Dodaj do ulubionych

Domofony-firma SAMBUT

09.05.12, 13:45
Na osiedlu Słoneczne Wzgórze instaluje domofony firma SAMBUT. Szybko, raz dwa. Część lokatorów zapłaciła 200 złotych, założyli słuchawki. Żadnych umów, w spółdzielni nic nie wiedzą. Może ktoś z kielczan coś o tych panach wie. Dla mnie to jakieś podejrzane.Chyba już z górki, ale jestem sceptyczna co do ich działalności. Żadnego ogłoszenia wcześniej na klatce, nic. Działają z zaskoczenia. Może ktoś rozwieje moje wątpliwości?
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.12, 16:19
      Podobna sytuacja miała miejsce w marcu w Radomiu. Lokatorzy zapłacili po 200zł, słuchawki w domach zamontowano, a po Panach do tej pory ani śladu!!!!!!! Radzę uważać!
    • Gość: AK Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.radom.vectranet.pl 10.05.12, 16:30
      Dodam jeszcze, że właśnie rozmawiałam telefonicznie z Panem Cybulskim, z którym podpisałam umowę 15 marca (termin realizacji 23.03.) i poinformował mnie o problemach wynikających ze strony mieszkańców i że domofony będą zamontowane do końca czerwca! Bardzo w to wątpię! Ciekawy jest fakt, że przy rezygnacji z umowy tracę 50%. Zgodziłam się na to (licząc, że odzyskam chociaż 100zł), jednak i tu zostałam poinformowana, że będą w Radomiu po 27 maja!!!!!! Ja nie podawałam nazwiska, on nie spytał z kim rozmawia, więc nawet nie mam co liczyć na posunięcie sprawy! Dziwię się sama sobie dlaczego podpisałam umowę i zapłaciłam z góry 200zł! Przestroga na dłuuuuuuugiie lata!!!!!!!!!!!!!
      • wenagala Re: Domofony-firma SAMBUT 11.05.12, 16:10
        Trochę się zaniepokoiłam poprzednimi wpisami, ale okazało się, że niepotrzebnie.Dwa dni wystarczyły i mamy domofon! Wszystko sprawnie, elegancko.
        • Gość: tanegal Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.12, 13:28
          Trochę dziwi stanowisko spółdzielni.Przecież oni ciągną kable kanałami w całych pionach,od piwnicy,a to już chyba sprawa nie tylko lokatorów,ale i zarządcy budynku - spółdzielni.Wydaje się,że jeżeli mieszkańcy budynku nie utworzyli wspólnoty,to spółdzielnia powinna się poczuwać w takich sprawach do pośrednictwa i jakiejś kontroli oraz ochrony lokatorów,z których przecież się utrzymuje.Inna sprawa,że prawidłowe działanie domofonów zależy od samych mieszkańców.Jeżeli nie wszyscy zainstalowali urządzenie,to jak mają podłączyć,trzeba też dokładnie to wszystko obsługiwać,zamykać drzwi,bo inaczej to rzeczywiście nie ma sensu,a 200 zł pójdzie z przysłowiowym dymem.Natomiast z obserwacji widać,że zwłaszcza w wieżowcach jest kiepsko z kulturą mieszkańców-mimo często zimna,wiatru,zostawiają drzwi od klatki otwarte jak wrota od stodoły,palą papierosy na klatkach,otwierają okna,a potem dziwią się,że zimno.
          • skm7 Re: Domofony-firma SAMBUT 18.06.12, 23:19
            Firma jest beznadziejna, a może bardziej pan Cybulski! Pan pojawił się w Radomiu oferując nam domofon jednego dnia, ku zdumieniu kolejnego dnia pojawił się z monterem... Wszystko by było ok, gdyby nie to, że to było 31 marca i monter zamontował nam słuchawkę od domofonu w mieszkaniu po czym pan Cybulski powiedział, że trzeba zapłacić 200zł od ręki, bo musi zaksięgować tego dnia pieniądze... Ok, mąż i inni lokatorzy zapłaciliśmy... Domofon miał być zamontowany do 30 kwietnia i działać... Dziś jest 11.06.2012rok i z domofonu mamy tylko słuchawki... Aha w połowie maja pojawiły się klucze do drzwi wejściowych wrzucone do skrzynek pocztowych, większość sąsiadów nawet nie wiedziała od czego ten klucz jest. Dzwonimy do pana Cybulskiego, a ten albo nie odbiera telefonu, albo rozłącza się po usłyszeniu adresu, albo jak łaskawie odbierze zwodzi nas kolejnym przesunięciem terminu realizacji! Skandal! Ostrzegam wszystkich przed tą firmą i tym człowiekiem! Pewnie nigdy nie odzyskamy pieniędzy, a słuchawki kosztowały nas 200zł taka pamiątka po nieuczciwej firmie...
            • skm7 Re: Domofony-firma SAMBUT 18.06.12, 23:28
              Firma jest beznadziejna, a może bardziej pan Cybulski! Pan pojawił się w Radomiu oferując nam domofon jednego dnia, ku zdumieniu kolejnego dnia pojawił się z monterem... Wszystko by było ok, gdyby nie to, że to było 31 marca i monter zamontował nam słuchawkę od domofonu w mieszkaniu po czym pan Cybulski powiedział, że trzeba zapłacić 200zł od ręki, bo musi zaksięgować tego dnia pieniądze... Ok, mąż i inni lokatorzy zapłaciliśmy... Domofon miał być zamontowany do 30 kwietnia i działać... Dziś jest 18.06.2012rok i z domofonu mamy tylko słuchawki... Aha w połowie maja pojawiły się klucze do drzwi wejściowych wrzucone do skrzynek pocztowych, większość sąsiadów nawet nie wiedziała od czego ten klucz jest. Dzwonimy do pana Cybulskiego, a ten albo nie odbiera telefonu, albo rozłącza się po usłyszeniu adresu, albo jak łaskawie odbierze zwodzi nas kolejnym przesunięciem terminu realizacji! Skandal! Ostrzegam wszystkich przed tą firmą i tym człowiekiem! Pewnie nigdy nie odzyskamy pieniędzy, a słuchawki kosztowały nas 200zł taka pamiątka po nieuczciwej firmie...
              • Gość: nowa Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.play-internet.pl 26.08.12, 22:41
                tyle oszukanych ludzi a urząd skarbowy jest gdzie tyle zebranych pieniędzy i nie odprowadzony podatek halo urzędnicy może tak kontrola tej firmy to są już dziesiątki tysięcy a podatek pewnie zerowy bo wykazane straty . szkoda że także daliśmy się oszukać firmie Sambut i jej właścicielce Tatiana Cybulska
    • skm7 Re: Domofony-firma SAMBUT 21.06.12, 14:14
      A czy ktoś wie gdzie w Kielcach ma siedzibę firma Sambut? W Radomiu nie mają siedziby, a ponoć najbliższa jest w Kielcach lub w Gniewie...
    • Gość: Iwona Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.tomaszow.mm.pl 03.06.13, 14:57
      Firma SAMBUT -OSZUSCI !!!!!i nic wiecej...nawet sie pisac juz nie chce
      • Gość: czarny humor Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.kielce.hypnet.pl 03.06.13, 16:49
        A kto promuję tę firmę na Mrocznym Wzgórzu ? Spółdzielnia nie zna nazwy, uważa ze jest TO WYŁACZNIE SPRAWA MIESZKAŃCÓW ? ale czy to jest możliwe aby ktoś wszedł do bloku i zakładał jakąś elektronikę w ogóle cokolwiek bez wiedzy i zgody administracji ? Chyba ktoś zapomniał o Regulaminie ,,no coż kłamstwo ma krótkie nogi. Trzeba zapytać Sztab Kryzysowy czy taka pozycja MY NIC nie wiemy jest dopuszczalna w czasach no cóż mało bezpiecznych. ZA co ci ludzie odpowiadają i za co biorą ogromną kasę ???
        • Gość: Oszukany Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.kielce.vectranet.pl 09.08.13, 10:35
          W dniu 19 lipca 2013 r. do Sądu Rejonowego w Kielcach Wydział II Karny został przesłany akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Cybulskiemu, oskarżonemu o popełnienie przestępstwa z art. 286 par. 1 kk, taki to "uczciwy" fachowiec.
          • skm7 Re: Domofony-firma SAMBUT 13.09.13, 10:25
            Uzasadnienie: Witam zainteresowanych działalnością firmy SAMBUT. Firma pojawiła się 02-09-2013 w Będzinie przy ul.9 Maja 7B, a już 03-09-2013 z rana zaczęli montować domofony oczywiście za wcześniejszą opłatą 200 zł. Ciekawe co z tego wyniknie?
            • intertime Re: Domofony-firma SAMBUT 21.11.13, 20:52
              Czy nikt się nie zastanowił jak taka firma z Kielc zapewni prawidłowy serwis gwarancyjny w Będzinie nie mówiąc o serwisie pogwarancyjnym. Dziwię się jak ten człowiek bez problemu zbiera zaliczki w wysokości 200 zł, gdy my mamy problem z 50 zł na pokrycie przynajmniej części materiału. Wszystkie nowe instalacje uzgadniamy z zarządcą budynku, przecież domofon trzeba zasilić z instalacji elektrycznej, poprowadzić przewody we wskazanych miejscach. Ten Pan musi mieć widocznie niezwykły dar przekonywania pomimo negatywnych opinii. Sposób na pozyskanie klienta wygląda zapewne tak: przepisuje listę lokatorów ze spisu lokatorów i tworzy listę chętnych na domofon, podpisuje się za sąsiadów przekonując resztę że sąsiadka się zgodziła. Dowodem na ten stan rzeczy są nazwiska na listach osób dawno wymeldowanych a na liście widnieją podpisy tych osób. Ja rozumiem konkurencję, ale uczciwą konkurencję, potem wszyscy cierpimy a szczególnie lokator który wydał kasę i nie ma domofonu.

Poczytajcie

• Gość: BELLA Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.ingbank.pl 12.12.13, 08:18
              Firma pojawiła się wczoraj w bloku przy ulicy 35 Lecia 15. Pan zamontował słuchawki skasował 200,00zł. Mówił że instalacji dokonał w całym budynku ponoć tylko trzy rodziny nie wyraziły zgody. Nic więcej nie zrobił, kabelki sterczą ze ścian nie dopytałam kiedy dalszy montaż. Jestem zdumiona nie spodziewałam się że mogłam zostać oszukana. Może Pan pojawi się jeszcze i dokona dalszej instalacji . Jestem ciekawa opini innych sąsiadów co o tym myślą.
              • Gość: jozin Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.13, 03:13
                Pan monter zawitał 13 grudnia w jworznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • yasio83 Re: Domofony-firma SAMBUT 16.12.13, 17:30
                  Witam szukamy tego Pana,gdzie konkretnie jest w Jaworznie. Moze wspólnie uda się go namierzyć.
                  • Gość: rosered Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.154.246.94.ip4.artcom.pl 16.12.13, 22:35
                    Pan byl u mnie, ul. Daleka. Prawie wszyscy z bloku sie zgodzili, ja nie. Ponoc ma byc jutro montowac domofon! Chyba nie wpuszcze chlopa do domu, a z samego rana ostrzege sasiadow...
                    • Gość: jozin Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.13, 11:40
                      No i domofon zamontowany jakość zero, zamontował nowy domofon na stary tandeta!!!!! Teraz mamy takie 2 w 1 :) całe szczęście ja nie zamontowałem.
                      • Gość: yasio83 Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 16:19
                        W Będzinie przy ul. 35- lecia 15 zamontował słuchawki wziął 200 zł i powiedział ze montaż po świętach. Podobno telefonu juz nie odbiera a spółdzielnia rozkłada ręce.
                      • Gość: wodnik Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.13, 20:21
                        Firma Sambut założyła na Dalekiej w 3 dni domofon. Jak na razie wszystko działa, więc nie czuję się oszukany.
                        • Gość: jozin Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.13, 23:11
                          Ta w 3 dni a drzwi wam się zamykają? czy cały czas otwarte? LIPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
                  • Gość: beata.niunia Re: Domofony-firma SAMBUT IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.14, 06:16
                    sa w jaworznie ul gliniana wczoraj nam zalozyli.narazie dziala.
    • intertime Re: Domofony-firma SAMBUT 08.01.14, 09:23
      Robiliśmy też instalacje na ul. 35 lecia PRL i Andersa, w razie czego polecamy swoją pomoc.
    • domofony2 domofony 08.01.14, 13:30
      Drodzy Państwo,
      W dniu 19 lipca 2013 r. do Sądu Rejonowego w Kielcach Wydział II Karny został przesłany akt oskarżenia przeciwko Andrzejowi Cybulskiemu, oskarżonemu o popełnienie przestępstwa z art. 286 par. 1 kk. Dzisiaj zaś, tj. 08.10.2014 r., w Sądzie Rejonowym w Kielcach, w obecności Prokuratora i bardzo wielu pokrzywdzonych, Sędzia (niestety nie znam nazwiska pani Sędzi) przesłała wniosek ponownie do Prokuratury w celu zebrania wystarczających dowodów, jakby ich było mało, i stwierdzając, że sprawa potrwa latami. Bowiem firma jest na nazwisko żony Cybulskiego. Obecny był też Andrzej Cybulski, który wyszedł z sali rozpraw bez najmniejszych przeszkód. OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED FIRMĄ SAMBUT I ANDRZEJEM CYBULSKIM. ZAKŁADAJĄ TYLKO SŁUCHAWKI, NIE DOMOFONY i zgarniają kasę, jak widzę już w innych regionach Polski. Po ostatnich wpisach na forum widać, że nawet w okresie między Świętami i tuż po nich, próbuje oszukiwać ludzi w Będzinie i Jaworznie. Tym razem to Śląsk. Ile jeszcze ludzi musi oszukać ten osobnik, żeby Prokuratura zabrała się do pracy. Proceder "na domofon" prowadzi, jak wynika z rozmów z pokrzywdzonymi, już od początków 2012 roku!!!!! UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!!! NIE DAJCIE SIĘ OSZUKAĆ, JAK JA I WIELE OSÓB!!!!!!!! BO SPRAWIEDLIWOŚCI TEŻ NIE DOJDZIECIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka