Dodaj do ulubionych

uniwerek w Kielcach

30.05.02, 14:30
Co w końcu z tym naszym uniwerkiem? Do wyborow rektorów wszystkie gazety o tym
pisały, a teraz cisza. Gdzie ci posłowie, wojewoda i radni, którzy byli na
spotkaniu w Akademi Świętokrzyskiej w sprawie uniwerku? Może ten facet, co
pisał do Slowa Ludu list, że uniwerek to żart miał jednak rację? Kto coś wie o
powstaniu uniwersytetu w Kielcach?
Obserwuj wątek
    • drs Re: uniwerek w Kielcach 30.05.02, 22:25
      Obecnie na AŚ panuje chyba nie najlepsza atmosfera skandalu,gdzie panowie
      profesorowie nawzajem sie oskarżają i piora publicznie brudy co już na pewno
      nie służy dobru nauki i ideei uniwersytetu.A poza tym posłowie jakby nabrali
      wody w usta i nic nie deklaruja w tej sprawie.Szkoda że w audycji p.Sobali w
      Radio Kielce w ramach debaty poselskiej poruszane sa tylko jakieś bardzo ogólne
      sprawy,a nie rozlicza się posłów z tego co dla swych wyborców
      zrobili/konkretnie uniwersytet/.Proponuje,aby GW zaczęła wreszcie poruszać
      sprawy istotne dla regionu.
      • wako3 Re: uniwerek w Kielcach 31.05.02, 12:32
        drs napisał(a):

> Obecnie na AŚ panuje chyba nie najlepsza atmosfera skandalu,gdzie panowie
        > profesorowie nawzajem sie oskarżają i piora publicznie brudy co już na pewno
        > nie służy dobru nauki i ideei uniwersytetu.A poza tym posłowie jakby nabrali
        > wody w usta i nic nie deklaruja w tej sprawie.Szkoda że w audycji p.Sobali w
        > Radio Kielce w ramach debaty poselskiej poruszane sa tylko jakieś bardzo ogólne
        >
        > sprawy,a nie rozlicza się posłów z tego co dla swych wyborców
        > zrobili/konkretnie uniwersytet/.Proponuje,aby GW zaczęła wreszcie poruszać
        > sprawy istotne dla regionu.

To ja wlasnie "piore publicznie brudy" AS. Problem w tym, ze tak naprawde to ja
        powiedzialem glosno to, co jest w Uczelni powszechnie znane. Cala sprawa ciagnie
        sie od lat i bylo mnostwo okazji by zalatwic ja wewnatrz
        Uczelni. "Upublicznienie" spowodowane zostalo brakiem reakcji wladz na kierowane
        do nich pisma, a glownie kierowanymi pod moim adresem grozbami (nie tylko
        zwolnienia z pracy). Zanim mnie potepisz zauwaz kiedy najwiecej gada sie o
        uniwersytecie. Tu zadna forsa nie pomoze, jedyne co mozna zrobic, to uczciwie
        publicznie wlasnie ("niepublicznie" rozmawiam z wladzami wydzialu od kilku lat, z
        Rektorem rozmawialem trzy razy. Schemat rozmowy jest staly; "Spojrz jak piekne
        daja nam nagrody (ostatnio, podczas rozmowy 17 wrzesnia ub.r. z MENiS) i nie psuj
        naszego dobrego samopoczucia. Zadnych konkretow!! To nam psuje humor") powiedziec
        prawde o naszej sytuacji i szansach na uniwersytet. Jest to jedyny sposob
        zrobienia czegokolwiek pozytywnego dla przyszlego uniwersytetu w Kielcach. Nie ma
        tez obaw o dalsze "pranie brudow", przynajmniej za posrednictwem "Slowa Ludu".
        Artykul z 26 kwietnia to po prostu kpina. Nie ustosunkowano sie do zadnego
        konkretnego zarzutu i zbyto wszystko stwierdzeniem iz "nic nie jest prawda".
        (N.b. masz prawo spytac np. jako zainteresowany studiami w Akademii kto
        mianowicie wyklada w Wydziale Zarzadzania, i jakie ma do tego kwalifikacje.
        Polecam; okaze sie pewnie, ze jest to scisle tajne) Wyslalem im (Slowu) miesiac
        temu pewnego rodzaju "replike" na artykul red. Beaty Kowalskiej (n.b. nigdy z
        kims takim nie rozmawialem, nie mam pojeciia, kto to jest) ale nie wydrukowali.
        Pani red. Rynkowaska odmowila mi tez autoryzacji wypowiedzi. Generalnie mam
        wrazeni, ze w "Slowie" postawiono "szlaban" na informacje ode mnie. (Jesli chcesz
        moge Ci ten list i pare innych przeslac; sprawdzisz latwo "kto jest kim"., podaj
        tylko adres). A tak na marginesie tego "prania brudow". Norwid pytal kiedys :

“Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala,
        Czy ten, co mówić o tym nie pozwala? “.

Takich cenzorow mielismy w latach 1944-1990 sporo. Czy warto do nich dolaczac?

Pozdrowienia, W. Korczynski

• Gość: zdzisiek Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 02.06.02, 13:55
          Jestem studentem studiów zaocznych zarządzania tego przyszłego uniwerku. To nie
          da sie wyrazić słowami jak oni nas traktują. Kupa masy, którą trzeba tolerować,
          bo to co najważniejsze mają z tego forsę. W zamian nie dając prawie nic. Nie
          raz nie dwa, nauczyciele byli kompromitowani, nieznajomością referowanych przez
          nich zagadnień. Kiedy wreszcie pęknie ten zaklęty krąg obłudy.
          Wkurwia mnia, iż musimy się składać na takiego pacana żeby tylko nas nie uwalić
          a stawki stale rozną. Kiedy wreszcie ktoś odważy się napisać o stawkach za
          prace licencjackie czy magisterskie kupowane u "uczonych", i u nich bronione.
          Gdzie jest granica zysków każdym kosztem? Żygam tą szkołą!
          • Gość: bzik Re: uniwerek w Kielcach IP: 146.101.134.* 02.06.02, 15:31
            Gość portalu: zdzisiek napisał(a):

> Jestem studentem studiów zaocznych zarządzania tego przyszłego uniwerku. To nie
            >
            > da sie wyrazić słowami jak oni nas traktują. Kupa masy, którą trzeba tolerować,
            >
            > bo to co najważniejsze mają z tego forsę. W zamian nie dając prawie nic. Nie
            > raz nie dwa, nauczyciele byli kompromitowani, nieznajomością referowanych przez
            >
            > nich zagadnień. Kiedy wreszcie pęknie ten zaklęty krąg obłudy.
            > Wkurwia mnia, iż musimy się składać na takiego pacana żeby tylko nas nie uwalić
            >
            > a stawki stale rozną. Kiedy wreszcie ktoś odważy się napisać o stawkach za
            > prace licencjackie czy magisterskie kupowane u "uczonych", i u nich bronione.
            > Gdzie jest granica zysków każdym kosztem? Żygam tą szkołą!

to se zmien, plac, i ucz sie dniami i nocami - pewnie masz na to czas. Ale
            ogulnie to co tu piszecie to 100% prawdy.

• Gość: yogi Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 03.06.02, 14:51
              Jesli wszyscy bedziemy sie na ten burdel zgadzac, to bedzie in dalej trwal.
              Beda nas traktowac jak gnojkow, obcyndalac z forsy i tuczyc sie naszym kosztem.
              te dyplomy mozna sobie w kiblu powiesic. wszyscy wiedza co jest, ale kazdy sie
              boi pytac zeby nie wyleciec. a moze by tak spytac przez internet co sie tam
              dzieje? albo moze jakis redaktor obejrzy to forum i zapyta. ja studiuje na
              dziennych i moge powiedziec ze jest tak samo jak zdzisiek opisal na zaocznych.
              boje sie ze moj promotor mnie wyrzuci bo ma za duzo dyplomantow. jak kto
              studiuje zarzadzanie i marketing na Akademii Swietokrzyskiej to niech napisze.
              • Gość: bzik Re: uniwerek w Kielcach IP: 146.101.134.* 03.06.02, 19:42
                Ja skonczylem i musze sie przyznac przezylem to bezstresowo, a obrona to bylo
                latwiejsze niz zal. bez oceny - doslownie. Trzeba wiedziec do kogo isc i juz. U
                mnie nie bylo wyrzucania, a prace oddalem 2 tyg. przed obrona i tyle - zadnych
                rozdzialow w lutym czy czegos w tym stylu. Lapowek nie bylo, oczywiscie
                prezenty tak - ale zazwyczaj nie bardzo chcieli brac (i tak wzieli) tak bylo
                rok temu.
                • Gość: yogi Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 04.06.02, 14:02
                  re: list Bzika. Fajnie, ze bezstresowo. A czujesz, ze umiesz wiecej niz przed
                  studiami? Pomoglo ci to znalezc prace? Wiesz gdzie mozna te wiadomosci
                  wykorzystac? A w ogole, to oczym pisales prace magidterska? Nie podawaj tematu
                  tylko dziedzine.
                  • Gość: bzik Re: uniwerek w Kielcach IP: 146.101.134.* 04.06.02, 20:49
                    Gość portalu: yogi napisał(a):

> re: list Bzika. Fajnie, ze bezstresowo. A czujesz, ze umiesz wiecej niz przed
                    > studiami? Pomoglo ci to znalezc prace? Wiesz gdzie mozna te wiadomosci
                    > wykorzystac? A w ogole, to oczym pisales prace magidterska? Nie podawaj tematu
                    > tylko dziedzine.

Wiedzialem ze sie do tego doczepisz drogi yogi. Ale to ty sam napisales:

>boje sie ze moj promotor mnie wyrzuci bo ma za duzo dyplomantow

No i moj mnie nie wyrzucil, choc mial naaaprawde wielu. Ale nie ma problemu sa
                    promotorzy ktorzy maja po kilkanascie osob, a ludzie jakos nie maja checi do nich
                    uderzyc. Moze ty sprobujesz?
                    Prace napisalem w dziedzinie: sprzedaz. Zdaje sobie sprawe ze w dzisiejszych
                    czasach zadna uczelnia nie gwarantuje zatrudnienia. Sa lepsze, po ktorych mozna
                    sie pochwalic stanem wiedzy na pewno wyzszym niz na AS - to normalne. Ta szkola
                    niczego w zasadzie nie daje. Kicha, ale gdyby odpowiedni ludzie mieli ochote to
                    zmienic to by sie tak stalo. Szkoda ze tak jest - niektorych nie stac na lepsze
                    studia w W-wie, czy w Krakowie. No i sa skazani na Kielce.
                    Co wy na to. Prosze o komentarze.
                    • Gość: komar Re: uniwerek w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 08:59
                      Stara śpiewka - nie mam kasy i jestem zmuszony zostać na kiepskiej uczelni w
                      Kielcach. Nieprawda ! Przy odrobinie chęci i samozaparcia można studiować gdzie
                      się chce, w najlepszych ośrodkach akademickich. Trzeba tylko zdać egzamin,
                      postarać się o akademik (+ dofinansowanie), stypendium socjalne (małe ale
                      zawsze coś), po I roku może styp. naukowe albo jakaś praca (ja zapychałem po
                      nocy na budowie, potem w knajpce). Wszystko się da tylko trzeba w sobie przemóc
                      tą Kielcką niemoc. Z dyplomem z W-wy lub Kraka znacznie lepiej znaleźć dobrą
                      pracę (tych z WSP a teraz z AŚ lub polibudy łyka się bez masła). Zachęcam do
                      wysiłku.
          • Gość: Stasiek Re: uniwerek w Kielcach IP: 212.244.138.* 07.06.02, 11:50
            Chciałem tylko spytać czy na zarządzaniu można taniej kupić prace i obrone niż
            za 1500 zł. Jezeli tak dajcie znać.
      • Gość: Yogi cisza nad trumną uniwerku IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 02.07.02, 09:46
        drs napisał(a):

> Obecnie na AŚ panuje chyba nie najlepsza atmosfera skandalu,gdzie panowie
        > profesorowie nawzajem sie oskarżają i piora publicznie brudy co już na pewno
        > nie służy dobru nauki i ideei uniwersytetu.A poza tym posłowie jakby nabrali
        > wody w usta i nic nie deklaruja w tej sprawie.Szkoda że w audycji p.Sobali w
        > Radio Kielce w ramach debaty poselskiej poruszane sa tylko jakieś bardzo ogólne
        >
        > sprawy,a nie rozlicza się posłów z tego co dla swych wyborców
        > zrobili/konkretnie uniwersytet/.Proponuje,aby GW zaczęła wreszcie poruszać
        > sprawy istotne dla regionu.

O tym nikt nie napisze. Nakłamać trudno, a prawda jesr niewygodna.
    • Gość: szajbus Re: uniwerek w Kielcach IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 12:58
      karen22 napisał(a):

> Co w końcu z tym naszym uniwerkiem? Do wyborow rektorów wszystkie gazety o tym
      > pisały, a teraz cisza. Gdzie ci posłowie, wojewoda i radni, którzy byli na
      > spotkaniu w Akademi Świętokrzyskiej w sprawie uniwerku? Może ten facet, co
      > pisał do Slowa Ludu list, że uniwerek to żart miał jednak rację? Kto coś wie o
      > powstaniu uniwersytetu w Kielcach?

Tam są jakieś okropne hachmętswa. Zdaje się że cala wierhuszka pedagogiki i
      zarządzania to dawni aparatczycy (PZPR i przydupy grupy MIllera) Biorą forse póki
      mogą bo ministerstwo chce to zamknąć. Zobacz co pisze o tym profesor Kazimierz
      Kik w Echu Dnia (8.III.2002). Nikt o tym dkładnie nie napisze bo wszyscy sie boją
      bo ono mają wszędzie wtyczki. Gazety w Kielcach są na ich smyczy i piszą co każą.
      Teraz o uniwerku nikt nie napisze, bo jeden gość napisał do Slowa Ludu list w
      ktorym opisał trochę przekretów i nie da się tego ukryć. Zobacz jaka cisza. A co
      było przedtym? W każdej gazecie jeden artykuł o uniwerku.

• Gość: Yogi Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 06.06.02, 16:23
        W wątku "odwalcie się od Kielc .. " pada nazwisko Jana Kotyniewicza, faceta,
        który bedąc w Krakowie działa na rzecz kieleckiego uniwersytetu. A może by tak
        jego poprosić by zastąpił naszą fFundacje na Rzecz Uniwersytetu? Na rezultaty
        jej działalności czekamy już chyba dość długo. Daniel, jesli facet ma e-mail,
        zapytaj czy by coś takiego poprowadził.
    • Gość: Yogi Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 10.06.02, 15:02
      karen22 napisał(a):

> Co w końcu z tym naszym uniwerkiem? Do wyborow rektorów wszystkie gazety o tym
      > pisał do Slowa Ludu list, że uniwerek to żart miał jednak rację? Kto coś wie o

Podobno cała ta heca z uniwerkiem to lipa. Nikt nigdy o nim poważnie nie myślał
      bo bezolitechniki nic sie nie da zrobić, a ta nie chce się łączyć z Akademią.
      Ostatnia szansa była podczas wizyty min. Handkego w Kielcach w 2000 roku. W tym
      roku mowy o uniwerku potrzebne były do wyborów Rektora Akademii i samorządowych.
      po artykułach w "Słowie Ludu" wszystko ucichło, bo stało sie jasne, że z
      uniwersytetu nici. Jak ktos cos jeszcze wie, niech napisze.

• Gość: Kasia Re: uniwerek w Kielcach IP: *.octava.net.pl 10.06.02, 21:02
        • Gość: Yogi Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 12.06.02, 19:34
          Co ty Kasiu chciałaś powiedzieć? A może chciałaś powiedzieć, że nie ma o czym
          gadać? Byłoby to smutne, bo inne województwa uniwersytety już mają. U nas nawet
          partyjni i uczelniani bonzowie zamilkli. I cholera wie dlaczego. Dziś widziałem
          afisz pt. salon uniwersytecki. miałem wrazenie, ze powinno się to pisać
          saloooooon jak na dzikim zachodzie. odpowiadałoby to rzeczywistości, bo burdel
          jest tu taki jak w filmach o dzikim zachodzie.
          • Gość: Yahagi Re: uniwerek w Kielcach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 22:46
            A ja wiem ile kosztowały piramidki przy PŚ : Dzisiejsze ED podaje, że 856 tyś
            zł. Piramidki są dwie, czyli każda z nich jest warta tyle ile potrzeba na
            obserwatorium na AŚ. Czyli gdyby nie było piramidek – no to może mielibyśmy dwa
            obserwatoria....
            Jeżeli ktoś jeszcze będzie chciał postawić piramidki za takie pieniądze –
            jestem do dyspozycji; można się nawet trochę targować.
            • ckdezerter Re: uniwerek w Kielcach 13.06.02, 07:39
              Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> A ja wiem ile kosztowały piramidki przy PŚ : Dzisiejsze ED podaje, że 856 tyś
              > zł. Piramidki są dwie, czyli każda z nich jest warta tyle ile potrzeba na
              > obserwatorium na AŚ. Czyli gdyby nie było piramidek – no to może mielibyś
              > my dwa
              > obserwatoria....
              > Jeżeli ktoś jeszcze będzie chciał postawić piramidki za takie pieniądze –
              >
              > jestem do dyspozycji; można się nawet trochę targować.

Te piramidki to bardzo fajny akcent architektoniczny, oczywiście nie za takie
              pieniądze.
              • Gość: inzynier Re: uniwerek w Kielcach IP: *.wsu.kielce.pl 14.06.02, 15:18
                Odwalcie sie od politechniki. Na akademii świętokrzyskiej sa większe przekręty
                i nikt nic nie mówi. To tam miał powstać uniwerek, a jakoś go nie widać. Niech
                kieleckie gazety dadzą wreszcie spokój uczelniom i zajmą się prawdziwymi
                problemami. Prawica maszeruje ulicami pod hasłami "kto ile zarabia", sama
                obławia sie na rożnych ciemnych biznesach. I to jest w porzadku?
                • Gość: belfer Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 01.07.02, 21:09
                  Gość portalu: inzynier napisał(a):

> Odwalcie sie od politechniki. Na akademii świętokrzyskiej sa większe przekręty
                  > i nikt nic nie mówi. To tam miał powstać uniwerek, a jakoś go nie widać. Niech
                  > kieleckie gazety dadzą wreszcie spokój uczelniom i zajmą się prawdziwymi
                  > problemami. Prawica maszeruje ulicami pod hasłami "kto ile zarabia", sama
                  > obławia sie na rożnych ciemnych biznesach. I to jest w porzadku?

Do politechniki, jeśli dobrze zauważyłem, nikt sie specjalnie nie przyczepia. A
                  samej Akademii Świętokrzyskiej do uniwerku raczej daleko. Może jednak wrócic do
                  pomysłu na połączenie? Obrażanie się dobre jest wśród nastolatek, tu powinny
                  zwyciężyć interesy Kielc.

• Gość: ksantyp Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 13.06.02, 13:29
              Ja tego ED nie widziałem, ale wiem, że np. budynek Ekonomii oddano z półrocznym
              opóźnieniem. Jeśli kosztował 3 mln., a za każdy dzień opóźnienia kara wynosi
              0,01% wartości to AS zarobiła min. 450 tys. To trzy mieszkania dla profesorów,
              o których tak zabiega. Gdzie one są?
            • Gość: PZPR Re: uniwerek w Kielcach IP: 195.205.230.* 13.06.02, 16:29
              Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> A ja wiem ile kosztowały piramidki przy PŚ : Dzisiejsze ED podaje, że 856 tyś
              > zł. Piramidki są dwie, czyli każda z nich jest warta tyle ile potrzeba na
              > obserwatorium na AŚ. Czyli gdyby nie było piramidek – no to może mielibyś
              > my dwa
              > obserwatoria....
              > Jeżeli ktoś jeszcze będzie chciał postawić piramidki za takie pieniądze –
              >
              > jestem do dyspozycji; można się nawet trochę targować.

Wypisz się tylko z SLD.
    • Gość: Leonid Re: uniwerek w Kielcach IP: 195.205.230.* 13.06.02, 16:17
      Tow. Leszek Miller będzie rektorem.
      • Gość: lima Re: uniwerek w Kielcach IP: *.pu.kielce.pl / 192.168.192.* 14.06.02, 20:31
        Gość portalu: Leonid napisał(a):

> Tow. Leszek Miller będzie rektorem.

Znam lepsze kandydatury, ale kto wie?

• wako3 Re: uniwerek w Kielcach 18.06.02, 10:50
      karen22 napisał(a):

Myślę, że dobrym adresatem tego pytania byłaby pani redaktor Rynkowska ze "Słowa
      Ludu". Jest to osoba znakomicie zorientowana w sprawach Akademii (zna np. wyniki
      kontroli, które podobno w Akademii były) i potrafi sie bardzo konkretnie
      wypowiadać o tym, co sie w Akademii dzieje. Można to sprawdzić w "Słowie Ludu" z
      26 kwietnia tego roku (równiez w Internecie www.slowoludu.com.pl)

W. Korczynski
      • leczo Re: uniwerek w Kielcach 19.06.02, 15:38
        Widziałem ten artykuł z 26.04.02. i list dr W.Korczyńskiego z 22.04.02.. Znam
        dwu z widocznych na zdjęciu osobników. Jeden to były wiceminister edukacji
        Olesinski, najbardziej niekompetentny minister w historii tego resortu, były
        sekretarz PZPR na Uniwersytecie Warszawskim, kandydat na posła z SLD w wyborach
        z 2001 roku. Poza nim i ministrem z desantu kieleckiego byli jeszcze Juszczyk i
        Pastuszko. Zdecydowanie najgorsza ekipa jaka wystawiła SLD. Drugi to chyba Kik
        ex. pracownik Inst. Stud. Polit. PAN, a przedtem wykładowca Akademii Nauk
        Społecznych przy KC PZPR. To ten siedzacy tyłem do kamery. Pogratulować
        Akademii Świętokrzyskiej kadry naukowej. Nie dzieiwę się, ze ludzie pisza takie
        listy. Dobrze, ze ktoś to w końcu powiedział, choć nie wierzę w możliwość
        usunięcia tych ludzi. Ta ekipa jest zbyt dobrze ustawiona, nie tylko w
        ministerstwie. Ciekaw jestem czy ktoś spytał tych panów o dyplomy. Wiem, że
        były jakieś pytania o dyplom Olesińskiego w okresie gdy był ministrem.
        • wako3 DOBRA WIADOMOSC 11.07.02, 13:24
          Uzyskałem dziś informację, że po dziewięciu miesiącach zakończono w ubiegłym
          tygodniu wewnętrzną (uczelnianą) kontrolę Wydziału Zarządzania. Ja (pewnie
          dlatego, ze ją spowodowałem) nie mogę otrzymac informacji o rezultatach. Myślę
          jednak, że inni np. dziennikarze lub ludzie z Fundacji na rzecz uniwersytetu w
          Kielcach mogliby spróbować. Dla zainteresowanych podaję adresy i telefony.
          1. Rektor Akademii, prof. dr hab. Adam Massalski - Rektor@pu.kielce.pl, tel 344-
          23-14
          2. Dziekan Wydziału Zarządzania i Administracji, dr Zdobysław Kuleszyński-
          Dziekan.WZIA@pu.kielce.pl, tel 345-47-77
          Można też próbować uzyskać informacje w instytutach Wydziału
          3. Inst. Zarządzania, Dyrektor, dr hab Zbigniew Olesiński -
          Zbigniew.Olesinski@pu.kielce.pl, tel 366-07-96, 366-34-23 zast. ds Nauki dr hab.
          Andrzej Szplit - Andrzej.Szplit@pu.kielce.pl, tel. jw.
          4. Inst. Politologii, Dyrektor dr hab. Kazimierz Kik - Kazimierz.Kik@pu.kielce.pl
          tel 369-21-07, 369-22-40
          5. Inst. Ekonomii, Dyrektor dr hab. Mieczysław Poborski -
          Mieczysław.Poborski@pu.kielce.pl, tel 342-86-89

Myślę, ze mając raport władze Wydziału i Uczelni wypowiedzą sie wkrótce w
          sprawie, zdementują nieprawdziwe informacje i obronią nadszarpniętą nieco opinię
          Uczelni. Oby szybko.

• wako3 Re: DOBRA WIADOMOSC 19.07.02, 20:58
            A moze połączyć ten wątek z wątkiem "uniwersytet kiedy .. jutro"? Chyba
            pomogłoby to dysjusji o uniwerku.
            • wako3 Re: DOBRA WIADOMOSC 09.08.02, 12:54
              Trochę mnie w Kielcach nie było. Podobno w lokalnej prasie były jakies artykuły
              o raorcie NIK o uczelniach. Kto wie niech napisze, nie mam zdrowia do szukania
              i otwierania plików PDF. Z góry dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka