Dodaj do ulubionych

Rondo na Ślichowicach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:33
..no dobrze buduja nam super, hipermarket
a czy ktos pomyslal o zmodyfikowaniu ruchu
na slichowicach
mam na mysli skrzyzowanie szajnowicza z grunwaldzka
juz teraz rano (i nie tylko)jest ciezko wyjechac
z szajnowicza od strony sklepikow (budek)
miedzy slichowicami i dalnia
a co bedzie jak wybuduja ? smiem sie tylko domyslac
wg mnie na tym skrzyzowaniu potrzebne jest rondo
o walorach ronda chyba nie musze sie wypowiadac
jesli sa juz jakies informacje na ten temat
prosze o wpisy

Pozdrawiam
mieszkaniec domatora
Obserwuj wątek
    • Gość: R Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 12:56
      > o walorach ronda chyba nie musze sie wypowiadac

to jakaś ironia chyba ...
      bo to najwieksza zakała, od której sie już odchodzi.
      Rondo na IX w. jest tego dobrym przykładem - regularnie korkuje Kielce.
      A jeśli chodzi Ślichowice, to tam zwykła sygnalizacja świetlna załatwi sprawę.
      • Gość: sierżant sztabowy Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:13
        Ludziska, w zapyziałym Kielcowie jest tylko JEDNO rondo !!!! To przed Urzedem
        Miasta, a inne to skrzyżowania o ruchu okrężnym !!!!!!!!!! Nie mylcie
        pojęć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: jurek Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:27
          Ty mylisz chyba...definicyjnych rond jest 3: Rynek, Grudzinskiego i
          Czwartakow :)

a poza tym w innych zapyzialych miastach tez myla te pojecia i np. w Warszawie
          masz dowod w postaci ronda Dmowskiego, Daszynskiego, Charlesa de Gaulle'a czy
          Wiatraczna etc. :)
          I jak? Lepiej Ci?
          • Gość: ja Są 4 ronda w Kielcach!!!! IP: *.pkp.kielce.msk.pl 11.12.05, 23:48
            Jest jeszcze jedno definicyjne rondo - przy Realu (pomiedzy Realem a
            Praktikerem). Male bo male, ale jednak rondo....
            • Gość: jurek Re: Są 4 ronda w Kielcach!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:51
              Zgadza sie :)
      • Gość: wiklif Re: Rondo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 07:01
        a kto blokuje ?
        Szanowni przechodnie jakby nie mogli poczekac chwilę aż kilkanascie pojazdów
        przejedzie tylko od razu walą na calego i potem skutek mały koreczek gotowy
    • Gość: 105Na Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 13:56
      rondo powstanie razem z tramwajem
      • Gość: ze Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 15:58
        > rondo powstanie razem z tramwajem

to znaczy nigdy
        • Gość: R Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 16:33
          dlaczego ...
          jedna linia mogła by juz być : Ślichowice - Dworzec PKP
          ja akuram mieszkam na Ślichowicach koło stacji Kielce - Czarnów
          chociaz pociagów jest nie wiele, to lubie sie czasem "podrzucić"
          do centrum własnie pociagiem. To tylko 5 min. (mam wtedy takie expres)
          Gdyby po tych torach rzucić jakąś kolejke do centrum to byłoby całkiem fajnie.
          no ale to moja mrzonka.
          • Gość: kolejarz Re: Rondo na Ślichowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 00:45
            > Gdyby po tych torach rzucić jakąś kolejke do centrum to byłoby całkiem fajnie.
            > no ale to moja mrzonka.

nie mrzonka - tramwaje kupił Urząd Marszałkowski - a nawet klasyczny kibel
            puścić - wahadło co 20-30 minut Kielce-Czarnów <-> Dw. PKP i ważne bilety ZTM -
            zwłaszcza po wybudowaniu centrum handlowego nie byłoby to głupie. Z resztą
            zamiast stawiać tramwaj pod KCK można było załatwić taki drugi, złączyć tyłami,
            dorobić dodatkowe drzwi i jeździć. Przeróbka na 3kV przy obecnej
            energoelektronice to pestka np. dla Pesy... Tramwaj 105Na (taki jak przeciwnicy
            tramwaju zdemolowali pod KCK) w okolicach Krakowa ciągano drezyną po torach
            kolejowych i nie było problemu z rozjazdami kolejowymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka