Gość: marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 08:06 dziś rusza kielecki sąd administracyjny brawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: sąd administracyjny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:59 A będzie dzien otwarty dla mieszkancow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: sąd administracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:19 pilnie śledziłam tę sprawę bo chciałam złożyć swoje cv, ale albo przeoczyłam albo znów było rozdawanie etacików wśród kolesiów. czy ktoś wie jak wyglądał nabór do pracy w WSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: sąd administracyjny IP: 213.199.233.* 05.07.05, 11:45 Wyborcza podala kiedystam ze miala pracowac ekipa w skladzie: 12 - sedziowie, 7 - osoby wspomagajace prace sedziego, i kilka osob administracji na te 7 miejsc bylo ponad 100 chetnych o administracji nie wspomne na wszystkie z mijsc trzeba bylo przejsc odpowiedni egzamin przeprowadzony przez komisje z centrali WSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: sąd administracyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:51 podała również kiedyś że ogłoszenia będą w biuletynie służb cywilnych .... Odpowiedz Link Zgłoś
cineo Re: sąd administracyjny 05.07.05, 12:47 Według moich informacji cevałek przyjęto ponad tysiąc a wszystkich miejsc do obsady etatów (wszystkich wraz z administracją) było ponad setka, jeśli dobrze pamiętam chyba 108. Mojej znajomej też odpowiedziano, że z powodu braku miejsc( akurat - pewnie wogóle nawet nie czytali) jej podanie zostało rozpatrzone negatywnie. Jeszcze napisali, że jest im z tego powodu przykro.....buuuuhaaahaaahaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis Re: sam pytałem kto dostał odpowiedź... IP: *.mega / *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 12:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=23986723&a=23986723 a podanie należało składać do Prezesa NSA w Warszawie, co też uczyniłem jakoweś 7-8 miesięcy temu z widocznym (w linku) skutkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.misztal Re: sam pytałem kto dostał odpowiedź... 05.07.05, 12:49 tak pamiętam koło marca była akcja wysyłania podań ale nie do W-wy lecz do naszego sądu na Wróblewskiego, tel i zostałam poinformowana, że to akcja medialna, a ludzie składają podania nie znając etatów i warunków jakie należy spełnić, dostałam informację że ogłoszenia będą w biuletynie służb cywilnych, a te przynoszone za wczasu nie będą brane pod uwagę, też ich nie znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ian_Curtis Re: sam pytałem kto dostał odpowiedź... IP: *.mega / *.kielce.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 13:02 Ja korespodnowałem wcześniej z WSA w Krakowie, zasięgnowszy tam solidnej informacji dostałem pismo, iż podanie należy słać do Prezesa NSA. Nigdzie nie słyszałem aby w biuletynie SC miały by się pokazać informacje o przyjęciach, tym bardziej o warunkach jakie powinni spełniać kandydaci bądź kandydatki. Także wnioskuję że podania rozpatrywał NSA, tudzież zlecił jakiejś jednostce WSA, tudzież osoby które wiedziały że bądą pracować w Kielcach same dobierały współpracowników, tudzież pracownicy administracyjni wybrani zostali z łapanki, tudzież z klucza partyjnego, tudzież głowa mnie już zaczyna boleć... Odpowiedz Link Zgłoś
marcmal Re: sam pytałem kto dostał odpowiedź... 05.07.05, 12:49 Ale powiedz sam czego się spodziewałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:59 nabór do wsa odbywał się całkiem normalnie, cv składało się w Kielcach na Wróblewskiego. Przyjmowano na stanowiska referentów - stażystów. Odbył się wstępny egzamin na zasadzie testu kompetencyjnego, z którego zwolnieni byli jedynie aplikanci. Reszta, jakieś osiemdziesiąt osób - pisała test. Kilka osób uzyskało wymaganą liczbę punktów i osoby te zaproszono na rozmowę kwalifikacyjną, która również zawierała część egzaminacyjną. Wymagano wykształcenia prawniczego oraz znajomości zagadnień z zakresu administracji i ordynacji podatkowej. O obsłudze administracyjnej sądu nie informowano. Opinie są więc nieco przerysowane, bo przy nakładzie pracy (nauki) naprawdę dało się tam dostać, czego jestem żywym przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ike Re: bez przesady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:31 Dokładnie - bez przesady. Wystarczyło zapoznać się w czasie rekrutacji z kilkoma rozporządzeniami i ustawami- wyraźnie z nich wynika, że podanie o pracę należało skaładać do prezesa WSA, równie wyraźnie jest tam napisane kto na jakie posady może być przyjęty do pracy w wojewódzkich sądach administracyjnych. Potem należało troszke pozakuwać, a o dalszych etapach - powyżej. Jak widać zasady rekrutacji były jasne i naprawdę nie ma sensu doszukiwać się na siłę w tym wszystkim sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś