Gość: jurek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.10.02, 18:02 www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/X/28/11.pdf Nie wiem dlaczego ale ostatnio nigdzie nie bylo (w prasowych artykulach dot inwestycji)napisane nic o kregielni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki. Re: ECHO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 23:25 Gość portalu: jurek napisał(a): > <a href="www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/X/28/11.pdf"target=" > _blank">www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/X/28/11.pdf</a> > Nie wiem dlaczego ale ostatnio nigdzie nie bylo (w prasowych artykulach dot > inwestycji)napisane nic o kregielni... Nie napisano Jurku bo... kręgielni nie będzie. Tak tak , powtarza się sytuacja kiedy real obiecywał korty i nie wiadomo coa mamy tylko marne sklepiki. I tu też będą tylko sklepiki. Bo , że będą sale kinowe to żadna w kielcach nowość. A stół do bilarda to ja sobie mogę kupić.... A kręgielni nie będzie na 100% bo potencjalny jej właściciel usłyszał taką litanię życzeń (czytaj : kosztów) od inwestora , że po prostu podziękował za współpracę. I tak rozwiał się kielecki sen o centrum rozrywki , będziemy mieli najzwyczajniejsze centrum handlowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: ECHO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 14:46 Wielka szkoda,ale juz niedlugo otworza ten kompleks rekrecyjny Na Stoku i tam prawdopodobnie bedzie kilkutorowa kregielnia.Ciekawi mnie dlaczego nikt nie napisze o tym wprost ze miala byc a nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeluq Re: ECHO 29.10.02, 23:40 Gość portalu: jurek napisał(a): > Wielka szkoda,ale juz niedlugo otworza ten kompleks rekrecyjny Na Stoku i tam > prawdopodobnie bedzie kilkutorowa kregielnia.Ciekawi mnie dlaczego nikt nie > napisze o tym wprost ze miala byc a nie bedzie. Z tego co wiem na stoku bedzie tylko mini kregielnia, dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
ckdezerter Re: ECHO 29.10.02, 15:02 Gość portalu: miki. napisał(a): > Gość portalu: jurek napisał(a): > > > <a > href="<a href="www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/X/28/11.pdf"ta > rget=""target="_blank">www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/X/28/11.pdf"t > arget="</a> > > _blank">www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/X/28/11.pdf</a > 2 > > Nie wiem dlaczego ale ostatnio nigdzie nie bylo (w prasowych artykulach do > t > > inwestycji)napisane nic o kregielni... > > Nie napisano Jurku bo... kręgielni nie będzie. Tak tak , powtarza się sytuacja > kiedy real obiecywał korty i nie wiadomo coa mamy tylko marne sklepiki. > I tu też będą tylko sklepiki. Bo , że będą sale kinowe to żadna w kielcach > nowość. A stół do bilarda to ja sobie mogę kupić.... > A kręgielni nie będzie na 100% bo potencjalny jej właściciel usłyszał taką > litanię życzeń (czytaj : kosztów) od inwestora , że po prostu podziękował za > współpracę. I tak rozwiał się kielecki sen o centrum rozrywki , będziemy mieli > najzwyczajniejsze centrum handlowe... > Oj, nieładnie Miki. Dlaczego ciągle musisz dołować Jurka, najpierw z Galerią Centrum a teraz z kręgielnią. Nie martw się Jurek kręgielnia będzie, Galeria Centrum też, tylko muszą klime do Puchatka wstawić. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: ECHO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 15:06 Niedlugo bede wiedzial dokladnie,bo przyjezdza znajomy z firmy instalujacej oswietlenie awaryjne w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: ECHO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 22:58 Wierzcie mi , ja naprawdę nie chcę dołować Jurka , to tylko brutalna rzeczywistość :-) Też bym chciał kręgielnię i galerię Centrum i razem z jurkiem czuję się zdołowany... Jurek , już nie musisz się dowiadywać , pisze o braku kręgielni w jutrzejszej gazecie a już teraz na www. Szkoda tylko , że napisali o firmach które uznały , że im się nie opłaci. A nie opłaci im się bo jak pisałem Echo Investment przerzuca koszty tego co powinno zrobić samo na najemców. Jak pisze w artykule godzina kręgli kształtuje się w polsce na poiziomie 30- 60 zł (spora rozbieżność , nie?) Więc jeśli potencjalny inwestor policzył sobie , że żeby inwestycja zwróciła mu się w jakimś tam okresie jaki zakładał , czy też w takim jak inne kręgielnie które posiada to godzina musi kosztować np 70 zł to nic dziwnego , że rezygnuje , bo w kielcach ta godzina powinna kosztować na tyle mało , żeby byli chętni na grę. Także to nie potencjalni właściciele kręgielni są winni i są be ani nie kielczanie którzy nie są najbogatsi , a nasz inwestor który twierdzi że by chciał tylko nie za swoje pieniądze. A przy okazji w artykule pisze też o sklepach - no jak to jest reprezentacja tego co tam będzie to porażka , oprócz Giacomelli Sport który jest OK , mamy Americanosa , Wranglera , Salonik kolportera itp , no po prostu same nowości :-) Zdaje się , że dalej będziemy jeździć na zakupy do Łodzi i warszawki. Aaaa , pisze też o LTP , mam nadzieję że chodzi o LPP z marką RESERVED bo ciuchy są extra przynajmniej jeśli chodzi o wzornictwo bo z jakością jest różnie - no ale i ceny są rozsądne i nie ma co wymagać cudów , a w Kielcach jest dostępne może 15% kolekcji tej firmy... pozdro miki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: ECHO IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 23:27 Chociaz KFC moze bedzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek Re: ECHO 30.10.02, 08:35 Gość portalu: jurek napisał(a): > Chociaz KFC moze bedzie...... Kentaki fraj cikin ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zee Re: ECHO IP: *.chok.kielce.pl 30.10.02, 10:25 Nie bedzie Kregielni - i wcale sie nie dziwie!!!! Sam mieszkam w Kielcach a gram czesto w Krakowie. I cena 30-60 zł za godzine (zalezy od pory dnia i dnia tygodnia) jest nawet wysoka w Krakowie ( np od nedawna zamykane jest Atomic w niedziele wieczorem co kiedys bylo nie do pomyslenia)bo Atomic coraz czesciej swieci pustkami... a co do piero w Kielcach - kogo tu stac na wywalenie 60 zl za godzne???? Kogo stac w sensie statystycznym oczywiscie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M ECHO IP: proxy / *.kielce.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 12:10 Szkoda że jakaś firma zdecydowała, że Kielczan nie stać na kręgle. Z drugiej strony ulgę przynosi wiadomość, że na miejscu niedoszłej kręgielni powstaną dwa nowe supermakety (widocznie te istniejące nie radzą sobie z "naporem" tak dużej liczby biednych kielczan. No cóż - margaryna i woda kolońska - zawsze to jakaś pociecha za te kręgle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaKi Re: ECHO IP: uroczysko:* / 10.140.82.* 30.10.02, 18:02 Redaktor byl chyba "wczorajszy" ;) troszke nazw poprzekrecal - np "Wistula" zamiast Vistula ;) -- JaKi Odpowiedz Link Zgłoś
ckdezerter Re: ECHO 31.10.02, 07:55 Ja uważam że Echo robi nas w konia. Może na zapłecenie 60zl za grę w kręgle statystycznego kielczanina nie stać ale 30zł to chyba już lepiej wygląda. Tylko żeby kręgle kosztowały 30zł to Echo musiałoby zjechać z ceną najmu. Ale po co, skoro można te m2 wynająć takiemu badziewiakowi jak Rossman i będzie większa kasa. Zresztą wcale im się nie dziwię bo wyłożyli pieniądze na to centrum a teraz chcą je odzyskać no i jeszcze przydałoby się na tym interesie zarobić. Ale jeśli Plaza kiedykolwiek zdecyduje się rozpocząć budowę swojego centrum w Kielcach to Echo zdecydowanie straci na braku kręgielni. P.S. Który to już będzie Rossman w Kielcach? Zdaje się że w Kielcach będą dominować Rossman i CCC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki. Re: ECHO IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.02, 21:36 ckdezerter napisał: > Ja uważam że Echo robi nas w konia. Może na zapłecenie 60zl za grę w kręgle > statystycznego kielczanina nie stać ale 30zł to chyba już lepiej wygląda. > Tylko żeby kręgle kosztowały 30zł to Echo musiałoby zjechać z ceną najmu. Ale > po co, I dokładnie masz rację. Skoro nie będzie klientów na kręgle to idąc za tym tokiem rozumowania powiedzcie mi kto zapełni 7 sal kinowych? Plus jeszcze kina ktore już w kielcach są? I ktoś się nie bał tej inwestycji??? A dzisiaj zarowno Słowo ludu jak i Echo Dnia , należące jak wiadomo do właściciela tego tzw centrum rozrywki piszą peany na temat centrum h - r jak to tam bedzie wspaniale , szklaną windą można sobie będzie wjechać z parkingu. Normalnie uważają nas za kretynów , pewnie myślą ze ciemni kielczanie ruszą aby pojeździć szklaną windą z góry na dół , niech się hołota bawi ,a nie kręgli się zachciewa. Za to o tym , że nie bedzie kręgielni ani jedna z tych tak zwanych gazet nie zająknęła się ani slowem mimo , że artykuły są na pół strony. Odpowiedz Link Zgłoś