opinii, wiec brak afer nie oznacza ze nie ma do
      nich podstaw.
    • Gość: behemot Raz pijany zając włóczył się po rżysku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 13:06
      Jak to jest, że partia nie kontroluje prokuratury ?
      Jak to jest, ze nie słychac przecieków, a Gazeta nie drukuje tajnych rozmów ?
      Czy ta prokuratura to anorektycy jacyś, że nie biesiadują z bandytami, jak ich
      koleżanka ze Stolicy?
      Dlaczego nie odwołuje się prokuratorów, którzy jeżdżą po partii jak po łysej
      kobyle ?
      Nic z tego nie rozumiem. Czyzby towarzysze z Opola podpadli partii ? Ale
      dlaczego w takim razie nie są wysyłani na odpowiedzialne placówki za granicę?

"Raz pijany zając włóczył się po rżysku,
      A spotkawszy niedźwiedzia - naprał go po pysku.
      Niedźwiedź pobiegł do domu, wrzasnął: Leokadio !
      Coś się chyba zmieniło - włącz no szybko radio."
    • Gość: Kopernik Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 13:52
      Największe łapówki to się daje, żeby się dostać na Prawo na uniwerku. I stąd
      zresztą taki pęd władz do powstania w naszym mieście Uniwersytetu.
    • Gość: pol Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:15
      WADZA ma przywileje tamci brali i ci biorą, mogę podać przykład, tylko po co
      podnosić Ci behemot adrenaline.
      • Gość: behemot nie dbam o adrenalinę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 20:30
        Nie obchodzi mnie czy biorą. Coś mi mówi, że Lubawski nie bierze, bo to nie ten
        typ człowieka.
        Ale nie interesuje mnie Lubawski. Interesuje mnie tylko zjawisko. Nagle
        prokuratura rozjeżdża rządzącą partię i nie ma nawet przecieków ? To wygląda na
        początek końca tzw. "łapówkarstwa na chama".

A jeśli chodzi o Twój przykład - to uważaj, co mówisz. Nie chciałbym później
        widzieć kolejnego forumowicza tłumaczącego sie głupkowato, że ma dowody, ale
        nie pokaże, bo nie.
        • Gość: mlody Na adrenaline - wazelina IP: *.kielce.net.pl 25.02.04, 08:15
          >Nie obchodzi mnie czy biorą. Coś mi mówi, że Lubawski nie bierze, bo to nie
          ten typ człowieka.

Ale wazelinka. Nie chodzi o to czy WEL bierze bezposrenio do lapy, tylko czy
          tworzy kolesiowski uklad. TWORZY. A taki uklad sprzyja zjawiskom korupcyjnym.
          Zreszta WEL jest jednym z najnieudolniejszych prezydentów jakich Kielce mialy.

>>Ale nie interesuje mnie Lubawski.

Czyzby kamuflaz wazelinki?

>A jeśli chodzi o Twój przykład - to uważaj, co mówisz. Nie chciałbym później
          widzieć kolejnego forumowicza tłumaczącego sie głupkowato, że ma dowody, ale
          nie pokaże, bo nie.

Dowód moze byc "dochodzeniowy" lub "procesowy". Pierwszy czasem okazuje
          sie "nieuzasadnionym podejrzeniem", ale gdyby WEL i jego klika mieli choc
          troche rozumu, pilnowaliby aby takowe sie nie pojawialy. Tymczasem bardzo
          dbaja, aby mieszkancy Kielc mieli o nich opinie na wskros negatywna.
          • Gość: behemot albo są dowody albo nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 08:43
            > Dowód (...) pilnowaliby aby takowe sie nie pojawialy

to tak jak w Opolu, Warszawie, Starachowicach...

albo masz o czym mówić, przyjacielu, w sprawie łapówek prezydenta, albo nie masz
            • Gość: mlody Re: albo są dowody albo nie ma IP: *.kielce.net.pl 25.02.04, 09:01
              Zadna z formacji nie jest czysta. Afery lub przynajmniej smród nie do konca
              jasnych interesów (tak jak w Warszawie) dotycza tak lewicy jak i prawicy (vide
              Warszawa czy Swinoujscie.
              Niestety ta niejasnosc rodzaca powatpiewania w uczciwosc rzadzacej sitwy jest
              równiez w Kielcach.
              Najglosniejsza sprawa to kontrakt z Echem.
              Rodzi sie zatem pytanie czy WEL jest glupi czy nieuczciwy. A moze ma wizje
              lepszego jutra a tylko to kieleckie bydlo (czyli mieszkancy) nie rozumieja.
              Jesli to ostatnie to mam gdzies takiego prezydenta. Jakim byl wojewoda, takim
              jest prezydentem. Nic nie robi bo nic nie umie.
              • Gość: behemot Re: albo są dowody albo nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 09:22
                > Najglosniejsza sprawa to kontrakt z Echem.

Widzę, że nowy baran oderwał sie od stada. Na razie jeszcze nic nie rozumie,
                ale na wszelki wypadek już beczy. Proponuję chociaż przeczytać poniższy wątek.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=10569294&a=10575246
          • Gość: behemot Fox Moulder ? To ty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 09:00
            > Nie chodzi o to czy (...) bierze bezposrenio do lapy, tylko czy
            > tworzy kolesiowski uklad. TWORZY. A taki uklad sprzyja zjawiskom korupcyjnym.

Ponad połowa rady miejskiej to komuchy, które chętnie utopiłyby Lubawskiego w
            łyzce wody za byle przewinienie.
            Własne ugrupowanie wypisuje jakieś listy z pogróżkami, bo prezydent nie
            przyjmuje pieszczochów do pracy.
            Jak sprzedano działke na Ślichowicach to niejaki Banaś (teoretycznie z prawicy)
            pierwszy montuje komisję śledczą, żeby udupić prezydenta.

To jest układ ? To jest montowanie republiki kolesiów ? Straszy Cię,
            przyjacielu ? Kosmitów też widujesz ? A białe myszki ?
        • inkwizytor-inc Re: nie dbam o adrenalinę 25.02.04, 20:07
          Nie masz pojecia co sie dzieje z dowodami, z ludzmi, ktorzy je dostarczyli ani
          jak prowadzi sie sledztwa, jesli ma nie byc sprawy.
    • Gość: kk Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 20:23
      wszyscy :)
      • Gość: pablo Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.visp.energis.pl 24.02.04, 20:44
        oj behemocie bronisz WEL a sam nie wiesz (chyba) co on potrafi. A w Polsce
        tylko ryby nie biorą!!!
        • Gość: Zenobiusz Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 07:11
          Behamot a może przeczytaj jak Echo kupiło działkę z dziurą w środku i pomyśl!
          • Gość: mlody Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.kielce.net.pl 25.02.04, 08:18
            Behemot nie mysli. On tylko kombinuje jak przeslonic demagogia i elokwencja
            swojego chlebodawce. (czyli WELa)
          • Gość: behemot pisz, co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 08:36
            nie licz na moją inteligencję - napisz, jakie wnioski wyciągasz i dlaczego
            Ja nie mam żadnych skojarzeń.
            • Gość: mlody Re: pisz, co myślisz IP: *.kielce.net.pl 25.02.04, 08:53
              Nie licze na Twoja inteligencje, ale na Twoja wazeline i elokwencje.
              • Gość: pablo Re: pisz, co myślisz IP: 213.241.75.* 25.02.04, 09:29
                oj młody watek wazeliny behemota omawialismy juz wiele razy.Ale fakt gdy
                pojawia sie cos na temat WEL i jego decyzji to broni go niesamowice i nie
                przemawiaja do niego fakty .
                • Gość: behemot Re: pisz, co myślisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 09:42
                  > watek wazeliny
                  ...jest w moim przypadku oczywiście śmieszny, bo wszyscy wiedzą co robię.

> broni go niesamowice i nie przemawiaja do niego fakty .

jest dokładnie na odwrót
                  1. Osoba prezydenta jest mi obojetna.
                  2. Komentuję nie ludzi, a _sprawy_.
                  3. Formuję argumenty prawne i ekonomiczne - nikt nigdy jednak o argumentach nie
                  dyskutuje. Nie są podejmowane. Argumenty prawne pozostają w powietrzu, a barany
                  beczą, że wazeliniarz, ze pracownik, ze przekupiony albo głupi.

Np. fakt, ze Lubawski sprzedając Carrefourowi działkę mógłby sobie zafundowac
                  odsiadkę nikogo nie interesuje i nikt z tym nie dyskutuje. Jedyną odpowiedzia
                  na ten argument jest zarzut, że Lubawski wziął łapówkę.
                  ...po co tłumaczyc coś takim betonom ? :-)))
                  • Gość: pablo Re: pisz, co myślisz IP: 213.241.75.* 25.02.04, 10:02
                    Behomocie widzisz chopie tak to niestety wygląda i tak sam pan WEL pokazuje
                    swoimi wypowiedziami i zachowaniem.A wiesz dlaczego tak sie stało ??? Dlatego
                    ze Sołowow bał sie konkurencji w tym sektorze!!!
                    To co mnie boli to ze wymienił mase ludzi na swoich przydupasów a za czyje
                    pieniadze??? I wychodzi na to ze to sa fachowcy ale od pasienia krów.
                    Co nie ma wydatków na drogi, chodniki czy inne rzeczy??? Lepiej wymieniac armie
                    urzedników i sprzedawac za niskie ceny. Panowie Carrefoura stwierdzili ze nigdy
                    juz nie zamierzaja zainwestowac w Kielcach.Czy to jest wina ludzi którzy tu
                    mieszkają??? Nie pana prezydenta WEL-a i jego ludzi. Jak on tak ma zamiar
                    sprowadzac inwestycje do Kielc to dziękuje i czarno widze jego przyszłosc w
                    tym miescie!!!
                    Konczac temat wazekiny jest zamkniety i behemocie Twoje wpisy swiadcza o tym ze
                    jedna sympatyzujesz z Wojtusiem.Zastanów sie i zobacz swoje wpisy.
                    Pozdrawiam
                    4 ever SLD
                  • basia996 Odsiadka ! 25.02.04, 10:32
                    Gość portalu: behemot napisał(a):
                    > Np. fakt, ze Lubawski sprzedając Carrefourowi działkę mógłby sobie zafundowac
                    > odsiadkę nikogo nie interesuje i nikt z tym nie dyskutuje.
                    1. A czy słyszałeś aby urzędnik w Polsce poszedł do pierdla za złą decyzję ?
                    2. Czy sprzedaż działki za wyższą kwotę to jest przestępstwo ?
                    3. Czy pozbywanie się lokali przynoszących zyski to jest dobre posunięcie ?
                    • Gość: behemot Re: Odsiadka ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:37
                      > 1. A czy słyszałeś aby urzędnik w Polsce poszedł do pierdla za złą decyzję ?

Złą ? Dlaczego uważasz ją za złą ? Czyżbyś wbijała właśnie nóż w plecy
                      przeciwnikom sprzedaży działki? Powinnaś chyba napisać, ze poszedł do pierdla
                      za DOBRĄ decyzję. Bo gdyby sprzedał francuzom, to by to była Twoim zdaniem
                      dobra decyzja, prawda ? ;-)
                      A po drugie ...hm ...kto go tam wie ? ...może nie chcial byc pierwszym
                      urzędnikiem w ciupie ?

Nawiasem mówiąc, czy słyszał ktoś, żeby przedsiębiorcę wsadzili w Polsce za
                      kratki z powodu napadu na bank ? Mam na oku pewną taką robótke ...ale wrodzona
                      nieśmiałość ...słowem - wszelkie info mile widziane.

> 2. Czy sprzedaż działki za wyższą kwotę to jest przestępstwo ?

Jak się ktoś upiera, że nie chce kupić działki za 8,5 tylko koniecznie za 12
                      mln to ja bym sie pytał czy on w ogóle chce kupić, czy tylko zabełtać pod
                      czaszką sympatycznej pannie Basi z turnusu trzeciego.

pozdrawiam serdecznie
                      behemot
                      • basia996 Re: Odsiadka ! 25.02.04, 15:08
                        I widzisz drodi behemocie jak łatwo udowadniasz że jesteś kiepskim prawnikiem.
                        Zadałam ci trzy pytania z myślą że znasz na nie odpowiedz, a ty zachowałeś się
                        jak kiepski adwokat odwracając "kota ogonem"
                        • Gość: behemot trrrrach ! trach ! - zostałem pokonany IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 15:57
                          trach! - zostałem pokonany. Poległem pod miażdżącym ciężarem błyskotliwych
                          argumentów ;-) Udowodniłem wprawdzie, że jestem kiepskim prawnikiem ale, co to
                          za sukces, skoro wszyscy wiedzieli to wcześniej.

pozdrowienia serdeczne od kota, jego ogona

i ode mnie
                          behemot
                    • kielcz Re: Odsiadka ! 25.02.04, 18:04
                      basia996 napisała:

> Gość portalu: behemot napisał(a):
                      > > Np. fakt, ze Lubawski sprzedając Carrefourowi działkę mógłby sobie zafundo
                      > wac
                      > > odsiadkę nikogo nie interesuje i nikt z tym nie dyskutuje.
                      > 1. A czy słyszałeś aby urzędnik w Polsce poszedł do pierdla za złą decyzję ?

NIESTETY nie słyszałem. I to jest tragedia. NASZA TRAGEDIA. Pozdrawiam.
                • Gość: mlody masz racje IP: *.kielce.net.pl 25.02.04, 10:09
                  >oj młody watek wazeliny behemota omawialismy juz wiele razy.

To prawda. Powtarzanie go moze forumowiczow znuzyc.

>Ale fakt gdy pojawia sie cos na temat WEL i jego decyzji to broni go
                  niesamowice i nie przemawiaja do niego fakty .

Wyglada na to ze WEL wyekspediowal swojego czlowieka do "poprawiania wizerunku"
                  na tym forum (a moze i na innych).
                  Nie dziwi mnie to - jaki prezydent taka o nim opinia, wiec tonacy Behemota sie
                  chwyta.
                  Niemniej jednak Behemot jawi sie jako niewiarygodny forumowicz.

Jak sie jakies "popisy" Behemota pojawia w tym watku to juz sobie "dyskusje" z
                  nim odpuszcze. Nie warto tracic na niego czasu.
    • Gość: pol Re: Kto w Kielcach bierze łapówki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 19:15
      WADZY się należy mogę podać parę przykładów. Żona posła Długosza, kto zgadnie w
      ilu była spółkach, i co remontowali?.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka