elninio5 29.08.13, 19:15 Panie Skrzydło miej Pan honor i podaj się do dymisji. Wystarczy już tych bredni. Każdy widzi jak jest. Gdzie ten nadzór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: coto kasa IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 19:30 bo jakiś debil pospawał nierdzewke zwykłym drutem - metoda spawania 141 spawacze wiedzą o co kaman jest tylko 1 możliwość wszystko do wymiany na koszt producenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: kasa IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 22:09 Będziemy słać kolejne pisma - mówi rzecznik. ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
podanyloginjestzajety Ciekawe czy Czekaj i Skrzydło w swoich domach... 29.08.13, 20:03 pozwoliliby na spawanie nierdzewki zwykłym drutem, zapłacili za to i na dniach słali pismo do wykonawcy? Paranoja za Naszą kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł MKS Re: Ciekawe czy Czekaj i Skrzydło w swoich domach IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 20:28 Może Lubawski powiedziałby o co chodzi z tą zardzewiałą nierdzewką. Oczywiście jak się wyjaśni sprawa Ojrzyńskiego - bo to ona jest w tej chwili najważniejsza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złośliwiec Re: Ciekawe czy Czekaj i Skrzydło w swoich domach IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 21:04 Tłumaczenie WELa wyglądałoby tak: "Nie tylko spawanie zdecydowało, że pojawiła się rdza. Z szacunku dla barierek nie chcemy mówić o wszystkim. Zostawiamy to w kręgu kilku najbliższych osób. Ale proszę mi wierzyć, że sprawy były na tyle poważne dla nas wszystkich, że nie jesteśmy samobójcami. MZD nie strzeliłby sobie w stopę, a tym bardziej w kolano czy mózg. To spawanie było dobrym pretekstem do rdzy. Musiałbym wykonawcy barierek krzywdę zrobić, żeby o wszystkim powiedzieć. A czy zasłużył? Chyba nie... Wykonawca barierek odchodzi z Kielc z pokaźnymi pieniędzmi i z otwartą drogą do innych robót. Może gdzieś indziej nabierze większego doświadczenia, że nie warto w różnych obszarach być takim, jakim był na Węźle. Bo myślę, że ma zdolności i zadatki na dobrego wykonawcę. W Kielcach sprawy zaszły jednak za daleko i musieliśmy się rozstać – mówił prezydent." Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior A kto wykonywał te roboty? 29.08.13, 21:07 Co za forma spawała barierki? Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: A kto wykonywał te roboty? 29.08.13, 21:14 lumpior napisał: > Co za forma spawała barierki? Oczywiście chodzi mi o firmę,zakład wykonujący prace spawalnicze.Gdzie nadzór,kontrola jakości,a gdzie nawet fachowość,wiedza samego spawacza.To dno,muł,szuwary,głupota,zmarnowany materiał,czas,energia.Wstyd dla rzemiosła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Re: A kto wykonywał te roboty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 21:34 Z powodu zardzewiałych barierek do dymisji powinien podać się nie tylko Skrzydło ale także dyrektor MZD no i oczywiście Prezydent wraz z całą Radą Miasta. Ta winna niezwłocznie powołać speckomisję doraźną do zbadania sprawy zardzewiałych barierek a obrady komisji powinny być transmitowane przez lokalną telewizję żeby obywatele mogli zobaczyć kto TAK NAPRAWDĘ jest winien zardzewiałych barierek. Przypadek kieleckich zardzewiałych barierek powinien przyczynić się do zmiany ustrojowej w Polsce i stworzenia, kierując się doświadczeniami innych krajów, systemu rządzenia gminami przy pomocy referendów obywatelskich, w których ci suwerennie i demokratycznie mogliby się wypowiadać na temat materiałów używanych do budowy dróg a zwłaszcza barierek. Oczywiście w referendum powinien być ustalany moment odbioru tak, żeby spokojnie można było ustalić czy czasem barierki już rdzewieją czy jeszcze nie a może wcale. Niech żyją producenci nierdzewiejących barierek ! A sezon ogórkowy w redakcji na całego. Ahoj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: A kto wykonywał te roboty? IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 12:40 Oczywiście, że tak, więc nie kpij. Bo barierki to tylko symbol nieudacznictwa obecnej ekipy rządzącej i dobrze o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Ciekawe czy Czekaj i Skrzydło w swoich domach IP: *.dynamic.chello.pl 03.09.13, 22:03 dobre tekst brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Ciekawe czy Czekaj i Skrzydło w swoich domach IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 22:11 do prokuratury ... ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
lepokitaj1234 Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki rd... 29.08.13, 21:34 Magnes nie trzyma się kwasówki. Tak trudno to sprawdzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vig Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.starachowice.vectranet.pl 29.08.13, 21:43 ale mi to nowość, zobaczyć trzeba zardzewiałe nierdzewne łańcuchy między słupkami na nowym odcinku "Nowego Światu" przed Urzędem Wojewódzkim. W ramach rewitalizacji ..............., drugi rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oskar_ok Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.kielce.vectranet.pl 29.08.13, 22:01 Proponuje przy okazji zerknąć na rozpadającą się kostkę na przystanku pod UW. Jak to możliwe, że w dwa lata wszystko się sypie. Ciekawe, że po drugiej stronie (przy Becherze) wszystko jest ok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakwas Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 21:43 Ku.... Teraz okazało się, że barierki wykonane ze stali nierdzewnej... rdzewieją. Doskonale to widać m.in. na części oddzielającej chodnik od ulicy Żelaznej co w tym dziwnego redaktorka dziwi?? Nie wiedzial o tym ze z nierdzewki spawy i nie tylko rdzewieja?? Wystarczyło po spawaniu zakwasować i by rdza się nie pojawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondon Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 21:55 Jak donosi pragnący zachować anonimowość mieszkaniec Kielc Pan Zenon, w okolicach ulicy Zagnańskiej z placu budowy nieznany sprawca skradł komplet nowych wierteł do wysokoudarowej wiertarki. Ze względu na niską szkodliwość społeczną czynu postępowanie umorzono. Niestety nie są znane konsekwencje jakie MZD wyciągnęło wobec wykonawcy z tytułu opóźnień robót spowodowanych brakiem odpowiednich wierteł. A wszystko to za nasze pieniądze ! Komendant Wojewódzki Policji powinien mieć trochę wstydu i niezwłocznie podać się do dymisji z powodu braku właściwego nadzoru nad śledztwem w sprawie wierteł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupka Re: Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !! IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 22:12 ha ha ha ha ha dzao rade Odpowiedz Link Zgłoś
fan-mzd-kielce Re: Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !! 29.08.13, 23:29 Gość portalu: Kondon napisał(a): > Jak donosi pragnący zachować anonimowość mieszkaniec Kielc Pan Zenon, w okolica > ch ulicy Zagnańskiej z placu budowy nieznany sprawca skradł komplet nowych wier > teł do wysokoudarowej wiertarki. Ze względu na niską szkodliwość społeczną czyn > u postępowanie umorzono. Niestety nie są znane konsekwencje jakie MZD wyciągnęł > o wobec wykonawcy z tytułu opóźnień robót spowodowanych brakiem odpowiednich wi > erteł. A wszystko to za nasze pieniądze ! Komendant Wojewódzki Policji powinien > mieć trochę wstydu i niezwłocznie podać się do dymisji z powodu braku właściwe > go nadzoru nad śledztwem w sprawie wierteł. Jak jesteś taki gość to powinieneś wiedzieć, że śledztwo prowadzi prokurator, a nie policjant, więc ... Odwołaj swojego psychiatrę, a nie komendanta. Według mnie cały, ale to cały zarząd MZD Kielce do odwołania. Czekaj teraz osobiście zajmie się sprawą barierek, a do tej pory nikt nie miał na to czasu ... Tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !! IP: *.kielcetechnologypark.net 30.08.13, 08:22 Cytat z wypowiedzi Pana Rzecznika: "Jeszcze nie wiemy, kiedy barierki zostaną poprawione, ale pismo w tej sprawie wyjdzie od nas na dniach - informuje Jarosław Skrzydło. " Cały tekst: kielce.gazeta.pl/kielce/1,47262,14516905,Takie_rzeczy_tylko_w_Kielcach__Nowe_barierki_rdzewieja.html#ixzz2dQlShKo8 A czy umowa tego nie reguluje???? Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondon Re: Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 09:15 Łaaaał !!!! Ale mi pojechałeś, rzeczywiście jestem ignorantem prawniczym nie to co ty. Teraz zanim cokolwiek napiszę będę pytał znajomego prokuratora żeby czasem nie palnąć. Za to tobie gratuluję bystrego umysłu i przepraszam, że wprawiłem cię w zakłopotanie. Mam nadzieję, że jak będziesz duży to trochę więcej z życia zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fan-mzd-kielce Re: Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !! 30.08.13, 19:02 Gość portalu: Kondon napisał(a): > Łaaaał !!!! Ale mi pojechałeś, rzeczywiście jestem ignorantem prawniczym nie to > co ty. Teraz zanim cokolwiek napiszę będę pytał znajomego prokuratora żeby cza > sem nie palnąć. Za to tobie gratuluję bystrego umysłu i przepraszam, że wprawił > em cię w zakłopotanie. Mam nadzieję, że jak będziesz duży to trochę więcej z ży > cia zrozumiesz. Tu chodzi o to, że jak będziesz następnym razem chciał znowu kogoś zwalniać, to żebyś wiedział kogo. Chyba, że dla ciebie nie ma różnicy? Masz znajomego prokuratora?!!! Niesamowite. Ale ty gość jesteś ... Szacun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kondon Re: Kolejny skandal przy budowie węzła Żelazna !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 21:56 A nie, zwalniać to ja nikogo nie chcę w przeciwieństwie do ciebie zwalniającego całe MZD i resztę władz miejskich. Co do reszty to założę się, że nie raz poprawiałeś na forach dziennikarzy jak w tekstach pojawiały się literówki doświadczony prawniku. Poraża mnie twoja infantylność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qń Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.13, 23:11 Tylko w Kielcach ?! Buhahaha ! Pani Redaktor to ile lat żyje na tym świecie ? Bo coś mi się wydaje, że jeszcze zbyt krótko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 23:29 Jak mozna utrzymywac z naszych podatkow takich ..... brak slow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec??????? Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.183.135.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.08.13, 08:08 Inżynierze,oni się sami utrzymują i nam nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdrawiam was Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 08:39 Powiedzcie sobie to szczerze przed lustrem co rano!! To dzieki mnie kielczaninowi jest jak jest, dolozyłem do tego cegiełkę, że utezymuje takich specjalistow :)))) PS Dobrze ze nigdy krzyzyka przy wojtku nie postawilem bo nie moglbym zniesc codziennie takiego brzemia nosić.. patrzac co w tym miescie zrobili i sie dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
janus-z333 Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki rd... 30.08.13, 09:21 Bo jakiemuś idiocie szkoda było elektrody z nierdzewki.Na miejscu władz miasta,kazałbym zrobić wszystko od nowa,nie pozwolic na poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnowidze zaraz zaraz ... przeciez jeszcze nie tak dawno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 10:42 niejaki Skrzydlo najpierw powiedzial ze beda poprawki - a chodzilo o KRZYWO ukladany mur oporowy - by zaraz potem powiedziec ze nigdzie nie jest napisane ze MUR MUSI BYC LADNY i PROSTY [ to nie dokladny cytat ale sens jest zachowany ] wiec ... zaraz sie okaze ze nigdzie nie jest napisane ze barierki musza byc ladne i bez wykwitow rdzy ... i to tyle bedzie, prosze Panstwa ;-) .... a ja sie pytam - czy ktokolwiek pelnil funkcje nadzorcze na tej [czy jakiejkolwiek innej] budowie? czy z ramienia Zamawiajacego byl pelniony nadzor nad prowadzonymi robotami ? czy Inspektor nadzoru [nie wiem, f-ma zewnetrzna czy komorka MZD] pelnila nadzor nad robotami? czy wobec powyzszych zostana wyciagniete jakies konsekwencje? jakiekolwiek? .. czy to dziala w sposob nastepujacy? - wiadome jest ze w Kielcach nadzor nad drogami pozwoli na wszystko - dlatego stad mozna dawac niskie ceny - zaoszczedzi sie na materialach i specjalistach [chocby spawaczach] - wiadomo ze "przelozony" MZD - milosciwiepanujacy - nie wyciagnie ZADNYCH konsekwencji wobec odpowiedzialnych - BA da im kolejne nagrody !!! - kazdy przetarg w Kielcach wygrywaja dwie ;-) firmy ;-) na zmiane bedac swoimi podwykonawcami - a moze sie myle - a potem co? - znowu mzd bedzie w "ramach gwarancji" placic za naprawe? .. byle do wyborow - choc czarno to widze ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cd Re: zaraz zaraz ... przeciez jeszcze nie tak dawn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.13, 15:54 oni sa ze soba wszyscy dobrze dogadani tylko ci dziennikarze . ciagle szukaja no i ciagle niezadowoleni wstretni cyklisci - to dopiero sa .. niestety Zydow juz nie ma a urzednik - on jest niewinny od urodzenia - =i zeby nie wiem co sie dzialo - nigdy nie urzednuik slowo przepraszm jest tam zabronione jeszcze w ustach urzednika nie slyszalem biora przyklad z wladzy wyzszej - tamta jest juz calkowicie bezkarna i nieodpowiedzialna a przepraszam odp[owiad przed Bogiem i historia tez bym tak chcial zostane wojtem i plebanem - takie beda mial wash and go Bede po prosty Cysorzem!! Odpowiedz Link Zgłoś
kateriinka Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki rd... 30.08.13, 11:58 MałoZorientowaneDarmozjady(MZD) znowu coś przegapiły?Ten urząd to jest jakieś mistrzostwo świata w skumulowaniu maksymalnej liczby niekompetentnych osób na metrze kwadratowym.Ze złotoustym Jarosławem w roli pierwszoliniowego piewcy porażek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 13:28 Tylko żeby nie wpadli na pomysł pociągnąć te barierki na olejno. Ten Czekaj to swoisty geniusz, wszystko mu może wpaść do łepetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
fan-mzd-kielce Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki rd... 30.08.13, 19:05 W tym BURDELU utrzymywanym z naszych pieniędzy są sami geniusze ... Najpierw głupoty opowiadał dyro Wójcik Piotr z resztą, potem zastępca Czekaj, a jak już nie wiedzieli co mówić, bo dużo trzeba kłamać, to zatrudnili Skrzydłe, który robi z siebie idiotę. Ale czy robi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścigany Re: Takie rzeczy tylko w Kielcach. Nowe barierki IP: *.183.135.66.dsl.dynamic.t-mobile.pl 30.08.13, 20:57 Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie - dlaczego pochylenie nowego chodnika na Żelaznej ( od poczty do skrzyżowania z wiaduktem) wznosi się do góry, by kilkanaście metrów od skrzyżowania karkołomnym, ostrym spadkiem zrównać się z poziomem jezdni, która na tym całym odcinku łagodnym, równomiernym spadkiem obniża się do poziomu skrzyżowania ??? To mi śmierdzi jakimś przekrętem, bo innego wytłumaczenia nawet rzecznik nie wymyśli !!! A może chodzi o to, żeby zimą piesi na tyłkach zjażdżali prosto na jezdnię? Czekam na poważne odpowiedzi . Odpowiedz Link Zgłoś