Dodaj do ulubionych

Kawiarnia Wiedeńska

IP: *.kielce.tpsa.pl 06.05.02, 09:42
... był już tam kto ...??? Ja byłem, same pozytywy, nie było jeszcze takiego
lokalu w Kielczech. Ilu Ferdynandów tam na ścianie wisi... szok, i całkiem
niezłe lody tam dają. A najbardziej podoba mi się zegar wybijający godziny...
Bardzo fajną atmosferę tworzy... No i muzyczka tez byla fajna, SADE
leciała....:))

Ktoś ma jakies wrażenia ...??
Obserwuj wątek
    • Gość: Alaryk Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: 213.25.91.* 06.05.02, 09:56
      a ile kosztuje tam ekspresso ???
      • Gość: Yahagi Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.tpsa.pl 06.05.02, 10:26
        Gość portalu: Alaryk napisał(a):

> a ile kosztuje tam ekspresso ???

Kurde.. nie wiem czy takie cos podają... Nie piłem tam kawy, bo kawę żłopaliśmy w
        Pożegnaniu...
        • Gość: Hamster Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: 195.117.18.* 06.05.02, 11:30
          Koniecznie trza tam isc :-)
          A browarka polewaja ??? czy tylko kawa :-(((
          • Gość: rz Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.uw.gov.pl 06.05.02, 11:45
            zajrzałem wczoraj przelotnie i jestem pod wrażeniem :)
            adaptacja trwała z rok ale teraz niech się inni od nich uczą!

a przy okazji:
            może wiecie co ma być na rogu Sienk. i Leśnej - niedawno opróżnili cały parter
            kamienicy, w tym m.in. salon Idei (na potrzeby którego nie tak dawno przecież
            wyremontowano lokal i wymieniono okna)?
            • Gość: Yahagi Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.tpsa.pl 06.05.02, 12:59
              Nie wiem czy jest piwo... nie zwróciłem uwagi....(wierzycie mi ..???), wiem, ze
              wzorem kawiarni wiedeńskich można tam zjeść np. coś takiego co się 'farfocle
              cesarza' nazywa...:))
              (ja się nie odważyłem..:))
              • Gość: dm Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.multinet.pl / 195.117.92.* 06.05.02, 13:07
                gdzie ta kawiarnia sie miesci?
                • Gość: Yahagi Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.tpsa.pl 06.05.02, 13:11
                  Paderewskiego / Sienkiewicza - po Pewexie.... potem tam jakies materiały
                  były....
                  • Gość: dm Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.multinet.pl / 195.117.92.* 06.05.02, 13:17
                    Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Paderewskiego / Sienkiewicza - po Pewexie.... potem tam jakies materiały
                    > były....

a to wiem:)
                    tx yahagi
                    • Gość: Yahagi Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.tpsa.pl 06.05.02, 13:24
                      Looknij sobie tam z dzieciarnią... extra lody dają...:))
                      • _rafi Re: Kawiarnia Wiedeńska 06.05.02, 14:14
                        Kurde, chyba będę w Kielcach wczesniej, niż myslałem :)))
                        • kex Re: Kawiarnia Wiedeńska 06.05.02, 15:28
                          _rafi napisał(a):

> Kurde, chyba będę w Kielcach wczesniej, niż myslałem :)))

noooooo :)))
                          a ja się tak zastanawiałem - co mi się tak (qurka)jakoś pić zachciało
                          (hihihihihi)

rafi - przybywaj!

pozdrawiam
                          kex
                      • Gość: dm Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.multinet.pl / 195.117.92.* 06.05.02, 15:39
                        Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Looknij sobie tam z dzieciarnią... extra lody dają...:))

jak daja to ide:)) nei trza placic?:))
              • Gość: nube Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 16:15
                Podobno te "farfocle cesarza" to nic innego jak słynny austriacki tort Sachera.
                Ciasto czekoladowe / kakaowe (nie wiem dokładnie) z nadzieniem (najczęściej)
                morelowym.
                Smacznego
                Pozdrowienia
                nube
                • jello_b Re: Kawiarnia Wiedeńska 07.05.02, 09:01
                  hihi - ale najzabawniejsze jest to, że piękny, stylowy, XIX-wieczny lokal
                  mieści się w bloku z lat 60. (wieku jak najbardziej XX)

:-)))
                  • Gość: Nowy Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.02, 12:55
                    jello_b napisał(a):

> hihi - ale najzabawniejsze jest to, że piękny, stylowy, XIX-wieczny lokal
                    > mieści się w bloku z lat 60. (wieku jak najbardziej XX)
                    >
                    > :-)))

No to co prowadzi go przecież jeszcze młodsza firma, tyle że pracowników ma
                    starych. Telegraf stawia na emerytów i rencistów a zwalnia młodych. Fak, nigdy
                    tam nie zajrze
                    • Gość: Yahagi Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.tpsa.pl 15.05.02, 16:18
                      W www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/V/7/11.pdf piszą, że
                      patefon jest sprawny... ja mam kilka takich starych płyt, ciekawe czy daliby
                      ich posłuchać....:))...??
                      • ckdezerter Re: Kawiarnia Wiedeńska 16.05.02, 07:38
                        Zajrzałem kiedyś tam. Bardzo fajny wystrój.
                • Gość: strudel Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 16:11
                  informacyjnie - tort sachera to rzeczywiscie bazujacy na austriackiej (jak
                  wiekszosc podawanych w "wiedenskiej" dan/potraw) recepturze torcik; natomiast
                  farfocle cesarza to przepyszny omlet z rodzynkami podawany na slodko z
                  konfiturami ... mniam mniam :)
                  polecam tez nalesniki, te na przekaski, ze szpinakiem jak i te na deser z
                  serem, czekolada i brzoskwiniowym musem - r e w e l a c j a :)
                  • Gość: nube Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 16:21
                    Dzięki za info.
                    Pozdrowienia
                    nube
    • machy Re: Kawiarnia Wiedeńska 17.05.02, 18:42
      ja bylem i jestem pod wrazeniem, wystroj swietny, obsluga niezwykle mila. jak
      przyjedzie zagraniczny gosc to jest gdzie go zaprowadzic. ja myslalem ze to
      zwykla knajpa taka jak wszystkie inne, no i mialem tylko 6 zenkow przy sobie.
      tak mi glupio bylo, ze szok. zamowilem najtansze lody za 5 zlotych ( byl
      jeszcze poczek za 2) zjadlem i wyszedlem. ale jak sie ma kase, no to polecam!!!!
    • Gość: gość Re: Kawiarnia Wiedeńska IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 22:12
      koniecznie muszę tam wstąpić.

dzięki za cynk!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka