Dodaj do ulubionych

Jarubas bedzie posłem,może ministrem?

10.10.11, 17:48
A moze zrezygnuje z mandatu? Wynik zobowiazuje ale to polityka.
Obserwuj wątek
    • Gość: ole ole Re: Jarubas bedzie posłem,może ministrem? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 17:56
      Niech Pawlak zrobi go ministrem rolnictwa, w koncu w swietokrzyskim PSL ma najlepsze wyniki !
      • Gość: zoom Re: Jarubas bedzie posłem,może ministrem? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 18:07
        Pawlak pewnie ma pełne gacie, bo uzyskał gorszy wynik. Może być ciekawie.
        • Gość: nb dzis TRWAM w Kielcach IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 19:22
          brawo www.tv-trwam.pl/
        • lumpior Re: Jarubas bedzie posłem,może ministrem? 10.10.11, 21:30
          wardy orzech do zgryzienia ma marszałek województwa i szef ludowców w regionie Adam Jarubas.

Dostał się do Sejmu z trzecim indywidualnym wynikiem w Świętokrzyskiem i najlepszym spośród wszystkich kandydatów PSL w kraju (przebił nawet wicepremiera Waldemara Pawlaka, swojego partyjnego przełożonego, oraz ministra rolnictwa Marka Sawickiego). Tak ogromne poparcie winduje Jarubasa do grona liderów partii i daje mu legitymację do zabiegania o minimum tekę wiceministra w którymś z resortów.

Co postanowi? – To poważna decyzja, którą trzeba rozważyć. Odbywam wiele spotkań, są głosy, bym pozostał w regionie. Chcę porozmawiać z szefostwem partii w Warszawie. Zdecyduję się na rozwiązanie, które pozwoli mi co najmniej tyle działać dla województwa co do tej pory. Jeśli nie będę miał takiej możliwości, zostanę w Kielcach – przyznaje Jarubas.

Jeśli Adam Jarubas nie obejmie mandatu trafi on do kolejnego na liście Marka Gosa, który jest przewodniczącym Sejmiku. To oznacza kolejne zmiany i powołanie na to prestiżowe stanowisko nowej osoby.
          • Gość: ja Re: Jarubas bedzie posłem,może ministrem? IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.11, 22:04
            Po co marszałek kandydował???
            1. Aby zdobyć posadę w rządzie - to mu się raczej nie uda ( w skali ogólnopolskiej pazerność ludowców na posady , wydawanie unijnych funduszy na lans w mediach i obrona krusu jako cały program , nie wystarcza do uzyskania dobrego wyniku) patrz wynik PSL bliski wynikowi SLD
            2.skoro posadki i kariery ogólnopolskiej nie będzie to jakoś z bólem serca , ale zniesie prowincjonalne marszałkowanie , a do sejmu wepchnie p.Gosa ( na Harleyu) ;)
            3.Brak Gosa na miejscu - niby bezcenne...
            • Gość: kli Re: Jakie uczciwe IP: *.cdma.centertel.pl 11.10.11, 00:12
              Głosowałes chłopie na Jarubasa, a tu ci wyskakuje Gos.Uczciwość tej grupy jest porażająca.
              Skieleczczyzna jest nie do wyleczenia ze swoich przyzwyczajeń i głosowań na Popierajta Swoich Ludzi oraz Agenta Tomka i Beate Kempe.
              • Gość: ja Re: Jakie uczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 12:11
                Niestety woj.świętokrzyskie jest mentalnie takie jakie jest.
                Gdzie indziej kampania wyborcza PSL ze środków unijnych dała taki efekt?
                Wstyd za agenta Tomka , jedną z dwóch ( druga też weszłą do Sejmu ! ) małżonek śp P.E. Gosiewskiego ,p.Kempe.
                A teraz p.Jarubas , nasz ładny polityk !
                Mam taką piekną wizję ,że PO wycina z rządu ekipę Pawlaka ...
                • Gość: konus1 Re: Jakie uczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 12:45
                  Popieram, to jawne kpiny z wyborców, dzisiaj także robił ten pan wodę z mózgu wyborcom w Radio Kielce. Ciągle mysli, że słuchają go głupcy.
                  Oddali na niego głos, a on wskazuje M. Gosa. A ponadto co to za maniery i obyczaje. Skandal.
                  • Gość: Kil Re: Jakie uczciwe IP: *.cdma.centertel.pl 11.10.11, 13:07
                    Nie dość,że PSL nawet w swoim mateczniku przegrało to jeszczce tak swoich wyborców traktują.Wyborcy konieczynkowych czują się pewnie jak stado baranków,których oszukano. Wiadomo od początku,że Jarubas nie będzie posłem-pytał go zresztą o to Kopyciński.Wtedy się zapierał ,że dla niego ambicją jest posłowanie , a może bycie nawet ministrem !!!
                    Chyba chciał pozbyć się Gosa ,bo chyba ten ma za duży wpływ na wszelkie decyzje podejmowane w Urzędzie Marszałkowskim? Tak czy owak PSeLe pokayali na co ich stac i dobrze.
                    • Gość: bleblak Re: Jakie uczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 14:25
                      Donald nie robi zmian w rządzie do końca roku.
                      Adaś Jarubas w związku z tym nie przyjmie mandatu poselskiego.
                      Ciemny lud uwierzy, że to dla dobra województwa:)
                      • Gość: ja Re: Jakie uczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 21:48
                        A może stworzą inną koalicję ???
                        Wynik ogólnopolski partii obrońców Krusu raczej słabawy.
                        Miny PSLowców odsuniętych od koryta - bezcenne...
                    • komuszek22 Re: Jakie uczciwe 12.10.11, 17:14
                      Nie dość,że PSL nawet w swoim mateczniku przegrało to jeszczce tak swoich wybor
                      > ców traktują.

W swoim mateczniku też przegrało SLD, do niedawna takie pewne siebie i butne. Więc nie mów hop.

Wyborcy konieczynkowych czują się pewnie jak stado baranków,któryc
                      > h oszukano.

Jako wyborca który głosował właśnie na Jarubasa nie czuje się zawiedziona co najmniej z dwóch powodów- po pierwsze jeszcze marszałek nie podjął żadnej decyzji, po drugie liczyłam się z ewentualnością, że zrezygnuje z mandatu. Więc nie bądź taki troskliwy i o moje samopoczucie bądź spokojny.

Wiadomo od początku,że Jarubas nie będzie posłem-pytał go zresztą o
                      > to Kopyciński.Wtedy się zapierał ,że dla niego ambicją jest posłowanie , a moż
                      > e bycie nawet ministrem !!!

Fakt Kopyciński wzór do naśladowania. Głos ludu. Malo reprezentacyjny ten głos biorąc pod uwagę wynik Kopycińskiego.

> Chyba chciał pozbyć się Gosa ,bo chyba ten ma za duży wpływ na wszelkie decyzje
                      > podejmowane w Urzędzie Marszałkowskim? Tak czy owak PSeLe pokayali na co ich s
                      > tac i dobrze.

Znaczy na co??
                  • Gość: marynica Re: Jakie uczciwe IP: 194.181.133.* 12.10.11, 16:55
                    Uważam to za skandal i oszustwo. 28.750 osób na niego głosowało, a Jarubas mówi, ze nie bedzie posłem? To jawne kpiny z wyborców. To robienie cyrku z powaznej sprawy.
                    Nie zapomnę tego panu, panie Jarubas!!!!!
                    • komuszek22 Re: Jakie uczciwe 12.10.11, 17:15

> Uważam to za skandal i oszustwo. 28.750 osób na niego głosowało, a Jarubas mówi
                      > , ze nie bedzie posłem?

Gdzie tak powiedział???

> Nie zapomnę tego panu, panie Jarubas!!!!!

Czyżby nauki Heniutka?:P
                      • Gość: misiek Re: Jakie uczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 17:34
                        Też uważam, że to nieuczciwe. Obliczone wyłącznie na uzyskanie głosów, o czym było wiadomo przed wyborami. Problem polega na tym, że w naszym województwie, gdzie żyje się najgorzej w Polsce, są tacy, którzy nie myślą, nie czytają, nie mają potrzeby uczestniczenia w życiu społecznym.
                        PS
                        Szkoda, że członek PSL nie rozumie słowa uczciwość/nieuczciwość. Wielka szkoda.
                        • komuszek22 Re: Jakie uczciwe 12.10.11, 17:44

> Też uważam, że to nieuczciwe. Obliczone wyłącznie na uzyskanie głosów, o czym b
                          > yło wiadomo przed wyborami. Problem polega na tym, że w naszym województwie, gd
                          > zie żyje się najgorzej w Polsce, są tacy, którzy nie myślą, nie czytają, nie ma
                          > ją potrzeby uczestniczenia w życiu społecznym.

A kto ci powiedział, że nie uczestniczę w życiu społecznym??
                          Nieuczciwe bo??
                          Zadeklarował przed wyborami, że zrezygnuje/nie zrezygnuje z mandatu??

> PS
                          > Szkoda, że członek PSL nie rozumie słowa uczciwość/nieuczciwość. Wielka szkoda.

Niepotrzebny sarkam, nie ma nic nieuczciwego w postępowaniu Jarubasa.
                          • komuszek22 Re: Jakie uczciwe 12.10.11, 17:44
                            *sarkazm.
                            • Gość: Filip Re: ...najprzystojniejszy marszalek IP: *.dsl.bell.ca 12.10.11, 17:59

...nie trawie tego prostactwa i zaklamania pawlaka w PSLu....ale Jarubasowi naszemu czlowiekowi z Kielc szczerze gratuluje wyniku...to jego praca ktora traktuje bardzo powaznie i takich ludzi musimy cenic....wysilek sie oplacil - ludzie pokladaja w nim nadzieje - przylepmy mu woskiem skrzydla nie sie wznosi...bedzie najprzystojniejszym marszalkiem.

...tu przewidywalem sukces i nie pomylilem sie...warczac na tym forum mnad PSlem celowo nie dotykalem naszego Jarubasa, zyczc mu zlamania konczyn....mam nadzieje ze nie zapomnie na naszym regionie, wszak to wazny region emocionalnie dla Polakow patriotow...w calej Polsce....a wiec swiec nam jak pochodnia Jarubasie i .....juz sam bedziesz wiedzial co robic, bo wiesz co mi lezy na sercu. ...obys nie stal sie maskotka tych starych lgazy - ludzi bylego PRLu..
                              • Gość: / Re: ...najprzystojniejszy marszalek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.11, 14:02
                                no jak sie patrzy jakiez to rzeczy dokonal w swietokrzystkim to rzeczywiscie juz ministerstwo ma zapewnione
                                rewelacja - chyba tylko Gos moze z nim konkuruwac- tez wielki sukces gospodarczy i spoleczny tego wojewodztwa to zasluga tych dwoje - pozazadroscic i pogratulowac - dobrze dobrana koalicja PO i PSL
                          • Gość: misiek Re: Jakie uczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 18:55
                            Piszesz w odpowiedzi na uwagę:
                            > > "Problem polega na tym, że w naszym województwie, gdzie żyje się najgorzej w Polsce, są tacy, którzy nie myślą, nie czytają, nie mają potrzeby uczestniczenia w życiu społecznym":
                            >
                            > A kto ci powiedział, że nie uczestniczę w życiu społecznym??

Czyli nie myślisz, nie czytasz, a uczestniczysz w życiu społecznym... Guzku, to nawet jeszcze gorzej niż myślałem:P, znacznie gorzej.

A serio: współczuję Jarubasowi. Uzyskał lepszy wynik niż lider PSL. To jest bardzo niebezpieczne przede wszystkim dla marszałka. Bo już widzę Pawlaka, jak ochoczo rezygnuje z przywództwa i różnych profitów z tym związanych. Kalinowski też był kiedyś popularny... i został europosłem. Tak naprawdę to teraz Jarubas powinien prowadzić rozmowy z Tuskiem na temat stanowiska dla Pawlaka;). Wyjścia są dwa: Pawlak nie będzie chciał mieć Jarubasa zbyt blisko siebie (wtedy nadal mamy marszałka) albo Pawlak wpuści Jarubasa na posadę ministerialną niezbyt eksponowaną, żeby rozbroić przeciwnika. Pytanie: co się nam bardziej opłaca?

• Gość: wyborca Re: Jakie uczciwe IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 19:46
                              Jest już po wyborach. Teraz zaczyna się bezpardonowa walka o pełne koryto. Z tego co podaje Echo Dnia w relacji ze spotkania na szczycie V-ce Premiera RP, Prezesa ZSL W. Pawlaka z Marszałkiem Woj. Świętokrzyskiego Jarubasem wynika, że ten drugi łaskawie zgodzi się być posłem, jeśli zostanie co najmniej ministrem. koniec. pl. Również wśród zwycięskiej partii Peło zaczyna się ostra walka o pełne żłoby - walka jak za Gomułki "Żydów" z "chamami". Ciekaw jestem kto zostanie wykiwany przez Słońce Peru, a kto za lojalność dorwie się do pełnego żłobu? Ilu niewygodnych dla siebie rywali w ostatnich latach wykończył już Tusk? Rokita, Olechowski, Gilowska i wielu, wielu innych. Kraj w kryzysie, Naród w nędzy, a nowy rząd za dwa miesiące. Czy za kolejne dwa miesiące lenistwa , za trwanie na stanowisku, członkowie starego rządu będą pobierali wypłaty? To to may cyrk. Niby wszystko zgodne z prawem, ale ........ gdy wszystko się sypie , czy ważniejszy jest PR zwiazany z tzw, prezydencją europejską, czy też dobro Narodu, dobro wyborców, ktorzy powierzyli im rządy Najjaśniejszą Rzeczpospolitą? Ale, aby to zrozumieć, trzeba być Polakiem, patriotą, a nie kosmopolitą - "europejczykiem" i pojmować rządzenie Polską jako służbę dla Narodu, a nie jako dorwanie się do pełnego żłobu dla siebie i dla swoich kolesiów.
                            • komuszek22 Re: Jakie uczciwe 12.10.11, 20:00
                              Czyli nie myślisz, nie czytasz, a uczestniczysz w życiu społecznym... Guzku, to
                              > nawet jeszcze gorzej niż myślałem:P, znacznie gorzej.

A kto ci powiedział, że nie czytam? czy dla ciebie wyznacznikiem mundrosci jest glosowanie na sld? Czy na PIS?? dziękuję, postoję.
                              Widzę prawniku, że wstydzisz się już logować?Czyś kolegą prawnika? W każdym razie w obu przypadkach twoja "troska" jest całkiem zrozumiała...:/

A serio: współczuję Jarubasowi.

Serio Jarubas nie potrzebuje twojego współczucia.

Uzyskał lepszy wynik niż lider PSL. To jest bar
                              > dzo niebezpieczne przede wszystkim dla marszałka. Bo już widzę Pawlaka, jak och
                              > oczo rezygnuje z przywództwa i różnych profitów z tym związanych. Kalinowski te
                              > ż był kiedyś popularny... i został europosłem.

Tak, tak wy tylko myślicie, że wszyscy tak jak wy żrą się o stołki.

Tak naprawdę to teraz Jarubas po
                              > winien prowadzić rozmowy z Tuskiem na temat stanowiska dla Pawlaka;). Wyjścia s
                              > ą dwa: Pawlak nie będzie chciał mieć Jarubasa zbyt blisko siebie (wtedy nadal m
                              > amy marszałka) albo Pawlak wpuści Jarubasa na posadę ministerialną niezbyt eksp
                              > onowaną, żeby rozbroić przeciwnika. Pytanie: co się nam bardziej opłaca?

Ja tam widzę co najmniej dwa inne rozwiązania, ale do tego trzeba myśleć. Dwa pokojowe rozwiązania..:P
                              • Gość: ja Re: Jakie uczciwe IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 21:09
                                Bez ironii uważam , że pan Jarubas będzie ładnym posłem .
                                Trochę z urody podobny do p. Biedronia , ale taki bardziej męski
                                • Gość: ja Re: Jakie uczciwe IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.11, 21:32
                                  A ja uważam, że V-ce senator Góżdź powinien być ministrem zdrowia. Zawsze wierny trzymajacym ładzę !!!!! Nagroda się należy.
                                  • Gość: Aga Re: Same fachowe ministry z PSL IP: *.cdma.centertel.pl 13.10.11, 18:35
                                    Widać bardzo wyraźnie o co chodzi chłopakom z PSL.Waledmar Pawlak miał plan i nawet obiecał Jarubasowi ministry.Teraz plany Waldemara biorą w łeb bowiem Fedak podpuściła Tuska z likwidacją funduszy emerytalnych ,za co skupił się na Tusku cały gniew oburzonych obywateli.Pozwoliło to na uzyskanie sympatii obywateli do PSL. KRUS dalej został utrzymany.Takim oto podstępem PSL utrzymał KRUS za cenę spadku popularności koalicjanta.Wiadomo utrzymanie KRUS to zdobycie tzw elektoratu wiejskiego.Pawlak był pewny,że PO przez to straci wyborców i wygranym będzie PiS-stąd te zaloty zielonych do Prezesa PiS jak przyszłego koalicjanta.Pewni też byli zdobycia sporej ilości głosów ( w tym z powodu reklamy za unijne pieniądze, co szczególnie było widoczne w świętokrzyskim).Po wyborach Tusk raczył zauważyć lojalność koalicjanta oraz jego osiągnięcia(powyżej stanu 5 % minimum )wyborcze i kazał Waldemarowi poczekać w korytarzu.Konieczynkowi coś bredzą jaki to z nich doskonały koalicjant i jakich mają fachowców do wszystkiego,oraz na jakie liczą ministerstwa.Inżynier Waldemar gestykulując twierdzi,że on innych nie przyjmie tylko takie gdzie koncesje i te inne frukta.No rolnictwo może być bo przecież to niby ich resort.Jarubas miał być ministrem jak wygra wybory w świętokrzyskim pojechał ostro po bandzie i zdobył tylko trzy mandaty z obiecanych Waldkowi 5 oraz dwóch senatorskich.Waldek wkurzył się,że mimo zapowiedzi młody Jarubas wtopił a dodatkow jeszcze go Echo Dna reklamowało,że zdobył więcej głosów jak inż.Pawlak , a to niedpouszczalen wyśmiewać się z szefa.Waldek jest zacięty i nie podaruje takiej obelgi.Obecnie jako wytrawny gracz inż Waldemar twórca programu "Rodzina da swoim"(pamietamy jak 74 letnią matkę rolniczkę uczynił Prezesem spółki z o.o.w mieście ale kobicina nic o tym nie wiedziała)oczekuje na korytarzach Urzędu rady Ministrów na spotkanie z Tuskiem.Tusk jednak każe wiernemu koalicjantowi czekać dając mu do zrozumienia ,że ma oferty bardziej wiernych koalicjantów,ktorzy w dodatku nie chcą żadnych ministrów.W PSL panuje nerwowość bo tyle obiecali swojemu elektoratowi:stanowiska,posady,koncesje,wygrane przetargi itp a tu bęc.Waldemar obmyśla teraz jak by może udało się utworzyć mniejszościowy rząd razem z Prezesem PiS i przyciągnąć Palikociaków oraz SLD-razem 252 głosy?Prezydent jakby desygnował Kaczyńskiego na Premiera to mogła by być niezłą jazda.Jarubas siedzi teraz w kącie i myśli jak tu wybrnąć z tej kaszany. Marszałek ma też plan B wedle tego planu zwanego katastrofa bowiem w/g planu B "Katastrofa" Gos zostanie ministrem?Panie Jarubas chce Pan zniszczyć ten kraj w dobie kryzysu takiego fachowca proponować na ministra?Czy chce Pan powtórzyć wariant ŚCO i innych szpitalijak ten w Czerwonej Górze ,bo jeżeli tak to proponuję tekę Ministra Zdrowia i jak będzie podzielene na Zdrowie Psychiczne i inne.

• kryyk Re: Same fachowe ministry z PSL 13.10.11, 19:59
                                      Adasiek-chłopaczek 37-letni...a taki z niego chłoptyś przebiegły:)
                                      Dorwał się do urzędziku i MU się wydaje....
                                      To NAM się marzy Adasiu, że już pora na Ciebie, łoj pora!
                                      Spadaj w niebyt polityczny!
                                      Bo kpina jest w naszym mieście!
                                      • Gość: ciekawa Re: Same fachowe ministry z PSL IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.11, 21:20
                                        Czy kandydat na premiera, niejaki Donald Tusk jest uczciwym człowiekiem mającym w swoim sercu dobro Polski i Polakow, czy też cynicznym karierowiczem, wycinającym, niszczących wszystkich troszkę bardziej gramotnych i inteligentnych od niego rywali (Rokita, Olechowski, Schetyna, Gilowska itd) w walce o władzę dyktatora? Czy tak postępuje czlowiek uczciwy, czy zwykły cwaniak? Dla mnie daleka jest aprobata tego typu postępowania. Widać jestem w mniejszości, ponieważ większości tego typu gierki się podobają, skoro go wybrali . Czy Polskę nie stać na rządy czlowieka uczciwego, z klasą, mającego Polskę w swoim sercu, a nie człowieka uważającego patriotyzm za nienormalność? Czy układanie sie w koalicje z oszustami, którzy nie zrealizowali większość swoich obietnic przedwyborczych sprzed 4 lat jest postępowaniem etycznym, czy wyłączniem chęcią dorwania się do pełnego żłobu dla siebie , dla swoich kolesiów i swoich rodzin?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka