bundy8 11.09.13, 10:50 co zrobic ze mamy takie zlodziejskie spoleczenstwo. pewnie nikt kto bierze udzial w tym procederze nie uwaza ze kradnie i sumiennie do kosciolka w niedziele lata. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: c4 Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.kielce.vectranet.pl 11.09.13, 11:04 Jest jeden sposób, sprawdzony wszedzie w świecie. Do autobusów wsiada się drzwiami obok kierowcy, któremu pokazuje się bilet lub kasuje przy nim. Potem wysiada się tyłem. To proste i skuteczne. I nie piszcie, że się nie sprawdzi, bo zaznaczam, że to działa wszędzie, od takich miast jak Paryż czy Berlin po Nowy Jork, wszedzie tam, gdzie jest dużo ludzi. Problem z gapowiczami, menelami, pijakami itp. zniknie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
pedros_19 Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp 11.09.13, 11:17 Jestem całkowicie za! Tylko ci biedni kontrolerzy biletów tracą rację bytu w naszej komunikacji... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.13, 19:18 > Jest jeden sposób, sprawdzony wszedzie w świecie. Do autobusów wsiada się drzwi > ami obok kierowcy, któremu pokazuje się bilet lub kasuje przy nim. Potem wysiad > a się tyłem. To proste i skuteczne. Raczej głupie. Wyobraź sobie 30 osób wsiadających gęsiego. Autobusy będą stać po kilka minut na przystankach. Całkowicie bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glupiemyslenie Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.kielce.vectranet.pl 11.09.13, 23:33 Głupie? Bardzo to merytoryczne. Powiedz to obywatelom największych miast świata, gdzie to dobrze działa. I jakoś nikt nie widzi problemu z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubliner Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.ntlworld.ie 12.09.13, 14:51 Gość portalu: wyborca napisał(a): > Raczej głupie. Wyobraź sobie 30 osób wsiadających gęsiego. > Autobusy będą stać po kilka minut na przystankach. Całkowicie bez sensu. Widać od razu, że dalej niż poza Klerykowo, nie wyściubiłeś NIGDY nosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.13, 21:15 Gość portalu: Dubliner napisał(a): > > Widać od razu, że dalej niż poza Klerykowo, nie wyściubiłeś NIGDY nosa W Polsce to nie przejdzie, zwłaszcza w Kielcach. Testowane np. w Częstochowie - nie przeszło. Tu się musi mentalność zmienić. ZTM niech najpierw porządnie oznakuje przystanki - znak D-15 MUSI BYĆ DWUSTRONNY - to informacja przede wszystkim dla pasażerów. A tak nie wiadomo czy to przystanek czy jakiś znak, albo czy wiata to przystaneg a może wiata z wózkami do jakiegoś bieda-sklepu? Z Sienkiewicza trudno znaleźć przeniesiony przystanej, bo brak D-15 widocznego z sienkiewki. Dobrze, że widać tablicę. Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sposoby 11.09.13, 11:19 Ci sami ludzie krytykują władzę, jęczą na korupcję i bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik polak Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.spine.pl 11.09.13, 12:44 I przez takie buractwo bilety coraz drozsze bo wiecej trzeba dokladac do i tak roz.... komunikacji w Kielcach.. Odpowiedz Link Zgłoś
laptopp Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sposoby 11.09.13, 14:14 widac ze sami pracownic y mzk tu sobie słodza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "podaj bilet dalej" akcja na facebooku IP: *.easynet.co.uk 11.09.13, 20:11 oczywiscie nie ejst to zadne oszustwo. kupuje bilet na 30 minut, jade 20. dalesze 10 minut jest oplacone, ale pojazd wiezie powietrze. chyba normalne jest, aby ktos sobie podjechal, jesli ma akurat 10 minut na tym samym bilecie zamiast znów placic za osobny bilet 10 minut.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Re: "podaj bilet dalej" akcja na facebooku IP: *.mirasoft.pl 12.09.13, 08:58 A czy idąc do kina na film, mając bilet na cały seans... wychodzą w połowie mogę dać go innej osobie ? aby ta obejrzała resztę filmu ? Absurdalne czyż nie ? ale równie błyskotliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baker Re: "podaj bilet dalej" akcja na facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.13, 23:54 Oczywiście że możesz tak zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorismar Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sposoby 11.09.13, 14:29 stac mnie na bilet, ale nie zapłace za bród i smród, i własbie za chamstwo kanarów, bo menel i zbój jedzie za free , a emeryci i kobiety oraz dzieci musza płacic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logos Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.kielce.net.pl 11.09.13, 14:42 jak pasazerowie moga oszukiwac na potęge, skoro ZTM ma skuteczne sposoby?? ..do ZTM trafia miesięcznie średnio 100 odwołań. - Ale 99 procent wystawionych mandatów trzeba zapłacić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Do Barbary Damian IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.13, 16:20 Szanowna Pani! Może warto się w końcu wziąć do roboty, a nie dziwić się, że pasażerowie są wkurzeni i nie chcą przepłacać? ZTM od samego początku swojego istnienia robi w trąbę kielczan idiotycznymi rozkładami jazdy (dziwne godziny odjazdów, nie przystosowane do typowych pracodawców czy szkół oraz stada autobusów) i absurdalnie drogimi jak na kieleckie warunki biletami. Jednorazowy/godzinny niech kosztuje 3zł, ale dobowy i weekendowy powinny kosztować 5zł. Rodzinny dobowy/weekendowy 10zł. Można? Ale po co. Lepiej narzekać, marnować kasę podatnika na puste autobusy i wyciągać łapę po kolejną dotacje. Tak samo bilety okresowe. Gdyby obniżyć cenę okresowych o 50%, to za 111zł bilet kwartalny kupi sobie prawie każdy, ale pod warunkiem, że jak wyjdzie na przystanek to nie zobaczy, że stado 5 autobusów w podobnym kierunku uciekło 5 minut temu i następne stado za godzinę lub dwie (kiedyś piechotą wracałem spod makro do centrum, żeby godzinę nie czekać). Może w końcu Pani zrobi porządek z linią 35. Autobus wjeżdża w Żytnia i zawraca na rondzie, ale żeby zatrzymał się po obu stronach Żytniej dla ułatwienia przesiadek to już za trudne dla "tęgich" głów z ZTM. Szczytem niekompetencji jest kończący na Kaczmarka. Nie dość, że jest źle oznaczony "Kaczmarka - Krakowska", a kończy na Kaczmarka przy Karczówkowskiej to jeszcze nie zatrzymuje się na Żytniej, bo tak ciężko wyłączyć tablicę kierunkową, czy wyświetlić "Koniec trasy" obok numeru. ZTM do likwidacji. Mentalność pracujących tam urzędników nie rokuje na jakąkolwiek poprawę sytuacji. Podobnie MZD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 16:21 Fakt, że menele i inne barachło nie jest tykane przez kanarów. Mam nawet to na piśmie, w którym stwierdzono, że nic nie da spisywanie takich meneli, bo i tak nie zapłacą. To po pierwsze. Po drugie. Polacy to w 95 % ponoć katolicy. Oznacza to ,że katolik to oszust. I nie tylko oszust ale i złodziej i bandyta - vide więzienia. To po drugie. I po trzecie, Polacy biorą przykład oczywiście ze swoich pasterzy - wśród których są pijaczkowie, zboczeńcy, rozpustnicy i .... O czym to świadczy?. Ksiądz nie umie ewangelizować bo nie potrafi. Dla niego ważniejszy jest bóg MANY. Tylko many, many, many, many!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.kielce.hypnet.pl 11.09.13, 18:03 Po drugie. Polacy to w 95 % ponoć katolicy. Oznacza to ,że katolik to oszust. I nie tylko oszust ale i złodziej i bandyta - vide więzienia. To po drugie. I po trzecie, Polacy biorą przykład oczywiście ze swoich pasterzy - wśród których są pijaczkowie, zboczeńcy, rozpustnicy i .... O czym to świadczy?. Ksiądz nie umie ewangelizować bo nie potrafi. Dla niego ważniejszy jest bóg MANY. Tylko many, many, many, many!!! ...................................................................................................................... Towarzyszu!!! Ciekawe wnioski tutaj dajecie , zgodne z dialektyką marxistowsko- leninowsko. Może byśta to rozwineli i rozpoczeli naukowe badania w tym trudnym kierunku.. Odpowiedz Link Zgłoś
tyfusplamisty Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp 11.09.13, 18:43 U takich typków to symptomatyczne, że dosłownie z każdego tematu potrafią wywieść krytykę Kościoła. Trolling czystej wody, należy raczej nie reagować, bo właśnie czyjaś reakcja ich podnieca i nakręca do bełkotania, a wygrać z nimi dyskutując nie wygrasz, bo u nich nie sensowne argumenty w cenie, ale obraźliwy epitet i bezsensowny wrzask. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuj Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 22:49 ... fuj, ale wali .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.13, 13:05 fuj, wali katolem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sp IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.13, 16:37 A jak ZTM na początku swej kariery unieważniło bilety z nadrukiem MPK Kielce to jest w porządku?? Odpowiedz Link Zgłoś
wamal Pasażerowie oszukują na potęgę. Ale ZTM ma sposoby 11.09.13, 18:39 Oj tam, oj tam... >>>Dodaje, że kontrolerzy są na takie sytuacje wyjątkowo wyczuleni, - BO GO ZALEŻY ICH PREMIA >>> a urzędnicy mają swoje sposoby, by rozpoznać oszusta. - TO SĄ ICH SPOSOBY, A NIE PROCEDURA >>>- Przede wszystkim w części autobusów jest monitoring. - NA KTÓRYM NAGRAŁO SIĘ, ŻE PASAŻER NIE MA BILETU >>>Zadajemy też takim pasażerom dodatkowe pytania, które pozwalają ustalić, czy próbują nas oszukać - NA KAŻDE PYTANIE MOŻNA ODPOWIEDZIEĆ, "TO ZAPOMNIENIE O BILECIE WYWOŁAŁO U MNIE TAKI STRES, ŻE NIC NIE PAMIĘTAM" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti a kim jest kanar aby mnie przesłuchiwać IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.13, 20:27 gdzie wsiedładłem i dokąd mam zamiar jechać? W imię czego mam na to odpowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
romikus Pasażerska solidarność czy zwykłe oszustwo? 11.09.13, 22:16 Robotnicza solidarność z lat 80-tych czy zwykłe oszustwo gdzie wyrolowano tysiące robotników. Słowo "solidarność" zawsze zastępuje słowem złodziej, oszust. Dlatego mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dubliner Pasażerów trzeba wychować i nauczyć porządku!!! IP: *.ntlworld.ie 11.09.13, 23:47 bundy8 napisała: > co zrobic ze mamy takie zlodziejskie spoleczenstwo. pewnie nikt kto bierze udzial > w tym procederze nie uwaza ze kradnie i sumiennie do kosciolka w niedziele lata. Zdecyduj się! Albo mamy takie złodziejskie społeczeństwo, albo wszyscy co oszukują "nie uważają że kradną i sumiennie do kościółka (sic!) w niedziele latają" Co ma piernik do wiatraka? Skoro luzie kradną, to trzeba ich nauczyć nie kraść albo uniemożliwić im to w pierwszym rzędzie. Za pomocą 'kanarów' tego się na pewno nie osiągnie!!! Gość portalu: c4 napisał(a): > Jest jeden sposób, sprawdzony wszedzie w świecie. Do autobusów wsiada się drzwi > ami obok kierowcy, któremu pokazuje się bilet lub kasuje przy nim. Potem wysiada > się tyłem. To proste i skuteczne. I nie piszcie, że się nie sprawdzi, bo zaznaczam, że to > działa wszędzie, od takich miast jak Paryż czy Berlin po Nowy Jork, wszędzie tam, > gdzie jest dużo ludzi. Problem z gapowiczami, menelami, pijakami itp. zniknie od razu. Wchodzi się przednimi drzwiami w 10 milionowym Londynie i 0.5 milionowym Dublinie. Z tym, że w Irlandii również wysiada się przednimi drzwiami. Kontrolerzy pojawiają się sporadycznie jedynie na liniach bardziej obciążonych, jednak teraz w kryzysie przy mniejszym obłożeniu pasażerami nie widziałem 'kanara' od wielu, wielu miesięcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gibon ZTM do dymisji MPK dać na miasto jak na komercyjny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.09.13, 17:13 ZTM do dymisji MPK dać na miasto jak na komercyjnych może po 2,00 złote dla studenta i to nówkami z wifi to po Kielcach też by obsłużyli i to taniej niż ZTM !!! Odpowiedz Link Zgłoś