Gość: Yahagi IP: spc:* / 126.87.180.* 28.10.02, 12:42 biznes.interia.pl/main/info.html?nid=317965 A może by tak gdzieś pod Morawicą się zaczepili ..?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurek Re: PSA IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 17:38 najpierw musimy miec porzadne władze,wtedy 90%roboty jest juz za nami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doc Re: PSA IP: proxy / *.nhs.uk 28.10.02, 23:34 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > <a href="biznes.interia.pl/main/info.html? nid=317965"target="_blank">biz > nes.interia.pl/main/info.html?nid=317965</a> > A może by tak gdzieś pod Morawicą się zaczepili ..?? A jaki jest potencjalny powod do zaczepienia sie pod morawica, tak pytam bo nie wiem, nie ma w tym niz ze zlosliwosci, tez bym chcial, zeby sie tak stalo. Jezeli potencjalny inwetor bierze jaies czynniki pod uwage, to jakie daje mu sugerowana okolica? Doc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: PSA IP: *.cul.columbia.edu 29.10.02, 00:04 Pod Morawica? Sadze, ze pod Radomskiem, tam, gdzie szykowano dzialke dla Toyoty, zanim sobie poszla do Czech. Przeciez nasze mile miasto oferuje do sprzedazy tylko jedna dzialke, co do ktorej nie ma zadnych zastrzezen prawnych, innych dzialek na jej terenie i ktora w calosci jest wlasnoscia miasta. Popatrzcie na strony UM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: PSA IP: spc:* / 126.87.180.* 29.10.02, 09:28 Sprawa jest bardzo prosta: Morawica oferowała tereny pod inwestycje jeszcze za czasów OPLA. Wtedy znalazła się w ścisłym finale: Morawica, Radomsko, Dąbrowa Górnicza i Gliwice. Myślę, że te tereny nadal są wolne i gotowe do przyjęcia takiej inwestycji. Załatwiłoby nam to problem bezrobocia w bardzo dużym stopniu. Gminy Sitkówka-Nowiny oraz Morawica stwarzają bardzo dobre warunki dla inwestorów; tam powstaje bardzo wiele bardzo małych zakładzików (no i nie tylko małych...). Świadczy to dobrze o wójtach zarówno jednej jak i drugiej gminy. Wydaje mi się, że PSA całkiem realnie mogłoby u nas zainwestować. Jeżeli będzie to Radomsko - nie będzie tragedii, bo leży ono na tyle blisko granic naszego województwa, że z całą pewnością i od nas tam ktoś się załapie. Odpowiedz Link Zgłoś