Dodaj do ulubionych

Wybory w Domatorze do powtórki

27.01.11, 21:04
Ciekawe skąd Pan rek wie co było w wyroku skoro nawet nie miał odwagi stawić się na ogłoszeniu orzeczenia, ani chociaż wysłać swojego posłańca????
nie mówię już o szacunku do sądu...ale cóż ludzi wychowywani w pewnych środowiskach tak już mają...

Znamienne są słowa: będziemy się przygotowywać...:
1 chyba na wyrost bo niekoniecznie Pan Rek będzie te wybory organizował...ale niech to pozostanie na dzisiaj niedomówieniem!
2 moze Jaśnie Pan Prezes miał na myśli manipulacje do jakich doprowadzał z własną kliką przed i podczas majowego walnego zgromadzenia...teraz jeszcze bardziej się postara???

Zacytuję klasyka : Panie Rek nie idź Pan tą drogą!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: LOKATOR Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 21:57
      W wielu kwestiach przyznaję Panu racje i oddaję szacunek za doprowadzenie do takiego finału sprawy. Ale proszę Pana jako człowieka młodego i wykształconego do zachowania z klasą. Niepotrzebnie pisze Pan kąśliwie "Jaśnie Pan ...". Ja również startowałem do RN (z żadnej ulotki ) i po pierwszym zebraniu na Dalni - zresztą beznadziejnie prowadzonym przez Pana Podeska - już wiedziałem, że wszystko jest ukartowane przez Zarząd, ale i przez Pańskie stowarzyszenie "OdNova". Wygrali "oni" - pro-zarządowi, ale "wy" przegraliście na własne życzenie. Pańscy ludzie reprezentowli żałosny poziom, indolencję, brak kompetencji, a czasami i kultury. Ale to już przeszłość. WYROK ZAPADŁ. To porażka tego ZARZĄDU , Pani Radcy Prawnej (jej wiedza prawnicza w zakresie prawa spółdzielczego urąga temu zawodowi) i wreszcie już nie istniejącej RADY NADZORCZEJ. Wszyscy jej członkowie z przewodniczącą - specjalistką od środków na komary (tak zaprezentowała się na jednym z zebrań) Panią RENATĄ MALINOWSKĄ powinni nawet nie kandydować do nowej RN, o ile mają trochę honoru. Też uważam, że kosztami - z własnej kieszeni, a nie nas członków i mieszkańców DOMATORA - tych zebrań powinien być obciążony obecny Zarząd i Pani Radca Prawny. Tak więc jest to już drugi taki głos Panie Prezesie Rek - spośród 6 tysięcy członków. Mam nadzieję, że będą następne.
      • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 27.01.11, 23:06
        Szanowny Panie rozumiem Pańską gorycz, iż nie znalazł się na jak Pan napisał "żadnej ulotce", ale czy to świadczy o niezależności czy raczej o braku zdolności organizacyjnych.
        Bardzo proszę nie stawiać sprawy w ten sposób jakoby byli jacyś "my" i "oni", że coś ukartowali...a Pan jako Jedyny Sprawiedliwy gwarantował wiedzę, kompetencję i inne przymioty.
        Działalność społeczna polega właśnie na DZIAŁANIU, a nie mówieniu że się działa, albo chciałoby się działać. W tym kontekście Pańskie zarzuty w stosunku do Pana Adama Podoska, jak i innych osób będącyh członkami OdNovy lub ich sympatykami, wydają się mocno nietrafione.
        Gdyby Pan interesował się rzeczywiście życiem Spółdzielni i Spółdzielców musiałby Pan wiedzieć o inicjatywach i ich rezultatach m.in.: Pana AP. Dzięki niemu np. mieszkańcy os. Pod Dalnią płacą mniej za sprzątanie niż inne osiedla. Przypomnę, że umowa na te usługi podpisana jest z firmą z kregu Królika. Oczywiście bez przetargu i po horendalnych cenach. Przykłady mógłbym mnożyć. To, że ta skromna osoba nie obchodzi się z tym, świadzcy tylko o jej klasie!!!
        Jednakże miło mi, że w dużej mierze zgadza się Pan ze mną w diagnozie sytaucji. Gdyby uznałby Pan, że warto ze mną porozmawiać...proszę skontaktować się przez mail mazurodnova@onet.pl będzie mi niezmiernie miło. Oczywiście zapraszam wszystkich Państwa.
        • Gość: LOKATOR Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 00:01
          Panie Marcinie, mam ponad 50 lat i gdyby mnie Pan znał wiedziałby Pan , że nie potrzebuję definiowania DZIAŁALNOSCI SPOŁECZNEJ, ani nie przyjmuję zarzutu, choćby ze względu na moją długoletnią pracę zawodową i pełnioną funkcję - BRAKU ZDOLNOŚCI ORGANIZACYJNYCH (mogę Panu nawet zaproponować swoje wykłady celem uzupełnienia wykształcenia filozoficznego). A ponadto dobrze znam te osoby z OdNovy wraz Paniami siedzącymi w jednym rzędzie na zebraniu na Dalni - i jak klakierzy podnoszącymi mandaty "kiedy trzeba", a nie bardzo rozumiejącymi merytoryczny przebieg dyskusji. Doprawdy nie czuję goryczy, dla swojego osiedla zdołałem zrobić sporo jako - jak to Pan określił "JEDYNY SPRAWIEDLIWY", a do nowej Rady Nadzorczej nie będę kandydował.
          • Gość: domator Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 00:37
            Panie LOKATORZE próbuje pan na siłę zdyskredytować niektóre osoby kandydujące, ale chyba się pan poważnie zagalopował twierdząc, że pan tak wszystkich dobrze zna, bo w to nie wierzę.To bezpodstawne zarzucanie braku kultury to wyjątkowo nieeleganckie przy tym, że chce pan innych dokształcać i pouczać.Proszę nie szukać na siłę tematów zastępczych, bo nie takie jest meritum sprawy.
            Jeśli pan uważa, że na Dalni byli klakierzy, to musiał pan nie widzieć wyborów na Slichowicach,
            a swoją drogą to mieszkańcy tego ponad 20 letniego osiedla znają najlepiej "możliwości" s-ni.

• Gość: LOKATOR Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 20:44
              Do gościa: "domator" : Uczestniczyłem we wszystkich pięciu częściach Walnego. Na Ślichowicach I również. Cieszę się, że MY LOKATORZY jesteśmy zgodni: TAK DALEJ w "DOMATORZE" BYĆ NIE MOŻE. Zresztą takie spóldzielnie to twory tamtej epoki, jak dawne PGR-y. Do likwidacji. Twórzmy WSPÓLNOTY. I doprawdy niech administratorzy "DOMATORA" nie myślą, że nie damy sobie rady. Te fikcyjne tzw. rady osiedlowe, których pracą sterują administracje osiedli, rozeźlone panie w dziale członkowskim (szczególnie jedna wiedzie tam prym), ciągle niemiła, niezadowolona, nieuprzejma i chimeryczna sekretarka prezesa - cuchną stęchlizną głębokiej komuny. TRZEBA TO ZMIENIĆ.
          • Gość: domatorka Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.aster.pl 02.02.11, 22:23
            a co pan probował zrobic? jesli mozna zapytac??

CHODNIK?
      • Gość: domator Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 00:10
        Tych głosów negatywnych dla panującej sytuacji w tej spółdzielni jest naprawdę dużo, tylko ludzie nie bardzo wierzą w to, że da się coś zmienić.Ale jednak można!!!
        Mentalność pracowników Domatora rodem z głębokiej komuny, gdzie mieszkania były z przydziału, wygórowane czynsze, rada nadzorcza wybrana ze swoich i brak szacunku dla własności to norma w tej spółdzielni.
        Panie Rek przydałoby się więcej pokory, bo może się pan zdziwić ilu jest niezadowolonych mieszkańców.Pana prezesura jest wyjątkowo nieudolna.
        Czasy prezesów, którzy nie podlegali kontroli mijają bezpowrotnie.Nie wyobrażam sobie, żeby za ten cyrk zwany "wyborami" na Slichowicach I, choćby złotówkę zapłacili teraz członkowie s-ni.
        Myślę, że ludzie , którzy dopuścili się tej sytuacji będą obciążeni wszystkimi kosztami.
    • Gość: xxx Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.11, 23:05
      SKŁAD ODWOŁANEJ WYROKIEM SĄDU RADY NADZORCZEJ "DOMATORA":
      1. MALINOWSKA Renata - przewodnicząca
      2. ADAMIEC Tadeusz - zastępca przewodniczącej
      3. INGLOT MAŁGORZATA - sekretarz
      4. BAUMEL SZYMON - członek, przewodniczący GZM
      5. CHABROWICZ JOANNA - członek
      6. CHUDZIK JAN - członek, przewodniczący komisji rewizyjnej
      7. JANDAŁA WŁODZIMIERZ - członek
      8. JASIONOWSKI MARIAN - członek
      9. OCZKOWSKI JAKUB - członek
      10.PUSZYŃSKI KRZYSZTOF - członek
      11.SENDERSKA JOANNA - członek
      12.SIEJKA HALINA - członek
      13.SŁOTA WALDEMAR - członek
      14. SNOCHOWSKI ROBERT - członek
      15. SZELĄG JERZY - członek
      16.WOŻNIAK HALINA - członek, przewodnicząca komisji społeczno-kulturalnej
      17.ZMARZŁY LESZEK - członek

To ich wybraliście w uniewżnionych wyborach !!!!!!
      • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 27.01.11, 23:14
        małe sprostowanie te osoby ZOSTAŁY WYBRANE ...interpretację tych pozostawiam wyobraźni jak i wiedzy Państwa:)
      • Gość: Waldek G. Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.kielce.hypnet.pl 29.01.11, 13:48
        No niesamowite i tu się P. Malinowska wepchała! Straszny babsztyl
    • czekolaaada Wybory w Domatorze do powtórki 28.01.11, 08:03
      Arogancja tego całego pana Reka jest porażająca - " A co do kosztów zebrania i procesu, to jest to tylko zdanie jednego z sześciu tysięcy członków spółdzielni." Trzeba mieć tupet. A kto Pana zdaniem ma zapłacić za waszą niekompetencję? - członkowie spółdzielni??? Dno i beton.
      • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 28.01.11, 08:18
        Szanowni Państwo czy nie jest ciekawe czy dotychczasowa Rada przyznała "zwyczajowo" premie Zarządowi? i w jakiej skali?
        Myślę, że Zarząd powinien je zwrócić, albo osoby z odwołanej Rady solidarnie za to zapłacić.
        Podkreślę, ze nie są to małe sumy!!!

Ponadto chciałbym poinformować, że Stowarzyszenie w przyszłym tygodniu złoży zawiadomienie o działaniu na szkodę członków Spółdzielni przez jej Zarząd i Radcę Prawnego, poprzez niedopełnienie obowiązków. Niestety nie możemy liczyć na honor tych osób, więc musimy domagać się pokrycia kosztów na drodze karnej.

Szanowni Państwo chciałbym także zapewnić, iż Stowarzyszenie podczas kolejnego walnego zwróci się do odpowiednich instytucji państwowych i organizacji społecznych o delegowanie tzw. obserwatorów, mającyh czuwać nad prawidłowością przebiegu tego spotkania.
        • konus1 Re: Wybory w Domatorze do powtórki 28.01.11, 08:38
          Proszę pamietac żeby zaprosic tez lekarza.
          • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 28.01.11, 08:41
            z tego co wiem sporo lekarzy jest członkami tej spółdzielni, więc jeśli tylko będą chcieli uczestniczyć ...specjalne zaproszenie nie będzie potrzebne;)))

tak serio mam nadzieję, że ludzie wykorzystają szansę na zmianę...i nie chodzi tu o mnie
            chodzi przecież o to żeby spółdzielnia była dla ludzi, a nie odwrotnie!!!!!
      • Gość: domatorka wara od koryta! IP: *.aster.pl 28.01.11, 21:10
        ma Pan tupet, Panie Rek, niewyobrażalny tupet, kto zezwolił panu na finansowanie swoich błedów i niewiedzy pani radczyni prawnej z moich pieniędzy?
        nie dość że powinien pan zapłacić za wybory, ponieść koszty sądowe i prawnika, to jeszcze powinien pan dostać mocno po łapach finansowo- w każdej normalnej firmie w dzisiejszych czasach pracownik ma obcinane premie całkowicie jak narobi gnoju i często gęsto za błędy musi płacić - i to nie z firmowej kieszeni ale własnej,

a pani radca prawny skoro podejmuje się świadczenia porad prawnych dla społdzielni niech bierze za to odpowiedzialnosć- rozumiem, że stosowne konsekwencje wobec tej pani będą wyciągnięte?

ma pan tupet twierdząc , że tylko jeden z członków spółdzielni uważa, że powienien pan wraz ze swoimi doradcami ponieść konsekwencje swoich błędów.
        w imie czego zamierza pan to robić za pieniądze mieszkańców?

wara od koryta!
        • Gość: LOKATOR Re: wara od koryta! IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.11, 22:59
          Pani "domatorko". Niech Pan Rek sobie uważa, że tak sądzi jeden członek spóldzielni. Po prosty rżnie głupa.Tak uważamy wszyscy. A my członkowie skonsolidujmy się i zbierajmy podpisy pod petycją i wspólnym żądaniem odwołania tego Zarządu, przewietrzenia biura Zarządu i administracji wszystkich osiedli, obciążenia kosztami nieważnego Walnego i kosztami procesu oraz kosztami wynagrodzenia radcy prawnego. Oni nam teraz przysyłają symulacje wyższych czynszów już od 1 kwietnia, po miesiącu wzywają do zapłaty zaległych czynszów pod groźbą wpisania do Rejestru Długów BIG, a żyją przecież z naszych pieniędzy. To, że p.Rek nabrał wody w usta o niczym nie świadczy; on i jego zastepcy są już skończeni. a t ak na marginesie: może, póki co ten Zarząd, zaktualizowałby stronę Domatora w internecie zamieszczając składy osobowe tzw. rad osiedli z kontaktem tel. do ich członków (chciałbym mięć okazję do porozmawiania z panem przewodniczącym rady osiedla, a nie tylko wybierać go), a usunął już obaloną wyrokiem sądu Radę Nadzorczą
          • Gość: domator Re: wara od koryta! IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 12:36
            Panie LOKATORZE dobrze , że pan wrócił w dyskusji do meritum sprawy.Zajmowanie się tematami ubocznymi sprzyja tylko i wyłącznie zarządowi s-ni, któremu na rękę są wewnętrzne spory wśród lokatorów.Zgadzam się że RADY OSIEDLA TO FIKCJA.
            Nawet jeśli jest w nich parę osób, które chcą społecznie działać, to blokowane są przez większość tzw. popleczników zarządu. Były przypadki, że takie osoby działały jednocześnie w obydwóch radach.
            Wiem, że kilka miesięcy temu z inicjatywą utworzenia swojej strony internetowej wystąpiła Rada Osiedla Slichowice II, celem umożliwienia mieszkańcom kontaktu.
            Ten projekt został zablokowany przez zarząd s-ni "Domator" i do tej pory nie ma zgody na jego realizację.Ta forma kontaktowania się z członkami jest NORMĄ w innych spółdzielniach.
            Ten zarząd blokuje wszystkie inicjatywy,które naruszają jej interes lub zaprzyjażnionych firm.
            Dopóki tych ludzi nie rozliczy się i nie odpowiedzą za swoje poczynania. to dalej będą działali.
            na szkodę członków ''Domatora". A ile jest spraw, które nie ujrzały światła dziennego?
            Pora żeby pogonić to towarzystwo wzajemnej adoracji raz na zawsze.
            Ma pan rację, tylko wspólnoty mieszkaniowe lub podział tej s--ni na dwie lub trzy mniejsze jest
            najkorzystniejszym z finansowego punktu rozwiązaniem dla jej mieszkańców.
            Im większa spółdzielnia, tym większe możliwości do występowania nieprawidłowości.

(w ramach
          • mazurodnova Re: wara od koryta! 29.01.11, 13:30
            nie bardzo rozumiem istoty petycji...
            zarząd zmienić można jedynie:
            1. poprzez odwołanie jego członków na skutek nie udzielenia absolutorium przez walne zgromadzenie
            2. przez radę nadzorczą,
            3. ustalenie przez sąd, że Spółdzielnia obecnie nie ma Zarządu,
            4. wszczęcie procesu likwidacji na złożony wniosek do sądu przez Krajową Radę Spółdzielczą- przyczyną musi być uporczywe łamanie prawa przez władze spółdzielni,
            5. na skutek dymisji ich członków- w naszej sytuacji chyba najbardziej abstrakcyjny wariant.

Jeśli chodzi o stronę internetową: przepisy wyraźnie regulują jakie dokumenty MUSZĄ się znaleźć na stronie. Proszę porównać strony innych kieleckich spółdzielni.
            W naszym programie postulowaliśmy utworzenie interaktywnej strony internetowej, z forum, z kontem dla kazdego członka itp.
            Potwierdzam, ze członkowie Rady Osiedlowej SII kilka miesięcy starają się o zamieszczenie na stronie Spółdzielni informacji na temat składu RO i kontaktu z nią. Okoniem staje jednak Pani Kołodziejczyk.

Zapewniam Państwa, że wiele spraw dotyczących tej Spółdzielni nie ujrzało jeszcze światła dziennego, ale...

Nawiązując jeszcze do sprawy w SApelacyjnym. Wobraźcie sobie, że Spółdzielnia udzieliła jeszcze dodatkowego pełnomocnictwa Panu Zwierzchowskiemu, który nawiasem mówiąc nie jest radcą prawnym. Chodziło jedynie o zwiększenie kosztów postępowania.
            Spółdzielnia poza zatrudnionym radcą...korzysta z usług innych kancelarii prawnych. Muszę Państwu powiedzieć, że te o których wiem wszystkie przegrywa narażając NAS na niedorzeczne koszty!!!!
    • konus1 Wybory w Domatorze do powtórki 28.01.11, 09:06
      Tak, tylko prosze pamietac, że w przypadku fiaska, albo wpadki finansowej sp-ni, czytaj upadłosci, inicjatorzy tych nieudanych przedsiewzięc, tez będą przed sądem odpowiadac, mimo jak się wydaje ewidentnego braku wiedzy i doświadczenia w zarządzaniu tak skomplikowanym tworem, w obecnej rzeczywistosci jakim jest spółdzielnia mieszkaniowa. Przykłady sa nieodległe, chocby w mieście.
      • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 28.01.11, 09:38
        myślę, że nie docenia Pan ludzi, a szczerze to ja sobie nie wyobrażam żeby prezesem była osoba bez doświadczenia w zarządzaniu firmą...świetnie gdyby takie osoby znalazłyby się wśród kandydatów przyszłego ewentualnego konkursu...całkowicie otwartego!!!

Po drugie nie wiem czy może być gorzej, nie wiem czy jest możliwy mniej kompetenty zarząd niż obecny...jedyna aktywność tych ludzi sprowadza się do szczucia jednych na drugich, a nie na merytorycznych rozmowach.

Polecam wszystkim lekturę wniosków jakie przyjęło spotkanie osiedlowe Ślichowic II z 2010 r. zobowiązujących Zarząd m.in.:

do przygotowania opracowania dotyczącego standardu, kosztów sprzętu, montażu, serwisu (zapytania ofertowe do kliku firm) jak i harmonogramu montażu instalacji monitoringu wizyjnego w oś. Ślichowice II i zorganizowania do końca września 2010r. spotkania z mieszkańcami Osiedla, na którym zostanie przedstawione ww. opracowanie.

do zapewnienia w nowobudowanych budynkach ilości miejsc postojowych przynależnych do tych budynków zgodnie ze wskaźnikiem 1,2 miejsca postojowego/ilość lokali w budynku.

Sami Państwo wiecie jak jest z wykonaniem

• Gość: slich II Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.kielce.net.pl 28.01.11, 09:51
          Trzymam kciuki za Pana działania i rozbicie tej bandy z Domatora.
          • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 29.01.11, 13:35
            Proszę Państwa ja ani członkowie OdNovy sami nic nie zrobimy!!! W demokracji władza należy do ludzi!!!
            Ja mogę tylko starać się umożliwić przeprowadzenie wyborów w sposób całkowiecie demokratyczny, ale to od Państwa zależy kogo sobie wybierzecie i czy w ogóle skorzystacie z tej szansy!!!!
    • Gość: czarnakulka Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.aster.pl 31.01.11, 17:20
      ap ropo szacunku, nazwisko piszę się z Wielkiej Litery ale od niektórych nie można wymagać nawet podstaw kultury czy też dobrego wychowania.
      • Gość: wiesiek Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 17:49
        "A propos", ktoś tu próbuje błysnąć na siłę intelektem? Wypadałoby rozumieć co się pisze, a na szacunek to trzeba sobie zwyczajnie zapracować. Banalnie proste, ale nie dla wszystkich.
        • Gość: czar Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.aster.pl 01.02.11, 21:54

Skoro Pan Jacek Rek został wybrany na Prezesa oznacza, że cieszy się szacunkiem oraz zaangażowaniem w swoją pracę. Nigdy nie można zadowolić wszystkich,za to oskarżanie i jeżdżenie po jednej osobie za to, że stara się działać jest wynikiem nieobiektywnego oceniania sytuacji.
          Myślę iż takie sprawy jak pisanie nazwiska wielką literą czy małą nie powinno być wynikiem pałania do kogoś sympatią czy też nie.... to po prostu nawyki wyniesione z domu.
          • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 02.02.11, 08:51
            Ależ powiało zwietrzałą komuną...pewnie autorowi(a może to sam R. pisał?;)) i łezka się w oku kręci jak ogląda niektóre dokumenty z tamtych czasów!!!! Tak nawiasem do spółdzielni pasuje jak ulał jedna scena(przynajmniej) z MISIA...z niezapomnianym tekstem...o kosztach budowy słomianej kukły...W skrócie nie o to chodzi, żeby była jak najtańsza. Tutaj przypomina mi się wypowiedź Pana Malinowskiego na Spotkaniu Osiedliwym dla Ślichowic II o cenie liczników ciepła. Rynkowa to ok 400-500zł, ale dla Społdzielni to już ponad 1000zł !!!!

Zaufanie...a kto był wtedy w RN? Pan Staszewski i reszta ...czyli osoby kryształowe;)
            Przypomnę, że w ty tzw. "konkursie" brał udział były prezydent Kielc Pan Stępień...chyba ma obiektywnie rzecz biorąc troszkę większe kompetencje od Pana Jacka R.

Co do mojego błędu, bo jest to ku zmartwieniu klakierów zarządu BŁĄD (w tym samym poście jest R) skupianie się na rzeczach kompletnie nieistotnych i taki nie przykryje całego bałaganu!!!!
            Proszę więc o merytorykę!!!!!

Może porozmawiajmy np. o miejscach postojowych...bo znowu buduje się bloki ze zbyt małą ich ilością!!!!!
            • Gość: domatorka Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.aster.pl 02.02.11, 22:21
              każdy normalny człowiek wie, jaki jest sposob pisania w internecie i dorabianie sobie ideologi do literówki akurat jest tutaj po prostu smieszne,
              Widocznie panie Mazur tylko do tego w pana wypowiedziach opozycja moze sie doczepic, bo reszta argumentów w kontekscie wygranej sprawy w sądzie jest nie do podważenia.
              a ku uciesze znalazł sie jednak na pana haczyk

ot taka mała literka "r"

mała rzecz a cieszy:)
          • Gość: domator Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.11, 19:59
            ''Cieszy się szacunkiem oraz zaangażowaniem w swoją pracę", no można się ubawić po pachy jak się czyta takie bzdury pisane chyba pod dyktando zainteresowanego.
            To jak żywcem wyjęta scena z Bareii, tylko tam się mówiło do magnetofonu w szafie ,bo nie było jeszcze internetu.
            Został prezesem bo pasował do sytuacji, obawiano się, że ktoś z zewnątrz może chcieć uporządkować s-nię.
            On nie pracuje charytatywnie, tylko wynagradzany jest z naszych czynszów, swoja drogą czy ktoś wie ile zarabiają prezesi w "Domatorze"? To zawsze był temat tabu.

• Gość: domatorka Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.aster.pl 02.02.11, 22:18
            "Skoro Pan Jacek Rek został wybrany na Prezesa oznacza, że cieszy się szacunkiem oraz zaangażowaniem w swoją pracę."

pytanie czyim szacunkiem sie cieszy, kto go wybrał i niech w tym cieszeniu się i radosci przestanie trwonić pieniądze mieszkancow na organizowanie poczynań niezgodnych z prawem.

w związku z tym pewnie z radochą wielką zapłaci za kolejne wybory.
            uCIESZY tym wiecej niz tylko jednego z 6000 członków spoldzielni.
            • Gość: czarnakulka Re: Wybory w Domatorze do powtórki IP: *.aster.pl 03.02.11, 11:08
              Niech Państwo nie oceniają ludzi swoją miarą. Wypowiadam się sama z własnej chęci i potrzeby, gdyby Pan Rek coś tu umieścił na pewno by się pod tym podpisał.
              Co do wybudowania nowych miejsc parkingowych jak najbardziej się zgadzam, są one potrzebne, ale było by również bardzo korzystnie, gdyby ludzie nauczyli się parkować i zajmowali jedno wyznaczone miejsce, a nie trzy.
              • mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 03.02.11, 12:03
                O naiwności !!! Czarnakulko chyba nie wiesz co Pan R. pospołu z towarzyszami wyprawiał przed walnym zgromadzeniem!!!! Próbkę swych możliwości pokazał zresztą ostatnio....jak to czyta będzie wiedział o co chodzi!!!
                Ale jest bardzo mądre powiedzenie : kto mieczem wojuje ten od miecza ginie!!!

Nawet gdyby wszyscy idealnie parkowali, to i tak miejsc jest zbyt mało!!!! Przypomnę na Spotkaniu Osiedlowym w 2010r. zgłosiłem wniosek, ktory został przyjety, mówiący o tym, że w przy nowych budynkach ma być ilość miejsc postojowych zgodna ze wspołczynnikiem 1,2- miejsce/lokal w budynku. I pytam się co z tego ???? Pan R. ma wszystko i wszystkich w...wiadomo!!!!

• mazurodnova Re: Wybory w Domatorze do powtórki 03.02.11, 12:08
                z pozdrowieniami dla Czarnej kulki:
                www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka