Dodaj do ulubionych

Brawo Parda

IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 08:57
Niektórzy Kielczanie staneli na wysokości zadania wybierając pana Pardę do
Sejmu.
Inni, jak zwykle, się zbłaźnili oddając swój głos na czerwona szumowinę
Stępnia.
Jeszcze inni zbłaźnili się głosując na komunistów z PiS.
Ale najbardziej zbłaźnili się ci, którzy zagłosowali na antypolaków, ukrytych
obrońców systemu komunistycznego, którzy nazywają siebie PO.
Obserwuj wątek
    • baba53 Re: Brawo Parda 27.09.05, 09:04
      czy TY Hala/u/ utożsamiasz się z Pardą i jego czynami ?
      Czy sumienie Twoje jest czyste czy płacze i z przekory tu piszesz ?
      • Gość: hala Re: Brawo Parda IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:08
        Pan Parda jest uczciwym patriotą. Popieram Go.
        A np. Stępień jest według mojej opinii sprzedajnym złodziejem.
        Gosiewski jest chorym na władzę oszołomem.
        Miodowicz z Cichym, to pokomunistyczne agenturalne kreatury.
        • miskorabol Re: Brawo Parda 27.09.05, 09:12
          Parda jest uczciwym patriotą ?? To dlaczego nie startował z miejsca swojego
          zamieszkania czyli Wrocławia ?? Co bał sie ze nie dorwie sie do koryta ?? Ten
          pajac nie ma nic wspólnego z regionem , nic o nim nie wie i wypnie sie na
          Swietokrzyskie po wyborach. Takiego masz patriote.
          • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:18
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: meg Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:23
              Kamilu, a zaczales sie juz uczyc o czyms innym niz robaki? To zacznij.
              • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:30
                • miskorabol Re: Brawo Parda 27.09.05, 09:32
                  jak narazie to pokazujesz jacy "eksperci" pracuja w gazecie i do tego zboczency
                  • Gość: espania Parada to stara ciota... IP: 5.5.* / *.proxycache.rima-tde.net 27.09.05, 21:34
                    ...co rozbija sie panstwowymi samochodami i dlatego nie startowal od siebie z
                    regionu....
          • Gość: Wiesiek Re: Brawo Parda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 12:17
            Parda jest o'key, a reszta to świnie? co za kwalifikacja. Opanuj się.
            faszystowski sposób kwalifikowania ludzi. Jesli sie kogos oskarża na publcznym
            forum, trzeba mieć dowody. Jeśli je masz, to do prokuratora, a nie ubliżać
            ludziom. Czy tylko to potraficie? Świnie, komuchy, złodzieje to wasze argumenty
            polityczne. Wstyd. Polemika rodem z magla.
          • Gość: niania Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 12:28
            Parda ma na swoim koncie kręcone wałki z funduszami europejskimi przez młodzież
            wszechpolską i szkoda że taki młody człowiek wchodząc do sejmu ma już
            przeszłość skalaną ciemnymi sprawkami. Chyba nie ma się z czego cieszyć!
            Ciekawe czy teraz będzie też kręcił wałki - tylko chyba większe - będzie miał
            możliwości!!!
        • Gość: megadeth Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:22
          hehehe... a gazeta zwalnia takie osoby ...
          • cineo Re: Brawo Parda 27.09.05, 09:40
            Wyborcza zaliczyła plamę
            • hamsterek Gazeto !!! 27.09.05, 09:43
              Ale masz pracowników! Gratulacje! Równia pochyła wprost do szamba.
              • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:49
      • Gość: Waluś Re: Brawo Parda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 18:29
        Czy nic innego nie potrafisz tylko wyzywać od kreatur, szumowin, komuny? a ty
        kim jesteś? zaliczasz sie do elity z takim językiem? Posługuj sie argumentami a
        nie epitetami. Gdy masz sztylet za pazuchą, chętkę do łamania kości, to nie
        wzywaj demokracji i nie pyskuj o wolności.
    • baba53 Re: Brawo Parda 27.09.05, 09:49
      Hala/u/ !
      Nerwy puszczają ? gdy brakuje argumentów ?
      Fe nie ładnie zTwojej strony robaczku !
      • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 09:59
        • miskorabol Re: Brawo Parda 27.09.05, 10:05
          jakie argumenty masz Ty i Parda ?? Zadne , oprócz wspomnianej drogi do Warszawy.
          • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:12
    • baba53 Re: Gazeto !!! 27.09.05, 10:02
      co masz do mnie robaczku ?
      czemu używasz IP gazety ?
      pracujesz tam ?czy tylko korzystasz z ich uprzejmości ?
    • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:20
      moze sie pan sie poprawic i nie obrazac wszystkich?

Posel Zbigniew NOWAK

kto notorycznie naruszal kodeks wynorczen klejac plakaty tam gdzie nie wolno?
      • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:21
        Czy pan chce, zeby Pardzie poswiecic czas?
        • Gość: hala Re: Gazeto !!! IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:29
          Proszę mnie nie rozśmieszać tymi plakatami. Nie mógł pan wysilić się na coś
          oryginalnego.
          Może pan poświęcać czas komu pan chce. Nawet panu Pardzie.
          Jakoś pan nie reagował, kiedy od co najmniej dwóch, trzech tygodni pan Parda
          jest wulgarnie lżony na tym forum.
          A może pan także jest po stronie czerwonych świń?
          • miskorabol Re: Gazeto !!! 27.09.05, 10:32
            jak lzony ?? przeciez (pisałem to ja) prawda wyciągnieta z archiwalnych tekstów
            i nie tylko z gazety wyborczej wiec nie pieprz głupot ze wulgarnie lzony. Jak
            narazie jedynym który uzywa wulgaryzmów jestes Ty !!
      • Gość: meg Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:26
        Ja nie, ale i tak mnie wzywano:).
        • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:32
          • miskorabol Re: Gazeto !!! 27.09.05, 10:37
            z głupotą nie wygrasz , linki o Pardzie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=29274424
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=29116818
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=29120863&v=2&s=0
            • miskorabol Re: Gazeto !!! 27.09.05, 10:38
              polecam ten ostatni jest dosadny i prawdziwie opsiuje zywot stworka z LPR
            • Gość: miska Re: Gazeto !!! IP: 213.199.193.* 28.09.05, 11:07
              miskorabol, odpuść sobie jakże swojskie - "nurzanie się" w polskim bagienku...
              żadnych owoców, poza podjudzaniem, jątrzeniem - jesteś chorym z ambicji
              liderem "czerwonego robactwa"?
              • krzys23-1986 Re: Gazeto !!! 28.09.05, 11:19
                sorka ale jeśli nie odpowiada mi że dostał sie Parda to nie znaczy że jestem
                czerwonym robakiem a makrobola to nawet nie lubie za bardzo a co dopiero żeby
                był moim szefem!!to po I...a po drugie primo to myślałem że skini z LPR mają
                chociaż w kielcach głos sprzeciwu wobec Romka ale jednak sie myliłem...nie
                odpowiada mi ta partia ale jeśli ludzie chcą jej reprezentacji w parlamencie to
                chociaż mogli zagłosować na swoich a nie wrocławskiego faszyste....
                • Gość: 1986 Re: Gazeto !!! IP: 213.199.193.* 30.09.05, 12:21
                  do krzys23-1986
                  nie ubliżaj Lidze Polskich Rodzin, a słowa skin, faszysta..., jeśli nie wiesz
                  co oznaczają, to się dokształć, doczytaj, a zresztą twój rozwój dopiero przed
                  tobą....
                  i nie pozwalaj sobie na bezpłodne zbuntowanie wobec rzeczywistości, bo się
                  nigdy w pełni nie zrealizujesz!!!!!
          • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:59
            Ta sugestja jest zniewazeniem fukcjonarusza publicznego. Widzi pam, ze sie tu
            podpisuje - Posel. Jezeli dalej bedzie pan tak sie zachowywal to zrobie uzytek
            z mojego prawa.
            A ta sprawa, gdzie was przyłapano na zrywaniu plakatów i to po pijaku?

Wg mnie jestescie, na czele z Giertychem zwyklymi oszustami. Mam panu
            przytoczyc przyklady?
            • baba53 Re: Gazeto !!! 27.09.05, 11:06
              Panie Posle !
              jestem za tym
              • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:15
                Tego człowieka trzeba namierzyc ( nie ma problemu) i pokazac szacunek do
                bliskich oraz prawa.
                Ja tez raz zwrocilem ludziom Pardy uwage, zeby nie wieszal masowo na drzewach
                plakatów, to w odpowiedzi dostalem podobna wiązanke.

DO GAZETY! czy niektore wypowiedzi nie naruszaja prawa?
                • Gość: Black Velvet Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:19
                  Widze ze niektore wypowiedzi hali juz zostaly poddane cenzurze. I bardzo dobrze! LPR to niebezpieczna, ciemna partia. Jakos nazwa kloci mi sie z zachowaniem lidera, ktory zabiera na manifestacje pelna skinow dziecko w wozku.
                • Gość: hala Re: Gazeto !!! IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:27
                  Jaki pan kategoryczny.
                  A jak wieszali i rzucali wiązanki, to czemu pan tego nie zgłosił odpowiednim
                  organom?
                  Gdzie pańskie poczucie obywatelskiego obowiązku?
                  • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:03
                    bo tego nie widzialem. Teraz widze i zglaszam!!! Prosze czekac na stosowne
                    wezwanie
                    • Gość: babetka Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:30
                      Panie Pośle, proszę mnie nie rozczarowywać.
                      Nie widział Pan, a zwracał Pan uwagę i otrzymał "wiązankę"?
            • Gość: hala Re: Gazeto !!! IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:21
              Jak sugestia proszę pana? Proszę to sprecyzować. Czy może pan występuje także
              jako "meg"?
              Jakich "was" przyłapano? Kto to jest "was"?
              Niech pan przytoczy. Mnie to nie przeszkadza.
              To z kim pan wreszcie trzyma? Bo pańskie głosowania świadczą o panu.
              • miskorabol Re: Gazeto !!! 27.09.05, 11:27
                hala tylko na tyle WAS stac LPRowcy ?? Tylko inwektywami umiecie obrazac ??
                Człowieku zastanów sie co piszesz bo widac ze inteligencja nie grzeszysz
                • Gość: Franek Re: Gazeto !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 12:34
                  100% prawdy. Inteligencja i kultura są mu obce. Tylko bić potrafi. Do Iraku z
                  nim.
              • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:09
                Prosza spytac swoich kolegow, ktorych zlapała policja. Ktore glosowania?

A kto powiedzial, ze mialem zawsze glosowac tak jak Wy byscie to chcieli. Ja
                slibowalem narodowi a nie Wam. Moze sie pan wytlumczy z tych zakupów zachodnich
                wodek?

Panie,powiedz pan swojemu liderowi, ze jak sklada wnioski o powolanie komisji
                sledczych, to niech pozniej przychodzi na komisje ich bronic
                • Gość: babetka Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:20
                  Panie Pośle Nowak, tego ślubowania narodowi i głosowań to bym na pana miejscu
                  raczej nie eksponowała.
                  Toż i koło pana Miller i pana Belki atmosfera ciut się zagęszcza.

Pozdrawiam
                  • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:44
                    Zawsze glsowałem zgodnie z moim sumieniem- raz ak jak prawa, raz jak lewa
                    strona. Dlaczego mialby glosowac 100 % tak jak zyczylby sobie tego Giertych?
                    • Gość: babetka Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:48
                      Cieszę się, że głosował Pan zgodnie z własnym sumieniem.
                      Na pewno nie głosował Pan zgodnie z moim sumieniem. Ale Pan ślubował Narodowi,
                      a mnie trudno uznać za naród.
                      Tym niemniej popierał Pan panów Belkę i Millera. A co mamy po czterech latach
                      ich rządów, to Pan wie z pewnością lepiej ode mnie.
                      Chyba nawet Gierek w ciągu 10 lat nie miał takich "osiągów".
                • Gość: babetka Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:24
                  A co to było Panie Pośle z tymi zachodnimi wódkami?

Czy lepiej było może zakupić wódki krajowe?
                  • Gość: posel nowak Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:42
                    Z kasy biura posła do Europarlamentu chłopaki z LPR czy Mlodzierzy
                    Wszechpolskiej zakupili wode za pare tysiecy> Pisalao tym gazeta wyborcza
                    • Gość: babetka Re: Gazeto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:45
                      A czy to było zabronione?
                      Czy zajął się tym prokurator?
                      Czy inni nie kupują wódy?

PS.
                      Gazeta Wyborcza bardzo różne rzeczy pisze :-)
            • Gość: Wiesiek Re: Gazeto !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:10
              Panie pośle! tacy ludzie jak Hala znaja tylko jedno prawo, prawo piesci. Dla
              nich LPR to tylko ideologiczny szyld. Oni sa gotowi bic kazdego, każdemu
              ubliżać jeśli tylko maja ku temu okazję> Jak ci na stadionach, nieważny jest
              mecz, ważna zadyma. Ale dla takich nie powinno być miejsca w demokratycznym
              państwie, bo demokracja charakteryzuje sie wieloscią poglądów i wzajemną
              tolerancją. Nie muszę kochać przeciwnika politycznego, ale daleki jestem od
              używania epitetów. Bezpodstawnego nazywania go złodziejem czy świnią. Kto tak
              postępuje daje swiadectwo swojej kultury.
    • Gość: hala [...] IP: *.gazeta.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:36
    • Gość: Wiesiek Re: Brawo Parda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 12:11
      Opanuj sie dziewczyno! Każdy ma prawo glosowac na kogo chce> I nie nazywaj
      nikogo szumowiną bo to może odbic sie rykoszetem. LPR nie ma monopolu na
      patriotyzm. Wybieranie kogos spoza regionu jest nieporozumieniem. Powinno sie
      poprawic ordynacje wyborczą. LPR ma wizje Polski zaściankowej, a jej metody to
      bicie i ublizanie każdemu kto sie odważy mieć inne poglądy. Czy nie dostrzegasz
      w tym elementów totalitaryzmu?
      • Gość: Wiesiek Re: Brawo Parda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 12:30
        Obrzydliwy sposób dyskusji. Hala prezentuje argument siły, nie siłe argumentów.
        Pała i bic przeciwnika. Tylko to potraficie? Czemu ublizacie komunistom, skoro
        ich metody próbujecie stosować? Panie! strzeż kraj przed LPR i ich
        faszystowskimi metodami walki politycznej.
        • krzys23-1986 Re: Brawo Parda 27.09.05, 13:12
          ja na faszyste nie głosowałem mam czyste sumienie ale jak ktoś chciał to jego
          własna wole ze wybiera posła który ma gdzies interes naszego regionu tylko chce
          jak najszybciej do koryta...i to jest ta uczciwa wywodząca sie z katolickich
          zasad współżycia LPR ???to chyba kawał oni nic nie mają wspólnego ani z wiarą
          ani z patryjotyzmem!!!!
        • Gość: aśka Re: Brawo Parda IP: 213.199.193.* 30.09.05, 12:36
          do Wieśka, a ty potrafisz swoją pałą bić pianę i szkoda, że tylko to umiesz
          robić, przecież rączki służą do szczytniejszych celów, ale twojej pale...
          hahahaha widać tylko rączki sprawiają przyjemność, a w głowie same
          faszystowskie metody i jakże swojskie "nurzanie się" - chłopcze odpuść sobie...
          • Gość: Wiesiek Re: Brawo Parda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 10:26
            Gdzie Ty widzisz pianę, to ty sie pienisz, bo nie masz nic rozsądnego do
            powiedzenia. Same inwektywy.
      • Gość: babetka Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:17
        Przepraszam, że piszę do Ciebie w tym wątku, ale nie odpowiedziałeś na moje
        pytania w sprawie podatku.
        Czy już wiesz, coś o tym podatku, o którym rozmawialiśmy?

A teraz gwoli sprawiedliwości należy stwierdzić, że pan Prada i Jego wyborcy
        byli na tym forum obrażani od długiego czasu. Hala nie zaprezentowała z
        pewnością parlamentarnych metod, ale zastosowała metody podobne, jak osoby
        kpiące z pana Pardy.

A do Ciebie Wiesiu, jako do człowieka bywałego i światłego mam prośby o
        oświecenie:
        - dlaczego wybieranie kogoś spoza regionu jest nieporozumieniem,
        - dlaczego powinno się poprawić ordynację wyborczą,
        - co wskazuje na to, że LPR ma wizję Polski zaściankowej,
        - czy osoby ubliżające przez ostatnie tygodnie panu Pardzie, a są takie, które
        ubliżały także mnie, są osobami z "elementami totalitaryzmu"?

Proszę Cię Wiesiu, abyś był łaskaw odpowiedzieć na moje pytania. Oświecisz mnie
        i stanę się osóbką świadomą. I proszę, abyś odpowiadał krótko i na temat.

Serdecznie pozdrawiam
        • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:46
          Cześć Babetka! Jeśli idzie o podatek liniowy, to jestem narazie jego
          przeciwnikiem, opierając sie na tym co zaprezentował Rokita. Oświec mnie, że po
          jego wprowadzeniu bedzie lepiej.Sadzę, że pan R. zbytnio sie pośpieszył
          proponując jego wprowadzenie. To należy do ekonomistów, którzy przeanalizuja
          dokładnie czy to sie opłaca.Ludzie patrza na te sprawy zagladając do własnej
          kieszeni.
          Nie jestem zwolennikiem ublizania przeciwnikom politycznym. To nie jest metoda
          walki, czy sposób wymiany poglądów. Czy akceptujesz wyzywanie sie od świń,
          złodziei i innych? Jeśli ktos odpowiada epitetami na epitety, poniża sie.
          Poseł jako reprezentant regionu powinien z niego pochodzić. Nie lubie
          przywozonych w teczce tylko po to, żeby sie do sejmu załapali. LPR jest
          przeciwnikiem UE. Nie jestem w stanie cytować wypowiedzi niektótych
          przedstawicieli, ale w tej materii bardziej mi odpowiada program PO. O czym
          świadczy zwrot "bic czerwone świnie" Prawo pięści czy swobodna, rzeczowa
          wymiana pogladów?
          • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 13:53
            Wiesiu masz chyba krótką pamięć. To Ty miałeś mnie oświecać i to Ty stawiałeś
            tezy na podstwaie tego, że jeden podatek obniżono. Ja odniosłam wrażenie, że Ty
            nie wiedziałeś, jaki podatek obniżono, jak ten podatek działa i jakie obniżka
            przyniosła skutki.
            Jeżeli się mylę i wiesz, to się pochwal.

A czy akceptujesz wyzywanie pana Pardy? Np. od faszystów, przekręcanie nazwiska
            na "Pierda" itp.?

I proszę Cię Wiesiu, zadałam pytania konkretne, czy potrafisz konkretnie
            odpowiedzieć?
            • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:29
              O ile dobrze pamiętam, obniżono podatek dla przedsiębiorców. Pisaliśmy już o
              tym. Bezrobocie nie spadło. A tyle było szumnych zapowiedzi. Gdyby stało się
              inaczej, pewnie lewica miałaby lepszy wynik. Jedyny sposób na poprawę sytuacji
              to zwiększenie siły nabywczej społeczenstwa. Glodowe renty, emerytury i płace
              to klęska gospodarcza naszego kraju. Jak to naprawić? W rządzie są tegie głowy,
              może cos wymyslą. Ja recepty nie znam. Dlatego nie pcham sie do sejmu. Naród
              ma jedno prawo, ma prawo być madrze rządzonym. Co do p. Pardy. Nie znam go> Nie
              wiem kto to jest. Jakie ma wykształcenie, jaki jest jego dorobek. Nie akceptuje
              przekręcania nazwiska i ubliżania. I do przeciwnika nalezy odnosić się z
              szacunkiem. Jeśli się mylę co do podatku, przepraszam. Proszę o wykład.
              • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:35
                Czy wiesz Wiesiu dla jakich przedsiębiorców, dlaczego obniżono podatek i jakie
                obniżka przyniosła skutki?

Wykładu, to ja oczekuję od Ciebie. Byle na temat Wiesiu, byle na temat.
                Pozostańmy na razie przy podatku.
                • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:48
                  Ale uparta jak kazda kobieta, ale nie mam Ci tego za złe. Bardzo przyjemnie sie
                  z Toba dyskutuje. Cieszę sie, że zrezygnowwałaś z agresywnego tonu. Chyba, że
                  on byl przeznaczony dla innych. Nie wdaje się w podatkowe dywagacje, bo to nie
                  moja "działka" Ale obserwuje życie. Bezrobocie nie spadło. Żebracy chodzą po
                  domach. Czy takiej wizji Polski chcesz? Ja mam nadzieję, ze wypowiedzi
                  polityków w kampanii wyborczej to nie para w gwizdek. Liczę na poprawę
                  sytuacji. Obym byl optymistą. Ale jak sie zajmia teczkami i tylko teczkami a
                  gospogarka będzie sprawą uboczna to czeka nas kleska. Jeśli widzisz pozytywne
                  skutki zmiany podatku to napisz, chetnie sie z tym zapoznam.
                  • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:01
                    Nie wiem, gdzie dostrzegłeś mój agresywny ton?
                    Chociaż nie ukrywam, że czasem daję się sprowokować.

Jak to Wiesiu, bezrobocie nie spadło? Nie wierzysz statystykom?

Ale wiesz Wiesiu, odnoszę wrażenie, że Ty chyba niewiele wiesz o podatkach,
                    dlatego wykręcasz się ogólnymi stwierdzeniami, które także są dyskusyjne.

Więc może skonkretyzuję - największe efekty przyniosło obniżenie podatku
                    dochodowego od osób prawnych. Czy wiesz jakie efekty?

Bo zaproponowanie osobom fizycznym podatku liniowego nie miało wg mnie
                    istotnego znaczenia. Tu i tak liczyły się zawsze koszty. Zresztą u osób
                    prawnych również.
                    Tym niemniej obniżenie podatku CIT przyniosło efekty dość zanczące. Czy wiesz
                    jakie i czy wiesz, jak to wpłynęło na tą podkreślaną przez Ciebie "luksusową
                    konsumpcję"?
                  • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:02
                    A czy Ty Wiesiu także myślisz, że teczki są nieistotne?
                    • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:41
                      Nie przywiązywałbym wielkiej wagi do teczek. Są niekompletne i mozna przez to
                      skrzywdzic wielu ludzi. Czy wiesz o tym, że niektórzy leniwi ubecy pisali
                      informacje do swoich szefów patrząc w sufit? Ich donosy nie zawsze byly oparte
                      na rzetelnej pracy operacyjnej. Niekiedy przypadkowo zasłyszna informacje
                      przypisywali konkretnej osobie. Pozyskiwanie współpracowników było premiowane,
                      ale ci współpracownicy to martwe dusze. Z tym trzeba ostrożnie. Nie jestem
                      przeciwnikiem, ale do tego trzeba podchodzic z rozwagą. Grzebanie się w tym bez
                      końca uderza w popzycje, bo niby dlaczego mieli szukac współpracowników, czy
                      agentów, jak to sie tam nazywa wśród swoich? Nie odpowiada mi też koncepcja
                      totalnej dekomunizacji. Co to da, że jakis prof. należacy kiedys do partii
                      wyleci z uczelni? Ważne jest jak teraz pracuje. Jestem natomiast zwolennikiem
                      odmłodzenia kadr. Wiecej młodych, wykształconych na stanowiskach. Przykro jest
                      słyszeć, że absolwenci wyzszej uczelni szukaja pracy. Nawet najniższe
                      stanowisko i otwarta droga do awansu to juz jest coś. Nie jestem młodym
                      człowiekiem, ale stawiam na młodzież, w nich jedyna nadzieja, że w kraju będzie
                      lepiej. Nie sa obciążeni przeszłością. Nie mają skłonności do obnoszenia się z
                      kombatanctwem, ale myślą o przyszłości. Stary działacz polityczny nie jest
                      skłonny do akceptowania nowatorskich rozwiązań. Stawiam na młodych,
                      wykształconych i rozsądnych, ale nie takich to tylko by pałowali.
                      • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:20
                        Nawiązując do podatku liniowego. Napisz w jaki sposób minister, prezes czy
                        dyrektor banku zwiekszy ilość stanowisk pracy? to tylko zwiekszy jego
                        uposażenie. Obniżenia podatków tak, ale tylko dla tych, którzy inwestuja
                        tworząc stanowiska pracy.
                        • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:14
                          Ja Wiesiu wcale nie twierdziłam, że to ma bezpośrednie przełożenie na miejsca
                          pracy.
                          Ale widzę, że Ty nie wiesz o czym piszesz. Podatek dochodowy od osób prawnych
                          został znacząco zmniejszony. Jest to podatek, który płacą m.in. spółki prawa
                          handlowego. Przyniosło to (chociaż nie tylko to) znaczący wzrost dochodów
                          budżetu państwa z tego tytułu.
                          Ten podatek już dawno był liniowy i liniowy jest nadal. Ma on niewielkie
                          przełożenie na zwiększenie uposażenia dyrektorów, prezesów itp. Może mieć
                          przełożenie na pobory ministra. Bo podatek ten stanowi dochód budżetu, a płaca
                          ministra jest finansowana z budżetu. Więc zwiększenie wpływów do budżetu może
                          skutkować podniesieniem płacy ministra.
                          W każdym razie podatek ten obniżono i dochody wzrosły.
                          Nie ma prostego przełożenia na miejsca pracy. Bo nie każda inwestycja tworzy
                          miejsca pracy. Czasem jest wręcz przeciwnie. Inwestycja powoduje utratę miejsc
                          pracy.
                          Załóżmy, że masz firmę budowlaną i do wykonywania wykopów zatrudniasz ludzi z
                          łopatami. Masz jakiś zysk i płacisz podatek dochodowy. Państwo zmniejsza Ci
                          stawkę podatku. W firmie pozostaje więcej pieniedzy. Możesz je różnie
                          wydatkować. Możesz dojść do wniosku, że kupisz koparkę i zwolnisz 10 ludzi, bo
                          koparka bardziej Ci się opłaca. Dzięki temu, że więcej zysku pozostaje w Twojej
                          firmie, zakup koparki będzie łatwiejszy. Nie oznacza to, że nawet gdybyś nie
                          miał zysku i nie płacił podatku lub podatek nie został obniżony, to nie mógłbyś
                          zakupić tej koparki. Po prostu sfinansowałbyś ją w inny sposób.
                          Tak, że nie jest to proste przełożenie, że obniżenie podatku spowoduje
                          inwestycje, które dadzą miejsca pracy. Ale w wiekszości przypadków na pewno
                          spowodują unowocześnienie firmy, a co za tym idzie jej wzmocnienie np. na
                          konkurencję. To spowoduje, że miejsca pracy nie zostaną utracone.
                          Przyrost miejsc pracy nastapi w pewnych okolicznościach, o których zresztą Ty
                          także wspominałeś, ale było to bardzo uproszczone i nie wiem, czy zdawałeś
                          sobie z tego sprawę. Ale jeżeli firma nie będzie miała pieniędzy na inwestycje,
                          które spowodują ten przyrost, to inwestycji i przyrostu nie będzie.
                          Zresztą podatek dochodowy nie stanowi głównego źródła dochodów budżetu.
                          Gdybyś chciał mnie jeszcze o coś zapytać, to bardzo proszę. Ale proszę też o
                          jedno - nie powtarzaj za kimś czegoś, czego nie potrafisz wytłumaczyć.
                          • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:02
                            Chyba jestem tępy jak pien, ale podatek liniowy rozumiem tak, że mnie spada o
                            4% a prezesowi banku o iles tam, on zyskuje tysiące a ja na flaszke. Jesli jest
                            inaczej to wyjasnij. Tak jak ja rozumie to większość. A jeśli chodzi o koparkę,
                            to budowlaniec zwolni, ale zatrudni producent koparek, bo musi wyprodukowac
                            następną.
                            • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:11
                              Wiesiu, przcież to Ty podawałeś przykład, że podatek obniżono, a nie przyniosło
                              to efektów. A ja pytałam, czy wiesz, jaki podatek obniżono i jakie to
                              przyniosło efekty.
                              A Ty teraz Wiesiu zaczynasz o całkowicie innym podatku, który nie był ruszany.
                              A w zasadzie był podwyższany, ponieważ nie waloryzowano tzw. "kwoty wolnej".
                              Tak, że z obniżenia tego podatku nie mamy właściwie żadnych doświadczeń.
                              Mozna oczywiście szacować, jaki to da efekt, czy lepszy efekt da to, że
                              biednemu starczy na dodatkową flaszkę, a bgatemu na werandę? Bo do budowy
                              werandy trzeba zatrudnić ludzi, bo z tą koparką, którą trzeba wyprodukować to
                              masz całkowitą rację. Tylko, że jest jeden szkopuł - producent koparek nie musi
                              zatrudniać, bo ma moce produkcyjne wykorzystane w 40%.

• Gość: posel nowak Pozostaje jeszcze kampania Krzaklewskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:43
                                w ktorej liderzy PiS siedza po uszy.

Teraz wszystkie kozy wejda na pochyłe drzewo. Fundacja Nowe Panstwo, Kampania
                                Krzaklewskiego, Kampania PiS do Sejmu w roku 2001, Afera ORLENU itd
                              • Gość: posel nowak Pozostaje jeszcze kampania Krzaklewskiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:44
                                Dodam jeszcze - AFERA KIELECKA
                                • Gość: Gajowy Oj panie Nowak, oj panie Nowak. LITOŚCI !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:20
                                  .Jak ty teraz PANIE Nowak tak bez afer będziesz żył.
                                  Zatrudnij się pan na cykliniarza w Prokutaturze i w Sądzie i szoruj te podłogi
                                  wte i we wte.
                                  Jesteś pan dla mnie dziwnym człowiekiem
                      • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:53
                        Skąd to Wiesiu wiesz, że były nierzetelne?
                        Uwierzyłeś w to, co pisze prasa i mówią Ci, których strach przycisnął?
                        Dziwne, że żaden członek IPN, historyk, czy inna osoba badajaca teczki nie
                        stwierdza, że są sfałszowane.
                        Nie gdybajmy. Fakty są proste.
                        W prawie każdej z 2000 (dwóch tysięcy) spółek robiacych nas w kona na paliwach
                        byli zatrudnieni ludzie powiązani z dawnymi służbami specjalnymi. Przy każdej
                        aferze roi się od tych ludzi.
                        Nie wiemy, jak rozgrywają się przetargi. Tam, gdzie ujawnia się kulisy
                        pojawiają się ci ludzie.
                        Środowiska przestępcze, przynajmniej te zorganizowane, są związane z ludźmi ze
                        służb specjalnych.
                        spróbuj założyć firmę, która będzie dla nich niewygodna, albo Cię przejmą, albo
                        zniszczą.
                        Nie wspomnę już o innych aspektach życia. Oni się wspierają. Oni mają
                        tzw. „haki”.
                        To są dla nas starty idące w dziesiątki, a prawdopodobnie setki miliardów
                        złotych.
                        A przecież dane tych ludzi są także za granicą.
                        Jak oszacować wpływ zagranicy na nasze życie?
                        Nie powtarzaj więc komunałów za przeciwnikami lustracji, którzy mają wiele do
                        stracenia, a kieruje nimi strach i pieniadze.
                        W kilku krajach zrobiono rzetelną lustrację i krzywd wielkich nikomu nie
                        wyrządzono.
                        • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:12
                          spiskowa teoria dziejow. Wszedzie widzisz dawne słuzby specjalne. Czy są na to
                          dowody? Nie wiem ile osób liczyla esbecja, ale wątpię czy wszystko potrafiła
                          wszystko opanować.. Życiorys każdego łatwo sprawdzić. Ponadto całkowite
                          otwarcie teczek nic tym ludziom nie zaszkodzi. Jeśli się umieścili jak piszesz,
                          to w prywatnych spółkach i co im zrobisz? Prędzej skrzywdzi sie uczciwych
                          działaczy Solidarności. A co do fałszywek w teczkach, to kategoryczne
                          stwierdzenie, że ich nie było jest bezzasadne. Mamy dac wiare sbekom, a
                          uczciwym ludziom juz nie? Zgadzam sie z tym, że ludzie którzy pełnili kiedys
                          wysokie stanowiska w aparacie partyjnym czy państwowym powinni być odsunięci.
                          Czy zgadzasz się, że Marek Król też?
                          • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:19
                            Wiesiu to nie jest teoria spiskowa. Jeżeli mnie nie wierzysz, to odsyłam do
                            stenogramów z posiedzeń Komisji.
                            Poczytaj proszę.
                            Wiesiu, ja nie słyszałam o kimś, kto został uznany za współpracownika na
                            podstawie sfałszowanych informacji. Powiem więcej - ludzie, którzy podpisali i
                            współpracowali zostali z zarzutu współpracy oczyszczeni, chociaż dokumenty były
                            bezsprzecznie autentyczne.
                            Gdybyś pomyślał Wiesiu, to wiedziałbyś, że Marek Król jest odsunięty. Nikt Go
                            nie prześladuje. Marek Król jest podobnie odsunięty, jak pan Urban. Ma sobie
                            prywatną gazetę. Nikt im tego nie broni.
                          • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:26
                            I najwyższy czas Wiesu, abyś zaczął wierzyć w spiskową teorię dziejów.
                            Ja już dawno przestałam traktować "spiskową teorię" jako coś fantastycznego.
                            Spisków na różnym szczeblu mamy wokół aż nadto. Np. Każdy ustawiony przetarg to
                            jest spisek. A afera FOZZ, to nie był spisek?
                            A afera "żelazo", to nie był spisek?
                            A skąd wiesz, cy okrągły stół nie był spiskiem?
                            Skąd wiesz, jakie tam naprawdę poczyniono ustalenia?
                            Bo ja nie wiem i łatwo nikomu nie uwierzę, a fakty mamy takie, jakie mamy.
                            • Gość: Wiesiek. Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:45
                              Nic nie wiem na temat ustawiania przetargów, tylko tyle co z TV ale nie
                              przypisujmy tego tylko ubekom. Pecunia non olet i kazdy jak ma okazję garnie do
                              siebie. Masz racje, ja tez nie wierze ludziom. Ale nie klasyfikuje ich tak jak
                              Ty. Ubecja zła, a inni są bez grzechu? Jedynie dobre i surowe prawo może
                              ukrócic korupcję. Mnie nie obchodzi rodowód polityczny> żłodziej powinien
                              znaleźc sie tam gdzie jego miejsce w praworządnym państwie. A majątek
                              pochodzący z przestępstwa zlicytowany. Liczę na nową władzę, że zrobi porządek.
                              Jeśli tak jest jak twierdzisz, to dlaczego transformacja ustrojowa puszczona
                              była na zywioł? Przecież ktoś musiał wiedzieć, że ubecja opanowuje kokosowe
                              stanowiska. Ale nie powtarzaj bzdur, że okrągły stół to spisek. To stara
                              śpiewka, wyborczy slogan. Wzsyscy co tam byli to spiskowcy? Chyba troche się
                              zagalopowaś. Jedno jest pewne, każdej władzy trzeba patrzeć na ręce i stwarzać
                              odpowiednie bariery prawne. Przyjmijmy system amerykański, tam się pytaja nie
                              tylko ile masz, ale i skąd.
                              • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:03
                                Wiesiu, jakie prawo, skoro sedziowie właściwie nie zostali poddani lustracji.
                                Mieli się sami zlustrować. I chyba kilku lub kilkunastu zustrowali. A w
                                najlepsze sądzą ci, którzy sądzili w stanie wojennym. Podobnie chyba z
                                prokuraturą i adwokaturą. Zresztą spytaj posła Nowaka. On wie na ten temat dużo
                                więcej.
                                A gdzie usadowili się funkcjonariusze SB? W punktach newralgicznych. Np.
                                bankach. Prześledź afery bankowe. Tam gra idzie o miliardy. Kto bierze kredyty
                                i nie zwraca i nie ponosi żadnej odpowiedzialności? To może tacy sobie
                                przypadkowi ludzie, czy ludzie, którzy się znają i się popierają?

Dlaczego była puszczona na żywioł?
                                Pewnie nazwiesz to spiskową teoria. Ale ja taką mam. Dlatego, żeby aparat
                                komunistyczny się uwłaszczył. To jest paradoks. Najpierw ci ludzie albo ich
                                rodzice ukradli majątek prawowitym posiadaczom. Natępnie w wyniku okrągłego
                                stołu i późniejszych procesów przejęli ten majątek. A prawowici posiadacze nie
                                doatali nic. Bo nie stać nas na reprywatyzację.
                                A jak okradziono miliony emerytów? Czy to nie jest spisek?
                                Oczywiście, że wiedziano, że ubecja i funkcjonariusze PZPR opanują lukratywne
                                stanowiska. To było wg mnie jedno z ważniejszych ustaleń okrągłego stołu.
                                A skąd wziął się Kulczyk?
                                A skąd wziął się Sołowow?

Jakie chcesz u nas postawić bariery prawne skoro politycy, przestępcy, policja,
                                prokuratura i sądy idą czasem w sposób niezrozumiały "łapka w łapkę"?

A pamietasz tę bajeczkę o ludziach szlachetnych, "generałach honoru" którzy bez
                                strzału oddali władzę?
                                Skoro odali bez strzału, a nie było to wyjątkiem, bo w wiekszości krajów oddali
                                bez strzału i bez okrągłego stołu, to znaczy, że istniała możliwość, że mogli
                                strzelać do własnego narodu.
                                To może oni jednak nie są tacy szlachetni i nie są "ludźmi honoru"?
                                • Gość: Wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:12
                                  Na podstawie tego co piszesz, nie pozostaje nic innego jak tylko emigrować.
                                  Wszedzie spisek, korupcja, powiązania, mafie i co tam jeszcze> a gdzie ci
                                  uczciwi? Prokuratura, sąd i inne instytucje skorumpowane, więc zamknijmy kraj i
                                  poczekajmy aż dorosnie nowe pokolenie. Czy nie ma nadziei, że nowa władza coś
                                  zmieni? Nic tylko się powiesić. Czarny obraz sytuacji w kraju, a gdzie
                                  jutrzenka? w socjalistycznej rewolucji? Strzez nas Panie.
                                  • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:37
                                    A nie są skorumpowani?
                                    A co powiesz o prokuratorze, który zamknął pana Kluskę (przepraszam jeżeli
                                    pomyliłam nazwisko, to ten od Optimusa) i zostaje awansowany na prokuratora
                                    krajowego, który jest praktycznie nieusuwalny?
                                    A co powiesz o panu Sadowskim (ministrze), który tyle lat był chroniony przez
                                    środowisko, a spowodował ciężki wypadek samochodowy?
                                    A co powiesz o prokuratorach, którzy wydali nakaz zatrzymania Modrzejewskiego?
                                    A co powiesz o pani Piwnik, przez którą "leży" afera FOZZ i która jest
                                    zamieszana po uszy w inne szlachetne czyny?
                                    A co powiesz o przesławnym sędzi bodajże Czajce, który zrobił taki przekręt z
                                    firma leasigową, że świat tego nie widział?
                                    A co powiesz o kieleckim prokuratorze, który pijany kierował samochodem, a
                                    później stwierdził, że to szwagier go podwoził? Tylko, że szwagra nikt nie
                                    widział, a szwgier w środku drogi wysiadł i poszedł przez pola do domu (a była
                                    to zima). Prokuratorowi chyba nic się nie stało.
                                    Takich przykładów jest mnóstwo. Rozejrzyj się.

To dopiero komisje śledcze ciut ruszyły różne sprawy do przodu i uczciwi jakby
                                    odwagi nabrali.

Dlatego trzeba było głosować na ludzi, którzy nie są zamieszani w te układy i
                                    którzy mają uczciwość i odwagę aby się temu przeciwstawić. Dlatego głosowałam
                                    na pana Nowaka. Bo chociaż nie jestem Jego zagorzałą fanką, to w pewnych
                                    sprawach miał odwagę i te sprawy nagłaśniał.
                                    Ale chyba nie wybraliśmy dobrze. Czekają nas wg mnie kolejne lata stracone.
                                    Czy myślisz, że taką odwagą okaże się np. Tusk i Rokita, którzy tkwią w tym po
                                    same uszy. Kaczyńskim też nie wierzę. O SLD i PSL nie wspomnę, a LPR i
                                    Samoobronę pominę, bo to jest folklor z domieszką kabaretu.
                                    Ciut myślałam, jak zrobić, aby świnie nie pchały się do żłobu. Najlepiej byłoby
                                    chyba zabrać żłób.
                                    • Gość: wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:25
                                      Przyklady dobre, ale to nie świadczy o całym wymiarze sprawiedliwości. Skąd u
                                      Ciebie tyle pesymizmu? Wszyscy źli i nie rokują nadziei. Zakładasz nowa partie
                                      samych sprawiedliwych? zapisuje sie. Księżą też czasem jadą po alkoholu, maja
                                      kochanki, ale to jeszcze nie świadczy, że cały kościół należy oceniac pod tym
                                      kątem. Jak już wspominałem, w każdej grupie znajdzie sie czarna owca, rzecz w
                                      tym, ze trzeba z takich ludzi oczyszczać swoje środowisko. I tu mam pretensje
                                      do prawników, robią to niechetnie i opieszale. Ten co wsadził Kluske zasługuje
                                      na wydalenie z prokuratury a nie awans. Pomyłka jest rzeczą ludzką, ale za nie
                                      tez trzeba odpowiadać. Jest wiele zła, ale ja go nie naprawię. Masz wiele
                                      zapału, więc działaj, może Ci się uda? Życzę powodzenia.
                                      • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:04
                                        Nie jestem pesymistką. Wiem, że to można naprawić, chociaż nie bedzie to łatwe.
                                        Ale żeby naprawić potrzbni są ludzie, jak już pisałam, uczciwi i odważni.
                                        I ci ludzie będą się musieli liczyć z tym, że będą atakowani w sposób niezwykle
                                        brutalny. Bo w grę wchodzą olbrzymie interesy.
                                        Zresztą mamy tego widoczne przykłady.
                                        A ten co wsadził Kluskę nie awansował chyba przez pomyłkę. Ja w takie cuda nie
                                        wierzę.
                                • Gość: wiesiek Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:01
                                  Sąd sądzi według istniejacych przepisów prawnych i swobodnej oceny faktów. To,
                                  że popelnia pomyłki, wynika raczej z niedouczenia niz dawnych powiązań. Komuna
                                  w 45 r po zmianie ustroju oparła się na starej kadrze zmieniając tylko
                                  przepisy. Wsadzasz wszystkich do jednego worka W wymiarze sprawiedliwości, jak
                                  w każdej grupie (korporacji) są nieuczciwi, ale to nie oznacza,że wszyscy.
                                  Słyszałem o aferach bankowych, ale nie wiem, że dyrektorzy to ubowcy. Ktos tu
                                  pisał, że to przygłupy i tępaki. Skąd więc tepak kieruje bankiem czy spółką?
                                  Nie darzę posła Ziobro wielką sympatią, ale mam prawo zakładać, że jest uczciwy
                                  i coś dobrego dla kraju zrobi. Babetka! więcej optymizmu. Czy to akt rozpaczy,
                                  że nie zwycięzyła LPR?
                                  • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:20
                                    A pani Piwnik po prostu przestała sądzić. A pan Czajka sądził rzeczywiście
                                    swobodnie.
                                    To Stefan Michnik był "starą kadrą"? A Adaś twierdził, że był naiwnym młokosem.
                                    W sądach wojskowych zasiadała "stara kadra"? W UB była "stara kadra"?
                                    Jak pani Brystygierowa przytrzaskiwała przesłuchiwanym genitalia szufladą, to
                                    była stara kadra?
                                    Zgodzę się, że w wielu bankach są dyrektorzy przygłupy. Ale prześledź, gdzie
                                    znaleźli pracę np. urzędnicy kieleckiego KW PZPR. Czy znajdujesz ich w bankach?
                                    A z dnia dzisiejszego - w jaki sposób pan Łach (PSL) zoatał dyrektorem BGK
                                    Oddział w Kielcach?
                                    Miał ku temu kwalifikacje i wykształcenie?
                                    Poseł Ziobro może i coś zrobił. Ale tam nie chodziło o prawdziwe interesy. To
                                    tylko pokazało nam pewien sposób funkcjonowania państwa.
                                    Prawdziwe, ogromne pieniądze, to afera Orlenu. To są miliardy złotych. To są
                                    politycy, służby, policja, prokuratura, przestępcy i morderstwa.

A skąd Ci przyszło do głowy, że jestem zwolenniczką LPR?
                                    • Gość: posel nowak To śledztwo dotyczy Wassermanna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:37
                                      Moje uznanie za wiedze i oczytanie. Tekst jest super.

Podaje za PA w Krakowie
                                      AP OO Ds 5/04/s

To sledztwo dotyczy Wassremanna i prokuratorow jemu podwładnych. Cała ta kilka
                                      ukrecila sledztwo w sprawie ORLENU juz w roku 2001.
                                      Sprawa toczy sie z mojego zawiadomienia
                                      • Gość: babetka Re: To śledztwo dotyczy Wassermanna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:50
                                        A czy Wassermann i Kaczyńscy, to czasem nie szlachetny PiS?
                                        • Gość: posel nowak Re: To śledztwo dotyczy Wassermanna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:41
                                          owszem.

Zapweniam, ze kleska jest blisko. Wasserrmann powinien miec jeszcze problemy za
                                          komisje sledcza, za to, ze nie widzial wszystkiego, co tam bylo
                                          • Gość: babetka Re: To śledztwo dotyczy Wassermanna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:47
                                            Nie wiem Panie Posle, czy jest blisko. Nadchodzą wszak rządy ludzi
                                            szlachetnych :)
                                            Ciekawa jestem też, jakie stanowisko otrzyma pan Ludwik Dorn, który bezczelnym
                                            publicznym kłamstwem się nie brzydzi.
                                  • Gość: babetka Re: Witam Cię Wiesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 19:25
                                    A pan Olszewski z PO, gwiazda polskich finansów i bankowości, to nie się do
                                    niczego nie przyznał?
                                    A Niejaki Bogatin, to skąd się wziął?
                                    A ilu jest takich, którzy się nie przyznali, albo przyznawać się nie muszą, bo
                                    lustracji nie podlegają?
                                    A to przecież sama "górka" bankowości.
                                    A poczytaj, kogo zatrudniono w Ministerstwie Finansów.
                                  • Gość: babetka A zatrzymany lub aresztowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:00
                                    w dniu dzisiejszym Andrzej Długosz? Szef Rady Nadzorczej Polskiego Radia, to co
                                    ma na sumieniu?
                                    Sam sobie wymyślił jakiś przekręt?
                                    Przestępstwa były ponoć popełniane w latach 2000-2003. Andrzej urodzony jest w
                                    1966r. To, jak wkroczył na drogę kariery nie był wcale taki stary.
                                    Czy należał do jakiegoś układu mafijnego?
                                    Postawię 1 PLN, że ludzie z teraźniejszych i byłych służb też się przy tym
                                    kręcą.
                                    A przecież Andrzej Długosz, to nie pierwszy aresztowany szef publicznej
                                    instytucji.
                                    A chcesz, aby opisać jakieś przypadki z Kielc?
                                    Zresztą zabrał głos Pan Poseł Nowak. On może opowiedzieć wiele więcej.
    • Gość: lexx Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:58
      Pan Parda??? Parda to może on i jest.
    • Gość: 14 Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:19
      zgadzam sie w pelni z tymi slowami!tez dalem glos na Parde
      • Gość: waldek Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:30
        Kielczanie zbłaźnili sie całkowicie . Wstyd mi za nich . A zresztą to prezydent
        Kwaśniewski i inni obrońcy naszego województwa są pewnie najbardziej zawiedzeni
        że tu na zuiemi świętokrzyskiej brak jest paru godnych zaufania osób by ich
        wybrać do sejmu i senatu tylko wybiera się jakiś odrzut z innych regionów .
        Tymińsczyzna zwyciężyła.
        A Kielce to najgłupsze miasto w Polsce.
        • Gość: babetka Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:08
          Mnie jest wstyd, że pan Kwaśniewski jest honorowym obywatelem Kielc.
          • Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: Brawo Parda IP: *.net130.okay.pl 27.09.05, 21:21
            A mnie wstyd ze ty jesteś z Kielc
            • Gość: babetka Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:37
              Cóż, tak bywa. Ja się wstydzę, że prezydent RP był w czsie oficjalnej wizyty
              pijany nad grobami Polaków i wstdzę się, że prezydent popełnił jeszcze kilka
              innych uczynków, a Ty, jak rozumiem, jesteś z tego dumny.
              To się chyba nazywa inny system wartości.
            • Gość: miki Re: Brawo Parda IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 21:39
              A za co te tytułowe brawa dla Pardy? Za udaną kampanię? Nic nie robił , oprócz
              naklejania plakatów w miejscach niedozwolonych za pomocą napranych gó..arzy.
              Żadna to jego zasługa , że mieszka w tym mieście trochę ludzi nie potrafiących
              samodzielnie myśleć i czyniących to co Rydzyk z Giertychem nakazali. Ludzi
              którzy mają głęboko lokalny patriotyzm , ważne , żeby zadowolić Ojca
              manipulatora. Niestety , musimy się pogodzić , ze za jakąś część społeczeństwa
              musi myśleć kto inny i bić brawa temu komuś komu się to manipulanctwo udaje. Bo
              to jest w pewnym sensie dar , i właśnie największy dar jaki posiadł Rydzyk to
              umiejętność manipulowania ludźmi , obrzydliwe , że przeważnie starszymi i to
              jeszcze w imię katolickiej wiary z którą niejaki Rydzyk niewiele ma wspólnego.
              Jedyne za co należy bić Pardzie brawa , to to , ze umiał się podlizać ,
              zakręcić gdzie trzeba i nie wiadomo co jeszcze zrobić żeby być na pierwszym
              miejscu listy. Niewątpliwie inwestycja zwróci mu się szybko.
              A my bedziemy na tym forum wyliczać kiedy to Parda pojawia się w naszym
              mieście , kiedy zajmie się jakąkolwiek sprawą dotyczącą tego regionu i co dla
              niego załatwi. Jeszcze skuteczniej przyjrzymy się korzyściom jakie osiągnie , a
              Euro jak już wiemy lubi.
    • framberg Re: Brawo Parda 27.09.05, 22:57
      Po to są wybory, żeby wrzucic kartkę zgodnie z własnym sumieniem bez narażania
      się na uwagi takiego pierdoły jak ty.
      • Gość: miki Re: Brawo Parda IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.09.05, 23:52
        Typowy LPR-ak , własciwie to nietypowy , tak łagodne okreslenie ? raczej
        spodziewałbym się niezłej wiazanki co typowa dla was - pseudokatoli.
    • Gość: dom Spadachroniarz z Wrocławia - Brawo Parda- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 08:05
      Prada tp przecież spadachroniarz Giertycha z Wrocławia. Dziękuję za takiego posła.
      • miskorabol Re: Spadachroniarz z Wrocławia - Brawo Parda- 28.09.05, 08:53
        do tego nie obchodziło go nic bo nawet w Kielcach w czasie wyborów nie był. Ale
        wstyd dla regionu , zajął miejsce komu to miejsce sie nalezało , osobie z
        regionu. Precz ze spadochroniarstwem
        • Gość: w Kielcach Re: Spadachroniarz z Wrocławia - Brawo Parda- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 10:15
          wygra Tymiński bo to buraki są . Zaorać tą prowincjonalną mieścinę
          • Gość: kamyk Re: Spadachroniarz z Wrocławia - Brawo Parda- IP: *.interbit.com.pl / *.interbit.com.pl 28.09.05, 15:03
            Kielczanie i mieszkańcy województwa dziwię się Wam, że głosujecie na jakiegoś
            przybłędę z Wrocławia, co już własnych kandydatów zabrakło, że wybieracie obcych.
            Jak już musicie głosować na Ligę Pijanych Rodzin to chociaż wybierajcie swoich,
            anie obcych a fe!!!!!
    • Gość: jarek [...] IP: *.block.alestra.net.mx 28.09.05, 11:34
    • Gość: michal Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 15:27
      zastanów sie. nic wiecej.
    • Gość: Anty Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 10:18
      Gratuluję głosującym na panią Pardę. Nikłe ilości testosteronu jak na
      prowadzenie polityki obawiam się
    • Gość: papai Re: Brawo Parda IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 30.09.05, 21:18
      Ktoś kto głosował na pana Pardę musiał być pardalnięty ;)
    • Gość: taby Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:46
      człowieku zgłoś się szybko do psychiatry albo proś Boga o zdrowie,rozumu mniej
      niz zero
    • Gość: polak Re:KIomando Giertych Jugen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 11:42
      Katastrofa.jakby do władzy doszedł debil giertych z drugim oszołomem lepperem
      to nie pozostaje jak s.....z tego kraju byle gdzie.Nawet do bangladeszu i
      prosić o azyl.
    • Gość: antie Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 00:18
      koles czego ty sie nacpales, po pierwsze prada to wroclawianin co on wie o
      kielcach startowal z tej listy bo tak go roman wcisnal, pozatym prada to nic
      innego jak oszolom zadymiarz jak zreszta wszyscy bojowkarze MW
      • Gość: czyścioch Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 09:32
        I smieciarz, bo nie posprzatal swoich plakatow. Ciagle strasza. Moze CK
        przejdzie sie po miescie (o okolicach nie wspomne)i posprzata wizerunki swojego
        wodza?
    • Gość: normalny Re: Brawo Parda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 14:14
      Czy ty "gościu" wiesz kto to jest ? Skąd się wziął ten wrocławski oszołom od
      wszechpolaków ? Jestem pewien że nie jest w stanie pokazać na mapie Kielc i
      woj.Świętokrzyskiego .I to ma być nasz przedstawiciel w Sejmie ? Stuknij sie w
      makówe.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka