Dodaj do ulubionych

Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje???

22.08.11, 18:28
Wyczytałam w innym wątku, że największy spec powiatu czyli towarzysz Ryszard Barwinek zaczął karierę w wodociągach kieleckich.

Ktoś wie coś więcej??

Co na to jego szef czyli niejaki Kopyciński?? Czyi największy obrońca uczciwości i przeciwnik nepotyzmu??
Obserwuj wątek
    • konus1 Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? 23.08.11, 07:34
      Ten pan pracuje w słynnych Wodociągach kieleckich, fajnie zarządzanych przez ciągle nieobecnego posła H. Milcarza. No, w końcu jest to bardzo bogata firma, choc podobno
      użytecznosci publicznej. Kto nastęny do Wodociągów ?
      • Gość: ja Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: 213.77.117.* 23.08.11, 08:35
        Co sieęczepiasz Milcarza. Gdyby nie był posłem, to milionowe dotacje do wymiany starych i budowy nowych wodociągów i kanalizacji w Kielcach m.in. pod remontowanymi i powstającymi ulicami, oraz w 3 przyległych gminach oglądalibyście jak świnia niebo. Nie ma więc co psioczyć, że jeździ do Sejmu. Który z szefów komunalnych spółek tyle pozyskał dla kierowanej przez siebie firmy? No który? Może ten z PO, co ma chrapkę na posadę Milcarza, bo na gotowe każdy chce przyjść.
        • Gość: konus1 Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 08:42
          No i to jest chore, bo wniosek jest taki, że każdy z szefów spółek komunalnych powinien byc posłem i ''ZAŁATWIAC' COS dla swojej firmy. A gdzie systemowe rozwiązania.
        • Gość: kielczanin Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 08:52
          Ja do forumowicza o nick'u "ja". Czy Ty przeczytałaś/eś swój wpis ? Wątpię, bo takich
          głupot dawno nie czytałem. Heniek jest Prezesem Wodociągów i jego "psim" obowiązkiem
          jest dbanie o rozwój firmy za to pobiera wynagrodzenie i to nie małe. Wszystko, co
          opisałeś/aś zrobił, bo mu za to płacono. I co mamy paść przed nim na kolana ?
          Moim marzeniem jest aby obecny pan poseł Henryk M. nie wszedł do Sejmu,
          choć ma wysoką drugą pozycję. Na liście SLD jest wielu młodych ludzi,
          na których powinniśmy zagłosować, aby przerwać ten chocholi taniec w woj. Świętokrzyskim.
          To my wyborcy lewicy musimy się tłumaczyć przed znajomymi i sąsiadami za ich błędne
          decyzje. Już starczy. I na koniec Wodociągi Kieleckie to nie prywatna firma kilku panów.
          Mam nadzieję że numer taki jak z byłym MPO nie przejdzie.

• Gość: Magda Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.cdma.centertel.pl 23.08.11, 08:52
          A gdyby nie był posłem to by nie załatwił?Opowiadanie pierdół ?Jest to spólka komunalna i należało jej się .Nastepne pytanie co z tego ma przeciętny obywatel mieszkanieć Kielc lub gmin zrzeszonych w MW -chyba ceny wody i ścieków jak w Arabii Saudyjskiej?
          Problem polega na tym,że zarządzana przez niego spółka nie powinna być przechowalnią dla kolesiów z partii i w tym jest problem -pracowniku wodowciągów(ja).Przeciętny obywatel nie powinien płacić za zatrudnianie działaczy partyjnych.Moje hasło "Działacze do dział " a "ja " do pracy za którą ci płacą.
          • Gość: kielczanin Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 13:08
            Brawo Magda !
        • Gość: rura Podnózek wodociagowy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 22:52
          "Ja" pracownik wodociągowy - broni szefa, stuknij się człowiecze.Jakie zasługi Mlcarza ? KTo zaczął i prowadził te sprawy unijne - we wczęsniejszej edycji funduszowych ? Były prezes Jóźwik! Co zrobił obecny szef wodociągów ? Wyrzuclł specjaliste ds. uninych z roboty !!Ha !Rozbestwienie, szastanie forsa, kosmiczne zatrudnienie w spólce, a ostanie lata to sakramenckio podwyżki opłat za wodę iścieki !! TO są sukcesy !
          Teraz gigatyczne zyski ?! Spólki non provit ?Jaja kwadratowe !
          • Gość: kielczański Re: Podnózek wodociagowy ? IP: *.kielce.hypnet.pl 24.08.11, 09:19
            Albo mają nas za durniów, ciemy lud wszystko kupi, zwlaszcza wodę, albo są nieświadomi ograniczeń prawnych , które mają zastosowanie spólek komunalnych. Ktoś kompetentny, ale chyba nie z Kielc, powinien zająć się tym problemem.
          • Gość: ja Re: Podnózek wodociagowy ? IP: 213.77.117.* 24.08.11, 17:25
            No nie, z zasługami T. Joźwika w wykorzystaniu unijnych funduszy to duża przesada, a poza tym zapomnieliście, to przypomnę:Tadeusz Jóźwik.
            Urodzony 13.06.1941r. w Kielcach. Wykształcenie wyższe techniczne. Był I
            sekretarzem KM PZPR w Kielcach i KZ PZPR w Chemarze. W sposób naturalny stał
            się członkiem SLD. W Chemarze pracował do 1999 roku, rzec można do upadłego.
            Następnie został Prezesem Wodociągów Kieleckich. W tej firmie wsławił się
            wielce przebiegłą inwestycją. Otóż zakupił za kwotę 2 mln. zł. obligacje
            będących w trudnej sytuacji finansowej Polskich Wydawnictw Kartograficznych.
            . W wyniku tego ( a nie dopłat do unijnych inwestycji) w podniesiono opłaty za wodę o 14%. .
            W 2002r. pan Jóźwik miał następujące dochody:
            - umowy o dzieło – 30.500 PLN
            - za pełnieni obowiązków społecznych i obywatelskich – 16.134 PLN
            - wynagrodzenie ze stosunku pracy – 176.907 PLN.
            • Gość: lokaj Re: Podnózek wodociagowy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.11, 21:04
              "Ja" - to był jeden człoqwiek w spólce, kty pilnował interesów ludzi - nie było takich podwyżek, były spotkania i uzgodnienia ze spóldzielniami, gminami, a teraz co ? Gó...no ! nIkt nigo nie pyta o zdanie o opłatach.To właśnie w tamtych latach rozpoczeto starania i przygotopwano dokumenty po uzyskanie dofinansowania. Tego co to pilotował, prezesunio obecny zwolnił...
              Co robi Twój ukochany prezesunio - tygodniami pośłuje i bierze kuper forsy za nieobecnośc w społce. Tak to kieruije,że teraz po sądach trzedba chodzić, uprzykrzali życie wykonawcom, a wykonawcy teraz odbija sobie wszystko !
            • Gość: kielczanin Prośba do ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 11:43
              Facet rób tak dalej to Heńkowi na pewno pomożesz w kampanii wyborczej.
              A tak na marginesie, jakim to sposobem masz dostęp do takich danych ?
              Heniek uważaj na przydupasów, bo znów będziesz miał "mokro".
              Widzę że wyrasta nam nowy "prawnik0".
            • Gość: ciekaw Re: Podnózek wodociagowy ? IP: *.kielce.hypnet.pl 25.08.11, 15:12
              Jeśli zakupił to miał motyw, a więc po motywie do...kłębka. Czy coś się dzieje w tej materii ?
    • guz_ek Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? 23.08.11, 21:17
      To jakiś konkurs był ogłoszony??
      Cóż tam towarzysz Barwinek robi w tych wodociągach??? Oprócz bajerowania bab??

PS.I nawet naiwny milczy, czyżby nie widział w tej sytuacji nic podejrzanego??
    • Gość: ufffny Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.kielce.hypnet.pl 24.08.11, 12:33
      Pilotował sprawy społeczne, rodzinne więc może woda potanieje ? :)
      • Gość: Były Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.cdma.centertel.pl 24.08.11, 12:39
        Mozna zapytać jaką pensję otrzymuje były członek Zarządu Powiatu kieleckiego -Ryszard Barwinek w Wodociagach Kieleckich .Chyba to nie są to tajemnice skoro spółka jest komunalna?
        • Gość: ufffny Re: Towarzysz Barwinek-GDZIE pracuje??? IP: *.kielce.hypnet.pl 24.08.11, 12:49
          Na chłopski, zdrowy rozum wynagrodzenia powinny być jawne tegoż Związku, podobnie jak pracowników samorządu, oraz córki spólki, bo działają za nasze przymusowe opłaty. Woda jest dobrem powszechnym i jako taka nie ma ceny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka