Dodaj do ulubionych

Rozpoczynają się remonty w os. Na Stoku w Kielcach

IP: *.globit / 217.98.57.* 14.04.05, 12:05
A KIEDY POZMIENIAJĄ CHOCIAŻ DRZWI OD KLATEK NA BARWINKU Na kochanowskiego
Pionier w bloku 68 juz 3 razy przez 2 lata wymieniał drzwi wejściowe do
klatki bo tam mieszkania ma śmietanka Pioniera
Obserwuj wątek
    • Gość: kielczanin Re: Rozpoczynają się remonty w os. Na Stoku w Kie IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 14.04.05, 12:19
      przydalby sie jeszcze monitoring na klatkach zeby karac tych sku**** ktorzy
      szczaja po drzwiach (ku*** jak ktoregos dojade to nim wytre cala klatke)
    • Gość: mieszkaniec Syf osiedla Słoneczne Wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:57
      Syfu osiedla Słoneczne a szczególnie bloków komunalnych na tym osiedlu nic nie
      przebije. w blokach zimą mróz na ścianach szron i grzyb np. ulica dobrowolskiej
      5b a włodarze mają to gdzieś miało być ocieplenie i nic a dzieci w bloku
      grzybla ze scian wachaja.Dziurawe jezdnie rozjezdzone trawniki brud smród i
      ubóstwo.
      • Gość: obserwator Re: Syf osiedla Słoneczne Wzgórze IP: *.crowley.pl 14.04.05, 15:23
        Człowieku to sie wyprowadz na inne osiedle !!! a kto ci kaze tam mieszkac ???
    • r_z Re: Rozpoczynają się remonty w os. Na Stoku w Kie 14.04.05, 21:06
      Panie Prezesie.
      Sprawa przecież dotyczy zmiany wyglądu sporej części miasta i to na długie
      lata - czy już nie najwyższy czas skończyć z decydowaniem o estetyce elewacji
      przez ludzi, którzy nie mają o tym większego pojęcia? Naprawdę nie wystarczy
      stwierdzić, że nie będzie połączeń niebiesko-żółtych!!... Czy jest Pan w stanie
      spojrzeć na to (problem zresztą dotyczy oczywiście także innych dzielnic)z
      innej perspektywy? Że osiedle Na Stoku straciło wyjatkową szansę (trafiającą
      się raz na wiele lat) zaprojektowania elewacji przez fachowców - architektów-
      plastyków? Ileż by to kosztowało? Sądzę, że opłaciłoby się z nawiązką. Tym
      bardziej, że spośród kieleckich blokowisk z płyty os. Na Stoku jest
      ukształtowane stosunkowo najciekawiej i można z tego ukształtowania coś
      ciekawego "wyciągnąć". No ale czy mogę od siermiężnych władz kieleckich
      spółdzielni spodziewać się takiego podejścia? W programach rewitalizacji
      blokowisk zmiana estetyczna jest niezwykle ważna. Można zresztą na te cele
      uzyskiwać unijne pieniądze. Ale czuję, że do świadomości i ograniczonej
      wyobraźni zarządzających kieleckimi osiedlami dotrze to najwcześniej za parę
      lat...
      I jeszcze jedno - jaki jest klucz wg którego są dobierane bloki do odnowienia?
      Dlaczego nie maluje się ich po kolei - od najstarszego począwszy?
    • Gość: Agata Re: Rozpoczynają się remonty w os. Na Stoku w Kie IP: *.um.kielce.pl / *.um.kielce.pl 18.04.05, 12:20
      Nareszcie. Top chyba jednoz najbrzydszych osiedli jakie znam. Ja kiedys
      mieszkałam na tym osiedlu, i juz nigdy bym tam nie chciała mieszkać. Dzwi do
      klatek obskurne i ciężko sie otwierają , domofon to chyba wytrzymał tylko
      tydzień, brak terenów zielonych . Miejsce na te tereny jest tylko nikt nie
      umie tego w ładny sposób zagospodarować. O miejscach parkingowych to juz nie
      wspomnę. Na tym osiedlu chodnik to abstrakcja , ulica służy jako chodnik i do
      poruszania się samochodów. Placów zabaw - brak. Przecież kiedy ja sie tam
      wprowadzałam to było 20 lat temu to tam były młode małżeństwa i przez tyle
      lat nikt nie pomyslał o tym żeby stworzyć place zabaw dla dziec. W końcu sie
      wyprowadziłam , nic dziwnego że jest tak duza rotacja lokatorów. I jeszcze
      jedno największe czynsze w Kielcach - tylko za co. Powinni wybrać gospodarnego
      Prezesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka