drs 02.03.02, 13:43 W dzisiejszym wydaniu GW artykuł na temat powiązań p.Sołowiowa z aferami w PZU. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maam Re: Przekręty p.S...........a? IP: *.acn.waw.pl 02.03.02, 14:00 drs napisał(a): > W dzisiejszym wydaniu GW artykuł na temat powiązań p.Sołowiowa z aferami w PZU. > Co o tym sadzicie? Drogi mój, co można sądzić, jak się w tym nie siedzi, nie wiem. Ja tylko myślę, że to nie jest normalne, że PZU jest jeszcze "państwowe". Gdyby to była firma prywatna, całkowicie czerpiąca zyski ze swoich klientów, to nie stać by jej było na taka rozrzutność, a jeśli nawet coś takiego by się stało, to będac jej klientem, pierwszy bym się wypisał. ale jeśli pieniążki same spadają z kieszeni podatników, to przecież, co tam, parę milioków w tę, czy w tamtą stronę. Sprywatyzujmy wszystko co się da, unormują się stosunki w państwie i miedzy ludźmi. Nie od razu, ale nasze dzieci będą nam pomniki stawiać. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
jarmush Re: Przekręty p.S...........a? 02.03.02, 16:19 Ja tylko wiem, ze ten Wspanialy Biznesmen i Dobroczynca Kielc zaczynal kariere od handlu zlotem z ruska mafia. Gdyby go nie zastal po drodze kapitalizm, to robilby to pewnie do dzis. Wiec nic mnie juz nie zdziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Przekręty p.S...........a? IP: *.kielce.tpsa.pl 02.03.02, 16:48 jarmush napisał(a): > Ja tylko wiem, ze ten Wspanialy Biznesmen i Dobroczynca Kielc zaczynal kariere > od handlu zlotem z > ruska mafia. Gdyby go nie zastal po drodze kapitalizm, to robilby to pewnie do > dzis. > Wiec nic mnie juz nie zdziwi. ...:))) Pewnie, gdybyś ty się na tym znał, to też byś złotem z ruskimi handlował...Ale pewnie nie masz odwagi... M.S. handlował też $ jako cinkciarz; a że teraz posiada znaczne udziały w wielu znacznych firmach - no to ja jestem pełen szacunku dla niego z tej przyczyny. Widać wiedział gdzie inwestować i z kim kombinować, żeby kasa przyniosła kasę. Inni cinkciarze kupili samochody, przepili forsę i nadal są nikim. A taki M.S. jest kimś, i pewnie by ci nawet ręki nie podał ....:)) Bo i po co ..?? Krytykowac jest bardzo łatwo; może teraz Ty się wykaż, jak dobrze sobie dajesz radę w życiu i co osiągnąłeś ? hę ? Stworzyłeś coś ? Dajesz ludziom pracę ? Masz dom i luksusowy samochód ? Stać Cie na udziały w rajdach, albo na sponsorowanie drużyny koszykarskiej ? Osiągnij coś coś, a potem będziesz się dziwił... Dopóki nie udowodni mu się winy - jest niewinny. (na jakie to bardzo dziwne sposoby się w ludziach zazdrość odzywa...) Odpowiedz Link Zgłoś
jarmush Re: Przekręty p.S...........a? 02.03.02, 17:22 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > ...:))) Pewnie, gdybyś ty się na tym znał, to też byś złotem z ruskimi > handlował...Ale pewnie nie masz odwagi... > I tu sie mylisz. Nie handlowalbym. NIe z powodu braku odwagi bynajmniej. Raczej z braku braku (2 x) szacunku do siebie. > M.S. handlował też $ jako cinkciarz; a że teraz posiada znaczne udziały w wielu > znacznych firmach - no to ja jestem pełen szacunku dla niego z tej przyczyny. > Widać wiedział gdzie inwestować i z kim kombinować, żeby kasa przyniosła kasę. > Inni cinkciarze kupili samochody, przepili forsę i nadal są nikim. Jasne. Gdyby handlowal prochami, a potem zainwestowal, to tez bylby twoim idolem. Co z ciebie za czlowiek? Nabijasz sie? A taki M.S. > jest kimś, i pewnie by ci nawet ręki nie podał ....:)) Bo i po co ..?? > Ani ja jemu. Bo i po co? > Krytykowac jest bardzo łatwo; może teraz Ty się wykaż, jak dobrze sobie dajesz > radę w życiu i co osiągnąłeś ? hę ? Stworzyłeś coś ? Dajesz ludziom pracę ? > Masz dom i luksusowy samochód ? Stać Cie na udziały w rajdach, albo na > sponsorowanie drużyny koszykarskiej ? > Owszem. Mam dom i samochod. Czy luksusowe - nie wiem. Jesli brac za punkt odniesienia jego palac wybudowany w parku krajobrazowym na wzgorach w Maslowie i BMW albo Mercedesa to raczej nie. Ale mnie i mojej rodzinie wystarczaja w zupelnosci. A tak apropos, slyszalem, ze mu sie tam grunt osuwa. Jak juz sie osunie, to nastepny dom wybuduje pewnie na Lysicy. I jeszcze cos ci powiem. Luksusowy samochod i dom nie sa dla mnie wyznacznikami sukcesu. Znalem kiedys kolesia, ktory mieszkal w m2, ale kupil sobie BMW (w polowie na kredyt). Kazdy myslal, ze to czlowiek sukcesu. Dopoki mu go nie ukradli, a ze nie ubezpieczyl, bo nie mial kasy, to komornik wszedl mu na mieszkanie, zona go zostawila i teraz stoi pod budka z piwem. Z ciebe, widze, jest zakompleksiony materialista. > Osiągnij coś coś, a potem będziesz się dziwił... > Dopóki nie udowodni mu się winy - jest niewinny. > Osiagnalem juz wiele. W przeciwienstwie do ciebie, filozofie-gawedziarzu, bo coz moze osiagnac informatyk w TPSA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Przekręty p.S...........a? IP: *.kielce.tpsa.pl 02.03.02, 17:33 > Osiagnalem juz wiele. W przeciwienstwie do ciebie, filozofie-gawedziarzu, bo co > z moze osiagnac informatyk w TPSA? I w zasadzie tu już nie muszę się wypowiadać...:)!!! Pewnie osiągnąłeś....:)) Jeżeli udało Ci się to, to czemu _zazdrościsz_ innym sukcesów ? Ich (albo moje) są gorsze od Twoich ? Zazdrość nie jest cechą ludzi 'spełnionych'. ( S.Holmes'ie - amatorze ..:)) <to ad: 'informatyk' ...:)> Odpowiedz Link Zgłoś
jarmush Re: Przekręty p.S...........a? 02.03.02, 17:55 Alez ja mu niczego nie zadroszcze! Powiem krotko. Za zadne skarby swiata nie chcialbym byc nim. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Przekręty p.S...........a? IP: *.kielce.tpsa.pl 02.03.02, 17:41 > Jasne. Gdyby handlowal prochami, a potem zainwestowal, to tez bylby twoim idole > m. > Co z ciebie za czlowiek? Nabijasz sie? Nigdy nie korzystałeś z usług cinkciarza ? To musiałeś być albo bardzo młody, albo bardzo biedny, abo.... nie wiem co.... bo nie wyobrażam sobie innej sytuacji... - uzasadnij to jakoś ? Nigdy ? pewnie zawsze, gdy potrzebowałeś $ to kupowałeś je ... no właśnie .. gdzie je kupowałeś ? A może po prostu je 'miałeś'? Idol ? Człowieku... dowiedz się co to słowo znaczy, a potem porozmawiamy, bo wypowiadając się w moim imieniu kto jest moim idolem - po prostu się błaźnisz.. Nie ciągnijmy tej dyskusji.. to nie ma sensu EOF > Odpowiedz Link Zgłoś
jarmush Re: Przekręty p.S...........a? 02.03.02, 17:56 Taki mlody to nie bylem, bo pamietam. ze na poczatku lat 80 ojciec przywozil dolary z Libii. Wiec korzystac nie musialem. Odpowiedz Link Zgłoś
jarmush Re: Brawo Ziemowit Nowak ! 02.03.02, 16:44 Wlasnie to przeczytalem. A swoja droga S. musial byc bardzo pewny siebie, ze do lancucha wzial tylko 3 spolki. W takich machlojach czasem i 10 nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: StruśTuś XXX IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 09:02 Yahagi w godzinach pracy napisał.: >Krytykowac jest bardzo łatwo; może teraz Ty się wykaż, jak dobrze sobie dajesz >radę w życiu i co osiągnąłeś ? hę ? Stworzyłeś coś ? Dajesz ludziom pracę ? >Masz dom i luksusowy samochód ? Stać Cie na udziały w rajdach, albo na >sponsorowanie drużyny koszykarskiej ? Chciałbym abyś sam odpowiedział Yahagi na te swoje głupie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Re: XXX IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 12:15 Daj mu spokoj. To jakis niepoprawny buc. Odpowiedz Link Zgłoś