Dodaj do ulubionych

Brednie chorego A..

19.09.13, 15:28
Rosjanie robili wszystko sprowadzając samolot aby doszło do katastrofy, ale kiedy bohaterscy piloci zorientowali się i poderwali samolot, spowodowali wybuch. Panie Antoni, czy w rosyjskim wywiadzie pracują kretyni równi panu? Niech się pan nie wysila, Andersenowi pan niedorówna.
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Brednie chorego A.. 19.09.13, 16:31
      spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Antoni_Macierewicz
      • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 19.09.13, 17:37
        Cynizm czy idiotyzm. Wojciechowski. W zespole Laska nie ma ekspertów. czyli pilot z wielogodzinnym nalotem w/g niego nie może być ekspertem od katastrof, ale profesor robiący doświadczenia z puszkami tak.
        • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 20.09.13, 17:44
          Rektorzy politechniki i AGH wydali oświadczenie że prof. Rzońca i Obrębski nie są specjalistami od katastrof lotniczych, zajmują się budownictwem, wytrzymalością materiałów i in. Ich opinie to prywatne poglądy. No więc widać jakich ekspertów zatrudnia Antoni. Ciekawe czy jest w składzie jego komisji jakiś biskup. Ten by wyjaśnił napewno jakie były przyczyny katastrofy. Zapewne kara za grzechy najważniejszego i jego przydupasów. Ciekawe co to za setka naukowców pracujących dla komisji, bo jak dotąd za wyjątkiem trzech nie padło żadne nazwisko. Czyżby chodziło o kółko różańcowe przy Rydzyku?
          • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 20.09.13, 19:38
            Winno być prof. Rońda.
            • Gość: gość Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 20.09.13, 20:19
              Szanowny panie prof. R. "specjalisto" od wybuchów, ładunek wybuchowy mozna umieścić nie tylko w gaśnicach, ale też pod fotelem, w bagażu pasażera a nawet w du...e stewardessy. Tylko po co ? zeby spowodować wybuch na własnym lotnisku i narobić sobie bałaganu?
              • Gość: uff Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 22.09.13, 14:55
                ale myślenie....na własnym terenie można wszystko co potwierdza historia
                • Gość: gość Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 22.09.13, 16:40
                  Oczywiście, na własnym terenie można wszystko, nawet można zrobić kupkę we własnym pokoju, ale zawsze to lepiej na wycieraczce sąsiada.
                  • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 26.09.13, 16:53
                    Wyznawcy religii smoleńskiej ciągle poważaja kompetencje członków komisji d/s wypadków lotniczych przeciwstawiając, że u Macierewicza są profesorowie a w komisji tylko jeden. Ot, wiara we wszechwiedzę faceta z tytułem profesorskim, który obserwował skrzydło samolotu jako pasażer i on ma mieć większą wiedzę o lotnictwie od pilota który spędził za sterami samolotu kilka tysięcy godzin. Nie jest ważne kto ile ma tytułów i publikacji, ważne czym się kto zajmuje od lat, jaka jest jego praktyka w danej dziedzinie. Modelarstwo i puszczanie latawców nijak ma się do wiedzy doświadczonego pilota czy nawigatora. Wystarczy pana profesora wpuścić do kabiny nowoczesnego samolotu i jak zobaczy dziesiątki wskaźników i przełączników to zgłupieje i na nic jego profesorska wiedza.
                    • Gość: kryza Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 26.09.13, 17:53
                      Pan profesor usiadł w fotelu, wypił piwo, zgniótł puszkę, zamyślił się głęboko i juz wiedział jakie były przyczyny katastrofy. Taki współczesny Holmes.
                    • Gość: Mix Re: Brednie chorego A ale nie do końca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 12:53
                      Z sieci:

"Po pierwsze, ośrodek decyzyjny w Moskwie bezprawnie przejął kierowanie i sprowadzanie Tu-154M, do lądowania.Kierownik Strefy Lądowania błędnie wykonywał sprowadzanie. Podawanie komendy na kursie i ścieżce było niezgodne z prawdą. KSL podawał błędne wysokości i kurs poziomy. Zbyt późno podano komendę "Horyzont"
                      Tak jak kokpit powinien być sterylny, w miarę sterylny w samolocie, tak samo na wieży nie powinny być osoby postronne i to jest zawarte w przepisach rosyjskich, więc oni tym naruszali swoje własne przepisy. W raporcie Millera nie uwzględniono problemów z naciskami Moskwy
                      Badanie wraku to nie jest badanie kilka godzin. Badanie wraku prowadzi się wiele tygodni i tu myślę, że komisja ministra Millera, jeśli miała jakiekolwiek wątpliwości, powinna się udać do Smoleńska i tam to badanie przeprowadzić..O ile wiem, nikt nie był z komisji ministra Millera w Smoleńsku po naszym wyjeździe do Moskwy
                      Uważam, że wcześniej, kiedy ja sygnalizowałem, że Rosjanie naruszają załącznik 13, nie dopuszczając nas do pewnych informacji i wtedy trzeba było nagłośnić na forum międzynarodowym, że Rosjanie do czegoś się zobowiązali, a tego nie przestrzegali i tego nie było.
                      Ja byłem na spotkaniu w kancelarii premiera, kiedy otrzymałem uwagi komisji Millera do raportu rosyjskiego i mówiłem, że powinniśmy lepiej sprecyzować te uwagi, punktując bardzo precyzyjnie niedociągnięcia Rosjan…
                      Nie zostało to uwzględnione. Ja proponowałem nawet, żeby powołać specjalny kilkuosobowy zespół, który zredaguje te uwagi w taki sposób, że będą te najważniejsze punkty mocno podkreślone, a inne będą gdzieś tam w załącznikach
                      Ja chciałem wyostrzyć to, co przedstawiłem w tych swoich uwagach, które teraz jeszcze też nie zostały upublicznione. Nie wiem dlaczego, bo powinny być upublicznione.
                      Nie znałem dyskusji, jakie były na komisji pana ministra Millera, bo nie byłem dopuszczony nigdy do tego ciała...
                      Nie czuję wyrzutów sumienia, bo ja nawet otrzymałem pismo, że nie mogę niczego publikować.”

To mówiłem ja- Klich, Edmund Klich.
                      • Gość: Fix Re: Brednie chorego A ale nie do końca... IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.13, 13:05
                        Uwagi Klicha do raportu Millera zostały uwzględnione o czym mowił niedawno Klich.
                        • Gość: Mix Re: Brednie chorego A ale nie do końca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.13, 13:58
                          Gość portalu: Fix napisał(a):

> Uwagi Klicha do raportu Millera zostały uwzględnione o czym mowił niedawno Klic
                          > h.

"Brak profesjonalizmu, manipulacja, tendencyjność - takie słowa pojawiają się w raporcie Edmunda Klicha odnośnie projektu raportu MAK. Akredytowany jest zdania że należy odrzucić raport MAK w całości.

Raport Edmunda Klicha, wówczas przewodniczącego PKBWL i jednocześnie jedynego, polskiego akredytowanego przy MAK powstał 30 listopada jako katalog uwag do projektu raportu końcowego strony rosyjskiej. Jak się później okazało listę poważnych zarzutów Klicha zignorowali nie tylko Rosjanie publikując ostateczny raport w styczniu 2011 roku, a także strona polska ogłaszając raport Millera.

„Należy napisać nowy projekt raportu w oparciu o pełne dane w szczególności dotyczące organizacji zabezpieczenia lotu, procesu podejmowania decyzji i kierowania lotu Tu-154 M” - pisał w raporcie polski akredytowany przy MAK Edmund Klich"

niezalezna.pl/45898-nowe-szokujace-fragmenty-raportu-e-klicha
                          • Gość: Fix Re: Brednie chorego A ale nie do końca... IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.13, 16:30
                            Przecież tu jest mowa o raporcie MAK, nie polskiej komisji.
                            10.26.17,1 panie dyrektorze wyszła mgła
                            10.26.19,1 w tej chwili w tych warunkach które są obecnie nie damy rady usiąść
                            10.26.43,6 no to mamy problem (Kazana)
                            10.30.32,7 narazie nie ma decyzji prezydenta co robić.
                            Co tu miał prezydent do gadania? Ustalał z bratem zasady nawigacji? Pilot po zejściu do 100m jeśli nie widział pasa powinien pomachać skrzydłami, do wieży i prezydenta powiedzieć pocałujcie mnie w d.... i odlecieć na zapasowe. Wszystko inne ma znaczenie drugorzędne. Jak się nie widzi pasa na tak ubogim lotnisku to się nie ląduje.
    • Gość: Gix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 22.09.13, 12:22
      Dziś w "kawie na ławę" Jacek Kurski dał popis swoich kompetencji, "Ruski sołdat wybijał łomem szyby we wraku, dając wyraz szacunku do ofiar", działanie na emocje czy idiotyzm? Czy nasi strażacy nie rozcinają wraku auta żeby dostać się do zwłok? Jakie zabiegi należy zrobić żeby załadować wrak na platformę? jakie znaczenie ma wybicie szyby w badaniu przyczyn katastrofy?
      • Gość: cd Re: Brednie chorego A.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.13, 14:13
        to nie ma znaczenia i tak milionuy ludzi w Polsce uwazaja ze to Rosjanie zabili Preezydenta
        ja tylko czekam kiedy oswiadcza ze ta brzoze stalowa to trzymali Zydzi rosyjscy - ze tez na to jeszcze nie wpadli
        miliony ludzi w Polsce Wierza - oni wcale nie chca Wiedziec
        wierza rowniez w to ze Putin rano z krzykiem wstaje Pooooolska - i zaraz niech mu raportuja czy husaria juz jest pod Moskwa - miliony ludzi uwaza ze ta potega Polska spedza sen z oczu Putinowi
        maja taki poglad na swiat - i wazna pozycje Polski w tym swiecie
        prawda jest okrutna - Polska w tym swiecie sie w ogole nie liczy - ito jest w ogole trudne do wyobrazenia
        • Gość: niestety Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 22.09.13, 15:02
          Nie liczy się bo wykształceni Polacy albo nie przeżyli wojny, Katyń ... albo uciekli przed bolszewikami. Wojnę przeżyli wybitni bogaci ŻYDZI I BIEDNI niewykształceni POLACY -SANDAUER ? Chciałoby się rzec Polacy utrzymywani przez pana wójta i plebana w ciemnocie i zabobonach ale to się ZMIENIA !!!
    • Gość: niestety Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 22.09.13, 14:50
      życie często przekracza możliwości konfabulowania nawet bez bulu największych bajkopisarzy
      • Gość: Polak Re: Brednie chorego A.. IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 21:27
        Katastrofę spowodował pijany generał B., który najpierw przed wylotem zrobił pilotom awanturę na lotnisku w Warszawie, a następnie pilotował samolot, po uprzednim sterroryzowaniu przez Prezydenta JK. Rosjanie tylko pomagali Mu wylądować na " kursie i na ścieżce". Po tym dokładnie umyli wrak i po ptokach. Samolot wpadając w smoleńskie bagno z wysokości kilu metrów rozbił się w drobny mak , tak, że jego odłamki rozrzucone zostały na przestrzeni kilku metrów kwadratowych.
        • Gość: smutek Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 26.09.13, 22:04
          to dziwne ze kolami do góry ? chyba jedno skrzydło to kilka metrów ...
          • Gość: Polak Re: Brednie chorego A.. IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 22:10
            Spadając z kilku metrów zdążył się jeszcze obrócić na plecy.
          • Gość: Polak Re: Brednie chorego A.. IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.13, 22:13
            Spadając z kilku metrów w smoleńskie bagno zdążył się jeszcze obrócić na plecy.

PS.
            Do tego roztrzaskał się w drobny mak. Czy pasażer samolotu skacząc w bagno z kilku metrów nie ma szans na przeżycie, nawet jeśli się trochę połamie? Dlaczego ciała pasażerów były tak poszarpane, że aż niemożliwe do identyfikacji? Czy nikogo to nie zastanawia?
            • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 27.09.13, 08:49
              Gdybyś uważnie czytał wypowiedzi zarówno Laska jak i Macierewicza to nie pisałbyś głupot. Samolot uderzył w drzewo na wys. kilku metrów. Ale samolot będący w ruchu w pozycji wnoszącej to nie ulęgałka spadająca pionowo po zderzeniu z przeszkodą. Lecąc z szyb. ok 270 km/h po zderzeniu i urwaniu części skrzydła musiał się jeszcze wznosić. Takie jest prawo fizyki. I nie spadł z kilku lecz kilkudziesięciu metrów. Trzeba sobie wyobrazić co staje się z ciałem człowieka uderzającego w przeszkodę z taką szybkością. Samolot po zderzeniu z przeszkodą stracił zdolność sterowania, ale nie szybkość bo silniki pracowały do końca na zwiększonej mocy.
              • Gość: no Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 27.09.13, 11:14
                To znaczy że po ścięciu brzózki skrzydłem leciał w górę aby się odwrócić i spaść na miękkie podłoze ?
              • Gość: wot szto Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 27.09.13, 18:19
                SLEDZTWO prowadzili i dalij prowadza tylko i wylacznie ruskije, a polijaki piszut, co usluszo od nich, gdzie wrak samaliota, nie ma neutranewo postempowanija, ROSIJA WIELIKA!!
                PUTIN gora, on sklocil poliakow slawa i hwala jemu
                • Gość: gość Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 27.09.13, 20:34
                  Naucz się baranie rosyjskiego i nie pleć głupot, bo są prowadzone dwa śledztwa. Nie słyszałeś o śledztwie polskiej prokuratury wojskowej? A Polaków to skłócił ten mały z Żoliborza.
              • Gość: ja Re: Brednie chorego A.. IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.13, 21:49
                Z tego co pamiętam sprzed ponad 3 lat to piloci mimo iż chcieli odlecieć, samolot nie zareagował na ich manewry i nie wzniósł się, tylko runął w smoleńskie bagno. Nie z kilkudziesięciu metrów tylko z kilku. Z tym jest problem. Czy samolot spadający z kilku metrów w smoleńskie bagno mógł się rozbić z drobny mak tak, że, aby zidentyfikować ofiary trzeba było robić badania DNA. Dla mnie to niepojęte.
                • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 27.09.13, 22:10
                  samolot był na wznoszeniu, potwierdza to nawet Macierewicz "bohaterscy piloci poderwali samolot i potem nastąpił wybuch" Utrata części skrzydła nie spowodowała zatrzymania samolotu i musiał się wznieść na wys. kilkudziesięciu metrów bo działały silniki i siła pędu. I nie ma znaczenia w jaki grunt uderzył, przy takiej szybkości musiała nastąpic destrukcja. gdyby nawet uderzył w wodę to skutki byłyby podobne. trzeba mieć trochę wyobraźni co się stanie z człowiekiem kiedy uderzy w twardą przeszkodę z szyb. 270km/h.
                  • Gość: żal Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 27.09.13, 22:24
                    Ta katastrofa to nigdy chyba nie będzie obiektywnie wyjasniona, bo teraz to jest wyjasniana tylko politycznie..niestety wg Tuska a później wg..kogo?
                    • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.13, 09:24
                      Z czarnej skrzynki zapis:
                      10.5058,6 PULL UP PULL UP
                      10.40.59,3 odgłos zderzenia z drzewami
                      10.41.00,3 kur... mać
                      10.41.00,5 PULL UP, PULL
                      10.41.02,0 odejście na drugi krąg
                      10.41.02,7 krzyk ku...aaa
                      10.411.05,04 koniec zapisu.
                      Oczywiście w/g wyznawców religii smoleńskiej zapisy zostaly sfałszowane bo Tusk dokonał zamachu na geniusza wszechczasów. Tylko zejście poniżej wys. decyzyjnej 100 m jest naruszeniem lotniczych przepisów i samolotem po lesie się nie lata.
                      • Gość: ja, ja Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 28.09.13, 17:14
                        a na drzewach zamiast lisci beda wisiec peoności..
                        • Gość: gość Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.13, 17:20
                          "Ciekawa" wypowiedź kaczego idioty.
                          • Gość: kryza Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 28.09.13, 20:13
                            Kaczy "intelektualista" jak nie ma nic do powiedzenia to pisze o wieszaniu. A jutro fałszywy pobożniś w kościele będzie przekazywał znak pokoju.
                            • Gość: ?? Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 28.09.13, 21:07
                              Już , się boisz??
                              • Gość: Mix Re: Brednie chorego A.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.13, 08:12
                                Fix pisze:
                                Z czarnej skrzynki zapis:
                                10.5058,6 PULL UP PULL UP
                                10.40.59,3 odgłos zderzenia z drzewami
                                10.41.00,3 kur... mać
                                10.41.00,5 PULL UP, PULL
                                10.41.02,0 odejście na drugi krąg
                                10.41.02,7 krzyk ku...aaa
                                10.411.05,04 koniec zapisu.
                                Oczywiście w/g wyznawców religii smoleńskiej zapisy zostaly sfałszowane bo Tusk dokonał zamachu na geniusza wszechczasów. Tylko zejście poniżej wys. decyzyjnej 100 m jest naruszeniem lotniczych przepisów i samolotem po lesie się nie lata.
                                Jeszcze co do tego PULL UP bo żeś się uczepił,no to cipowiem że skoro wg ciebie lądowali(czy próbowali) to samolot musiał być w konfiguracji do lądowania,zatem powinien mieć wypuszczone podwozie a wówczas system TAWS już nie ostrzega o zbliżaniu się do ziemi bo zbliżanie owo traktuje jako zamierzone,odpowiedz mózgowcu,czemu w takim razie darł się do końca?
                                • Gość: ??? Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.hypnet.pl 29.09.13, 11:02
                                  Czy to nie dziwne ze 80 t. wzmocnione od wewnątrz stalowymi prętami spada na miękkie podłoże i nie ma zagłebienia tylko maciupkie cząsteczki w promieniu 1 km ?
                                  • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 29.09.13, 12:45
                                    TAWS się wyłączy gdy samolot ma pod sobą gładką powierzchnie pasa ale nie wtedy gdy wali podwoziem o gałęzie drzew. (czujnik na goleni podwozia)
                                    Spada to ulęgałka. Samolot był w ruchu i uderzył w ziemię z dużą szybkością. Trzeba było oglądać "katastrofy w przestworzu" co sie dzieje z samolotem po uderzeniu w wodę.
                                    • Gość: mociek Re: Brednie chorego A.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.13, 10:06
                                      A to szanowny jest"expert"wyszkolony na filmikach oglądanych w Discovery,no pełen szacun.
                                      • Gość: Fix Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 30.09.13, 11:27
                                        Odsyłam tylko do obejrzenia skutków. gdyby chciano pozbyć się prezydenta wszechczasów wystarczyło do "małpki" dodać trochę arszeniku i po sprawie a nie zabijać 95 osób. To znacznie łatwiejsze niż montowanie ładunków. Jak ktoś chce wierzyć w zamach to jego sprawa. O zamachu wypowiadają się albo idioci, albo cyniczni zwolennicy PiSu którzy w zamach nie wierzą, ale o nim mówią bo to służy prezesowi.
                                        • Gość: Polak Re: Brednie chorego A.. IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.13, 22:34
                                          Samolot z pięciu metrów spadł z smoleńskie bagno i rozbił się w drobny mak na przestrzeni kilku kilometrów. Trzeba być lemingiem, aby wierzyć w wersję pięknego Radusia. Dziwi mnie tylko to, że spadając z kilku metrów w bagno NIKT z pasażerów nie przeżył katastrofy. Dla lemingów jest wszystko jasne. Dla mnie nie!!!! Tym się różnimy, Ja myślę jako wolny człowiek, Wy jako lemingi.
                                          • Gość: kryza Re: Brednie chorego A.. IP: *.kielce.vectranet.pl 01.10.13, 08:52
                                            Zamiast na religię trzeba było chodzić na fizykę i pilnie uważać, to byś nie wypisywał takich idiotyzmów. A szybkość ok. 65m/sek to św. Antoni wyhamował.
                                            • agnostyk11 "Polak"??? 02.10.13, 16:05
                                              Dziwne. Mnie się kojarzysz ze zwykłym nieukiem (bardzo delikatnie mówiąc). I nie używaj tej ksywy Polak to znaczy inteligentny, mądry itp. Ty nim nie jesteś. Wolny jesteś ale głupi!
                                              Wyobraź sobie zwykły samochód o prędkości 270 km/h. który np. wypadł z drogi, uderzył prawą stroną o przepust wody i i.... Co? Pasażerowie wysiadają i popijają kawkę? No, trochę wyobraźni i zobaczysz..... obracający się wzdłuż osi podłużnej lecący poziomo lub lekko się wznosząc i walący się z wysokości 0 metrówtak, tak zero metrów żłobiący w miękkim gruncie niewielkie wgłębienie plecami i rozlatujący się w dowolną ilość kawałków.
                                              Nie 50-60 km/h lecz 270!!!
                                              A jak w testach odrywają się skrzydła to w poniższych linkach:

www.youtube.com/watch?v=zI-FkWJaVEs&NR=1
                                              www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=QHZY0-XUmMA&NR=1
                                              Tu pokazano rozczłonkowywanie się samolotu " sunącego brzuchem" a nie jak w Smoleńsku uderzenie w ziemię w locie odwróconym (plecami).
                                              Wiem, że musisz pisać jak piszesz, bo jesteś z "wiary smoleńskiej Kaczyńskiego" ale zlituj się i nie pisz już dalej tych bzdur.
                                              • Gość: mnietek Re: agnostyk11 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.13, 07:55
                                                Zastanawiam się czy jesteś płatnym trollem czy raczej POżytecznym idiotą.Obstawiam to drugie...
                                                • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 03.10.13, 08:06
                                                  Jeżeli pilota z wieloletnim doświadczeniem nazywasz idiotą to kim ty jesteś? masz jakieś pojęcie o lotnictwie czy tylko puszczałeś latawce? Jeśli jeteś zwolennikiem Ankowych bzdur to chociaż przedstaw swoją wersję przyczyn katastrofy.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 03.10.13, 16:58
                                                    Akurat nie jestem pilotem a nawigatorem chociaż jako pilot nalatałem w szkole ok 180 godzin. Na Mig- 15 także.
                                                    Natomiast jako nawigator personelu naziemnego ( KSL, NN, DKL) przepracowałem łącznie 12 lat i sprowadziłem do lądowania ponad 5000 samolotów. Dalej jako wykładowca, starszy wykładowca i adiunkt przepracowałem na wyższej uczelni w Dęblinie kolejne 21 lat. Na podejściu do lądowania samolotów więc nieco się znam.
                                                    Natomiast Ty "Mieciu" pewnie jesteś młody i nie bardzo jeszcze masz rozwinięty organ służący do logicznego myślenia.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 11.10.13, 19:08
                                                    Teraz to już można "pęc" ze śmiechu. Antek twierdzi, że zdjęcie skrzydła prezentowane przez szalenie szanownego profana Biniendę wzięto z raportu MAK. To chyba oznacza, że Rosjanie sfałszowali to zdjęcie? A w raporcie MAK takiego i jemu podobnego zdjęcie nie ma!!!!!
                                                    Dalej Antek "pokazywał", że rozerwanie skrzydła powinno przebiegać prostopadle do krawędzi natarcia (czoła skrzydła). Tyle, że Tu -154 ma skrzydła ukośne do kadłuba samolotu i aby uzyskać efekt "Antka" samolot musiałby latać bokiem.
                                                  • Gość: Polak ciekawy Re: agnostyk11 IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 22:29
                                                    Samolot o rozpiętości skrzydeł około 40 metrów spadając z wysokości 5 metrów w smoleńskie bagno (czyli ryjąc podwoziem o ziemię) zdąrzył obrócić się na plecy i rozbić w drobny mak. Czy samolot z urwanym przez brzozę skrzydłem może wznieść się w górę na wysokość kilkudziesięciu metrów, tak, aby przy znanej rozpiętości skrzydeł mógł się obrócić na plecy?
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 12.10.13, 01:09
                                                    Dobrze, że jesteś ciekawy ale przy okazji mógłbyś też chociaż raz poczytać raport komisji Millera i byłbyś "oświecony". Ale co tam, może zrozumiesz.
                                                    Piloci po podjęciu decyzji o przejściu na drugi krąg popełnili błąd odchodząc w tzw. "automacie" i stracili cenny czas gdyż (niedoszkoleni) nie wiedzieli, że na tym lotnisku ( z jego wyposażeniem) to nie zadziała. W rezultacie zniżyli się do tak małej wysokości, że podczas "wyrównywania" lotu (przechodzenia ze zniżania do lotu poziomego) i dalej przechodząc na wznoszenie zaczęli ścinać gałęzie drzew ( pamiętamy, że teren tam był "pod górkę") i wznosząc się pod niewielkim kątem , ale się wznosząc, zaczepili o brzozę która uszkodziła lewe skrzydło do tego stopnia, że końcowa część (ok. 6m) się urwała. Więc samolot stracił " z lewej strony" bardzo durzą część siły nośnej, której braku nie dało się skompensować sterami i samoczynnie wykonał gwałtowny obrót w lewo na wznoszeniu
                                                    . W trakcie obrotu dalej ścinał gałęzie drzew i będąc w położeniu plecowym gwałtownie bardzo gwałtownie opuścił przód kadłuba w dół, gdyż siła nośna wtedy jest skierowana w dół, a i ster wysokości był przez pilota ściągnięty " na siebie" więc pomagał w opuszczaniu nosa w dół. Rezultat znany. Uderzając "plecami" na dużej prędkości (ok 270k/h) rozleciał się na wiele części.
                                                    Dla pełnej jasności. Samolot Tu-154 będący w locie poziomym na wysokości 5m nie może się obrócić na plecy, ale będący podczas uderzenia o brzozę na wznoszeniu może to zrobić. Dalej. Bez końcówki skrzydła samolot Tu-154 ( ani żaden inny) nie może latać ale mając masę (ok 60 ton) podlega prawu fizycznemu inercji (bezwładności) a to powoduje, że jeszcze dalej się wznosi ( do pewnej granicy). Gdyby mu urwano oba skrzydła to w wypadku wznoszenia się, to wznoszenie się nie od razu by ustało. W tym przypadku, mając jeszcze duże pozostałości skrzydeł, zachował się jak się zachował. Zgodnie z prawami fizyki.
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 12.10.13, 16:17
                                                    Jeśli prof. Binienda nie wiedział że Macierewicz podsunął mu fałszywkę zdjęcia obrobionego komputerowo, którego nie ma w protokole, to najzwyczajniej powinien przyjechać do Polski i sprać Antoniego po pysku za narażenie na szwank jego profesorskiego autorytetu.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 12.10.13, 20:53
                                                    A pan niebywale szanowny profesor Binienda powinien dostać potężnego kopa w d....(parafrazując Ferdka Kiepskiego) za lekceważenie naszych ekspertów z komisji Millera. To niebywałe by naukowiec pracował na niezweryfikowanych dokumentach. To żaden naukowiec a zwykła lebiega zadufana w sobie. Zwykły bufon. To dotyczy wszystkich "ekspertów" Antka.
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 12.10.13, 21:33
                                                    jestem tego samego zdania. Mój kolega jest ekspertem od produkcji piwa. Przez całe studia codziennie wypijał kilka butelek.
                                                  • Gość: gość Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 16.10.13, 13:55
                                                    Binienda "gdy samolot upada do góry kołami pasażerowie mają większe szanse przeżycia" Proponuje eksperyment. Niech Binienda skoczy z 1 piętra na nogi a Antoni na głowę. Kto przeżyje?
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 16.10.13, 20:50
                                                    No dzisiaj pan wielce, przeogromnie szanowny prof. Binienda doprowadził mnie do granic pojmowania badań naukowych pokazując swoje wyniki nad badaniem jak się zachowuje rura przy uderzeniach. Wiem, że głupota nie ma granic ale w tym przypadku to już kompletne ośmieszanie polskiej profesury. Dziwi nieco milczenie naszych naukowców. Dziwi bardzo.
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 17.10.13, 08:40
                                                    Nie tylko Binienda sie ośmiesza. Pan Rońda robi z siebie idiotę lub usiłuje zrobić ze słuchaczy. Cyt. "przez 14 lat miałem diamentową kartę. Dużo podróżowałem samolotami" Mój dziadek przez 40 lat dojeżdżał do pracy pociągiem, czy mogę go uznać za eksperta od katastrof kolejowych? Bazarowa babcia dojeżdżająca autobusem to też ekspert? kiedy Antoni i spółka przestaną z ludzi robić idiotów?
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 17.10.13, 12:00
                                                    "Ekspert" Antoni pokazuje wewnątrz uszkodzonego skrzydła coś czarnego. To jest osmolenie od wybuchu, wskazuje że było rozerwanie skrzydła wskutek wybuchu. Ekspert lotniczy na pytanie dziennikarki, co to jest? Tworzywo którym wzmacnia się skrzydło od wewnątrz. I tak się ten debil Macierewicz kompromituje nie mając pojęcia o budowie samolotu.
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 21.10.13, 19:35
                                                    II konferencja smoleńskich idiotów. Brzoza złamana na 5 dni przed wypadkiem. teren wypadku był przygotowany. czyli wywiad rosyjski składa się z samych idiotów. Zamach na małej wysokości, na swoim terenie, coś tak przykryte płachtami. Nawieźli ziemi na miejsce wypadku. Tyle przygotowań, zamiast odpalić ładunek nad Białorusią. Do dziś by szukali prezydenckich butów.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 21.10.13, 22:16
                                                    Nie doceniasz Fixie rosyjskiego wywiadu. Przecież oni na pięć dni przed katastrofą znali dokładną trasę jaką poleci tupolew i tam, dokładnie tam, złamali brzozę. To fenomenalne!!!
                                                    Odpalić ładunki nad Białorusią? Kto byłby tak głupi by narażać "swojego człowieka" Łukaszenkę na kłopoty?
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.13, 08:13
                                                    Tak się tworzy religię. Stworzyć atmosferę tajemniczości, przedstawic zjawiska niewytłumaczalne, niezrozumiałe i powiedzieć że należy w to wierzyć. A kto nie wierzy to zdrajca i zaprzaniec. Tak stworzono religię smoleńską. Podczas wybuchu w zamkniętym pomieszczeniu powstaje bardzo wysoka temperatura. Ciała pasażerów uległy poważnemu zniszczeniu, ale jakoś żadne nie było zwęglone. I jakoś to "uczonym" nie przeszkadza twierdzić że był wybuch. Czyli macie wierzyć bo ja tak mówię. Z jednej strony mówi się że Rosjanie nieprecyzyjnie naprowadzali samolot, z drugiej tak precyzyjnie prowadzili, że dokonali wybuchu dokładnie nad wcześniej złamaną brzozą. Wybuchło a on jeszce krzyczy kur... Ale to nie pilot, to jego dusza prowadzona do piekła. Czy my żyjemy w kraju idiotów? Czy zespół próbuje z nas takich zrobić?
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.13, 10:29
                                                    Kabaretu smoleńskiego ciąg dalszy. Skoro 'udowodniono" Ze brzozy nie było (złamana 5 dni wcześniej) a destrukcję samolotu spowodował wybuch, to wszelka dyskusja nad wytrzymałością skrzydła po zderzeniu z przeszkodą staje się bezprzedmiotowa. To tak jakby dyskutować nad wypadkiem samochodowym w lipcu czy powodem tego nie było wpadnięcie w poślizg wskutek oblodzenia nawierzchni.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 22.10.13, 11:38
                                                    Jednym z zarzutów jakie stawiają komisji Millera to to, że jest podobna do wyników komisji MAK. A jak ma być inaczej? Fakty, stwierdzone przez 17 członków komisji Millera na miejscu zdarzenia, czyli w Smoleńsku, MUSZĄ BYĆ TAKIE SAME. Bo jak? Nie zniżył się li ten samolot poniżej wysokości decyzji i się rozbił? Nawet oszust prof. Rońda przyznał, że zniżyli się do 50-60 m. Potem już na wszystko było za późno.
                                                    Zresztą, nikt jakoś nie podnosi, że załogą byli piloci wojakowi i jako tacy MUSZĄ wykonywać rozkazy. Piloci przed lotem otrzymują "Rozkaz lotu" na piśmie. Tym feralnym- był wylecieć z Warszawy i lądować w Smoleńsku. Piloci. praktycznie, nie mieli innego rozkazu bo i gen. Błasik i Dowódca Sił Zbrojnych tego rozkazu nie zmienili i to pomimo wiedzy. że w Smoleńsku warunków do lądowania nie ma. A mogli, z racji swoich kompetencji, rozkaz wydany na ziemi w czasie lotu zmienić i nakazać lot na inne zapasowe lotnisko. A zapasowym była Moskwa ze swoimi doskonałymi systemami zabezpieczającymi lądowanie.
                                                    Wniosek z tego!? Lech Kaczyński nie podejmując żadnej decyzji, w zasadzie podjął decyzję o lądowaniu w SMOLEŃSKU i piloci usiłowali ją wykonać.
                                                    Ale, ale piloci wojskowi mają również regulaminy wykonywania lotów w lotnictwie wojskowym gdzie BARDZI WYRAŹNIE są przedstawione warunki pogodowe do wykonywania lądowań. Na lotnisku w Smoleńsku te warunki wynosiły 2 na 2 co oznacza, że żeby lądować MUSZĄ być chmury nie niżej 200m, a widzialność nie mniejsza niż 2000m. Jakie były? Podstawa chmur 50- 60 m i widzialność 400-200 m. Decyzja o odejściu na lotnisko zapasowe powinna zapaść gdy samolot był jeszcze na 10 000 m gdyż o złych (niedostatecznych) warunkach meteo już było wiadomo.
                                                    Efekt. Lech się śpieszył, Błasiak się bał Lecha a pilot był kompletnym niedoszkolonym gamoniem bojącym się podjąć jedyną racjonalną decyzję - odejść na lotnisko zapasowe.
                                                    Że co? Że obrażam świetnych polskich pilotów, że obrażam Pana Prezydenta? Tak. Będę. Aż Polacy zrozumieją, że głupota nie prowadzi do rozwoju a jedynie do zatracenia.
                                                  • Gość: gośc Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.13, 17:23
                                                    Wierzę we wszystko. Wierzę, że samolot pękł jak parówka, tylko kto kur... zjadł tę parówkę? Czy komisja to wyjaśni?
                                                  • Gość: Tylko Re: agnostyk11 IP: *.kielce.hypnet.pl 22.10.13, 18:41
                                                    Tylko Tusk, wam wszystko wyjaśnia, oddajac sledztwo Rosjanom..
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.13, 19:27
                                                    Zapomniałeś że polska prokuratura prowadzi śledztwo? A Rosjanie mają do tego prawo bo wypadek był na ich terenie. Powtarzasz pisowskie kłamstwo o oddaniu śledztwa.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 22.10.13, 21:01
                                                    Tusk na niczego nie musi wyjaśniać. Nikt nie "ODDAWAŁ" Rosjanom śledztwa. Sami sobie wzięli i taki kraik nad Wisłą mają...no zgadnij gdzie.
                                                    Jednak, w uzgodnieniu z Tuskiem właśnie, POZWOLILI na swoim terenie na działalność 17 członkom komisji Millera i na prowadzenie śledztwa przez POLSKĄ prokuraturę z włączeniem możliwości prowadzenia badań na miejscu katastrofy.
                                                    Zaraz będziesz marudził, że nie dają nam wraku. Czy jak na terenie naszego kraju rozwali się jakiś np. rowerzysta z zagranicy to rower wozi się do tego kraju czy idzie na złom. Tupolew to jedynie złom i wszystko co było do przebadania dawni temu przebadano. Sentymentalizm? Też bzdura. To zwykły złom. I proszę - bez nadymania się, że to nasz NARODOWY ZŁOM.
                                                    "Czarne skrzynki"? SPECJALIŚCI, a nie pseudo specjalista Macierewicz wiedzą jak się to robi i kto MOŻE to robić. Chodzi o odpowiednie urządzenia do odczytu zapisu. Polska "skrzynka" była odczytywana u nas, rosyjskie w Rosji, amerykańska W USA.
                                                    Czy to już jasne? Nie? To udaj się do najbliższego psychiatry i nie zapomnij zabrać ze sobą Antka Policmajstra.
                                                  • Gość: niejasne Re: agnostyk11 IP: *.kielce.hypnet.pl 22.10.13, 21:22
                                                    Nie było i nie jest , jasne , ale może kiedyś będzie jasne..
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 22.10.13, 21:43
                                                    Jak to nie jest jasne, wszystko jasne. Pęknięta parówka i zgnieciona puszka wszystko wyjaśniają.
                                                  • Gość: Agat Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 23.10.13, 14:43
                                                    Dowody na zamach. Pijjjjj, bziuuuu, jebut.
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 25.10.13, 18:48
                                                    Przyłapano Amerykanów na podsłuchiwaniu sojuszników, więc teraz nic nie stoi na przeszkodzie by ujawnić ostatnią rozmowę LK z bratem.
                                                  • Gość: Tak jest Re: agnostyk11 IP: *.kielce.hypnet.pl 25.10.13, 20:45
                                                    Ze wschodu i z zachodu mamy samych przyjaciół,..a może wschodni wielki brat Tuska, Słowianin, dawny sojusznik, coś ujawni w tym temacie..
                                                  • Gość: Tak jest Re: agnostyk11 IP: *.kielce.hypnet.pl 25.10.13, 20:53
                                                    Wg sondażu ponad 45% Polaków na dzisiaj nie ma zdania i nie wie jak to było..
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 25.10.13, 21:39
                                                    Jeśli nie wiedzą to niech przeczytają raport Komisji Badania Wypadków Lotniczych i nie wierzą w brednie Macierewicza wymyślającoego coraz to nowe teorie.
                                                  • Gość: Tak jest Re: agnostyk11 IP: *.kielce.hypnet.pl 25.10.13, 22:00
                                                    Zamelduj to koniowi z rozkazem do wykonania , aby to zrozumieli i wykonali bez zrozumienia, ale i tak tego nie pojmą i nie zrozumie tego prawie nikt..
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 26.10.13, 08:37
                                                    Oczywiście łatwiej uwierzyć w bełkot Antoniego. Najpierw mówi, że samolot nie mógł zejść na taką wysokość by ściąć brzozę, a wczoraj opiera się na zeznaniu Bodina mówiącego, że samolot ściął małą brzózkę i poleciał dalej. tylko zapomniał dodać, że samolot lecąc na małej wysokości ścinał wiele drzew. A skoro mała to musiała być niższa od tej której podobno " nie było" Raport Millera opiera się na odczytach czarnych skrzynek i innych urządzeniach rejestrujących parametry lotu, oględzinach miejsca zdarzenia i badaniach labolatoryjnych, natomiast Antoni snuje różne fantastyczne teorie, podpiera je domysłami, puszkami, kiełbaskami i wywodami ludzi nie mającymi pojęcia o lotniczych katastrofach. I niech nie truje że ci "eksperci" robią to darmo. Czy Cieszewski tak lekką ręką wydał 5-7 tyś,. dol. na przyjazd do Polski, zamieszkanie w hotelu, dojazdy itp. Zwykły assystent na podrzędnym uniwersytecie to nie milioner. Rozumiem tych co mówią o zamachu nie wierząc w niego, bo tak nakazuje poprawność i lojalność wobec partii którą się popiera i dąży do zdobycia władzy. Ale ci którzy święcie wierzą w zamach są kompletnymi kretynami bez znajomości podstawowych praw fizyki i aerodynamiki.
                                                  • agnostyk11 Re: agnostyk11 26.10.13, 11:03
                                                    Fix daj im spokój. Oni naprawdę nic nie mogą racjonalnie zrozumieć. Macierewicz do nich podchodzi dokładnie tak samo jak duchowni do tłumu wiernych, z których część zaczyna dyskutować na tematy teologiczne. Jeżeli nie będzie to "na kolanach" to natychmiast się dowiedzą, że są ignorantami bo.... bo nie studiowali w seminarium czy uczelni katolickiej. A jeżeli ktoś takie studia ma i mówi "od rzeczy" to zamyka mu się gębę i każe milczeć. Podobnie postępują ze mną na "Frondzie" choć nie wypowiadam się w ogóle na tematy wiary a jedynie wchodzę na tematy katastrofy smoleńskiej, które tamtejsi "eksperci" na swojej stronie umieszczają. Jestem bardzo często wycinany lub moje posty "nie przechodzą". Trochę ich przechytrzam bo piszę w godzinach nocnych, kiedy cenzura już śpi ale później w ciągu dnia usuwają całe artykuły razem z wypowiedziami i tym samym moje wypowiedzi "znikają". Ja jednak cokolwiek na lotnictwie się znam (37 lat służby w lotnictwie wojskowym) i jestem bardzo niewygodny w czasie "dyskusji". Pozostaje im jedynie nazywanie mnie agentem KGB, komuchem itp.
                                                  • Gość: sygi Re: agnostyk11 IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.13, 12:14
                                                    Czy redaktor GW może przytoczyć oficjalne wypowiedzi Blumsztajna z okresu rządów premiera Olszewskiego dotyczące Macierewicza związane z ewentualnym przyjęciem go do loży masońskiej:

"przecież to wariat"
                                                    czy tego nie ma w archiwum GW.

I dlaczego GW nie przekazuje swojej wiedzy do publicznej wiadomości.
                                                  • Gość: poljak Re: agnostyk11 IP: *.kielce.hypnet.pl 26.10.13, 19:04
                                                    dlaczego wiekszosc Polakow, nie wierzy w brednie Laska wciskane na .... i nie chce wierzyc
                                                  • Gość: Fix Re: agnostyk11 IP: *.kielce.vectranet.pl 26.10.13, 19:25
                                                    Proszę o przedstawienie tych "bredni"
                                                  • agnostyk11 Naturalna mgła 31.10.13, 19:41
                                                    Napływ gęstej mgły w pewnych specyficznych warunkach terenowych nie jest absolutnie czymś niezwykłym.
                                                    Pracowałem na lotnisku wojskowym w Modlinie i właśnie warunki terenowe tam istniejące powodowały napływ gęstej mgły. Chodzi o to, że lotnisko znajdujące się na północnym wysokim brzegu Wisły często przy napływie wilgotnych mas powietrza z południa, znad puszczy Kampinoskiej (podmokła i bagnista) po podniesieniu się o kilkanaście metrów powodowało ich skroplenie się i wystąpieniu w postaci mgły. Niekiedy w odległości kilkuset metrów "obok" nie było mgły. Takie zjawiska obserwowałem przez 14 lat i wiem co mówię. W Smoleńsku nie było nic nadzwyczajnego w niespodziewanym wystąpieniu mgły podczas napływu wilgotnych mas powietrza znad niżej położonych mokradeł.
                                                    Jakim zaskoczeniem może być tak gwałtowna zmiana pogody na lotnisku były dwa przypadki kiedy piloci nie uwierzyli o mgle kontrolerom na "wieży". Wtedy gdy mgła wystąpiła przy bezchmurnej pogodzie i jej warstwa wynosiła kilkanaście metrów. Jeden z pilotów na małym samolocie ( Jak-12) zdecydował, że ląduje i po zniżeniu się na kilka metrów od ziemi nagle znalazł się w gęstej mgle i.. rozbił się (skapotował). Drugi specjalnie przyleciał z Warszawy by stwierdzić, czy "wieża" go nie oszukuje gdyż (niebo również bezchmurne) patrząc pionowo w dół mgły nie widział. To normalne gdyż mgła miał tylko kilkanaście metrów grubości. Trzeba było mu podać komendę by przeleciał na
                                                    bardzo małej wysokości nad pasem lądowania by go "olśniło"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka