Dodaj do ulubionych

Lubawski a media

IP: *.pl / 193.24.200.* 13.05.04, 18:49
Zastanawiam sie dlaczego od jakiegoś czasu kieleckie gazety zaczęły
przedstawiac Lubawskiego w innym świetle?
jeszcze niedawno WueL był gościem super. znakomite pomysły czystki
jadłodajnie itp.itd. Nawet jego niechlujny wygląd,wygniecione marynarki i
zabójcza fryzura ala nieuczesany Kiemlicz nie przeszkadzały gazetom.
Teraz coś się dzieje innego. Giergontowa wali w Lubawskiego o Tomale i Syguta.
Słowo i Echo czepia się a to o zalew a to o drogo a ostatnio o podział
środków na działanie pozarządowych organizacji,głównie oczywiście związanych
z księżmi. (Piszę z księżmi a nie z kościołem bo to całkiem co innego.)
O co w tym wszystkim chodzi? Czyżby media w końcu zaczęły zauważać ze
Lubawskiego robota jest o dupę potłuc? Czy może zmiana właściciela daje
swobodę działania dziennikarzom? A może i jedno i drugie?
Dziwię się skądinąd Wyborczej, bo Giergontowa najpierw w obronie Lubawskiego
darła szaty jak Rejtan a teraZ nagle "zauważa" jego gówniany dorobek i
chamstwo (gdzie przykładem jest np.rzucanie słuchawki).
O ile w przypadku tych wcześniej wymienionych gazet mogę wszystko zrozumieć
tak w przypadku Giergontowej nie wiem o co chodzi?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: czytelnik Re: Lubawski a media cd. IP: *.pl / 193.24.200.* 13.05.04, 18:52
      Zapomniałem dopisać, że Bogucki był, jest i będzie prostakiem i nie dziwi
      mnie ,że rzuca słuchawką podczas rozmów z dziennikarzami. I wcale nie musi
      czerpać wzorców od Lubawskiego. Bogucki po prostu został na siłe oderwany
      granatem od pługa (i jest to zasługa księży)a teraz pokazuje swoje paskudne
      oblicze.
      piozdrawiam
    • dijey Re: Lubawski a media 13.05.04, 19:00
      Gazety=dziennikarze kieleccy nie moga zniesc nikogo o znacznie wyzszym poziomie
      niz oni sami.
      przeciez oni nie rozumieja ponad polowy tego, o czym pisza,
      a rozleniwili sie do tego stopnia, ze wiekszosc wywiadow i informacji zbieraja
      przez telefon.
      • Gość: czytelnik Re: Lubawski a media IP: *.pl / 193.24.200.* 13.05.04, 19:18
        Zgadzam sie z tobą dijey (choc są wyjątki) ale mnie nie chodzi o sposób
        zbierania informacji lecz o ich ZAWARTOŚĆ.
        Jeszcze niedawno broniono Lubawskiego ( i to w każdej gazecie) a dziś już go
        coraz to kopią.
        pozdrawiam
        • Gość: Autor Re: Lubawski a media IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:39
          Zmienił się Właściciel gazet: Echa i Słowa.
      • know1 dijey mądrala tralala 14.05.04, 16:12
        O znowu, odezwał się pseudo-znawca dziennikarstwa i dziennikarzy dijey. A już
        myślałam, że po lekcji, jaką dostał przy okazji zdjęcia Milewicza, zmieni sobie
        grupę zawodową, na której wyładowuje swoje frustracje. Powiem ci dijey tylko
        jedno - dziennikarze są mądrzy mądrością swoich rozmówców. I dlatego nie cytują
        twoich głupot.
        Bez szacunku (żadnego)
        know1
        • dijey Re: dijey mądrala tralala 14.05.04, 18:48
          Jak to milo dziecino, ze o mnie pamietasz.

Trzeba wiedziec, ze sa ludzie, którzy uwazaja , ze bardzo istotne jest
          pokazywanie bez cenzury do czego zdolna jest rasa ludzka. Nie kazdy potrafi to
          zniesc, ale takie jest zycie.

Moim zdaniem dziennikarz powinien bez cenzury pokazywac jakie na prawde jest
          zycie, a kto nie chce wiedziec nie musi kupowac gazety ze zdjeciem zabitego
          dziennikarza, ktory wlasnie chcial pokazywac zycie bez cenzury.

mala madralinko
          a moze ty nalezysz do tej bandy nieukow, ktorzy sie nazywaja dziennikarze, nie
          zdziwilo by mnie to, z uwagi na poziom twoich wypowiedzi i tom tolerancje jaka
          okazujesz, typowo po kielecku
          • know1 dijey mała mądralinka 14.05.04, 19:36
            dijey,
            mały mądralinko, było kiedyś takie pisemko 'Zły', które zamieszczało takie
            różne perwersyjne zdjęcia 'bez cenzury'. Poszukaj w jakimś śmietniku (pewnie
            często w nim grzebiesz), może jeszcze znajdziesz, to się będziesz upajał swoimi
            chorymi emocjami. Na zdjęcie Milewicza nie można było 'sobie nie patrzeć',
            bo 'Super Express' rąbnął je na całej pierwszej stronie, więc się rzucał w
            oczy. I o to chodziło - żeby lepiej sprzedać gazetę, a nie 'pokazywać świat bez
            cenzury', bo to zdjęcie niczego nadzwyczajnego nie pokazywało.
            A żeby całej grupie zawodowej zarzucać brak poziomu i wykształcenia, trzeba je
            najpierw samemu mieć, a twój poziom oceniam tak na zdane po znajomoci technikum
            i odpłatną jakąś kielecką uczelnię zaoczną. Trafiłam?
            Bez żadnego najmniejszego poważania
            know1
            PS Nie zadzieraj ze mną swoimi próbami intelektualizowania, bo miernie ci to
            wychodzi. A to, jaką reprezentuję profesję, pozostanie moją słodką tajemnicą,
            bo korzystam z anonimowości internetu, tak jak i ty.
            PS 2. Ponieważ pewnie zabraknie ci argumentów, pewnie sięgniesz po epitety.
            Żebyś się tylko za bardzo nie poślinił, bo ci się klawiatura popsuje.

• dijey Re: dijey mała mądralinka 14.05.04, 19:39
              kisy malutka
    • Gość: behemot raczej - media, a Lubawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:16
      Lubawski robi swoje i jest dość mało podatny na media. Ma pewne potknięcia ale
      to faktycznie nie usprawiedliwia dziwnej niechęci mediów.

Pomijam to, co wypisuje mistrz Panek z Echa. Ostatnio przepisał bezkrytycznie
      koncert życzeń, jakie szeptali mu do ucha poznańscy władcy naszych Targów i
      ostro domagał się, żeby Lubawski wywalił 10 mln na spółkę w której nic nie ma
      do powiedzenia. Życzył sobie też wybudowania koło Targów drogi i lotniska, co
      ostatecznie przekonało mnie, że nie należy traktować go poważnie.

Rozumiem też trochę nasze słoneczko - Joasię Gergont, bo Sygut nie jest ideałem
      urzędnika. Styl działania ma taki, że każdemu wszystko chętnie obieca, na drugi
      dzień udaje, że go nie zna, a gdy ktoś wreszcie chce dostać jakąś deklaracje na
      piśmie, to się okazuje, że absolutnie nie ma mowy. W końcu styl działania
      pozostałych wodzów (Lubawski, Parafiniuk) jest o niebo bardziej przewidywalny i
      logiczny. Jeśli Słoneczko z Sygutem się nie może dogadać to nie byłoby to nic
      dziwnego.

Z drugiej strony atak na Tomalę odbieram z mieszanymi uczuciami.
      Zakładam, że Tomala nie wiedział, że wychowawstwo w internacie mu nie
      przysługuje. Gdyby wiedział, bez trudu załatwiłby sobie inną pracę w szkole.
      Czy to go dyskwalifikuje? Niekoniecznie, bo prawo jest dość skomplikowane, a
      człowiek ma prawo do błedu - setki i tysiące urzędniczych decyzji są
      poprawiane. Nikt raczej nie traci z tego powodu pracy. A Joasia żąda głowy
      Tomali. Oj, coś mi się widzi, że to nie z powodu tego awansu tylko za
      całokształt.

Co do polityki personalnej Lubawskiego, to oczywiście każdy by chciał, żeby w
      ratuszu rządził nieomylny Papa Smurf w otoczeniu supermanów, ale LUDZIE! wiecej
      realizmu! Kto tam przyjdzie pracować za te marne grosze?! Wierzcie mi - jest
      ogromna przepaść między urzędnikami, a kadrą w prywatnych firmach. I w
      zarobkach też.

Śmiem poza tym twierdzić, że do oceny pracy ratusza nie wystarczy mieć i
      skończone dziennikarstwo, czy polonistykę. Nie wystarczy też wysłuchiwać opinii
      nieudaczników, których jedynym zajęciem jest narzekanie. Stąd też czasami takie
      nazbyt krwiożercze artykuły stawiające na głowie ekonomię, logike i zwyczajną
      ludzką rozwagę.
      • basia996 Re: raczej - media, a Lubawski 14.05.04, 13:33
        Gość portalu: behemot napisał(a):
        W końcu styl działania pozostałych wodzów (Lubawski, Parafiniuk) jest o niebo
        bardziej przewidywalny

Oj milisz się i to bardzo, znam kilka spraw które Lubawski olał i to totalnie,
        zakłamany i wredny !!!
        • Gość: behemot Re: raczej - media, a Lubawski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:46
          po pierwsze primo, to zapomiasz, ze post należy zacząć słowami: wiedziałam
          behemot, że jesteś głupi, ale nie wiedziałam, że aż tak

po drugie primo: jakież to sprawy?
        • dijey Re: raczej - media, a Lubawski 14.05.04, 18:51
          basia996 napisała:

> zakłamany i wredny !!!

To wynika z jego zyciowych zasad, nie moze byc inny, bo nie bylby soba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka