Dodaj do ulubionych

POJEMNIKI NA ŚMIECI

05.07.13, 13:18
Witam czy macie już nowe pojemniki na śmieci?? U mnie Veolia zabrała w środę ich pojemnik byli na tyle uprzejmi iż ze śmieciami... a nowych brak... ktoś wie jak to będzie wyglądało ?? będzie kilka pojemników czy jeden i worki?? bo jak worki to jaki sens segregowania skoro wszystkie worki do jednego kubła?? i od kiedy ma stać pojemnik na popiół i odpady organiczne typu trawa?? z tego co wiem ustawa obowiązuje od 1 lipca oczekują iż za kwartał zapłacimy im do 15 lipca A JA SIĘ PYTAM GDZIE MAM TERAZ WYRZUCAĆ ŚMIECI MOŻE POD DRZWI PANA BURMISTRZA ... co wy na to ?? kto nie ma pojemników niech zostawia śmieci pod urzędem może wtedy ktoś się za to weźmie...
Obserwuj wątek
    • chmurka.4 Re: POJEMNIKI NA ŚMIECI 07.07.13, 10:40
      Zaglądam na to forum z nadzieją że ktoś w końcu poruszy temat śmieci i że się dowiem jak segregować śmieci bo narazie to wszystkie lądują do jednego kubła.
    • maciekmaciek10 Re: POJEMNIKI NA ŚMIECI 09.07.13, 15:27
      metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,133386,14244027,Firmy_przetwarzajace_odpady__Mycie_smieci_nie_ma_sensu.html jak widać w artykule mycie plastików to jakaś bzdura , która nie ma nic wspólnego z ekologią... NADAL CZEKAMY NA NOWE POJEMNIKI NA ŚMIECI ... NAWET WORKÓW NIE MA!!!!!!!!!!!!!!
    • zimowy2 Re: POJEMNIKI NA ŚMIECI 11.07.13, 14:26
      no i tak jak się można było spodziewać... dziś śmieci odbierał podwykonawca ekomu... i wszystko do jednej śmieciarki segregowane nie segregowane ... jak leci a ekom nadal cisza worków pojemników nie dostarcza telefon niby ciągle zajęty... a urząd w tej sprawie milczy... zapewne przed wyborami będą się kandydaci udzielali na forum a teraz cisza ... w innych gminach firmy ponoszą już konsekwencje ciekawe czy i u nas też tak będzie... NADAL CZEKAM NA WORKI I POJEMNIK....
      • checinyy Re: POJEMNIKI NA ŚMIECI 11.07.13, 18:10
        Dziś (11.07) odbierali TYLKO śmieci niesegregowane więc nie ma co się unosić.
        Inna sprawa że worków faktycznie nikt nie dostarczył. Odbijemy sobie przy następnych wyborach.
    • kasia-k68 Re: POJEMNIKI NA ŚMIECI 22.07.13, 15:03
      Myślę, że trochę się jednak czepiamy. Pojemniki z niesortowanymi Bielas zabiera terminowo. Innym problemem pozostaje fakt, że pojemnik powinnam dostać 240l. a mam dalej starą 120 i nikt nie jest w stanie odpowiedzieć, kiedy dostawią mi dodatkowy bądź wymienią na większy. W ostatni piątek, zgodnie z harmonogramem, ekom zabrał śmieci segregowane i zostawił worki na następny miesiąc. Na pytanie, czy jeśli nie wystarczy miejsca w w ich workach, mogę segregowane wystawić w innych odpowiedzieli, że bez problemu odbiorą każdą ilość. Za śmieci płacę za kwartał 12 zł mniej, niż u bielasa. Więc co tu marudzić.....
    • nowy.3 Re: POJEMNIKI NA ŚMIECI 08.09.13, 16:35
      Czy może ktoś wie gdzie jest Gminny Punkt Selektywnej Zbiórki Odpadów Komunalnych, miał być w Chęcinach na ul. Armii Krajowej 12 A ale tam jest pozamykane i jest zakaz wywozu śmieci. Już w czerwcu miał być podany do wiadomości harmonogram w jakim czasie będzie otwarty, minęło już prawie trzy miesiące a tu nic, żadnej wzmianki na stronie gminy że są jakieś problemy ze śmieciami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka