mas-mix 27.05.10, 00:24 A my nie chcemy takiego prezydenta jak Pan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diamondexpert ja tez mam dość obecnego prezydenta bufona 27.05.10, 00:36 wizjonera,wielkiego budowniczego pomników, arogancji władzy , nakazów ,mandatów ,zakazów !!! DOŚC! BASTA !!! Lubawski jak się tam zapelnia twój Parking? Maj sie kończy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: 77.223.219.* 27.05.10, 01:39 A właśnie, że chcemy! Jedyny człowiek, który stara się zrobić z wiochy miasto. Niestety infrastrukturę łatwo zmienić ludzi nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diamontexpert nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 02:36 prezydenta miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: 213.77.117.* 27.05.10, 05:49 A co się stało, ze Grzegorz Grudziński wraca do komuszego dziennika, czy zamienił się w komucha? Przeciez startował do samorządu w 1990 roku z prawej strony?I co się stało, że się tak wzbogacił, gdy startował był ubogim czlowiekiem z bloku Na Stoku? I zapytajcie jego sąsiadów, czy dobrze się z nim żyje? Bo jak sie dobrze z nim żyje w małych Ciekotach to i w dużych Kielcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten od wody Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 07:11 pytasz co się stało, że Grudziński wraca do komuszego dziennika, a wcześniej w 1990 roku był radnym z prawej strony...On nie wraca tylko zawsze był komuchem. Radnym z Komitetu Obywatelskiego został jedynie po to by załatwić swoje sprawy. Ktoś tu na forum już o nich wspomniał.jego samorząd 2010 jest zdominowany przez osobników z tak zwanego Samorządowego Forum Obywatelskiego. Popatrz tylko kim są członkowie tego koalicjanta. Dostaniesz natychmiast gotową odpowiedź choć to i tak będzie tylko połowa prawdy. Dlaczego zniknęła strona internetowa tego ich SFO i nigdzie nie doszukasz się jacy ludzie tworzą komisje tego "potworka" i kim byli w przeszłości. Tu będziesz miał prawie całą odpowiedź. Niewielką resztę niebawem dopowiedzą inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOJO Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.cdma.centertel.pl 27.05.10, 07:18 A kim byli ludzie z otoczenia obecnego prezydenta?Faktem jest,że Kielce , a własciwie budżet juz nastepnej kadencji tego prezydenta nie wytrzyma.trzeba ogłosić upadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOC Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 07:51 Grudziński? To był ten flejtuch z nieumytymi zębami którzy kiedyś był w faktach i mówił o zadłużeniu Kielc? A co,lepiej wydać na wódę i papierosy niż na drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: 213.77.117.* 27.05.10, 08:05 od Pana Lubawskiego nie było i długo nie będzie lepszego prezydenta , Bóg ci wybaczy Grudziński i WSI nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Ktoś kto wypowiada się słowami: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:06 "nie traktuję pana Grudzińskiego jako kontrkandydata, bo to by mi ubliżało" nie ma szacunku dla nikogo! Nie słucha żadnych argumentów, nie liczy się z nikim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Ktoś kto wypowiada się słowami: IP: *.aster.pl 27.05.10, 08:37 Nie ma tylko szacunku do grudzińskiego, zresztą ma podstawy. A resztę sobie wydedukowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten od wody Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:14 widzę Panie JOJO, że Twoja wiedza o budżecie wywodzi się z podręczników ekonomii dostępnych jeszcze jedynie w skupach makulatury. Jeżeli przyjdą do Ciebie i powiedzą: masz tu nowe auto warte 100 tys.zł, ale Ty musisz mieć 30 tys. a my dajemy resztę to jest 70 tysięcy to co, nie weźmiesz kredytu? Jeśli nie weźmiesz to pozostaniesz idiotą bez nowego auta. Zaś gospodarka, która to zbagatelizuje zostanie w miejscu, a to oznacza, że zacznie się cofać. To jest w przybliżeniu mechanizm kierowania środków unijnych jakie UE stosuje od lat. Tego byś oczekiwał od budżetu Kielc i całej Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_płakałem Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 08:37 Tylko co jak nie będziesz z czego miał spłacic tych 30 tys. Hehe Przyjedzie windykator i po aucie...Wiesz co zrobiłby człowiek przedsiębiorczy? Zamiast na auto wydałby te pieniądze np. na urządzenie myjni dla innych aut, po roku miałby i auto i dochody by je utrzymac... A wracając do tematu, to moim zdaniem sitwa trzęsie gaciami...W sytuacji, gdy pojawia się takie pisemko, naturalnym wydawałoby się, że dziennikarz będzie chciał porozmawiac z jego twórcami..., ale nie w Kielcach...tu jedno zdanie na temat i potem oczywiście wywiad z Lubawskim, żeby mógł sobie wylac wiadro pomyj na Grudzińskiego...Prawda jest taka, że sam Grudziński to pikuś, mógłby Lubawskiemu naskoczyc...ale Lubawski dorobił się bardzo wielu przeciwników nawet wśród jego dotychczasowych wyborców, po pierwszej udanej kadencji chłopu odbiło i poczuł się nie prezydentem a władcą tego miasta, którym rządzi jak satrapa-wszędzie zakazy parkowania i naganianie na parking, który jest droższy niż taki sam w Sztokchlmie, Londynie czy nawet w większych i bogatszych polskich miastach...Mimo, ze głosowałem na Lubawskiego 2x, teraz mówię dośc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: 188.72.236.* 27.05.10, 08:56 Twoja zaś wiedza ogranicza się do czysto teoretycznych wywodów. Prawda jest taka, że kredyty są dla ludzi i przedsiębiorców, którzy realnie patrzą na możliwości ich spłacenia! A przykład z samochodem za 30 tys. nie oddaje tego co się w mieście i województwie dzieje. Ten obraz należy jeszcze uzupełnić. Bo to tak jakby dla rodziny oprócz wspomnianego auta zaoferowano jeszcze wczasy na Hawajach za 40% ceny, zrobienie hucznej imprezy rodzinnej za 50% wartości, niezapomniany wypad w Himalaje za 45% ceny oraz zakup nowoczesnej awionetki z dofinansowaniem 60% jej wartości. Wszystko przy nikłych dochodach i z niewielką szansą wykorzystania tych "inwestycji" jako podstaw do budowania przyszłego rozwoju (rodziny/regionu/przedsiębiorstwa, etc.). To takie wydawanie pieniędzy dlatego, że są. Bez przemyślenia co z tych "zakupów" w przyszłości może przynieść wymierne korzyści. I przypomina trochę losy tych "szczęśliwych" graczy w Totka, którzy wygrywając miliony roztrwonili je w krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 17:35 Gość portalu: ten od wody napisał(a): > widzę Panie JOJO, że Twoja wiedza o budżecie wywodzi się z podręczników ekonomii dostępnych jeszcze jedynie w skupach makulatury. Jeżeli przyjdą do Ciebie i powiedzą: masz tu nowe auto warte 100 tys.zł, ale Ty musisz mieć 30 tys. a my dajemy resztę to jest 70 tysięcy to co, nie weźmiesz kredytu? Jeśli nie weźmiesz to pozostaniesz idiotą bez nowego auta. Problem jedynie w tym, że (odwołując sie do twojej metaforyki) pan prezydent nie inwestuje w auto, ani w remont i modernizacje domu, tylko betonuje ogródek, stawia tandetne rzeźby i rozdaje resztki posiadłości sąsiadom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghjk Re: nie trzeba zmieniać ludzi, wystarczy wymienić IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 09:27 W najbliższym otoczeniu prezydenta jest wielu członków dawnej milicji obywatelskiej a nawet ormo i nikomu to nie przeszkadza.Więc po co wskazywać na Samorząd 2010 gdzie jest ich dużo mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szansa Prezydenta nie zmieniać lecz weryfikować SYSTEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:05 Zmiany osobowe nie przyczyniają sie do zmiany wadliwego systemu zarządzania. Trzeba zmienić system, przy pomocy merytorycznych kontroli, takze prokuratorskich, NIK -owskich. Tutaj widzę pole do zagospodarowania dla nowej gazety i Pana Grudzińskiego; z całego serca życzę: POWODZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: estetyka Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 17:24 Gość portalu: duch napisał(a): > A właśnie, że chcemy! > Jedyny człowiek, który stara się zrobić z wiochy miasto. Niestety > infrastrukturę łatwo zmienić ludzi nie. Ty sobie żartujesz, prawda? Takiego wieśniactwa jakie prezentuje pan prezydent i jego ekipa od prostactwa projektów przebudowy, bałaganu architektonicznego, stosunku do mieszkancow i historii miasta począwszy na balaganie drogowym skonczywszy to mozna szukac chyba tylko w zakutych, skorumpowanych, nowobogackich pipidówach. Boże, chroń nas przed taką wizją "miasta"... Odpowiedz Link Zgłoś
mantis3 Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 27.05.10, 08:31 Popieram Pana Prezydenta Lubawskiego. To człowiek, który chce aby to miasto przestało być zaściankiem, ma plan na nowoczesne Kielce. Wyrazem tego jest plan budowy lotniska(na który Pan Grudzinski jest chyba zbyt ograniczony umysłowo), parking-z którego korzystam, Targi Kielce i wiele innych. Komunisty Grudzińskiego nigdy nie będę popierał, a tych niby-kupców zachęcam do przemyślenia swojej strategii biznesu-może warto się przebranżowic lub zachęcic klientów aby tłumniej odwiedzali ich sklepy. Pozdrawiam-Kielczanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: 213.77.117.* 27.05.10, 08:54 2x głosowałem na Pana Lubawskiego i zagłosuję 3 bo nie widzę lepszego , walczy z układzikami kieleckimi których pełno, jak nie sprzedał Grudzińskiemu księgarni po Domu Książki za przysłowiową zł. to teraz wróg, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_płakałem Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:08 Człowieku z jakimi układami walczy? Sam stworzył najpotężniejszy układ jaki kiedykolwiek istniał w tym mieście...Układ, w którym tkwią razem koalicja z opozycją, bo czym inaczej wytłumaczyc np.indolencję PO, która popiera WEL-a w wyborach, po to by zaraz potem zostac "malowaną" opozycją? Malowaną bo, będąc formalnie w opozycji, głosuje jak należy...jeśli ktoś twierdzi,że Kielce się rozwijają to chyba na głowę upadł...Ile miejsc pracy wygenerowały "inwestycje" Lubawskiego? Miejsc pracy, które przyczyniają się do bogacenia się miasta, a nie konsumowania jego majątku jak etaty urzędnicze? Mimo, iż wszystkie wskaźniki wypadają dla nas blado, to nie przywiązuje do nich większej wagi, bo dla mnie miarą rozwoju miasta jest praca dla jego mieszkańców, która pozwoliłaby im na godne życie...Jeśli liczba mieszkańców systematycznie spada (Kielce są w czołówce na liście miast najszybciej wyludniających się), a bezrobocie stoi, albo wręcz rośnie, to jakim rozwoju my tu mówimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:24 Kielce się wyludniają? Oczywiście. Ci co je "wyludniają" przenoszą się do swoich wymarzonych domków w Bilczy, Masłowie, Piekoszowie, Morawicy, Oblęgorku, Strawczynie i jeszcze gdzieś tam. Oczywiście , przenoszą się z Kielc z powodu nędzy jaka ich dotknęła pod rządami Lubawskiego. Bo prawda jest taka, że oni latami tyrali w swoich firmach i firemkach by przenieść się poza Kielce, a Wy tłuczecie od lat w klawiatury wylewając na każdego wiadra pomyj i rozkoszując się Waszą pozorną forumową anonimowością.No i to jest tyle z obszaru aktywności życiowej jaki Wam pozostał do zagospodarowania pod przywództwem choćby kogoś takiego jak Grudziński vel Smigol. Zapytajcie go czy on też z biedy i niedostatku jaki na wszystkich sprowadził Lubawskin przeniósł się z Kielc do Ciekot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_płakałem Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:29 Nie odpowiadasz na temat. Odpowiedz o ile wzrosła liczba miejsc pracy w Kielcach pod rządami Wojciecha Lubawskiego przez dwie kadencje? P.S. To, że ludzie wyprowadzają się do swoich wymarzonych domków w podkieleckich gminach oznacza również to, że tam płacą podatki matołku, co z kolei oznacza, że nie płacą ich w Kielcach...mam tłumaczyc dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:50 miałem rację "nie płakałem" że jedynie pobieżnie scharakteryzowałem forumową chołotę, której Ty jesteś bardzo reprezentatywnym okazem. Natychmiast gdy wyraziłem opinię przeciwną twojej dostałem od Ciebie epitet"matołka". Dlatego dalej tłucz zawzięcie w klawiaturę rozkoszując się rzekomą anonimowością, bo ja rozkoszuję się pięknym, zamglonym z lekka widokiem z tarasu mojego domku, do którego przeniosłem się w ubiegłym roku.Miejsc pracy dla przygłupów jak Ty nie tworzy samorząd lokalny tylko tacy jak ja. Ale tylko tyle tych miejsc tworzymy ile znajduje ekonomiczne uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_płakałem Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:07 jeśli prawdą jest to, co piszesz, to nie wiem czemu udzielasz się w temacie dotyczącym PM KIelce, chyba raczej bardziej powinien Cię elektryzowac wybór wójta Twojej nowej gminy nieprawdaż? Mnie tam szkoda czasu na tematy o Koronie czy Burasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:16 odpowiem Ci "nie płakałem". Interesuje mnie sytuacja w Kielcach bowiem tu zarabiam pieniądze. A co do Twojego poprzedniego wpisu to również odpowiem Ci, że w ogóle jestem szczęśliwy w życiu również za to, że mogę płacić podatki, jakie by one nie były. Byłbym bardzo nieszczęśliwy gdybym nie mógł ich w ogóle płacić. Chyba wiesz co mam na myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkl Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 11:30 zawrzało! To dobry objaw,ale nie ma się co martwić naprzód. Dyskusja toczy się jakby tylko tych dwóch ludzi kandydowało. Zapewne kandydatów będzie więcej a nasz wybór, dla większości, będzie się opierał na wybraniu "mniejszego zła". Moim zdaniem w rządzeniu miastem potrzeba świeżej krwi, człowieka mniej zapatrzonego w siebie i swoje wizje. Umiejącego wyciągać wnioski nawet z tak burzliwej, czasami niesympatycznej, dyskusji. Pamiętam,jak podczas pierwszej kadencji obecny pan Prezydent był przeciwny kontynuowaniu remontu "Sienkiewski". Dopiero olbrzymi nacisk opinii publicznej miasta wymusił ukończenie tego co rozpoczął poprzednik. Widocznie wtedy jeszcze nie sugerował się tylko opiniami "swoich ludzi", z których zostali tylko ci, którzy zawsze i przy każdej władzy są "ZA". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admiral27 Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.chello.pl 27.05.10, 13:58 "Nie płakałem" to twoje wypowiedzi nie są konkretne a ostatnia woła o pomste do nieba.Nie widze bardzo dobrego kandydata na prezydenta i zamierzam wybrać mniejsze zło.Pieniadze z Programu Operacyjnego UE bezpośrednio nie wpływaja na zmniejszenie bezrobocia sprzyjaja wzrostowi gospodarczemu bo wykonują prace firmy krajowe w wiekszości (jezeli mają duzo zlecen a mało pracowników napewno zatrudnia ciebie:).Tyle opisałeś sie o etatach urzedników, i niektóre inwestycje Lubawskiego przyczyniły sie do powstania nowych miejsc pracy dla urzedników własnie (ale to też ludzie).Natomiast zeby nie było tak kolorowo to W wielu budżetówkach jest za dużo urzedasów i powinno sie to ograniczyćw celu zwiekszenia efektywności a nie podoszenia kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do konserwatora co nie obrazaj niepełnosprawnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:29 Gość portalu: konserwator co napisał(a): > miałem rację "nie płakałem" że jedynie pobieżnie scharakteryzowałem forumową > chołotę, której Ty jesteś bardzo reprezentatywnym okazem. Natychmiast gdy > wyraziłem opinię przeciwną twojej dostałem od Ciebie epitet"matołka". Dlatego > dalej tłucz zawzięcie w klawiaturę rozkoszując się rzekomą anonimowością, bo ja > rozkoszuję się pięknym, zamglonym z lekka widokiem z tarasu mojego domku, do > którego przeniosłem się w ubiegłym roku.Miejsc pracy dla przygłupów jak Ty nie > tworzy samorząd lokalny tylko tacy jak ja. Ale tylko tyle tych miejsc tworzymy > ile znajduje ekonomiczne uzasadnienie. Czy zatrudniasz "przygłupów" by ich 'rolować" a później, na dodatek , "obrazać" ? szansa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celine d. Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 09:01 Nowe Słowo Ludu to najlepszy pomysł na prawdziwą demokrację w Kielcach.Lubawski czuje sie tak nieomylny ,że niszczy każdego kto ma inne zdanie (niedawno wyrzucił dwóch swoich najleoszych kolegów).Ta gazetka daje możliwość wypowiadania się każdemu kto chce być czytany bez względu na opcję polityczną.Inne gazety kieleckie nie umieszczą nawet zdania przeciw pomysłom prezydenta bo siedzą mu w Kieszeni poprzez ogłoszenia,komunikaty miejskie i reklamy.Taka jest obecna rzeczywistość w Kielcach.Więc nie ma się co denerwować bo treści w Nowym Słowie Ludu ani go nie obrażają ani nie dotyczą jego prywatności a tylko pokazują anomalia jego 8 letnich rządów.Poza tym Lubawski naprawdę czyta to co pisze Grudziński i korzysta z jego wniosków - więc czego się boi i straszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: 213.77.117.* 27.05.10, 09:26 a co to za gazeta , to brukowiec kto to kupi chyba że Grudziński i będzie rozdawał za darmo, no może tych kilku biznesmenów ze sklepów po 4 zł co go popierają, można dyskutować na temat dokonań Lubawskiego , ale co robić? nie ma lepszego i trzeba wybrać mniejsze zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 17:52 Gość portalu: celine d. napisał(a): > Nowe Słowo Ludu to najlepszy pomysł na prawdziwą demokrację w > Kielcach.Lubawski czuje sie tak nieomylny ,że niszczy każdego kto ma > inne zdanie Otóż to. Najwyższa pora, żeby wreszcie powstała tu opozycja, bo inaczej ciągle będziemy żyli jak w republice bananowej :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 126 Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:24 masmix!!!! wypowiadaj sie TYLKO w swoim imieniu.bedziesz bardziej zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: 213.77.117.* 27.05.10, 09:35 konserwator w pełni się z Tobą zgadzam biedota z Kielc wyprowadziła się na podkieleckie wiochy wystawili wille ,śmieci wywożą do lasu albo w reklamówkach podrzucają do kieleckich altanek śmieciowych, szamba puszczają do rzek i teraz mają pretensję, że Lubawski im nie wybudował dróg do ich willi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzor Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 09:46 Jeśli wszyscy wyprowadzili się pod Kielce, to jak w takim razie uzasadnisz to, że np. z mojej 33 osobowej klasy w I LO, zostało w Kielcach 5 osób? Reszta po studiach już nie wróciła, chyba,że Warszawę, Kraków, Poznań, Wrocław czy Gdańsk uważasz za podkieleckie gminy? Zajrzyj np na NK i sprawdź ile osób z Twoich szkolnych kolegów mieszka i pracuje w Kielcach...Nie wiem, może Wy którzy tak zaciekle bronicie Lubawskiego coś mu zawdzięczacie, wtedy rozumiałbym Was, ale jeśli nie, jeśli jesteście tylko obiektywnymi obserwatorami jak ja, to nie mam pojęcia co Was omotało...Może do jesieni przejrzycie na oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:01 bardzo mi Cię żal za mało wszechstronny ogląd świata i toczących się w nim zjawisk, w tym i społecznych, ale postarajmy się różnić merytorycznie i przy okazji kulturalnie. Odpowiedz mi zatem na pytanie: kto jest winny temu, że nawet Warszawa nie jest Nowym Jorkiem, a Gdańsk nie jest Sydney ? Czy wszyscy Polacy mieszkają w Polsce ? I czy mają w niej mieszkać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzor Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:25 Oczywiście, że każdy ma prawo mieszkac tam, gdzie ma ochotę i miejscowi zechcą go przyjąc. Tylko co to ma do rzeczy? Rolą prezydenta nie jest zatrzymywanie ludzi siłą, lecz stwarzanie takich warunków w zarządzanym przez siebie mieście, by jak najwięcej ludzi chciało się w nim osiedlic. Piszesz, że jesteś przedsiębiorcą, więc sam powinieneś wiedziec najlepiej, że im więcej ludzi tym więcej klientów, a jeśli jeszcze Ci ludzie mają kasę to już w ogóle rewelacja...Wtedy miasto jest bogate. Chyba,że żyjesz ze zleceń z UM i miejskich spółek, jeśli tak to nie dziwię się, że tak bronisz WEL-a, bo jeśli go braknie to może wymarzony domek trzeba będzie sprzedac, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator co Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:38 nie insynuuj jak większość idiotów na tym forum. Na nim każdy, który ośmieli się mieć inne zdanie od razu podejrzewany jest o układy z Lubawskim z UM etc. To kielecka "normalność" u podstaw której tkwi niespotykana raczej gdzie indziej w kraju hipokryzja. Ponieważ tylko w tych dziedzinach kielczuchy wiodą prym, stąd tyle frustracji i poszukiwanie w każdym wroga. Ale na szczęście dla Was wszystkich sfrustrowanych: macie Grudzińskiego vel Smigola. W komplecie z nim dążcie do władzy. Może inni kupią Wasze populizmy i was wybiorą. Może...Wówczas do końca tysiąclecia uwzględnią Was w każdej encyklopedii. Nawet tej, która wydadzą kiedyś Buszmeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzor Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 10:44 Nic nie insynuuję, staram się tylko zrozumiec Twoją motywację do tak zaciekłego bronienia Lubawskiego i to w sytuacji, gdy nie jesteś mieszkańcem miasta. Może przedstaw jakie są według Ciebie pozytywy jego prezydentury, czym aż tak bardzo Cię ujął itd.itp. Bo sądząc po Twoim ostatnim, bardzo zresztą emocjonalnym poście, zaczynam podejrzewac, że dotknąłem czułej struny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Lubawski jest najlepszym prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:20 Poprzednik Lubawskiego nie zrobił prawie nic oprócz wybrukowania Sienkiewicza i Bodzentyńskiej. Wsławił się tym, że nie wziął ani jednej złotówki z unijnych funduszy przedakcesyjnych. Okoliczne gminy brały kasę, a on nawet projektu nie napisał. Były za to popijawy z baronami SLD oraz obściskiwanie się z Olkiem na Sienkiewce. Po nim przyszedł Lubawski, który zupełnie zmienił standardy zarządzania miastem wprowadzając ISO. Nagle okazało się, że można rozsądnie zagospodarować majątek miejski. Pogonił kombinatorów, nawet bazary nagle zaczęły przynosić solidne zyski z dzierżawy, podpisano z użytkownikami umowy najmu lokali. Prasa pisała o skandalu, że do tej pory nawet firmy z centrum miasta (np. Desa) nie miały umowy najmu, nie wiadomo było z jakiej powierzchni korzystają. To wszystko się zmieniło za Lubawskiego. Miasto poddane jest kontroli specjalistycznej firmy audytorskiej. Ocenia ona procedury, poziom dochodów i zadłużenia. Nie musi być takiej kontroli. W innych miastach jej nie ma. A u nas jest. I Lubawski jej słucha, a nie księgarza ...co tego ostatniego najwyraźniej dziwi, choć nie powinno. I nie dziwię się, że uczciwym ludziom jasne i klarowne zasady rządzenia miastem odpowiadają, bo wybrali Lubawskiego na drugą kadencję z miażdżącą przewagą. I na trzecią też wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Lubawski jest najlepszym prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 18:22 Bardzo klarownie wywłaszczono ludzi w Obicach z ziemi pod lotnisko, żeby zbudować kopalnię (ciekawe, kto będzie z niej ciągnął zyski?), bardzo klarownie wspiera się niektórych deweloperów (już nawet wolno im stawiać bloki między domkami jednorodzinnymi) pozwalając na zabudowywanie każdego wolnego centymetra i niszczenie resztki miejskich zabytków, wprowadzając bałagan architektoniczny i niszcząc przemyślaną koncepcję wcześniejszych budowniczych miasta, bardzo klarownie "nie udało się" zrobić planów zagospodarowania przestrzennego przez 8 lat!!!, klarownie wspiera się znajomych artystów (którym buduje się z miejskich pieniędzy ośrodki i zleca projekty bez konkursów), klarownie zawiera się "dżentelmeńskie" umowy ze szkodą dla miasta (Wiedeńska, Volumetric, basen leśny i in.), klarownie wspiera się wytwórców kostki betonowej [:D] i firmy drogowe, które budują, żeby za parę lat przebudowywać z powrotem :D Tak, bardzo jasne i klarowne mamy zarządzanie w naszych Kielcach pana Lubawskiego - jasno i klarownie widać jak bardzo przypomina republikę bananową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Lubawski jest najlepszym prezydentem Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 22:08 > wspiera się wytwórców kostki betonowej i piekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.pl Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 27.05.10, 10:41 Migracja młodych ludzi do większych lub atrakcyjniejszych ośrodków jest czymś zupełnie naturalnym i występującym na całym świecie. Należy się tylko cieszyć, że tak wielu młodych ludzi jest dość dobrze w Kielcach przygotowana do tego, by zapewnić sobie taki typ awansu społecznego (skoro im odpowiada). Poza tym mieć uzasadnioną nadzieję, że ci pozostający są nie gorsi i pozostają dlatego, że wyjazd do Warszawy nie jest ich pomysłem na awans (moim nie był, a miejsca pracy w Kielcach nie poszukuję, tylko je tworzę). Nb. w Londynie słyszałem powszechnie narzekania (angielskich, nie polskich londyńczyków), na to, że ich najzdolniejsza młodzież ucieka do Stanów Zjednoczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: 188.33.119.* 27.05.10, 18:30 Ale za to do Kielc sprowadzają się nowi mieszkańcy z innych miast województwa. To się nazywa migracja "tu i tam". Tak się zastanawiając jakich ludzi poznałem w Kielcach przez ostatni rok, to ponad 90% pochodzi z poza Kielc. Najczęściej studiują tu i zostają... Odpowiedz Link Zgłoś
suchykosz Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 27.05.10, 10:00 widać, że wiele ludzi pała nienawiścią do obecnego prezydenta Kielc,a chciałbym zauważyć że to dzięki niemu, nasze miasteczko pięknieje z każdym dniem, a prócz tego lotnisko, będzie nas to kosztowało wiele wyrzeczeń, ale warto, da nam to możliwość połączenia ze światem i wyjścia zaścianka. wszystkim przesiąkniętym nienawiścią do Lubawskiego współczuję, ale oczywiście rozumiem, bo nie każdy jest zdolny do wyrzeczeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cde usunąc jego samochód z deptaku! IP: *.kielce.vectranet.pl 27.05.10, 10:14 Może Straż Miejska w końcu skutecznie usunie samochód pana kandydata z miejsca dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuyu Re: usunąc jego samochód z deptaku! IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 10:37 Grudziński: ciągle krytykujesz prezydenta a nie dajesz mu szansy odpowiedzi.Może dałbyś mu jedną stronę w swej gazetce na polemikę.Skąd wiesz czy pod twoim wpływem nie pozyskał inwestorów? Podobno chińczycy wzruszeni tym, że kieleckie dzieci nie nadążają z klejeniem lampionów zaproponowali mu w Pekinie w czasie ostatniej wizyty budowę fabryki tychże szlachetnych wytworów techniki kraju wschodzącego słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titutyu Re: usunąc jego samochód z deptaku! IP: *.sgh.waw.pl 27.05.10, 10:58 Gosc jest niepelnosprawny - nie chodzi, dajcie se spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: usunąc jego samochód z deptaku! IP: *.kielce.vectranet.pl 27.05.10, 11:39 Deptak to deptak - na całym świecie tak to funkcjonuje. Nie można zastawiać go cały dzień, bo w środku sklepu 10 godzin siedzi niepełnoprawna osoba. Niech wysiądzie, a ktoś inny (pracownik) niech mu odprowadzi samochód na najbliższe miejsce dla inwalidów - i tyle. Zresztą on aż tak niepełnosprawny nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: usunąc jego samochód z deptaku! IP: *.chello.pl 28.05.10, 21:15 nie chodzi to znaczy że ma robić co mu się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / istota piekna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 11:34 ona zawarta jest w znakomitym , przepieknym i otwierajacym nowy rozdzial w historii architektury srodowo-europejskiej mysle oczywiscie o parkingu ale nie tylko - jeszcze piekniejszy bedzie pomnik Sienkiewicza siedzacego na nagrobku z istotnym pytaniem na nim - a odpowiedz kazdy zna bowiem droga ta zmierza - na dworzec na dworzec - i te pytanie - zagadka tuz obok kolumny - symbolu erekcji jest istotnym glosem w historii pomnikologii nie tylko w Kielcach, w ogole jestem zachwycony tym miastem - np poruszanie sie rowerem - to czysta przyjemnosc w tym miescie albo komunikacja w ogole - miasto wielkosci najmniejszej dzielnicy Warszawy samochodem trudne do przejechania - a obwodnice w centrum miasta - to jest pomysl ktory najbardziej nawet genialnym wizjonerom do glowy nie przyszedl dodatkowo z lewostkretem to juz jest innny wymiar sztuki i mozna by tak mnozyc bez konca ale oczywiscie my normalni zjadacze chleba nie jestesmy nawet w stanie pojac tej istoty piekna - to tylko moga nieliczni wizjonerzy objac swoim wielkim umyslem dlatego - wobec niemoznosci pojecia wielkosci wizji - jeszcze najblizsza byla wizjagondoli w komunikacji publicznej - jakies 20 000 ludzi w ostatnich 14 latach - zadreczone tym pytaniem o istote piekna po prostu wyjechalo , albo nie wrocilo a czesc najbardziej przerazonych w ogole pooddala sie aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUCEK Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.kielce.vectranet.pl 27.05.10, 12:33 Nie lotnisko, tylko kopalnia wapienia (gdybyś częściej czytał co w mieście piszczy to byś to już wiedział). Lotnisko przesunęło się dzięki temu na czas bliżej nieokreślony. A miasto pięknieje nie dzięki prezydentowi tylko pieniądzom z Unii (i tu należą się podziękowania ŚP Gosiewskiemu). Zresztą remont Sienkiewicza rozpączął wcześniejszy prezydent (Stępień), a o ile pamiętam - W.Lubawski ostro krytykował pomysł wydawania pieniędzy na taką inwestycję (ale mieszkańcom o krótkiej pamięci można wmówić wszystko). Do tego wojna drogowa wydana przez prezydenta mieszkańcom aby finansować bojkotowany pomnik pychy na byłym Placu Konstytucji i bezrobocie porównywalne z tym w Radomiu. Toż to naprawdę idealny kandydat na następną kadencję ... ja bym proponował nawet by była to kandydatura eksportowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: księgowy Sienkiewicza : 1Stępień, 2Unia, 3Gosiewski, 4Lubaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 13:29 I taka jest kolejność RZECZY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 18:25 a moze prezydentura dzidziczna - ile to pieniedzy by sie na wybory zaoszczedzilo a gorzej byc juz nie moze wiec rozwiazanie dziedziczne jest najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.chello.pl 27.05.10, 14:39 Tja, jesteśmy też jednym z najszybciej wyludniających się miast w Polsce, i nic dziwnego skoro np. inżynier po studiach jeżeli znajdzie pracę (co często graniczy z cudem) zarobi 1/4 tego co w większych miastach. I nic nie robi się żeby tę sytuację zmienić, no ale fakt jest ładniej... Odpowiedz Link Zgłoś
adamolot Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 27.05.10, 11:43 Witam. Proszę dziennikarzy Gazety , aby przypomnieli artykuły o dzierżawie Księgarni P.Grudzińskiego i napisali o tej sprawie artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
diamondexpert Grudzinski nie kandyduje na Prezydenta!!! 27.05.10, 13:12 Co zadeklarował zakładając stowarzyszenie i co można bez trudu odszukać na stronie internetowej. Kandydowanie GG na prezydenta forsuje w mediach lubawski , ponieważ jego wizjonerski umysł sprowadza wszystko do walki o stołki. Nie jest w stanie przyjąć do wiadomości ze , działania mające na celu upublicznienie wątpliwych ,,sukcesów,, Wielkiego Parkingowego mogą mieć szersze społeczne podłoże. Okrzykniecie Grudzinskiego kandydatem na prezydenta jest kłamstwem ,to kolejna próba zdyskredytowania ruchu który poparło kilka tysięcy kielczan. Po raz kolejny lubawskiemu to się nie uda , ponieważ jego działania powodują jedynie konsolidacje srodowisk mu niechętnych.W tym jest istotnie dobry.O ile nie dziwie się lubawskiemu to dziwie się Pani Joannie która w preambule do mowy najjaśniejszego również nazywa GG kandydatem na prezydenta miasta. nie mam złudzeń co do rzetelności dziennikarskiej , ale przypominam ,ze jest Pani już nominowana do nagrody złotego klakiera=tubka wazeliny . Zgodnie z naszą obietnicą monitorujemy Pani twórczość. Odpowiedz Link Zgłoś
diamondexpert Grudzinski nie kandyduje na Prezydenta!!! 27.05.10, 13:15 wwwCo zadeklarował zakładając stowarzyszenie i co można bez trudu odszukać na stronie internetowej. Kandydowanie GG na prezydenta forsuje w mediach lubawski , ponieważ jego wizjonerski umysł sprowadza wszystko do walki o stołki. Nie jest w stanie przyjąć do wiadomości ze , działania mające na celu upublicznienie wątpliwych ,,sukcesów,, Wielkiego Parkingowego mogą mieć szersze społeczne podłoże. Okrzykniecie Grudzinskiego kandydatem na prezydenta jest kłamstwem ,to kolejna próba zdyskredytowania ruchu który poparło kilka tysięcy kielczan. Po raz kolejny lubawskiemu to się nie uda , ponieważ jego działania powodują jedynie konsolidacje srodowisk mu niechętnych.W tym jest istotnie dobry.O ile nie dziwie się lubawskiemu to dziwie się Pani Joannie która w preambule do mowy najjaśniejszego również nazywa GG kandydatem na prezydenta miasta. nie mam złudzeń co do rzetelności dziennikarskiej , ale przypominam ,ze jest Pani już nominowana do nagrody złotego klakiera=tubka wazeliny . Zgodnie z naszą obietnicą monitorujemy Pani twórczość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my kcemy Re: Grudzinski nie kandyduje na Prezydenta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 14:01 my kcemy chodników i kanalizacji na ul. Kaczowej, a nie remontu srodmieścia z wytryskami urzędasów za klocem Lubawskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Leśny A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 14:33 i na szczęście gówno ją obchodzi kto jest i będzie prezydentem , fontanna się podoba . Zawsze w niej się tapla i jest bardzo szczęśliwa, że robi to co zakazane :) Mam nadzieję , że długo tak będzie , aż do czasu , gdy będzie musiała wybierać prezydentów . Ale wówczas mam nadzieję zdechnie już pokolenie ubeków , solidaruchów , katoli , peoli , pisoli i innch pokrzywionych przez los nieudaczników , którzy co kilka lat wyciągają szabelki w walce o obesrane koryto ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: 213.77.117.* 27.05.10, 15:10 i czego się podniecacie Lubawski jeszcze długo będzie Prezydentem Kielc nie dlatego że jest dobry tylko dlatego że nie ma od Niego lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: 87.205.123.* 27.05.10, 15:46 jeżeli w tym mieście nie ma lepszego kandydata od Lubawskiego,to grozi mu gospodarcza zapaść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77777 Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 15:46 ale dlaczego za 24 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny pan Re: A mojej córce , i jest tysz wsiowom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 16:39 ale Kelce tak i tak bedom wsiowe, bo dopiero 4 pokolenie może zostać mniastowym. Wszystkie chamy majom swoje chaty na nowych osiedlach w Kelcowie, bo ich tatunie czy tez dzidunie za krowy i swinie zapisywali sie spółdzielni mnieszkaniowych by być mniastowymi. Także ze wsiów baby jeździli do Kielc by rodzic, by dziecka były mniastowymi. A kto za punkty był kształcon na szkołach. Kto był po zawodówce, to na tajnych kumpletach zrobił se dyplom na WSP - AŚ - UHPJK-u. Chamstwo i nico wincyj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Szela Hop dziś dziś hosa dyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.10, 18:52 panoczku ulubiony , będziesz kosom ( na sztorc ) obrobiony ani chybi , dzis wiecorem cie udybie , psy betonie twym rodowym na rynecku w kocie głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Hop dziś dziś hosa dyna IP: 213.77.117.* 27.05.10, 18:57 tylko niech tą gazetkę na odpowiednim papierze drukują żeby się do 4 liter nadała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Hop dziś dziś hosa dyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 00:26 Takiś biedny, że cię na papier toaletowy nie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek g. Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 19:14 a po co taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.10, 19:06 no dobrzeale do fontanny musi dojsc chodnikiem dopoki nie zrealizuja wizji Lubawskiego w postaci Gondoli oczywiscie a chodniki w tym miescie to jest po prostu tragedni - nie ma 10 metrowbez dziury Odpowiedz Link Zgłoś
antywel Re: A mojej córce , która ma siedem lat 27.05.10, 20:02 Ta fontanna to jest jedyna rzecz, która mu się udała. Dla mnie, to obecny prezydent nic nie zrobił, oprócz paru rzeczy, które utrudniają życie. Zamiast zachęcać mieszkańców to pozostania w Kielcach, robi wszystko, aby ludzie wyjechali. Brak miejsc pracy, brak miejsc w przedszkolach, brak planu zagospodarowania przestrzennego, korki, brak parkingów... Wysokie ceny, nawet na zwykłe zakupy opłaca się jechać do Katowic, czy Warszawy, brak atrakcyjnego towaru, który jest w każdej pipidówie, tylko nie w Kielcach... Dość tych wizji!!! Zmiany są potrzebne teraz! Wizja kopalni w Obicach za 20 lat nie poprawi warunków życia! Stop wizjonerom! Chleba, nie marnych igrzysk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.chello.pl 27.05.10, 22:19 Jak prezio wyeksportuje juz nadwyzke sily roboczej to miejsc pracy bedzie akurat tyle ilu mieszkancow. Tyle tylko ze wtedy to on tylko na soltysa bedzie mogl kandydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 22:24 Czy nieprawdą jest, że Słowo Ludu było organem medialnym komitetu wojewódzkiego pzpr w Kielcach? Dlaczego komuna w Kielcach znowu podnosi łeb? Dlaczego przez ponad 30 lat "polski" wymiar "sprawiedliwości" nie osądził katów, morderców Narodu? Czy to nie jest cyrk? W jakim kraju My Zyjemy? Czy w Polsce w ciągu ostatnich 30-ciu lat cokolwiek się zmieniło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toutou Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.10, 23:16 Lubawski przegrał swoje szanse bo zaraz na początku ,8 lat temu nie zorganizował strefy ekonomicznej w Kielcach.Ta strefa przyciągnęłaby wielu inwestorów i zapobiegła katastrofie bezrobocia z którą mamy do czynienia.Przyjął też całkowicie błędne założenie że bez rozwoju i inwestycji może się rozwinąć to miasto.Tym samym spowodował swoją obecną sytuację człowieka ,który jest ciężarem dla miasta.Do tego związał się z bankrutem jakim jest PIS i stał się wrogiem PO.Nawet jakby wygrał 3 kadencję to będzie ona dla niego przekleństwem bo ludzi już nie da się oszukać lotnskami,gondolami,chińczykami itp.Rząd PO nie pozwoli mu zrealizować żadnej poważniejszej inwestycji (przykładem jest ul. Ściegiennego).A więc tak po ludzku niech rozważy swoją sytuację i przemyśli czy warto następny raz poddawać się ocenie społecznej która już nie jest dla niego przychylna.Gość utracił zdolność kierowania tym trudnym mechanizmem jakim jest duże miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gloria i chwała Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: 188.72.236.* 27.05.10, 23:48 Nie rozumiesz motywów ukrywających się za 3-cią kadencją? Przecież sporo jest jeszcze do wyrwania z UE a sieć wpływów politycznych wspartych religijnie nie jest jeszcze do końca stabilna w Klerykowie! A i trochę wolnych miejskich terenów do zagospodarowania przez znajomych i zaprzyjaźnionych deweloperów jeszcze się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
moherrr Re: A mojej córce , która ma siedem lat 28.05.10, 00:37 Wystarczy wnieść oskarżenie... Jeśli dotychczas nie wykazano żadnych nieprawidłowości w działaniach Pana Prezydenta, oznacza to jedno: "kłapiecie dziobami po próżnicy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erti Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.10, 09:02 Niestety, za jego 2 kadencji bezrobocie stało się rekordowe i kilkanaście tysięcy ludzi wyjechało z Kielc.To skutek zaniechań,braku pomyślunku i otaczania się niekompetentymi ludżmi! Nic nie może go usprawiedliwić z tych nieszczęść dla Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 09:07 - ALE ŚCIEMNIACIE a ja tak się cieszę nowym "Słowem Ludu kieleckiego" kto będzie naczelnym ? a kto cenzorem ?a może nowo - Białkowopokolenie?- ta nasza wiecznie żywa kielecka awangarda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: A mojej córce , która ma siedem lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.10, 09:09 on zalozyl ze PiS wygra ale nawet jezeli to tylko w swietokrzyskim ale nie w Polsce - stad slusznie mowisz nikt w Warszawie sie nie zgodzi na wspieranie powazniejszych inwestycji w Kielcach Kielce ma juz ponizej 200 000 mieszkancow i spaa do roli malego miasteczka - marginalnego wezla komunikacyjnego na drodze ktor nawet nie bedzie autostrada - bo ta przejdzie przez Czestochowe wraz ze ziniejszeniem sie liczby mieszkancow z Kiec wyprowadily sie tez firmy - ale najgorsze ze upadlo dziesiatki firm stale zwiazanych z regionem ciezko dotrzec do informacji statystycznych ale mieszkancy Kielc to ludzie glownie starsi - w srednim wieku spora grupa wujechala na zachod nastale lub pomieszkuje czsem w Kielcach bliskosc duzych osrodkow miejskich gdzie powstaja jeszcze duze firmy wyciaga z Kielc pozostalych Kielce moze liczyc tylko na cud - to miasto zanikajace - widac to tez po jakosci urzednikow - i radnych - Kielce nie maja zadnych szans i to chyba niezaleznie od tego kto jest prezydentem stad emocji w wyborach nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
jabberwocky Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 28.05.10, 10:43 No cóż,jeśli kogoś stać na finansowanie swoich fobii, to dlaczego nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec N.Słowo Ludu może być, artykuł w gazecie poniżej IP: *.riseup.net 28.05.10, 10:47 wszelkiej krytyki. To nie jest wypowiedź na poziomie prezydenta, prezentuje panikę i chamstwo. To już niestety da się odczuć w każdym słowie że zbliża się jego koniec. To już nie jest ten sam człowiek co kiedyś tylko persona nastawiona na osiągnięcie określonych zysków z pewną grupą ludzi. DO GAZETY NIE MOŻECIE jako dziennikarze tylko prezentować jedną stronę tej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia sposób na Lubawskiego od Lubawskiego IP: 212.244.108.* 28.05.10, 18:32 Skoro prezydent Lubawski zadeklarował, że pan Grudziński nie może być jego kontrkandydatem, bo to jest poniżej jego godności, to zwracam się do pana Grudzińskiego, aby wystartował a pan Lubawski dotrzymał słowa i raz na zawsze odszedł. Tylko z tego powodu szwagier może się zmartwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia sposób na Lubawskiego od Lubawskiego IP: 212.244.108.* 28.05.10, 18:32 Skoro prezydent Lubawski zadeklarował, że pan Grudziński nie może być jego kontrkandydatem, bo to jest poniżej jego godności, to zwracam się do pana Grudzińskiego, aby wystartował a pan Lubawski dotrzymał słowa i raz na zawsze odszedł. Tylko z tego powodu szwagier może się zmartwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: sposób na Lubawskiego od Lubawskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.10, 20:12 katia - ty masz pijacką czkawkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgdfg Re: sposób na Lubawskiego od Lubawskiego IP: *.kielce.vectranet.pl 28.05.10, 22:23 gdgdfgdfg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: sposób na Lubawskiego od Lubawskiego IP: 212.244.108.* 29.05.10, 12:50 mam głowę między uszami i lubię polityków łapać za słowa. a pan nLubawski nie wie co mówi jak zwykle i jak zwykle liczy na szwagra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glacjolog Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.kielce.vectranet.pl 28.05.10, 23:42 Panie G, jak psia kupa, nieposprzątana do papierowej magistrackiej torebki. Od kiedy jest pan Słowem Ludu ? New Age jakieś, albo co ? W gminie Masłów jest pan uważany za drobnego cwaniaczka. Jak pana odbierają kielczanie, trudno powiedzieć. Proponuję refleksję na nadchodzącą niedzielę: Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe. Jest pytanie. Kiedy zaparkujesz swój brudny samochód na swoim podwórku na zapleczu sklepu papierniczego. Ul. Sienkiewicza jest dla pieszych i mam nadzieję dla rowerzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zstep Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.10, 13:21 Ciekawe jak Lubawski zmusił Banasia do rezygnacji z kadydowania na prezydenta Kielc?Chyba posłużył się rodziną.Ciekawe ile zapłacili za ogromne bilbordy reklamowe,skąd oni mają takie duże pieniądze przecież nie ze składek. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 29.05.10, 13:29 podobno rower mozna tylko prowadzic przez Sienkiewicza roweryzsci bowiem moga byc niebezpieczni jak prowadza juz mniej Kielce moiastem rowerow prowadzonych rowerow - tak powinni napisac w informatorze turystycznym bylaby sensacja na skale europejska - a tak znowu nuda prowincjonlnego miasteczka w ktorym chodnik jako taki jest tylko na glownej ulicy ale juz na zapleczu - w suterynach smroc moczu niebywaly tez powinni w informatorze napisac - sensacja bylaby juz mniejsza wszystkich za to zacheca dzik - a wlasciwie pomnik dzika - nie wiedziec czemu na Placu Artystow? Odpowiedz Link Zgłoś
sygitoyo Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 29.05.10, 14:08 Cel Pana Grudzińskiego jest jasny. Jego sprawa. ALE czy jedyną alternatywą jest deweloper Lubawski? Możliwość wyboru jest zaletą demokracji. Nam się proponuje nieomylność tzw wuela, który uznał, że tzw "inni" nie są jego godnymi konkurentami. Ile tupetu i czyje poparcie trzeba mieć, żeby tak twierdzić. A kim ten PAN jest ? Powinien Pan NAM służyć , a nie NAMI zarządzać. Taki jest pański obowiązek. I ZA TO PANU PŁACIMY, PANIE LUBAWSKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.ip.netia.com.pl 29.05.10, 16:03 Czarno to widzę:sitwa Lubawskiego w Kielcach na nastepne 4 lata i znowu PSL w województwie. Ratuj sie kto może!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtyo Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 22:20 Czy Parafiniuk zaczął już sypać,tak jak to piszą w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samorzo2010 Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 21:52 Precz z Lubawskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sygitoyo Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.chello.pl 02.06.10, 22:59 busiarze psioczą, że lokalny rynek przewozu osób próbowała przejąć rodzina pana L. Czy to plotka? Odpowiedz Link Zgłoś
lewski2 Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc 04.06.10, 15:48 chyba wszyscy maja dosc parkingowego Lubawskiego ,tylko czy to do niego dociera ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: Nowe Słowo Ludu. Cel: prezydent Kielc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.10, 13:40 co znaczy wszyscy ? za mnie też mówisz ? a jeśli mam inne zdanie to wylejesz na mnie wiadro pomyj ? Odpowiedz Link Zgłoś