Dodaj do ulubionych

Poziom nauczania na WSH

IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 01.10.02, 23:27
No, wlasnie jaki jest. Czy warto jest tam rozpoczynac studia podyplomowe w zakresie rachunkowosci.
Prosze, o Wasze - studentow tej uczelni - opinie na ten temat. Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jakub Re: Poziom nauczania na WSH IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 07:06
      My nie jesteśmy studentami tej uczelni. Skąd to Ci przyszło do głowy?
      Nie polegaj na opinii studentów. Jako przykład zobacz wątek: "Akademia
      przechowalnią...", gdzie studenci wychwalali i bronili swoich profesorów,
      którzy okazali się jedynie komunistycznymi "naukowcami", bez dorobku naukowego,
      mianowanymi przez PZPR za prace typu "Wpływ Lenina na cielność krów w Związku
      Radzieckim".
      Czy WSH jest tą właśnie szkołą, która należy (potajemnie) do Jaskierni? Oto
      cytat z tego forum: "Jeszcze nie tak dawno największy autorytet naukowy w
      waszym województwie tow. Jerzy Jaskiernia usiłował habilitować się z tematu:
      Wpływ Patriotycznego Ruchu Ocalenia Narodowego na rozwój demokracji w Polskiej
      Rzeczypospolitej Ludowej. Nawet nie zauważył że PRLu już nie ma. Na szczęście
      miało to miejsce w Warszawie."
      Kto wie która szkoła należy do Jaskierni? Donoszono już, że na ul. Wesołej, ale
      czy na pewno?
      • Gość: Maksym Re: Poziom nauczania na WSH IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 02.10.02, 12:16
        Gość portalu: Jakub napisał(a):

> My nie jesteśmy studentami tej uczelni. Skąd to Ci przyszło do głowy?
        > Nie polegaj na opinii studentów. Jako przykład zobacz wątek: "Akademia
        > przechowalnią...", gdzie studenci wychwalali i bronili swoich profesorów,
        > którzy okazali się jedynie komunistycznymi "naukowcami", bez dorobku naukowego,
        >
        > mianowanymi przez PZPR za prace typu "Wpływ Lenina na cielność krów w Związku
        > Radzieckim".
        > Czy WSH jest tą właśnie szkołą, która należy (potajemnie) do Jaskierni? Oto
        > cytat z tego forum: "Jeszcze nie tak dawno największy autorytet naukowy w
        > waszym województwie tow. Jerzy Jaskiernia usiłował habilitować się z tematu:
        > Wpływ Patriotycznego Ruchu Ocalenia Narodowego na rozwój demokracji w Polskiej
        > Rzeczypospolitej Ludowej. Nawet nie zauważył że PRLu już nie ma. Na szczęście
        > miało to miejsce w Warszawie."
        > Kto wie która szkoła należy do Jaskierni? Donoszono już, że na ul. Wesołej, ale
        >
        > czy na pewno?

Czytam, wspolczuje... Lecz nie o to pytam. Tylko o poziom nauczania na Wyzszej Szkole Handlowej w Kielcach.
        Pozdr.
    • Gość: Maksym Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 02.10.02, 16:01
      Czy naprawde nie ma studentow WSH, wsrod czytelnikow FORUM?? Wymarli, czy moze juz nie istnieje ta
      uczelnia??:))
      • Gość: Jakub Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 16:50
        Nie pieklij się. Tu tak jest. Powoli, powoli a odezwą się.
        • Gość: Mundzio Re: Gdzie Ci studenci????! IP: 81.26.8.* 03.10.02, 10:27
          Nieźle się buli i tyle. Ale wolę WSH niż WSU, czy WSEiA ...
          • Gość: Jakub Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 10:40
            W Sandomierzu też uczą rachunków. Na WSH-P, jest cała masa studiów
            podyplomowych. No i kadra nie kielecka, ale renomowana uniwersytecka z UMCS.
            • Gość: Maksym Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.10.02, 11:15

> W Sandomierzu też uczą rachunków. Na WSH-P, jest cała masa studiów
              > podyplomowych. No i kadra nie kielecka, ale renomowana uniwersytecka z UMCS.

Moglbys podac adresik ich strony www.?
            • Gość: Maksym Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.10.02, 11:25

> W Sandomierzu też uczą rachunków. Na WSH-P, jest cała masa studiów
              > podyplomowych. No i kadra nie kielecka, ale renomowana uniwersytecka z UMCS.

Sprawdzilem, nie maja w swojej ofercie, studiow podyplom. zwiazanych z ekonomia.
              • Gość: Jakub Na stronie www mają! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 20:27
                Podyplomowe Studium Rachunkowości

Charakterystyka:
                Czas trwania: 2 semestry
                Termin rozpoczęcia: wrzesień 2002 r.
                Opłaty: czesne za semestr: 1000 zł (możliwość opłaty w ratach); wpisowe - brak

Szczegółowe informacje:
                Dział Toku Studiów WSH-P
                ul. Krakowska 26
                27-600 Sandomierz
                tel. 0xx 15 / 832 22 84, -5, -6, wew. 320 lub 350
                fax. 0xx 15 / 832 60 81
                email: wshpinfo@poczta.fm albo wshp@home.pl

• Gość: Maksym Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.10.02, 11:23
            Gość portalu: Mundzio napisał(a):

> Nieźle się buli i tyle. Ale wolę WSH niż WSU, czy WSEiA ...

Czy to jedyna "zaleta" studiowania na WSH???
            • Gość: Maksym Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 03.10.02, 11:28
              a jezeli chodzi o kadre WSH, to z ich strony www. wynika, ze jest to klub wzajemnej adoracji ludzi z ponad 25 uczelni
              z calego kraju /z dominacja Kielc/ z ledwie kilkoma osobami, dla ktorych WSH jest pierwszym miejscem zatrudnienia...
              Dlatego wlasnie pytam, czy warto tam sie ladowac? 2400 zl droga nie chodzi...
              • Gość: Jakub Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.sandomierz.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 20:10
                Przepraszam, że nie odpowiedziałem, pojechałem sobie zrywać jabłka (malinówki)
                i zbierać orzechy.
                Ale już stronę znalazłeś, jak to piszesz. www.wshp.home.pl/
                pozdr.
                Próbowałem przesłać Ci malinówkę, ale nie weszła na forum (może w redakcji
                zjedli :-) ).
      • Gość: magkwas Re: Gdzie Ci studenci????! IP: *.man.com.pl, 04.10.02, 15:36
        studenci wsh czytują nie Wyb tylko "Skandale"
    • Gość: Yonnie Re: Poziom nauczania na WSH IP: *.mac.pl 04.10.02, 08:38
      Moim zdaniem nie warto. Mówię to z pełną odpowiedzialnościa, bo sama tą szkołę
      skończyłam. Mój obecny pracodawca ciągle mnie pyta "Kiedy zrobię studia
      podyplomowe?", bo w jego przekonaniu jestem niedouczona. Niestety taką ta
      szkoła ma opinię i jej niski poziom to poniekąd prawda.
      • Gość: Maksym Re: Poziom nauczania na WSH IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 04.10.02, 12:38
        Gość portalu: Yonnie napisał(a):

> Moim zdaniem nie warto. Mówię to z pełną odpowiedzialnościa, bo sama tą szkołę
        > skończyłam. Mój obecny pracodawca ciągle mnie pyta "Kiedy zrobię studia
        > podyplomowe?", bo w jego przekonaniu jestem niedouczona. Niestety taką ta
        > szkoła ma opinię i jej niski poziom to poniekąd prawda.

Dobrze, ale jest to Twoja osobista opinia, czy tylko, przyjmujesz za pewnik, to co pracodawca ma do powiedzenia na
        temat Twojego wyksztalcenia. Wiele osob ma uprzedzenia do prywatnych uczelni, co jednak nijak sie ma do
        ich obiektywnej oceny. Rozwin watek. Please!! Mam jeszcze tydzien do podjecia decyzji .
        • Gość: Laureat Nobla Re: Najlepsza we wschodniej Europie - WSH !!! IP: 193.59.173.* 04.10.02, 14:25
          Nauczaja tam ci ekonomiści, którzy obalili komunizm: to dzieki nim były kartki
          i gigantyczne zadłużenie, a 90% ptacowników zarabiało 19 dolarów miesięcznie.
          Ale dzięki takim poczynaniom ekonomicznym doprowadzili do zapaści tego
          upiornego usytroju. I teraz się dziela tą wiedzą z kim tam popadnie.
        • yonnie Re: Poziom nauczania na WSH 04.10.02, 15:49
          > Dobrze, ale jest to Twoja osobista opinia, czy tylko, przyjmujesz za pewnik,
          to
          > co pracodawca ma do powiedzenia na
          > temat Twojego wyksztalcenia. Wiele osob ma uprzedzenia do prywatnych uczelni,
          c
          > o jednak nijak sie ma do
          > ich obiektywnej oceny. Rozwin watek. Please!! Mam jeszcze tydzien do podjecia
          d
          > ecyzji .

Nie jest to tylko moja osobista opinia niestety. Znam tą uczelnie dobrze.
          Jeżeli myslisz o studiach podyplomowych to radzę Ci wybrać państwową uczelnię.
          Uczelnia ta nie ma zbyt dużej renomy, a poziom nauczania i studentów jest
          powiedzmy dyskusyjny. Mnie przez 3 lata angielski wykładał gość, który nie miał
          nawet mgr! Jak moja koleżanka chciała robić studia uzupełniające na AE we
          Wrocławiu to nie zaliczyli jej 8 przedmiotów! I bardzo się dziwili, że
          większość przedmiotów jest zakończona zaliczeniem, a nie egzaminem. Podsumowali
          to tak: "te prywatne uczelnie robią co chcą" i koleżanka miła na starcie 8
          ezzaminów do zaliczenia. Są też porządni, solidni wykładowcy, ale większość
          raczej olewa.

R.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka