Dodaj do ulubionych

Maturalne manko w VI LO - cd.

12.04.05, 18:28
Jak się nazywa ten bank, który żeruje na składkach młodzieży? Co za świnie
nim kierują?
Obserwuj wątek
    • sexteen Jaki to bank? To złodzieje! 12.04.05, 18:29
    • Gość: gość Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.poczta.lublin.pl 13.04.05, 08:47
      WIEM, ŻE NIE POWINNO SIĘ ŻLE MÓWIĆ O ZMARŁYCH. ALE JAKI TO RODZIC WIEDZĄC, ŻE
      MA TRUDNOŚCI FINANSOWE WPŁACA KASĘ (NIE SWOJĄ) NA SWOJE PRYWATNE KONTO, CHYBA,
      AŻ TAKI TĘPY NIE BYŁ, ŻE NIE DOMYŚLAŁ SIĘ, IŻ WIERZYCIELE WEJDĄ NA JEGO KONTO.
      SĄDZĘ, ŻE W TEN SPOSÓB CHCIAŁ ZAŁATWIĆ PO CICHU SWOJE DŁUGI, I JAKOŚ BY TO
      BYŁO, TYLKO JEDNO PRZEOCZYŁ, SWOJĄ ŚMIERĆ. WSPÓŁCZUJĘ RODZINIE ZMARŁEGO, KTÓRY
      POZOSTAWIŁ ICH Z TAKIM G...EM.
      • e-love Re: Maturalne manko w VI LO - cd. 13.04.05, 10:27
        Ja też wsółczuję rodzine, że zostawił ich z takim g... Cóż pazerność. Chciał
        zapewne zarobić parę złotych trzymając te pieniądze na swoim koncie bo przecież
        rozliczył by się tylko z kwoty otrzymanej od uczniów bez zarobionych procentów.
        I w ten oto sposób załatwił wszystkich na cacy.
    • Gość: kawa Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:07
      Szkoda, że miasto nasze (czyt. włodarze z panem Sygutem na czele) się tak
      odcięli od problemu. Między innymi po to ich utrzymujemy, żeby pomogli ludziom
      w potrzebie? A gdyby to nie bank położył łapę na tych pieniądzach, tylko zwykli
      złodzieje (rabunek)? W końcu 45 tysięcy to nie jest tak dużo (dla miasta).
      Można by przekazać szkole choćby kilka dzieł sztuki z zasobów urzędu, żeby
      zrobili aukcję i wspólnie rozwiązali problem. Myślę, że dobrych ludzi by się
      trochę znalazło, tylko trzeba pomyśleć, panie Sygut.
      A maturzystom życzę powodzenia. Kłopotów już mieli dosyć.
    • Gość: x Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 13.04.05, 10:15
      to może miasto pokryje wydatki za studniowki wszystkim szkołom,to jest sprawa
      szkoły,a nie miasta,problem dyrekcji,nauczycieli,komitetu studniówkowego,ktory
      nie potrafił zabezpieczyć pieniędzy.
      • Gość: Walet Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: 193.25.222.* 13.04.05, 11:56
        Moze ten przypadek byłby przyczynkiem do zastanowienia sie w ogóle nad
        funkcjonowaniem w szkołach Rad Rodziców? Moze w końcu szkoły wziełyby na siebie
        taki piękny zwyczaj organizowania studniówek? Kto inny organizuje a kto inny
        później się tym chwali. Ja ze swojego doświadczenia jako były przewodniczący
        Rady Rodziców wiem na jakich zasadach to wszystkow szkołach funkcjonuje. Nawet
        Rady nie mają stosownych regulaminów a jednak działaja. Władze problemów nie
        widzą. Struktura Rad Rodziców to jeszcze ten relikt lat socjalistycznych.
        Potrzebne to było do udawania, że rodzice maja cos do powiedzenia w szkołach.
        Władze szkół, decydenci od szkół obudzcie się, zróbcie coś w tym względzie.
        Podpowiadam też dziennikarzom - zajmijcie się tematem. Jest o czym pisać.
      • Gość: ja Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: 81.6.129.* 13.04.05, 18:02
        Wyłącznie komitetu studniówkowego
    • Gość: MoD Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:23
      Bank z tego co wiem nie rozpatruje skad sa pieniadze i czyje na koncie, skoro sa
      na konice Kowalskiego ,to sa one kowalskiego. Banki patrza na bilas zyskow i
      strat, nie z sercem na sytuacje....nie bylyby bankami.
      • formacja_infinity tokwestia uczciwości a nie serca,kasa jest uczniów 13.04.05, 23:40
        i bank to wie, ale jest złodziejem.
        Kto jest wiekszym złodziejem -ten co rabuje bank, czy ten kto go zakłada?
    • Gość: Dana Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 08:14
      Uważam, że odpowiedzialność za tę sytuacje ponosi cały komitet studniówkowy.
      Jak można było dopuścić żeby pieniądze wpłacone były na prywatne konto?
      Jeżeli ktoś nie ma pojęcia o organizowaniu takich imprez, powinien jednak sie
      zastanowic.yłam organizatorem takiej imprezy trzy lata temu. nikomu nie wpadło
      by do głowy, aby pieniadze które zostały zebrane wplacić na konto prywatne.
      zostało założone konto, trzy osoby były upowaznione , złożona była lokata.
      dzieci nasze miały piekną studniówkę, szkola dostała piekny prezent.
      Szanowny komitecie studniiowkowy, to trzeba robic z głową.
      • Gość: Kielczanin Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 12:09
        Oczywiscie, że winien jest cały komitet studniówkowy. Teraz mozna wszystko
        zwalic na zmarłego. A gdzie dyr. szkoły, która powinna jednak panowac nad
        wszystkim.
    • Gość: oko Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 25.04.05, 09:18
      jaki finał?
    • Gość: nieuk Re: Maturalne manko w VI LO - cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 11:37
      Fajna buda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka