IP: 213.199.233.* 14.04.04, 22:44
spox bedą gierki:)
ale bedzie sie pocinało:)
ale kiedy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: Hyperion IP: 213.199.193.* 15.04.04, 22:13
      Mam kilka dni i na razie hula nieżle
    • Gość: MadBart Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:39
      Lancze sie przez hyperion i transfery sa zajebiste :) Moim zdaniem najlepsze
      lancze w kielcach.
      • Gość: ech. Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:45
        ja dziekuje, co to jest lancze?
        lancze, loncze, łącze?
    • Gość: Ona Re: Hyperion IP: *.kielce.msk.pl 19.04.04, 15:45
      A ja nie polecam. Moze i w sieci hula dobrze, ale Internet sam w sobie chodzi
      jak zolw i ciagle szwankuje. Szkoda ze mnie instalacja kosztowala 750zl bo
      chetnie zmienilabym na lacze radiowe.
      • Gość: TYLKO NIE ONI!!! Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:10
        LUDZIE NIE DAJCIE SIE UWIESC TYM HYPERIONEM , FIRMA BYLA W PLOCKU I PO 6
        MIECHACH SIE ZWINELA , MIALO BYC LACZE 2MB A OKAZALO SIE ZE DLA 80 MIESZKANCOW
        PUSCILI 512 KB/S CZYLI TAK JAKBY NEO BYLO , KASY NIE ODDALI I SIE ZWINELI ,MOZE
        TO JEST INNA FIRMA ALE OSTZEGAM
        • Gość: kasia Re: Hyperion IP: *.kielce.msk.pl 20.04.04, 08:45
          witam, wydaje sie że to chyba inna firma, bo ja łącze się dzięki Hyperionowi
          już rok czasu i wcale nie narzekam, pozdrawiam:))
        • Gość: Gość Re: Hyperion IP: 213.199.225.* 25.04.04, 23:03
          To dziwne bo mam kumpla w Płocku i z tego co wiem to Hyperion tam cały czas
          działa.
    • Gość: gość Re: Hyperion IP: 195.136.247.* 09.05.04, 19:48
      Hyperion na Uroczysku działa już od 2 lat, obejmuje kilka bloków i weżowce przy
      Warszawskiej, należy do niego około 60 osób, a łącze jest 2 mega, z tego co
      widze nie zamoerza sie rozwijać na reszte osiedla, a administracja nie chce
      wpóścić nikogo innego.
    • Gość: alina Re: Hyperion IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.04, 12:29
      Ja mam dostęp do internetu dzięki Hyperionowi.Jestem jedną z pierwszych
      klientek. Bywało różnie na początku ,bo strasznie kradli urządzenia .Teraz się
      uspokoiło. Szybkość transferu jest różna,ale za taką cenę grzechem byłoby
      narzekać. Na Uroczysku nie widzę lepszego operatora. Poza tym przemiła obsługa.
      Na dzień dzisiejszy nie zamieniłabym na innego dostawcę internetu.
      • ckdezerter Re: Hyperion 16.06.04, 18:23
        To jak z tym Hyperionem. Polecacie?
        • Gość: vaclav Re: Hyperion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.04, 09:36
          Dolaczam sie do prosby o opinie, szczegolnie zalezy mi na ocenie osob ze Slichowic
          • Gość: em Re: Hyperion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 07:44
            Sieć Hyperiona działa dobrze. Średnie transfery dla polskich stron na poziomie 50% neostrady 650 kb/s. Choć czasami ściąganie plików z szybkich serwerów jest dwa razy lepsze niż w neostradzie. Brak problemów z łączeniem i przerywaniem połączeń. Ogólnie można polecić. Uwaga - wszystko to dotyczy mojego bloku w innych częściach sieci może być inna sytuacja.
    • Gość: marcin1979 Re: Hyperion IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:02
      dajcie sobie spokój-nie pracuje w tpsie ale załużcie se neo-minie rok i
      zaczniecie płakać a umowa wiąże....
      ps.pozdrowienia z Katowic
      u nas hypek działa kilka lat i...kupcie sobie bułkę i ciepły bigos
      Poczytajcie nieoficjalki, nie komentarze pisane na sztukę przez hyperion-adminów
      A jak już musicie akurat hyperion to poproście komplet umów przed zapłatą
      Ja zapłaciłem,dostając jedną umowe,a nastepnie dostałem inne-niekorzystne ale
      na odzyskanie kasy było już zapóżno-napewno ten post zniknie w tajemniczych
      okolicznościach, ale bede cieszył się jeżeli choć jedną osobę odwiodę od
      kontaktów z tą firmą-na stronie piszą"firma hyperion nastawiona jest na
      klientów indywidualnych" ja wiem jedno:PRZEDEWSZYSTKIM NA ZYSK-A RACZEJ DUŻY
      ZYSK
      POZDRAWIAM
      WIELBICIEL HYPERIONA
      • Gość: drops Re: Hyperion IP: 80.51.101.* 02.08.04, 18:35
        Witam
        Jestem szczęśliwym posiadaczem Hypka w Kielcach. Firma działa jak większość
        podobnych, czyli wszystko pięknie do momentu podpisania umowy i założenia
        łącza. Wówczas zaczynaj się schody. Łącze Hyperionu różnie działa w raźnych
        segmentach sieci na mój nie narzekam, jeśli chodzi o ciągłość dostępu. LAN
        działa z prędkością 10Mbit/s, dostęp do Internetu na wejściu ( cóż, po rozmowie
        z biurem obsługi dowiedziałem się, że nie gwarantują żadnego) teoretycznie
        256kbit/s z ich serwerem w pakiecie, który posiadam. W praktyce wygląda to tak,
        że max. mam 128kbit/s, ale automatycznie jest ograniczane połączenie z
        Internetem do 80kbit, gdy nawiążemy więcej niż 4 sesie jednocześnie przez
        dłuższy czas (odpada więc korzystanie z programów p2p i akceleratorów
        pobierania plików). Maksymalne obciążenie połączenia z Internetem (w mim
        wypadku 128kbit/s) przynosi taki sam skutek. Natomiast na wyjściu nie ma
        żadnych ograniczeń. Wygląda na to, że Hyperion prowadzi politykę FUP - ( Fair
        Use Policy, a raczej Unfair). Wszystko by było w porządku, gdy by informowali o
        tym i o ograniczeniach, które są absurdalne. Każdemu, kto ma pytania odnośnie
        działania łącza może uzyskać u administratora, chyba jedynej rzetelnej osoby,
        która mimo ograniczeń odgórnych robi co może by sieć działała.
      • Gość: Do kich (OT) Re: Hyperion IP: *.lublin.msk.pl 03.08.04, 00:21
        To ja dorzucę swoje 5 groszy...
        W Kielcach (Adres domeny jest mylny - ale to Hyperion Kielce) jest podobnie.
        Jak się pytałem o warunki podłączenia - to było pięknie i cudownie. A po
        zamontowaniu przysłali umowę do podpisania. A tam - cóż za niespodzianka -
        zapisy, które były sprzeczne z wcześniejszymi ustaleniami.
        Poza tym transfer czasami się rwie. Po ostatniej burzy (półtorej tygodnia temu)
        coś im strasznie nawala, bo sygnał po prostu zanika kompletnie. (A przy okazji -
        spalili mi kartę sieciową). Dawniej jak była przerwa w dostawie, to "opuszczali
        z abonamentu" - a teraz opuszczają tylko wtedy, kiedy się napisze pismo z
        wyszczególnieniem, kiedy były przerwy.
        Technicy fakt - są ok i wiarygodni, problem tylko w tym, ze nie ma ich
        dostępnych 24/24 i czasami trzeba długo czekać na usunięcie awarii. Natomiast
        paniusia w biurze obsługi to pożal się Boże. Stara się wypaść jak najlepiej, ale
        czasami jej pytania (zwłaszcza odnośnie spraw technicznych) są conajmniej żałosne.

No i na koniec - największy problem - to faktyczny brak alternatywy. Nie mogę
        się doczekac, kiedy na tym rynku zacznie się walka o klienta. bo na razie - to z
        tym jest Cienko... A z chęcią bym sobie sprawdził innego providera...
    • Gość: fea Re: Hyperion IP: *.bielsko.msk.pl 16.07.04, 09:43
      tylko nie hyperion !!!!odradzam korzystania z usług tej firmy,tak jak post
      powyżej twierdzxe że ta firma jest nastawiana na zarabianie a nie na klienta,
      ponadto są niemili dla klientów, a net działa puki niema dużo osób ale jak sie
      ich uzbiera to można se klnąć do woli,oni obiecują że coś z tym zrobią, albo że
      za tydzien planują dokupić 1mb , (tylko prosze zwrócić uwage na słowo planują
      chociaż zdaża sie że mówią że dokupią)a w rzeczywistości nic niezrobią.niedajcie
      zrobic sie w bambucho
      pozdrf
      • Gość: starvin Re: Hyperion IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 26.09.04, 16:49
        Ta firma jest boska !!!!! szczegolnie w Rudzie Sl 7. Nawet w nocy nie da sie
        grac w gry przez neta ! napisalem juz do nich chyba 20 e-mailow a oni dalej
        nic ! NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY ! jest moze jakies forum hyperion ? bym ich
        tam zjechal
        • szpec-voodoo Re: Hyperion 26.01.05, 21:00
          TO JEST MEGA SHIT!!! HYPERSHIT!! HYPER MEGA TOTAL SHIT!!! grac sie nie da, lacze
          przerywane, transfery zanizane, oblusga przemila?? no way!! nie idzie sie
          dogadac, a pomyslec ze zyjemy w cywilizowanym swiecie, predzej z malpa sie idzie
          dogadac nizeli z obsluga HYPERSHITU!! gorszego, niekompetentnego,
          zdemoralizowanego, do du... dostawcy internetu jakim jest HYPERION jeszcze swiat
          nie widzial, aa ich strona jest swietna jest ciekawa zakladka "co to jest
          internet" wszytko pieknie opisuja co to jest, lecz wedle mojego mneimania oni
          nie maja pojecia co to jest, a tymbardziej jak go dostarczac do potencjalnych
          klientow. AA podpisanie umowy znimi jest gorsze od podpisania cyrografu z
          diablem!! NIE POLECAM internetu z HYPERIONU!! chce poznac opinie z innych miast
          wejdzicie np na
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=96&w=19590076&a=19590076 dowiecie sie
          ze w naszym miescie chyba nie ma zadowolnej duszy z tego lacza. TOTAL MEGA
          CHLAM!! nie dajcie sie im uwiesc!!!!
          • Gość: psychologist najlepszy net ..to wasze pecety żle sklecone są IP: 82.160.68.* 27.01.05, 07:30
            a poza tym to co macie w komputerach jest dobre ?
          • Gość: Alina Re: Hyperion IP: 213.77.68.* 29.01.05, 20:51
            Ostatnio były przerwy.Nie działał internet prawie trzy dni. Teraz jest ok. Dla
            moich potrzeb da się wytrzymać .Cena dla mnie też jest ważna. Znajomi mają
            innych dosta
            • Gość: Alina Re: Hyperion IP: 213.77.68.* 29.01.05, 21:05
              Sorry.Cos kliknęłam i post zniknął niedokończony .Powinien być taki:
              Ostatnio nie działał internet, prawie trzy dni. Teraz jest ok. Dla moich
              potrzeb da się wytrzymać .Cena dla mnie też jest ważna i to bardzo. Płacę
              kosztem kablówki (zmniejszyłam pakiet 42zł na ten za 9zł.)W Vektrze musiałaby
              być sprzedaż wiązana .Pakiet kablówki za chyba minimum 26zł plus opłata za
              internet 59zł. Razem 85zł. I też ludzie narzekają. Tutaj w Hyperionie mogę miec
              kablówkę za 9 ,bo to ich nie dotyczy a abonament płacę za internet w Hyperionie
              49.Razem na te dwie sprawy wydaję 58zł., a nie 85 czy więcej. Znajomi mają
              innych "dostawców internetu".Płacą o wiele drożej i tez narzekają. Był
              moment ,kiedy myslałam o zmianie dostawcy internetu. Niestety po wnikliwiej
              analizie doszłam do wniosku ,że zostaję w Hyperionie. Wszyscy pozostali są zbyt
              drodzy a jakość też pozostawia wiele do życzenia.
    • Gość: anty Re: Hyperion IP: *.devs.futuro.pl 04.02.05, 21:21
      stanowczo nie polecam hyperionu; firma stanowczo nastawiona na szybki zysk a jak
      najmniejszym kosztem (czyt. kosztem klienta); lacza slabe ceny wysokie, podaja w
      ofercie transfery ktore pozniej nie sa dotrzymywane; lacze sie czesto rwie;
      poza tym kontakt z przedstawicielami to chyba tylko dobry jest przy podpisywaniu
      umowy; bo pozniej fatalnie; aha i radze dokladnie czytac warunki umowy; jesli
      chcecie miec jakies prawa w hyperionie to koniecznie zabiegajcie o zmiany zapisu
      w umowach ktore sa tak napisane aby klient nie mial zadnych praw a uslugodawca
      wszelkie;
      polecam lekture na forach lubelskich czy sosnowca i innych miast gdzie hyperion
      urzeduje; zadowolonych praktycznie brak :/
      pozdrawiam
      • Gość: Somebody Re: Hyperion IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 23:39
        A ja polecam - często używam hypka na Bocianku - kiedyś, kiedyś było kiepsko - yteraz stały transfer, praktycznie nie ma awarii.
        • Gość: heh Re: Hyperion IP: *.devs.futuro.pl 08.02.05, 17:25
          Piszesz ze nei narzekasz na lacze z hypershitu a obecnie Twoj ip wskazuje na to
          iz masz SDI :D chyba nie wiesz skad masz lacze ;))))
    • hypershit Re: Hyperion 08.02.05, 18:27
      jesli ktos jest ciekaw pewnych informacji i chce wymienic sie pogladami apraszam
      na stronke www.hypershit.republika.pl

nie dajcie sie nabierac czytacjie umowy dokladnie; walczcie o swoje ...
      a njlepiej nie korzystacjie z uslug hyperionu

pozdrawiamy
      HYPERSHIT "Anty Hyperion" email: hypershit@op.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka