Dodaj do ulubionych

Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofilię cd.

IP: *.eranet.pl 11.01.06, 23:47
ale s...syn
Obserwuj wątek
    • Gość: łukasz Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:08
      nie znasz go pajacu a ja owszem i to z 10 latto jest człowiek który pomugł tylu
      ludziom ilu ty nawet na oczy nie widziałes
      jest dla mnie jak ojciec a to wszystko to jakis koszmar
      • Gość: Toja Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:17
        Lukasz, a czy ty przypadkiem nie jesteś pracownikiem agencji reklamowej
        należącej do tego zboka?
        • Gość: nikt Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.06, 08:25
          każdy jest zszokowany tym co sie stalo, tyle ludzi go znalo i nikt nigdy się
          niczego nie dopatrzył podejrzanego
          • Gość: gosc Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:49
            jak to???? przecierz plotki o sklonnosciach tego pana slyszy sie od co najmniej
            20 lat. A to ze ckłopiec o którym mowa jest z biednej rodziny jeszcze bardziej
            pograza.....
        • Gość: nikt Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.06, 08:29
          uważaj żebyś nie zrobił krzywdy komuś kogo nawet nie znasz i nie rzucaj takich
          podejrzeń pod adresem jego pracownika bo sam nie wiesz w jakiej sytuacji możesz
          się znaleźć Wieśniaku

• Gość: brelka Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:51
          powiem ci że ja też znam tego człowieka i nie jestem jego pracownikie. nie
          uwierze w to wszystko dopuki on sam tego nie powie nam w oczy. a jesli ni znasz
          człowieka to się nie wypowiadaj. i nie nazywaj go zbokiem skoro znasz sprawę z
          gazet tylko
      • Gość: dawck Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:43
        Pajacem to chyba raczej ty jestes ,pomagał nie zaprzeczam ALE pedofil i
        niewiadomo ile dzieci skrzywdził mam nadzieje ze'' twojego dziecka nie''.
      • Gość: malcolm l'pool Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 21.01.06, 09:14
        cale to zamieszanie odnosnie pana dariusza wzbudza wiele emocji i £ata nie
        denerwuj sie na ludzi odnosnie ich opinii wiedz ze wiele osob go nie zna wiele
        go zna i szczegolnie dla tych co go znaja jest to wielki szok a reszte zignoruj
        ciemnota ludzka nie zna granic moze sie jeszcze spotkamy w hksie jak bedzie
        jeszcze istnial
    • Gość: jan Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.kielce.net.pl 12.01.06, 07:41
      może i kilku pomógł, ale ilu skrzywdził.swoją drogą to nieźle to
      wykombinował.męska drużyna harcerska,pełno nieletnich chłopców...No i każdy kto
      wiedział, a byłotakich sporo, nie puścił pary z gęby.Aż do tej pory...Ciekawe
      czy poniesie zasłużoną karę?
      • Gość: domino Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:36
        jesli trafi do więzienia i współwięźniowie dowiedza sie "przypadkiem" za co do
        nich dołączył to spotka go zasłużona kara czy to pod prysznicami, czy w
        toalecie...wymiar sprawiedliwosci jest zbyt miekki dla takich jak ten
        zwyrodnialców...i niech nikt nie mówi ze nikt z jego najblizszego otoczenia
        niczego nie zauważył...kolejna zmowa milczenia...
        • Gość: kuzynka Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:48
          wiesz co mi sie wydaje ze ty jestes zwyrodnialcem tylko tesz sie ukrywasz ze swoimi uposledzeniami zrobil bardzo zle to jest choraoba taka jak hiv itp tylko ta moze iwcej wyrzadza krzywdy dzieciom
    • Gość: Dik Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 12.01.06, 08:36
      Nie masz prawa go tak oceniać - ten facet był dla mnie wzorem, wczoraj sie
      wszystko zawaliło, chciałbym aby to nie było prawdą co piszą media. To co zrobił
      jest ZŁE!!! ale trzeba zrozumieć że to choroba którą trzeba leczyć. Ile jest
      jeszcze takich osób, naszych bliskich, znajomych, którzy tak samo dobrze maskują
      swoje słabości ?? "Poza tym jeżeli ty jesteś bez winy to pierwszy rzuć kamieniem
      ..." Żałuje tylko że nie mogłem w żaden sposób mu pomóc.
      • Gość: nikt Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.06, 08:51
        popieram Dik'a nie można ludzi w taki sposób szufladkować, to nie fer, tez
        żałuje że nie mogłem mu pomóc.
        • Gość: Qba Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:11
          Znałem go od 10 lat i mniej więcej od 7 podejrzewałem,że jest gejem.Denerwują
          mnie wypowiedzi władz ZHP,że nikt o tym nie wiedział no ale muszą się jakoś
          kryć.Prawda jest taka,że chyba wszyscy wiedzieli.Jeśli po usłyszeniu w radiu
          kilku słów - 50 latek,który prawcował z młodzieżą - byłem pewien o kogo chodzi.
          • Gość: tx Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:31
            > Znałem go od 10 lat i mniej więcej od 7 podejrzewałem,że jest gejem

a co ma gej wspólnego z pedofilem ?
          • Gość: Tomasz Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:43
            Aby komuś zarzucić pedofilię najpierw trzeba mieć na to niezbite dowody.
            Żądacie od nieletnich odwagi i nieprzymykania oczu. Jak można zdemaskować
            pedofila jedynie słowem. Tutaj zadziałała obsługa Kinopleksu, bez ich nagrań i
            zeznań pewnie dalej nic by sie nie działo. Pamiętam wychowawcę kolonijnego -
            sadystę. Lał nas paskiem od spodni, jeśli wydawało mu się że nie śpimy. Zeby to
            sprawdzić świecił latarką po oczach i sciągał kołdrę. Po interwencji 8, 9 -
            latków wyparł się wszystkiego. Dopiero starsi chłopcy spuścili mu manto i sam
            wyjechał w popłochu. Najprościej obwiniać wszystkch w koło. Wszyscy musimy być
            wrażliwi na wszelką krzywdę i to nas przed odmieńcami zabezpieczy.
          • Gość: XYZ Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 15:27
            Bez pudła stary... wymieniono tylko imię i HKS i wszystko było jasne...i nikt
            nie widział, że ma ciągoty ? Czy jakby trafiło na moje dziecko i sklepałbym mu
            facjatę, to od razu bym został homofobem ? Jak długo damy sobie grać na nosie,
            ile dzieci bedzie musiało jeszcze cierpieć ???
            Powiem szczerze, p...ę taki układ, demokracje i kompromisy... A swoją drogą
            napisać można wszystko, zaczekajmy na sprawę...Do wszystkich którzy mówią
            pozytywnie o tym człowieku, krytykują zbulwersowanych: Pytam, gdzie
            byliście ??? Skoro teraz chcecie pomagać ??? I idę o zakład, że gdyby kazdy z
            Was dowiedział sie wcześniej, to w 99/100 przypadkach nic by nie zrobił...tacy
            bowiem jesteśmy, a na przeszkodzie stoi własnie źle rozumiana tolerancja,
            demokracja i prawa, oraz zasada "kibicowania"
        • Gość: Qba Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 09:13
          I to nie tylko ja.Przestańmy się okłamywać,że nie było podstaw do zareagowania
          wcześniej!!Przestańcie go bronić,ale przestańcie też go osądzać.Brzydze się
          pedofilią!!Ale to nie do nas należy wyrok!!Zrobił wiele dobrego - ok,ale
          skrzywdził też wiele osób!!! Pozdrawiam
          • Gość: Rafał Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:02
            podstawy były na pewno. Teraz mam 20 lat, ale kiey byłem małym Zuchem (ok.12 lat) i byłem na obozie w Starej Kuznicy, ten człowiek uczył nas strzelać z wiatrówek. 2 lata poźniej już jako harcerz usłyszałem takie właśnie plotki na jego temat, ale nie wierzyłem, że to moze byc prawda...cóż, nieznane są wyroki boskie...
            • Gość: Dik Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 12.01.06, 10:12
              Ciekawe? plotki były ale czy na podstawie plotek można kogoś oskarżać??
              słyszałem plotki ale bardziej byłem skłonny podejrzewać go o to że mógłby być
              gejem, kawaler 50 lat ?? ale czy to komuś przeszkadza że Elton John jest gejem??
              miliony słuchają jego muzyki, a aktorzy aktorki ludzie uwielbiani przez miliony
              są gejami i lesbijkami!!!Tu były plotki ale nikt nie potrafił powiedzeć nic
              konkretnego, jemu sie udało załóżyć i prowadzić firme, prowadzić klub strzelecki
              który miał dobre wyniki, a my Polacy mamy wrodzone skłonności do zazdrości, że
              ktoś ma lepiej, łatwo wtedy o plotkę...
            • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:27
              Tak tylko dla sprostowania... Miałeś 12 lat i byłeś Zuchem? Sorki ale zuchem się jest do 10 roku życia więc nie opowiadaj głupot. A dodatkowo nie przypominam sobie aby zuchy były dopuszczane do broni... Ja rozumiem że to jest sensacja i tragedia jednocześnie ale nie staraj się zaistnieć na siłę albo choć dokładnie przemyśl co chcesz powiedzieć!
              Pozdrawiam
              • Gość: Rafał Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:36
                w takim razie pomyliłem się co do wieku - to było po 2 klasie podstawowki,nie obliczalem ile mialem dokladnie, dlatego napisalem "ok.12 lat". A do broni owszem, zostaliśmy dopuszczeni.Co do oskarżeń - nie wysuwam takowych, piszę tylko że pamiętam takie plotki. Poza tym, człowiek jest niewinny do momentu, gdy zapadnie wyrok, a nie ludzie będą go wydawać
              • Gość: Rafał Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:37
                pisząc ludzie miałem oczywiscie na myśli opinię publiczną
      • Gość: Dik Geju obsrany [...] IP: *.zsi.kielce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Dik Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 12.01.06, 10:31
          nie pisz o mnie geju bo jeszcze ktoś pomyśli że jesteśmy bracmi
        • Gość: Dik Geju Obsrany [...] IP: *.zsi.kielce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:30
          Oj Homofobia to straszna rzecz... Powiem nawet, że dla mnie porównywalna z pedofilią... A jeszcze gorszy jest brak odwagi cywilnej... Chcesz pisać ostro?? OK! Ale się podpisz Baranie!!
      • Gość: Bo Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.checiny.simset.net / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:50
        > ale trzeba zrozumieć że to choroba którą trzeba leczyć -
        - znam tylko jedno lekarstwo - WYKASTROWAĆ zboczeńca !!!

Ile jest
        > jeszcze takich osób, naszych bliskich, znajomych, którzy tak samo dobrze maskuj
        > ą
        > swoje słabości ??
        słabości ??? !!! o czym ty czlowieku mowisz, modl sie aby w przyszlosci taki
        "dobry wujek" nie zaopiekowal sie twoimi dziecmi. Trzeba bylo juz dawno
        zwyrodnialca odizolowac !!!
      • Gość: m13 Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 16:44
        a ja go znam z wyjazdów na strzelnice i wiem ze wszyscy mówili o nim jak o
        pedofilu, ojego nietypowych zachowaniach itp wiec sie nie dziwie ze go
        aresztowali
    • Gość: es Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 10:23
      Jezeli samotny to nie zrobił przykrości rodzinie
      • Gość: xx Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:37
        dobre-ale on ma rodzinę chyba. Efektów leczenia pedofili zwłaszcza w wieku 50
        lat nie ma. Znając nasze tolerancyjne społeczęństwo tacy ludzie czy to jest
        choroba czy nie jest - do końca świata b eda dyskutowac - to chyba najlepiej
        jakby im oddac jakas gmine i niech sobie stworzą własną społecznosc - atrakcja
        turystyczna na cała Europe - oczywiście żarty żartami a problem i tak jest ale
        rozwiązań zwłaszcz w naszych warunkach jakośc nie słychać =- bo wszelkie smycze,
        zabiegi , leki itd - absolutnie sie nie sprawdzają - już słysze głosy o gułagach
        i barakach
      • Gość: Qba Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:39
        Nie którzy z Was zachowują się jakby mieli 10 lat.Jesteś gejem ok, Twoja
        sprawa!Konstytucja nakazuje poszanowanie godności ze względu na orientacje
        seksualną,nie potrafisz to przyłącz się do PiS bądź Młodzieży Wszechpolskiej!Też
        go poznałem w Starej Kuźnicy,o jego orientacji seksualnej to raczej nie były
        plotki,zbyt wiele osób to widziało.
        • Gość: Hks 47 Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 193.24.201.* 12.01.06, 11:16
          Plotki?? Tez bylem pare lat harcerzem i nie slyszalem o nim zlego slowa. Chyba
          ze od ludzi ktorzy mu zazdroscili jego osiagniec w zyciu. Po paru latach
          zapiasalem sie do klubu i widzialem wiele sytulacji gdzie pomagal ludzia ktorzy
          nawet kiedys jemu zrobili przykrosc:/ to prawda ze jest wrazliwy na ludzka
          krzywde i sam widzialem jak biednemu gosciowi w Zielonej Górze kupil zarcie i mu
          dal choc nic z tego nie mial. Ale widzialem ze byl szczesliwy. Mysle ze z tymi
          biletami tez tak bylo choc wiem ze moge sie mylic.
    • Gość: to moja historia Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:31
      Ja miałem wątpilwą przyjemność jako dzieciak poznać "druha Darka" osobiście.
      Najpierw dwukrotnie w kinie - metoda ta sama, przysiada się i pyta czy może
      połozyć obok płaszcz, czy kurtkę, a pod nimi próbuje obmacywać, co więcej
      zmiana miejsca nie jest dla niego przeszkodą. Gdy z kolegą uciekliśmy poskarżyć
      się bileterce w Moskwie - wyprowadził nas tłumacząc personelowi, że jest z
      milicji, a my dziciaki chuliganimy. Potem trafiłem na to ścierwo w 47 kdh. Już
      wtedy WSZYSCY wiedzieli że próbuje się dobierać do dzieci. Wielu chłopców w
      milczeniu znikało ze środowiska. Każdy chciał jeździć na strzelnicę, na trasy
      spadochronowe, ale wszyscy starali się unikać tego gnoja jak ognia. Mimo tego,
      że działo sie to lata temu wciąż pojawiały sie od różnych ludzi doniesienia o
      jego działlności, a to klub strzelecki, a to harcerstwo. Wielu dorosłych dziś
      facetów zetknęło sie z tym człowiekiem. To taka kielecka tajemnica
      Poliszynela...Bzdurą jest niewiedza instruktorów harcerstwa! Wiedzieli o tym
      wszyscy! W drużynie, hufcy, chorągwi i w środowisku sportów strzeleckich.A
      ludzie odpowiedzialni za los powierzonych im dzieci powinni takie, nawet
      nieoficjalne doniesienia sprawdzić, ale po prostu nikomu to nie przeszkadzało,
      a dziciaki raczej nie chciiały sie tym chwalić wśród kolegów. Kiedy teraz
      czytam wasze wypowiedzi iluż to dzieciom ten sku..el przy tym pomógł, mam
      wrażenie, że to jakiś makabryczny żart zdegenerowanej społecznie i
      emocjonalnioe ludzkiej czerni....
      • Gość: Dik Geju Obsrany Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.zsi.kielce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:37
        Cos co ciagnie sie juz tyle lat musi sie wkoncu skaczyc... dobrze ze osoba "to
        moja historia" opisala ta drazniaca sprawe.
      • Gość: zz Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:37
        jeżeli jest tak jak piszesz to sprawa jest super poważna - dla całego ZHP - i
        jeżeli ZHP nie wyjaśni tego do bólu - to po prostu delegalizacja jest
        najmniejszą z diolegliwości - takich rzeczy sie po prostu nie wybacza
      • Gość: Dik Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 12.01.06, 11:46
      • Gość: to moja histoeia Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:11
        Broń Boże nie atakuję ZHP, uważam, że organizacja ta robiła i robi najlepszą
        pod słońcem robotę edukacyjną dla dzieci. Całe dzieciństwo i dorastanie
        spędziłem w jego strukturach i wciąż jestem jego sympatykiem. Poza tym jednym
        przypadkiem nie spotakłem nigdy jakiejkolwiek patologii wśród kadry opiekującej
        się dziećmi. Zdumiewa mnie jednak bierność wobec tego co się stało ludzi,
        którzy nieoficjalnie o wszystkim wiedzieli....Zresztą spójżcie na ilość
        komentarzy z róźnych stron. We wszystkich pojawia się podobny obraz....
        • Gość: nikt Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.06, 12:39
          Skoro wiedziałeś o tym jak Wszyscy i takie miałeś informacje czemu Ty NIC nie
          zrobiłeś tylko oglądasz się na innych, czemu mówicie o tym że zawsze ktoś musi
          coś zrobić tylko nie Wy wszyscy, czemu wcześniej temu nie zapobiegłeś, może
          dało by sie wcześniej mu pomóc i tym dzieciom, napewno odpowie za swój czyn
          odpowiednio a to co jego spotkało niech wszystkim da do myślenia a nie do
          gdybania .
          • Gość: t.m.h. Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:51
            Widzisz, w okresie, w którym rzecz się działa byłem pacholęciem w podstawówce.
            Ale masz rację, chyba coś w tym jest, że człowiek podświadomie nie myśli o
            przykrych sytuacjach, dopuki ktoś tego nie uświadomi....
      • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:43
        Kolejny Anonimowy obywatel... Nie to nie jest zmowa!! Ja co wiem i myślę to mówię wiedzą o tym wszyscy którzy mnie znają... Znam gościa, wiele razy mi pomógł od tak! Kiedy tylko miałem problem mogłem się do niego zwrócić i nigdy nie słyszałem nie. A jakoś nigdy nie spotkałem się z jego ponoć "powszechnie znanymi skłonnosciami"... Nie gadaj że to zmowa milczenia... JEŚLI O TYM WIEDZIAŁEŚ TO CZEMU NIC NIE ZROBIŁEŚ!!?? BYŁEŚ TCHÓRZEM I TO NA TWOIM SUMIENIU POWINNO SPOCZYWAĆ CIERPIENIE JEGO OFIAR!! I NAWET TERAZ POZOSTAJESZ TCHORZEM BO SIE NIE POTRAFISZ PODPISAĆ!!
        • Gość: t.m.h. Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:10
          Anonimowość jest moim wyborem i przywilejem (nic ci do tego). Zanim nierozumnie
          bijąc na oślep przedrzesz się przez całe forum zastanów się poważnie czemu
          starasz się kaliber krzywdy wyrządzonej dzieciakom pomniejszyć, rozdzielić na
          innych samemu kreując się na sprawiedliwego i dzielnego rycerza prawdy, to jest
          brodzik emocjonalny kolego......
          • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:25
            Ni eja jak widze zło to z nim walczę natychmiast... Nie siedzę w bezpiecznym miejscu z dala od problemu... I dla mnie ludzie którzy unikają walki o dobro są niczym... Co innego się domyślać jak niektórzy tu piszą a co innego wiedzieć tak jak Ty się zareklamowałeś... Nie wyjeżdzaj mi tu z filozoficzno-hydraulicznymi teksatmi. Prawda jest taka, że jeśli wiesz o czymś złym i zataisz to wtedy odpowiadasz a współudział... To co zrobił Pan Darek jest godne największego potępienia ale tak samo trzeba potępić tchórzostwo takich jak Ty... I nie odwracaj kota ogonem... Pomyśl o dzieciakach które mogłeś przed tym ustrzec... Może byś go i nie skazał ale jakby ktoś zrobił wcześniej raban to być może by się zgłosił na leczenie...
      • Gość: 47kdh Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 16:42
        ja byłam w 47kdh.
        dzieciak, wierzący w ideały harcerskie
        i nie pamiętam niczego dziwnego

może to wszystko to jakaś pomyłka
        bo śmiesznie nie jest

nadal jestem harcerką
        jak mam tłumaczyć dzieciom tę całą aferę??
        • Gość: kret Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 22:51
          bo dziewczynki go nie interesowaly
          • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:22
            Nie chcę być zle odebrany ale widać po Tobie że byłeś w 21... Ten smaczny żart w naprawde dobrym miejscu... I nie bądz taki dumny że wiedziałeś bo to tylko zle o Tobie świadczy... NIC NIE ZROBIŁEŚ!! KOLEJNY TCHÓRZ!!
    • Gość: gość Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:46
      Ten zboczeniec molestował już dzieci w latach śedemdziesiątych, gdy prowadził
      drużynę harcerską w SP 19.
      • Gość: Dik Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.netcity.pl / *.netcity.pl 12.01.06, 11:50
        nie zrozumncie mnie źle ja go nie bronie!!! jeśli te zarzuty okażą sie prawdziwe
        widze na forum i nie tylko na forum wiele takich sygnałów mówie NIE NIE i
        jeszcze raz NIE dla pedofilii. próbuje tylko ostrzec przed pochopnymi
        oskarżeniami bo znałem tego człowieka z zupełnie innej strony i nie mogę pojąć
        jak ON mógł to robić właśnie ON Jeśli to prawda jest dla mnie zerem i powinien
        ponieść najwyższy możliwy wymiar kary!!!
    • Gość: jan Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.kielce.net.pl 12.01.06, 12:12
      Wszyscy w kieleckim środowisku zhp o tym wiedzieli.koledzy naśmiewali się z
      druhów z 47, że swoje muszą przejść.nikt nic nie zrobił, nikt nie
      zareagował.taka prawda.teraz to już trochę za późno.tyle osób skrzywdził.choć z
      drugiej strony jak tu powiedzieć o czymś takim np. rodzicom...
      • redakcja_kielce Redakcja prosi o kontakt 12.01.06, 13:18
        Temat zamierzamy kontynuować. Prosimy o kontakt z redakcją. Gwarantujemy
        anonimowość. Tel. 041 36 38 203, e-mail redakcja@kielce.agora.pl
        Redakcja
    • bmwariat Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili 12.01.06, 13:36
      rękami bym go za..ł gdyby moje dziecko tylko dotknął!
      • Gość: nobody Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 193.25.222.* 12.01.06, 13:55
        o jaki mocny w gębie sie znalazł
        • Gość: nikt Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.06, 14:10
          uważam że dobrze powiedział bo w takich sprawach trzeba mieć konkretne
          informacje a nie bujdy puszczać w obieg żeby podgrzewać atmosferę, po co to
          robicie .......??
          • bmwariat Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili 12.01.06, 14:38
            a co ..ty byś się przyglądał jak Ci własne dziecko obmacuje?
            • Gość: nobody Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 193.25.222.* 12.01.06, 16:04
              bardziej bym go pilnował i nauczył zeby sie nie zadawał z obcymi starszymi
              facetami
          • Gość: Hks 47 Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 193.24.201.* 12.01.06, 14:44
            Czemu do jasnej cholery robicie z niego takiego zbrodniarza?? On zrobil wiecej
            dobrego niz zlego i ja doswiadczylem to na wlasnej skorze i nigdy nie widzialem
            w nim zadnych negatywow. Zawsze moglem sie do niego o pomoc zglosic!! Sa na
            swiecie gorsi od niego. Wkur**** mnie to ze wiekszosc ludzi juz nie widzi ile
            on zrobil dobrego zarowno dla ludzi jak i dla regionu. Proponuje kazdemu sie
            gleboko zastanowic czy to ze poszla fama i kazdy robi z tego afere jest powodem
            do takiego ponizania K. A jesli ktos go nie znal niech sie nie wypowiada...!!
            • Gość: Igor ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:49
              Popieram hks 47 w 99% Bo jednak to co zrobił K jest okropne (jesli to prawda) ale był prawdziwie dobrym człowiekiem dla wielu z nas i nie wolno o tym zapominać. I jak ktoś go nie zna niech nie pisze co by zrobił pedofilowi bo w ten sposób pokazuje jaki jest preymitywny.
              • Gość: nikt Re: ... IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.06, 14:54
                popieram i Igora i hks 47 tak nie można ludzie;Wszyscy wiedzą że gazety są
                żądne sensacji i przez to wzrasta nakład nie wiedząc ile wyrządza to krzywdy
                obydwu stronom, pomyślcie raczej co zrobić żeby takie sytuacje sie nie
                powtarzały i jak im zapobiegać a sąd sam wymierzy stosowną karę za wszystko,
                pozdrawiam
              • Gość: Strzelec Re: IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 15:00
                Dariusz jest naprawde porządnym człowiekiem!! Zrobił wiele dobrego. Zawsze
                można na niego liczyć, jeśli ktoś tego potrzebował. Nigdy nie odwrócił się
                plecami na cierpienie innych!! I popieram zdanie poprzedników (hks 47, Igor,
                nikt) Nie można pochopnie osądzać ludzi!!
                • Gość: max Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:33
                  Czytam niektore posty i oczom nie wierze.

Kilku piszacych to niewatpliwie ,,ofiary" które to polubiły.Też tak bywa
                  niestety.
                  A dyrygent Poznanskich słowików tez baaardzo duzo zrobił dla regionu. co nie ma
                  nic wspolnego z tym że jest przestepca.
              • Gość: zz Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 02:37
                pedofil tego rzeczywiscie nie mowi - czyli jest lepszy? od tego co mowi by mu
                zrobił - ja osobiście gdyby zrobił krzywde mojemu dziecku morde by mu zamienił w
                tatar tak ze rodzona matka by go nie poznała. W południowych Włoszech sprawy
                załatwia sie jeszcze bardziej drastyczny sposób - po prostu celuje sie w krocze
                z grubego kalibru - i odpala - efekt murowany
                • Gość: Igor Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:13
                  Jesteś prymitywnym kretynem... A Twoje dziecko wyrośnie na jeszcze większego prymitywa... Idz pajacu polować na zwierzęta... Bo jesteś tak żałosny i niecywilizowany że szkoda gadać...
            • Gość: malwia Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 82.139.11.* 12.01.06, 15:15
              Darka poznałam dokładnie 27 lat temu, on był wtedy wychowawcą na obozie z
              młodzieżą ja ostatni rok jego uczestnikiem. Zawsze uroczy ujmujący w kontakcie
              ze mną i nic wówczas nie ośmieliłabym mu się zarzucić. Za 2 lata nasze drogi
              znów się zeszły tyle, żę tym razem oboje byliśmy wychowawcami na obozie z
              młodzieżą. On dalej uroczy facet , tyle że wtedy poznałam go już od tej drugiej
              strony. Miałam pod opieką najstarszą grupę chłopców i czułam się za nich
              odpowiedzialna. Niestety zauważyłam wtedy, że największym zagrożeniem dla nich
              jest ten uroczy Darek. I tak przez 2 tygodnie chyba bardziej pilnowałam
              wychowawcę niż podopiecznych. Po powrocie zgłosiłam problem organizatorowi.
              Przestał być zatrudniany przez tę firmę, która już wtedy sygnalizowała problem
              władzą ZHP. Ale kogo w tamtych latach obchodził problem pedofilii. Może gdyby
              wówczas ktoś wyciągnął do niego pomocną dłoń jego życie potoczyło by się
              inaczej. Ale musiała by to być dłoń zwierzchników bo kto ze znajomych ośmielił
              by się powiedzieć koledze; słuchaj stary masz taki to problem, jak Ci mogę
              pomóc? I nie wierzę , że w jego firmie nikt nie zauważył problemu skoro mi
              wystarczyło zaledwie kilka dni aby poznać jego skłonności. Powiem krótko szkoda
              faceta bo poza tą jedną ułomnością to całkiem porządny z niego człowiek, ale
              niestety za te błędy nie może uniknąć odpowiedzialności.
              • Gość: 1 Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:41
                szkoda Malwia że Ty nie wyciągnęłaś tej ręki skoro byłaś świadkiem teraz to
                możesz sobie tylko pogadać, dlaczego czekałaś aż ktoś czegoś nie zrobi, nie
                miałaś tyle odwagi skoro takie przypuszczenia Cię trapiły
              • Gość: Igor Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:54
                Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że to chyba mało sensowne teraz takie coś pisać. Kobieto zrobiłaś krzywdę sobie, dzieciakom i Darkowi tym zaniechaniem!! Wiedziałas i czekałaś, aż przełożeni coś zrobią... No rozkosznie... Ja piernicze ludzie gdzie wy macie mózgi!!?? Czemu nic nie zrobiłaś!!?? Aż mi się chce płakać... A na ulicy jak kogoś biją, to się nie wtrącisz bo nie Twoja sprawa tak??!!
                • Gość: malwia Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: 82.139.11.* 12.01.06, 17:48
                  Przepraszam , a co można było jeszcze zrobić oprócz zgłoszenia podejrzeń
                  inklinacji tego pana w kuratorium i ZHP ( bo tam właśnie ten problem został
                  przeze mnie wraz z organizatorami zgłoszony). Dodam tylko, że zachowanie tego
                  człowieka mogło świadczyć o jego skłonnościach. Jednak nikt nie złapał go na
                  gorącym uczynku. Ja ze swojej strony wielokrotnie rozmawiałam z chłopacami,
                  których wyraźnie faworyzował ten człowiek. Jednak nie posunął się w swym
                  zachowaniu do żadnych niestosownych gestów o czym wielokrotnie mnie zapewniali.
                  Zresztą powracaliśmy do tego tematu po kilku latach kiedy już byli dorośli i
                  dalej zapewniali mnie że do niczego niestownego nie doszło może tylko dzięki
                  mojej czujności. Wtedy jedynie co mogłam zrobić to uczulić jego zwierzchników
                  na dziwne, podejrzane jego zachowanie i próbować nakłonić władze do bliższego
                  przyjrzenia się temu Panu. W swoim poście chciałam tylko zwrócić uwagę że z
                  pewnością nie ja jedna zgłaszałam problem, i nie wierzę aby kuratorium i ZHP
                  nic nie wiedziały o inklinacjach Darka. A tak na marginesie to jak na ulicy
                  kogoś biją to należę właśnie do tych nielicznych którzy żywo reagują.
                  • Gość: Zaciekawiony Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:20
                    Pani Malwio, na jakich to podstawach podejrzewala Pani Dariusza K. o to, że ma
                    pewne, chore skłonności. Przecież napisała Pani,że żaden z chłpców nie
                    powiedzaił nic złego na tego Pana, a wydaje sie,że to oni byli tu najbardziej
                    narażenie na rzekome skłonności Pana K. Faworyzowanie kogoś nie jest oznaką
                    zboczenia... Chciałbym poznać jakieś inne fakty które skłoniły Panią do takiej
                    oceny. Mam nadzieje, że nie była to tylko kobieca intuicja...
                    • Gość: malwia Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: 82.139.11.* 12.01.06, 19:00
                      Powiedziałam tylko,że owi chłopcy zapewnili mnie, że nie doszło do niczego
                      niestosownego, jednak przyznali, że wysyłał im pewne dyskretne sygnały i sami
                      odczuwali ,że są obiektem nazwijmy to dziwnego zainteresowania tego pana.
                      Dodam, że mieli oni wówczas 17 lat, więc podejrzewając inność wychowawcy nie
                      pozwalali sobie na bliższą zażyłość. Zresztą sami przyznali,że wolą unikać
                      spotkań z tym Panem sam na sam bo czują się niezręczne. Poza tym może trochę za
                      bardzo się otworzę, ale sama będąc jeszcze uczennicą jednego z liceów
                      ogólnokształcących byłam molestowana przez nauczyciela więc doświadczenie
                      nauczyło mnie widzieć różnicę w faworyzowaniu dla faworyzowania, a
                      faworyzowaniu w innych niecnych celach. Do dziś jestem wyczulona ( ale nie
                      pzreczulona ) na takie gesty. Może dlatego, że wtedy nie można było liczyć na
                      pomoc, gdyż jedynym efektem wniesienia przeze mnie skargi na piśmie do
                      kuratorium była zmiana nauczyciela tego przedmiotu. A ja przez kolejne lata
                      miałam wątpliwą przyjmność mijać mego wielbiciela w czasie przerw na korytarzu
                      szkonym.
                      • Gość: malwia Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: 82.139.11.* 12.01.06, 19:19
                        Dodam jedynie, że na podstawie moich doświadczeń nie śmiałabym stwierdzić winy
                        Dariusza K. Jedynie mogę powiedzieć, że jeżeli winę by mu udowodnoiono nie
                        byłabym zdziwiona. Domniemanie niewinności w naszym prawie jest dla mnie
                        niepodważalne i mam nadzieję, że jeżeli Darek zostanie osądzony to zostanie to
                        dokonane na podstawie niezbitych dowodów a nie poszlaków.
                  • Gość: Igor Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:15
                    W takim razie przepraszam... Jeśli faktycznie z Pani strony były takie ruchy. Za podejżenia nie mozna nikogo ukarać... Sam jestem tym wszystkim skołowany i być może błędnie zinterpretowałem Pani post. To jest potężny cios dla nas wszystkich... Jeszcze raz przepraszam.
                    • Gość: malwia Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: 82.139.11.* 12.01.06, 19:21
                      Dzięki jest OK.
                      • Gość: Zaciekawiony Re: Ależ uroczy ten komentarz.. Tylko, że... IP: *.chello.pl 13.01.06, 23:33
                        wlasnie tacy ludzie powinni sie wypowiadac na forum :-) Gratuluje Pani Malwi i
                        Panu Igorowi... abstrachujac od wysoce kontrowersyjnego tamatu. Pozdrawiam
      • Gość: Zaciekawiony Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:25
        wspolczuje w takim razie twojemu dziecku... nie znasz sprawy, nie znasz goscia,
        nie wiesz co sie dzieje. Nie wydawaj wyroku!!! mam nadzieje ze jednak dzieci nie
        bedziesz uczyl takiego podejscia do zycia. Jak sie sprawa wyjasni bedziesz mogl
        szczekac(podkreslam, ze na mowe juz strailes pozwolenie).
    • Gość: jan Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.kielce.net.pl 12.01.06, 15:04
      powiedzcie to tym, których skrzywdził.wszystkie dobre rzeczy jakie zrobił,
      zostały właśnie przekreślone na zawsze.to co robił jest okropne i powinien
      ponieść za to karę.
      • Gość: Hks 47 Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 193.24.201.* 12.01.06, 15:17
        A skad masz pewnosc ze zrobil?? jestes tajniakiem czy co?? nie rzucaj oskarzen
        bez dowodow. Narazie to sa pogloski i nie mozna byc niczego pewnym. Jedyne co
        wiadomo ze jest sprawa i tyle. Wierzysz w brukowce?? Jesli tak to widac ze
        jestes jednym z ofiar taniej sesacji.
        • t-mon Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili 12.01.06, 15:29
          chodzi o to że HKS że kazdy przejmuje sie losem dzieci i każdy zgadza sie że takich dewiantów należy karać a dowody w tej sprawie są dość mocne(zeznania małolata i nagranie wideo)...
          • Gość: Igor Dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:35
            Nagranie wideo to jest ze kupil bilety i ze wchodzil... tyle co sie dzialo w srodku w sali nikt nie wie i tego raczej chyba nie ma na nagraniach... Nie bronie go tylko staram sie byc obiektywny... Dla mnie bardziej decydujace znaczenie ma to ze sie ponoc przyznal do takich sklonnosci...
            • Gość: ZORIENTOWANY Re: Dowody IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:07
              przyznal?? kazdy dziennikarz aby podniesc sensacyjnosc swojego artkulu napisze
              jakis ciekawy pseudofakt. Nie wierz gazetom.pl!! z Dariuszem k.moga rozmawiac
              tylko nieliczni policjanci.
              • Gość: Strzelec Re: Dowody IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 18:16
                zgadzam się w pełni z ZORIENTOWANYM!! To są tylko domysły dziennikarze którzy
                potrafią ze wszystkiego zrobić sensację na cierpieniu innych:/
                • Gość: Igor Re: Dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:22
                  Napisałem, że dla mnie bardziej kluczowym ewentualnym dowodem w tej sytuacji jest jego przyznanie się, ale piszę to tylko w ramach komatarza artykułu. Powtarzam komentarz artykułu nie rzeczywistości... Ne wiem co o tym myśleć i mogę się tylko ustosunkować do tego co jest napisane... A moje zdanie o K. jest zupełnie inną bajką... Kolejny raz powturze, że dla mnie był prawdziwie dobrym i bezinteresownym człowiekiem.
                  • t-mon Re: Dowody 12.01.06, 19:35
                    dobra skoro zeznania dzieciaka i nagranie z kamery nie są dowodem to należy kolesia wypuścić.Sorka ale na tej samej zasadzie powinno sie puszczać wolno gwałcicieli bo przecież panienka szła w mini :/
                    • Gość: Igor Re: Dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:58
                      Chyba zle zrozumiales...
                      1. Wysunąłem przypuszczenie, że chyba nagrania z sali kinowej nie ma bo wątpie by montowali tam kamery noktowizyjne... Gdyby takie tam były to by go zatrzymała ochrona na gorącym uczynku... Oczywiście przyjmując, że do czegokolwiek doszło...
                      2. Zeznanie dziecka owszem jest dowodem i z tym nie dyskutuje, aczkolwiek to wszystko są fakty prasowe, którym często daleko do prawdziwych zdarzeń. No i jeśli chodzi o samo zeznanie... To naprawde nikt z nas nie wiem co to dziecko powiedziało...
                      Tak więc zaznaczam, że rozmawiamy o faktach prasowych... I trzeba o tym pamiętać...
                      • t-mon Re: Dowody 12.01.06, 20:04
                        przeczytaj jescze raz-nie kamery w sali kinowej a kamery przed wejściem do kinoplexu
                        • Gość: Igor Re: Dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:28
                          Skoncentruj się... Kupienie biletu nie jest przestępstwem a nawet to, że się siedzi obok dziecka obcego... Więc te nagrania potwierdzają ewentualnie, że tam był... Co nie jest zbrodnią... A czy coś się wydarzyło to kamera by musiała być wewnątrz sali , kamera noktowizyjna...
                          • t-mon Re: Dowody 13.01.06, 09:01
                            czyli skoro był w kinie+siedział obok chłopaka+chłopak twierdzi że go napastował+wiele opini które przeczytałem na forum o skłonnościach tego kolesia=
                            istnieje prawie 100% prawdopodobieństwo że koleś to zrobił...
                            • Gość: Igor Re: Dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 16:34
                              Prawie, prawdopodobieństwo... To takie gryzące się ze 100% pewnością... A opinie na forum to większość anonimów a niestety w naszym kraju każdy lubi napluć na leżącego...
                              Poczekajmy na wyniki śledztwa i na wyrok sądu...
                      • Gość: Friend Re: Dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 06:46
                        Niestety w tej sprawie jestem dość dobrze zorientowany... Darka znam od
                        dłuższego czasu i nie przeszło mi nigdy nawet coś takiego przez głowę...
                        Niestety jest prawdą to, że się przyznał stałem w pokoju obok kiedy był
                        przesłuchiwany i kiedy się przyznawał... i to nagranie też widziałem o którym
                        wspominaliście... Istnieje i nie jest "marnym" dowodem w sprawie wręcz kluczowym...
                  • Gość: ZORIENTOWANY Re: Dowody IP: *.chello.pl 13.01.06, 23:16
                    Powtarzam komentarz artukulu...??? stary-tak sie rodza plotki!!! mozna
                    komentowac,krytykowac, ale powtarzac komentarz artykulu...??
      • Gość: gosc Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:12
        zgadzam sie w stu procentach. nieistotne co dobrego (podobno) zrobił pan D.
        Jednym takim czynem można przekreslic całe przyszłe zycie molestowanego i
        czesto pozostawionego samemu sobie dziecka.
    • Gość: 999 Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 82.139.11.* 12.01.06, 15:51
      Proponuje aby kazdy z obronców druha K. oddał mu pod opieke wlasne dziecko. To
      przeciez taki dobry czlowiek i tyle dobrego zrobil, moze zrobi tez cos dobrego
      dla twojego dziecka??? wszak bycie instruktorem zhp i ratownikiemto nie jest
      tylko swiadomy wybór aby miec kontakt z małoletnimi, tylko po to aby móc robic
      tyle "dobrych rzeczy". Wszystkich obronców prosze o kontakt ze mną, a ja zrobie
      mu "duzo dobrego" tak ze nie usiadzie przez miesiac.
      • Gość: Igor Ja się z Tobą skontaktuję!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:39
        Koleżko nie rzucaj takimi hasłami bo ja się z Tobą chętnie skontaktuje i już nigdy nic nie ugryziesz... Nie twórz obrazu jakoby bycie instruktorem i ratownikiem było oznaką pedofilii!! Nie nakręcaj tu jazdy bo sprawa jest prosta... Zrobił zle i jeśli to prawda kara go nie ominie... A Ci którzy wiedzieli i nic nie robili (A tacy się tu reklamują) powinni pomyśleć nad swoim honorem i znieczulicą na którą chorują...
        • Gość: nikt Re: Ja się z Tobą skontaktuję!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:43
          Igor i tu masz chłopie całkowitą rację, popieramwee wszystkim
      • Gość: ZORIENTOWANY Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:03
        999 jestes niesamowicie zidiocialym czlowiekiem. prosze nie pisz juz nigdy
        wiecej na zadnym z istniejacych forum.przez takich ludzi jak ty traci to
        sens...choc z drugiej strony czuje sie wtedy jakis wyjatkowy... jakis madrzejszy...
      • Gość: phjk Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.compower.pl 12.01.06, 20:44
        a jak sie skontaktowac z toba 999
    • Gość: ZORIENTOWANY LUDZIE NIE DAJCIE SOBA MANIPULOWAC IP: *.chello.pl 12.01.06, 16:20
      W artykule, a juz w komenatrzach to znaczna czesc faktow nie trzyma sie kupy.
      Nie wydawajcie wyrokow tylko na podstawie marnego artykulu i przyglupawych
      komentarzy.
      Znam sprawe i zeby mozna bylo cos powiedziec nalezy jeszcze poczekac. Znam pana
      K. ale staram sie byc w calej tej sprawie obiektywny.
      • Gość: nikt Re: LUDZIE NIE DAJCIE SOBA MANIPULOWAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:30
        zgadzam się,nie należy osądzać bo od tego jest stosowna instytucja,biegli a nie
        ludzie którzy opierają sie na przypuszczeniach, prasie czy swoich wyobrażeniach
        bo z tego stwarza się niepotrzebny obłęd a więcej bajek nam tu nie trzeba,
        pozdro
    • Gość: anonim Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:28
      chodziłem do niego na strzelnice i nie spodziewalem sie tego

Anonim
    • Gość: max Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 172.28.252.* 12.01.06, 16:42
      jak to mozliwe, ze nikt nie zaregowal przez tyle lat? moze po prostu rodzice
      niewiedzieli o niczym, bo nierozmawiaja z dziecmi? Przeciez nawet pewnba liczba
      anonimow zmusilaby milicje/policje czy ZHP do zrobienia czegokolwiek
    • Gość: Matka Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: 213.77.117.* 12.01.06, 20:14
      To prawda, wiele osób wiedziało o skłonnościach tego pana. Mój syn i jego
      koledzy, którzy w połowie lat osiemdziesiątych uczyli się strzelać, w ramach
      harcerstwa, także o tym mówili. Byli wówczas małymi chłopcami w wieku 8-10 lat.
      Druch, bo tak go nazywali, bo był dla nich wielkim autorytetem, podczas
      pokazywania im pozycji strzeleckich
      zachowywał sie w sposób, które nawet te dzieci uznały za przykry. Do niektórych
      chłopców dzwonił nieustannie, próbował się spotykać. Zabroniłyśmy my, matki,
      chodzic im na te zajecia. Nie zgłaszałysmy tego nikomu bo wówczas o pedofilii
      prawie sie nie mówiło. Ciężko byłoby temu człowiekowi cokolwiek udowodnić a
      poza tym była obawa, że jak zaczna sie przesłuchania, to narobią one o wiele
      więcej szkód niz uczynił ten chory czlowiek. Wtedy z przesluchiwanymi się tak
      delikatnie jak dzis nie obchodzono. Niektórzy dziwia się, ze niczego przez lata
      nie zauważyli, ale to dlatego, że on dorosłych nie zaczepiał, nie interesowali
      go. Natomiast gadanie, ze w Kielcach nie było o tym wiadomo, można miedzy bajki
      włozyć. problem był w tym, ze nie było oficjalnie skarżących sie, gdyz to
      wstydliwa sprawa.
      • Gość: nerw Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.westside.kielce.pl / *.westside.kielce.pl 12.01.06, 21:15
        do pierdla z nim i niech go je**ią w dupe az mu kicha peknie , a potem
        zkur**syna na tygrysa
        • Gość: nobody Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 22:21
          e widze ze kolega sie zna na rzeczy;czyzby tobie juz nie raz kiszka pękła ??
      • Gość: to moja histora. Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.cust.tele2.pl 12.01.06, 21:57
        Czyli nie tylko ja piszę o faktach...Rozumiem, że zaistniała sytuacja jest
        znacznym dyskomfortem dla ludzi znających D. ale z faktami trudno dyskutować.
        Zgadzam się z tobą w zupełności co do wiedzy ogólnej w tym temacie panującej od
        lat w pewnych środowiskach i tym bardziej dziwi mnie atak użytkowników forum na
        osoby piszące o WŁASNYCH doświadczeniach, nie o gdybaniach, czy doniesieniach
        prasy. To trudna sprawa, ale przestępstwo musi być piętnowane, niezależnie od
        naszych sympatii czy antypatii, a działalność prospołeczna nie może być
        czynnikiem deformującym obraz sprawy. Pozdrawiam wszyskich którzy dziś tu
        piszą, gdyż wiem, że każdym z nas kierują dobre intencje a sytuacja jest
        doprawdy trudna, co oczywiście nie usprawiedliwia swoistej agresji jaka
        gdzieniegdzie wyziera z postów.
        • Gość: konie tematu Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 14:09
          przestańcie się nurzac w tym temacie,chyba to tez was rajcuje,przyznajcie
          sie,kazdy kto sie odezwie chyba lubi.....
      • Gość: Do "matki" Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:19
        Na "xxx" użytych słow i argumentów była jedna wzmianka o "niewłaściwym
        dotykaniu podczas pokazywania pozycji strezleckich" a całe mnóstwo wyrządzonych
        rzekomo krzywd, ale przeciez Pani zabroniła uczęszcząc synowi na zajęcia
        niemalże odrazu (wszak pozycja strzelecka to podstawa czyli jedne z pierwszych
        zajęć) a w tym czasie wyrządził "tyle" krzywdy ... do prawdy bardzo to
        interesujące jak szybko "przeszedł do rzeczy". Cóż, odczułem nieodparte
        wrażenie manipulacji, próby udowodnienia czegoś :] Fakt faktem całkkiem
        wzruszające opowiadanie jednak jesli by choć troche sie zstanowić nic (tak
        absolutnie nic) nie trzyma sie kupy a wręcz wydaje sie śmieszne ... nastepnym
        razem radze się zastanowić zanim klikniemy enter.
        • Gość: gosc Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:17
          naprawde zastanawiajace ciekawe czy osoba piszaca te słowa ma dzieci????
    • Gość: kret Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 22:49
      czy ktos pamieta 21 KDH
      • Gość: MAXIMUS Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:21
        To moze zaczniemy juz nazwiskami? :) Z tego co wiem druh Darek w 21 nie dziala juz od ponad 20 lat. Wiec wiec skoro mowimy ze cala 21 wiedziala to znaczy ze wiedzieli wszyscy ktorzy byli wowczas w druzynie. Zapytam grzecznie gdzie oni sa i dlaczego Ci dorosli juz teraz faceci nic w tej sprawie nie zrobili. Kiedy juz zdawali sobie sprawe z wagi tego czynu. Gdzie sa wszyscy ktorzy teraz tutaj umieja jedynie powiedziec "ja wiedzialem, ja slyszalem plotki, ja podejrzewalem itp." przeciez to jest smieszne. To niestety polska przywara ze potrafimy jedynie duzo gadac po fakcie i zrzucac wine na grupe ludzi, bo przeciez indywidualnie nikt nic nikomu w twarz nie powie.Od udowodnienia winy jest teraz prokurator a my amiast gadac bez sensu mozemy sie zastanowic jak uniknac takich sytuacji i uchronic dzieciaki zeby nie bylo jak u Krasickiego (bodajze) "teraz nowe powiedzenie Polak sobie kupi ze przed szkoda i po szkodzie glupi"
    • Gość: 21 Wszyscy z 21 KDH wpisujcie sie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 23:05
      cala druzyna o tym wiedziala
    • Gość: ... Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:10
      Mam tylko nadzieje, że ktoś kto go oskarża nie robi tego na podstawie plotek
      bądź chęci odegrania sie nim / udowodnienia czegoś. Nie zaliczam sie
      do "młodocianych" jednak z Tym Panem miałem do czyniena długi okres czasu i
      powiem szczerze, że nie znam człowieka bardziej bezinteresownego, pomocnego i
      życzliwego. Mam nadzieje że sprawa szybko sie wyjasni, swoja drogą pytanie
      dlaczego po "x" latach Pan Rafał (nie wiem czy dobrze zapamiętałem imię) nagle
      przypomina sobie i uświadamia co sie stało 30 lat temu ... jest to dla mnie
      conajmniej dziwne.
      • Gość: ,,,,, Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.01.06, 23:11
        nie 30 tylko 20
    • Gość: rodzic Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.01.06, 00:20
      bardzo lubił zajmowac sie dziecmi, pytałem ich czy ma rodzine, bo powiem
      szczerze wyczulony bardzo jestem na męską niańkę, która to robi
      bezinteresownie. Nigdy nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie czy ma zone i
      dzieci. Kiedy od znajomych, którzy zwiazani byli z harcerstwem dowiedziałem sie
      o skłonnosciach tego człowieka,zabroniłem moim dzieciom angazowac sie w sprawy
      klubu strzeleckiego. Chciałem nawet sprawe zgłosic policji ale od innych
      instruktorów ZHP usłyszałem, że jest to człowiek o nieposzlakowanej opinii i
      wszystko to czego sie dowiedziałem to bzdura. Dyskutowalismy o sprawie w domu
      wypytywalismy dzieci o zachowanie tego Pana w stosunku do nich i innych dzieci
      ale niczego niepokojącego nie stwierdzilismy, może dlatego, ze dzieci były w
      tym klubie na kilku zajeciach. Wolelismy jednak dmuchac na zimne i wybilismy z
      głów zajęcia na strzelnicy, chociaz Pan Darek wydzwaniał do domu i na nasze
      komórki aby takie talenty powróciły do treningów. Mam teraz wyrzuty sumienia bo
      chociaz nie skrzywdził moich dzieci zrobił krzywde innym dzieciakom a ja tylko
      nie zgłosiłem sprawy na policję żeby nie skrzywdzic człowieka słysząc sprzeczne
      opinie.
      • t-mon 100 13.01.06, 09:28
        !!!!I raz od dłuższego czasu ambitny wątek!!!!
    • Gość: wściekły Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 15:03
      Iluż to zwolenników tego zboczeńca nam zakwitło na forum... Razem z nim
      gwałciliście dzieci? A może jesteście ludźmi z ZHP, którzy tyle lat chronili
      kumpla? Kij wam w oko...a dla niego KŚ!
      • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:14
        Ja jestem związany z ZHP i proszę o nie stawianie tej sprawy w ten sposób. Ja nie jestem obrońcą Pana Dariusza, czuje się w obowiązku do obrony prawdy bo tak mnie w ZHP wychowano. Sądy są od skazywania ludzi a nie anonimowi internauci. Mogę mówić tylko za siebie i chciałbym by każdy potrafił z ręką na sercu powiedzieć to co ja teraz mówię... Nie miałem pojęcia o skłonnościach pedofilskich tego człowieka jeśli to prawda to jest to wielkie, wielkie nieszczęście dla nas wszystkich. Pragnę wierzyć, że żaden z instruktorów ZHP nie miał kontaktu z jakimikolwiek dowodami. Jeśli natomiast są tacy którzy wiedzieli i nic nie zrobili to powinni zostać natychmiast usunięci z ZHP. Odnośnie zapytania czy "gwałciliśmy z nim dzieciaki" to trudno to nawet kulturalnie skomentować... Jesteś 2 metry pod dnem człowieku, choć nie wiem czy tak Cię nazywać. Przez ponad 15 lat jestem bardziej lub mniej obecny w kieleckim harcerstwie i wiem, że Ci młodzi ludzie którzy poświęcają swój czas i siły dla dzieciaków są skarbem... Prawdziwym skarbem... Wierzę, że Ci którzy mają teraz 16-25 lat, a w takim wieku jest większość drużynowych i funkcyjnych, nie mieli o tym wszystkim pojęcia. Wiem, że robiąc teraz nagonkę na ZHP robicie im krzywdę ale równierz dzieciakom i Polsce. To ZHP wychowało wielu bohaterów 2 Wojny Światowej, to ZHP wychowało wielu wybitnych polaków, to także ZHP zawdzięczamy w jakimś stopniu to że Polska to Polska... Ten Pan który jest oskarżany o tak paskudne czyny jest również człowiekiem związanym z ZHP to prawda... Ale czy to że jakiś hydraulik wykorzystał dziecko jest równoznaczne z tym, że każdy hydraulik jest pedofilem? Czy jeśli jego koledzy mówią że nic o tym niewiedzieli oznacza to zmowe milczenia? Zastanówcie się gdzie jest zło... I wtedy próbujcie je naprawiać a nie walić na oślep... Proponuję by każdy z nas dokładnie się zastanowił czy jest wrażliwy na zło... Na zło za wczasu a nie czy potrafi głośno wyzywać człowieka za kratami... "Wyjdź w świat, zobacz, pomyśl, pomóż czyli działaj..." To dewiza wędrownicza ale dziś warto by tą dewizę wzieli sobie też do serca wszyscy czytający to ludzie... Głęboko wierzę w ludzkie dobro i mam nadzieję, że dobro i sprawiedliwość zwycięży...
        Czuwaj!!
        • Gość: ZAPRASZAM ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO GALERII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 17:25
          ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO GALERII

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=719
          możecie tu umieszczać swoje foty z Kielc !
        • Gość: Tami Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:19
          Może i jesteś od 15 lat zwiazany z harcerstwem, ale na pewno nie kieleckim. A
          jesli z kieleckim, to chyba masz kłopoty z prawidłowym postrzeganiem
          rzeczywistosci. Ja znam Darka od 7-8 lat, nie z harcerstwa, tylko z nieco innej
          organizacji. I o jego skłonnościach powiedzieli mi koledzy po ok. miesiącu
          znajomości. A Ty nie zorientowałeś się przez 15 lat? W stosunku do mnie nie
          przejawiał żadnych niezdrowych skłonności ani nie przyłapałem go na gorącym
          uczynku. Trudno więc było mi reagować w jakiś konkretny sposób. Ale uwierzyłem
          kolegom, że Darek "lubi małych chłopców". A najciekawsze jest to, że kilka lat
          poźniej, gdy rozpocząłem pracę zawodową, jedna z nowo poznanych koleżanek (była
          harcerka) również twierdziła, że ma on "skłonności" do chłopców. I wcale nie
          zdziwiła się, gdy powiedziałem, że wiem o tym od dłuższego czasu. Bo, jak
          powiedziała, "przecież wszyscy o tym wiedzą". I chyba niewiele się myliła. Nie
          próbuję oceniać w żaden sposób jego pracy w ZHP czy innych organizacjach, ani
          tego co robił dzieciakom. Od tego są odpowiednie organy państwowe. Ale NIE
          WIERZĘ, ŻE OSOBY Z NIM PRACUJACE O NICZYM NIE WIEDZIAŁY. Napisałeś "Pragnę
          wierzyć, że żaden z instruktorów ZHP nie miał kontaktu z jakimikolwiek
          dowodami" - w takich sprawach trudno o dowód. Zeznania dziecka można podważyć,
          a na wideo pewnie swoich EWENTUALNYCH wyczynów nie nagrywał. Zamiast
          szukać "dowodów", trzeba było posłuchać tego, co mówiły miedzy sobą dzieci.
          • Gość: Igor Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:18
            Skoro nie jest to dla Ciebie zaskoczeniem to czemu nic nie zrobiłeś wcześniej? Jesteś kolejnym wiedzącym który nie miał odwagi działać a teraz się czujesz lepszy wyjeżdzając komuś z "nieprawidłowym postrzeganiem rzeczywistości". Chciałbym zwrócić uwagę, że co innego słyszeć o tym że ktoś "lubi chłopców" a "lubi małych chłopców"... Dla mnie osobiście czyjś homoseksualizm nie jest zbrodnią i tak rozumiem to pierwsze "uprzejme napomknięcie" o kimś... A gdybym słyszał o "małych chłopcach" z pewnością bym coś zrobił. I związany jestem z kieleckim harcerstwem i nie pozwolę by ktoś mieszał z błotem ciężką pracę moich przyjaciół. A Ty kolejny bezimienny jesteś żałosny tak jak Twoi koledzy co to "wiedzieli" a gó.. zrobili! Przepraszam za to słowo ale zarówno na myśl o pedofilii jak i o lekceważeniu takich doniesień chce mi się żygać...
            • Gość: Tami Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:15
              Po pierwsze, niczyjej pracy nie mieszałem i nie mieszam z błotem. Chyba
              czytelnie to ująłem w moim poście. Po drugie, o czym również pisałem, nie
              miałem żadnych dowodów. Oczywiście poza opowiadaniami kolegów. Ja im uwierzyłem
              i trzymałem Darka na dystans. Miałem iść z tym na Policję? Może masz racje. Ale
              gdyby moje oskarżenia się nie potwierdziły, a sprawa by się rozeszła po ZHP,
              Kielcach itp. ten człowiek jako harcerz, opiekun, wychowawca etc. byłby
              spalony. Zakładam tu jego całkowitą niewinność. W środowiskach związanych z
              pracą wśród dzieci czy młodzieży oskarżenia o pedofilię całkowicie przekreślają
              człowieka. I nie trzeba wyroku skazującego. Wystarczy samo oskarżenie. Smród
              bedzie się ciągnął przez wiele lat. Jeden z kolegów, który ponoć
              doświadczył "kontaktu" ("dotykanie w okolicach intymnych") z panem D.K.
              stwierdził w rozmowie ze mną, że "głupio mu iść na skargę, bo pan Darek
              załatwił nam wstęp na strzelnicę, udostępnił broń, tanią amunicję, a poza tym,
              co by powiedzieli koledzy i rodzice, jak by się o tym dowiedzieli?" Jednym
              słowem, mój kolega, wówczas 13-15 latek czuł pewne zobowiązanie wobec D.K. i
              bał się wstydu i ośmieszenia, a może całego rozgłosu związanego ze sprawą. To
              dziwne, że tak zażarcie atakujesz tych, którzy "wiedzieli" lub "słyszeli" o tym
              i oskarżasz ich o zaniechania, a całkowicie odpuszczasz te winy ofiarom D.K.
              (jesli jakieś ofiary wogóle były). Przecież to w ich rękach była zabójcza dla
              pedofila broń - zeznania pokrzywdzonego! Powiesz, że rozumiesz ich strach przed
              upokorzeniem, wstyd itp. Ale to oni mieli DOWODY. A my tylko słyszeliśmy o tym.
              Zanim znowu napiszesz coś o rzyganiu lub innych swoich ciągotach, spytaj 10
              (dziesięciu) losowo wybranych kieleckich harcerzy w wieku 15-25 lat którzy
              mieli w przeszłości styczność z D.K., czy wiedzieli (lub "słyszeli") COŚ o nim.
              A później możesz zrobić dwie rzeczy: przeprosić tych internautów, którym tu
              nieco zbyt mocno nawtykałeś, lub konsekwentnie oskarżyć o zaniechania połowę
              przepytanych harcerzy. Bo taka liczba COŚ słyszała. Mogę sie mylić +/- 15%.
              • Gość: Igor Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:40
                Tak się składa, że rozmawiałem z więcej niż 10 (może nie losowo wybranymi) harcerzami... I nie opowiadaj że słyszeli bo jedyne co mogli słyszeć to ewentualnie coś o podejrzeniach o homoseksualizm ale to nie jest zbrodnią. Jeśli zaś chodzi o moje ataki na tych którzy teraz piszą, że wiedzieli itd. to z pewnością nikogo nie przeprosze bo dla mnie jak i dla wielu wspominanie teraz czegoś takiego jest śmieszne i żałosne... Jest dowodem braku wyobrazni i znieczulicy społecznej... Takich sygnałów się nie ignoruje, w takich sytuacjach trzeba każdą plotkę sprawdzić bo chodziło o DOBRO DZIECI którymi Ty też ponoć się opiekowałeś! jeśli zarzuty się potwierdzą to powiedz w twarz rodzicom tego chłopca, że nie mogłeś popsuć opini temu człowiekowi... Każdy kij ma dwa końce! A ofiar na język nie biorę bo wyobrażam sobie co teraz czują aczkolwiek uważam, i w tym miejscu się zgadzam, że mieli w dłoniach broń w postaci zeznań pokrzywdzonego. Jest dla mnie niezrozumiałym, że nikt nie zdobył się na odwagę by zeznać by obronić przed nieszczęściem innych. To jest porażka rodziców i wychowawców bo nie dostrzegli, że z ich dzieckiem coś się stało. A jakieś oznaki musiały być skoro niby takich strasznych czynów się Darek dopuścił... Ale z drugiej strony skoro nikt nie dostrzegł amian w zachowaniach dzieci i podopiecznych to może tych zmian nie było i być może te przypisywane czyny są naciąganym faktem prasowym?
                Jak już mówiłem sąd zadecyduje ale ze znieczulicą trzeba walczyć.
                • Gość: Tami Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 23:07
                  Żadnymi dziećmi się nie opiekowałem. Kolega, o którym wspominałem był dwa czy
                  trzy lata młodszy ode mnie. Ja wtedy miałem może 16-17 lat. Napisałeś, że
                  niektórzy harcerze wspominali, że słyszeli o podejrzeniach o homoseksualizm. A
                  czy wydaje ci się, że dziecko w wieku 10-15 lat wie, kto to jest pedofil? Bo ja
                  uważam, że raczej nie. Ale na pewno wie, kto to jest "pedzio", bo treści
                  homoseksualne są powszechnie dostępne - w telewizji, internecie, na ulicach
                  miast (vide nieszczęsne ostatnie parady gejów i lesbijek). I taki małolat
                  (chłopiec - bo tylko oni go ponoć interesowali) okresli człowieka, który go
                  próbuje obejmować, dotykać itp. jako pedała, geja, homo itp. Ale nie nazwie go
                  pedofilem. A poza tym, zachowania homoseksualne (jak i hetero) w stosunku do
                  osób poniżej bodaj 16 roku życia, to właśnie PEDOFILIA. I śmię twierdzić, że
                  właśnie o takim "homoseksualiźmie" słyszeli Twoi znajomi. Kreujesz się na
                  rycerza w lśniącej zbroi, prawego, szlachetnego i nieskazitelnego. Mam
                  nadzieję, że naprawdę taki jesteś. Bo jeśli nie, to wszystko co piszesz jest
                  g...o warte. Robisz z siebie obrońcę kielckiego środowiska harcerskiego?
                  Deptając innych chcesz się wspiąć ciut wyżej? Ci, którzy mają czyste sumienie
                  nie potrzebują obrońcy, a już na pewno takiego krzykacza.
                  • Gość: Igor Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:23
                    Przykro mi że tak Cię ubodły moje słowa, że aż czujesz potrzebę dorobienia teorii. Ale widać krzykaczem jesteś Ty! Rozmawiałem z harcerzami instruktorami i nie będę się powtarzał co kto mówił i myślał... Jeżeli sądzisz że któryś z nich nie rozróżnia pedofilii od homoseksualizmu i że nie wie że wszystko co poniżej 16 roku życia jest nietykalne to współczuję Ci że w tak mało swiadomym środowisku wyrosłeś... Wnioskując na podstawie komentarza o paradach równości jesteś zatwardziałym homofobem czego Ci współczuje... Wcale bym się nie zdziwił gdyby okazało się że do 21 roku życia wierzyłeś w dzici od bociana i w świętego mikołaja... Nie kreuję się na obrońce kieleckiego harcerstwa... Nie muszę się kreować bo jestem kim jestem i nikogo nie muszę udawać... Ale dla takich jak Ty człowiek który potrafi głośno i zdecydowanie wyrazić swe poglądy i potrafi ich bronić jest krzykaczem... Jesteś małym człowieczkiem który potrafi szczekać na innych z za nogi właściciela. Ciekaw jestem czy w bezpośredniej dyskusji dał byś sobie radę czy w kryzysowym momencie skoczył byś z łapami jak zwierzak...
                    • Gość: Tami Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 23:20
                      Widzę, że masz kłopoty z rozumieniem prostych tekstów, więc już Ci wszystko
                      wyjaśniam: po pierwsze - napisałeś: "Rozmawiałem z harcerzami instruktorami". A
                      je Cię prosiłem "spytaj 10 (dziesięciu) losowo wybranych kieleckich harcerzy w
                      wieku 15-25 lat którzy mieli w przeszłości styczność z D.K". Już srednio
                      inteligentna osoba zorientuje się, że chyba mnie nie zrozumiałeś. Po drugie - w
                      odpowiedzi na moje:"czy wydaje ci się, że dziecko w wieku 10-15 lat wie, kto to
                      jest pedofil?" napisałeś: "Jeżeli sądzisz że któryś z nich (instruktorów) nie
                      rozróżnia pedofilii od homoseksualizmu (...)" - u Ciebie w zastępie dzieci w
                      wieku 10-15 lat są instruktorami? Po trzecie - napisałeś: "Wnioskując na
                      podstawie komentarza o paradach równości jesteś zatwardziałym homofobem czego
                      Ci współczuje...", a ja parad nie komentowałem, jak to sugerujesz; napisałem
                      tylko: "vide nieszczęsne ostatnie parady gejów i lesbijek" i miałem na myśli
                      niepotrzebny rozgłos medialny dotyczący tego tematu i w związku z tym mozliwość
                      dotarcia treści homoseksualnych do nieletniego odbiorcy. Tego z resztą
                      dotyczyło całe zdanie, którego fragment przytoczyłem. Jeśli nie zrozumiałeś
                      innych fragmentów moich postów, daj mi znać, a postaram się napisać je
                      prostszym językiem. Jeśli uważasz się za człowieka, "który potrafi głosno i
                      zdecydowanie wyrazić swe poglądy i potrafi ich bronić" to jesteś w błędzie.
                      Uczepiłeś się kilku frazesów: "w kieleckim ZHP nikt nie wiedział", "ci co
                      wiedzieli i nic nie zrobili to tchórze" i paru innych, jeszcze głupszych
                      (np. "Oj Homofobia to straszna rzecz... Powiem nawet, że dla mnie porównywalna
                      z pedofilią..."). Zza klawiatury pokrzykujesz na ludzi, którzy często niewiele
                      mogli zrobić. Ale Ciebie to nie interesuje, nie jesteś stroną w tej sprawie i
                      teraz realizujesz swoje 5 minut. Niektórzy na takie pięć minut mówią "chwila
                      dla debila".
                      P.S. Zanim odpiszesz, spytaj kogoś mądrzejszego, czy wszystko dobrze
                      zrozumiałeś. Oszczedzisz mi czasu na prostowanie kolejnych bzdur i oszczerstw
                      Twojego pióra.
                      • Gość: Igor Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:14
                        Teraz ja coś wyjaśnie... Widać nie jesteś w temacie... Otóż napisałem o rozmowach z harcerzami instruktorami ponieważ za takowych uważam osoby pełniące funkcje instruktorskie i Ci ludzie są właśnie w wieku 15-25 lat!! Czyli w takim jaki przepytać polecałeś... Ale rozumiem że nie masz pojęcia o ZHP i dla Ciebie instruktor to jakiś dziadek z brodą... Cóż niewiedza też musi boleć nie?

Kolejne zdanie które przytoczyłeś i tak sprytnie objaśniłeś w oryginale brzmi: "Jeżeli sądzisz że któryś z nich nie rozróżnia pedofilii od homoseksualizmu..." a dopisek: (instruktorów) to Twoje dzieło, Twoja interpretacja więc nie ośmieszaj.

Jeśli zaś chodzi o Twe pytanie: "u Ciebie w zastępie dzieci w wieku 10-15 lat są instruktorami?" To szkoda mi tu się rozpisywać ale coś tak siadłeś na tych instruktorów... A harcerze w wieku 10-15 a raczej 11-15 (bo do 10 to Zuch) są zazwyczaj świadomi świata i tego co ich otacza i wiedzą co jak się nazywa... Zazwyczaj... Bo za wszystkich ręczył nie będę...

Moje podejżenie co do homofobiii u Ciebie potwierdzasz gdyż napisałeś: "miałem na myśli niepotrzebny rozgłos medialny dotyczący tego tematu i w związku z tym mozliwość dotarcia treści homoseksualnych do nieletniego odbiorcy". Jeżeli wg Ciebie rozgłos jest niepotrzebny to proponuję zakazać wszelkiej demonstracji publicznej z podtekstem dotyczącym orientacji seksualnej... Czyli nie wychodz z żoną za ręke i nie waż się jej pocałować przy ludziach a już najgorzej to jak Twoje dziecko zobaczy w TV relacje ze ślubu... Takiego gdzie jest pani i pan bo to też jakieś tam treści dotyczące orientacji... Jesteś HOMOFOBEM i się przyznaj będzie Ci lzej! Zapisz się do LPR albo lepiej do młodzieży wszechpolskiej i rzucaj w ludzi, POWTARZAM W LUDZI, kamieniami i wyzwiskami!

Co do tego czy to moje 5 minut... Hmm... Twoje tym bardziej bo ja przynajmniej piszę o kimś i o czymś co nie jest mi obce a Ty... No cóżZazwyczaj w tłumie złodziej pierwszy krzyczy "Łapać złodzieja!"

A ja... Moje całe życie to moje 5 minut i spytaj kogo chcesz z ZHP czy zna Igora... Wtedy się przekonasz czy tylko przez internet jestem taki... Moze i pyskaty, może i zbyt inny ale prawdziwy!

Co do mądrości... Może i masz jakąś wiedzę i może ktoś o Tobie powie że jesteś mądry ale inteligencją to nie grzeszysz Ci powiem...

Pozdrawiam
                        • Gość: Tami Re: Kolejny wiedzący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:56
                          No i znowu klapa. Dlaczego nie poradziłeś się kogoś mądrzejszego? Znowu nie
                          zrozumiałeś tekstu. Twoja ignorancja mnie przeraża. W moim poście zacytowałem
                          zdanie z Twojego postu: "Jeżeli sądzisz że któryś z nich nie rozróżnia
                          pedofilii od homoseksualizmu..." i dopisałem (instruktorami), żeby każdy, bez
                          czytania Twoich marnych wypocin wiedział o co chodzi. A Twoja wypowiedź w nieco
                          szerszym cytacie brzmiała: "Rozmawiałem z harcerzami instruktorami i nie będę
                          się powtarzał co kto mówił i myślał... Jeżeli sądzisz że któryś z nich nie
                          rozróżnia pedofilii od homoseksualizmu...". Więc nie gadaj głupot o
                          interpretacji i ośmieszaniu. Chyba, że masz na myśli siebie.
                          Harcerzem nie jestem i nigdy nie byłem. Nie wiem, w jakim wieku dzieciak jest
                          zuchem a w jakim harcerzem, nie wiem kiedy harcerz jest instruktorem (choć na
                          piętnastolatków nie stawiam, a właśnie jedynie 15-16latkowie podchodzą jeszcze
                          pod paragraf o pedofilii), nie wiem również czym się zajmuje zastępo wy a czym
                          harcmistrz. I nie interesuje mnie to. Że o bólu niewiedzy nie wspomnę.
                          Homofobem nie jestem, ale do homoseksualistów mam mocno sceptyczne podejście. I
                          to nie jest przestępstwem. Nie jest to też Twoja sprawa. Ja moim dzieciom nie
                          pozwolę oglądać transmisji z parady, gdzie jeden pan z gołą dupą wpycha język
                          do gardła drugiemu panu. Jeśli ci panowie lubią takie rzeczy, to mogą do woli
                          hasać w domu. Dla mnie możesz być homofobem, homoseksualistą, a nawet możesz
                          być homogenizowany. Mam to głęboko gdzieś. Nie mam ochoty pytać kogokolwiek,
                          czy zna Igora. Jeden z naszych polityków znał ponoć Jennifer Lopez i nic mu to
                          nie dało. Ani nam. Ja za to znałem i znam D.K. i co miałem do powiedzenia na
                          temat jego sprawy, pojawiło się w poprzednich postach. Korzystaj ze swoich 5
                          minut próbując polemiki ze mną (a idzie Ci bardzo kiepsko), pamiętaj tylko, że
                          to nie Hyde Park, tylko forum poświęcone konkretnej sprawie.
                          P.S.
                          I naucz się, jak rozumieć choć najprostsze teksty.
              • Gość: xtrmntr Re: Kolejny wiedzący... IP: *.cable.mindspring.com 10.05.06, 01:32
              • Gość: xtrmntr Oczywiście: wtedy by to mu zniszczyło karierę IP: *.cable.mindspring.com 10.05.06, 01:34
                A teraz to mu to już wisi co o nim ludzie powiedzą.

Sprawy domniemanych ofiar oczywiście to żadne sprawy - bo wtedy by mu to
                zrujnowało karierę. To nic że jeśli to prawda to parę dzieci by nie miało
                traumatycznych przeżyć.

Jesteś prawdziwie miłosierny i koleżeński. Ale nie chciałbym żebyś był moim
                znajomym.
    • Gość: ktosiek Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:28
      Dajmy czas prokuratorom....W tej sprawie jest wiele wątków do sprawdzenia i
      zweryfikowania. Z doświadczenia wiem, że żaden nie zostanie pominięty, bo w
      takiej sprawie sprawdza się WSZYSTKO. Jako wieloletni instruktor ZHP życzę
      sobie, by ta sprawa została wyjasniona dogłębnie. Także w zakresie ewentualnej
      wiedzy władz ZHP na tema skłonności dzisiaj już podejrzanego Dariusza K.
      Drogi Igorze...!!! Dobrze wiemy, iż to, że Druh Darek koncentrował swoją
      działalność głównie w ramach stowarzyszenia poza ZHP nie wynika z faktu, że był
      z dala od ZHP, ale głównie z powodów finansowych ( rozliczanie kosztów poza
      ZHP ). Zapytam inaczej : nosił mundur ?, opłacał składki członkowskie ?, miał
      swój przydział służbowy ? organizował imprezy na szczeblu hufców, chorągwi i
      całego Związku ? Tak nie można !!!! Nigdy nie będziemy wiarygodni, jeśli trudne
      i niewygodne sprawy będziemy załatwiać w ten sposób. Przez odcinanie się od
      problemu i udawanie, że go w ogóle nie ma. To, że ludzie o takich czy innych
      skłonnosciach trafiają się w naszej organizacji jest na swój sposób oczywiste :
      alkoholik nie włamie się do sklepu z cukierkami, tylko do sklepu z alkoholem,
      jeśli bardzo lubię miód, będę szukać ula, etc.etc. .... Podzielam pogląd, że na
      podstawie tego jednego sporadycznego przypadku nie można absolutnie oceniać
      całego ZHP i całej rzeszy pracujacych w jego szeregach ludzi. Zastanawia mnie
      tylko, i poniekąd trochę i cieszy i martwi, że w obronie dobrego imienia
      naszego Związku wypowiadają się indywidualni członkowie, nie zaś żadna "ważna"
      władza statutowa, zwłaszcza ta odpowiedzialna za zewnętrzny wizerunek ZHP. Też
      jeszcze niczego nie wie...??????!!!!!!

• siodme_niebo Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili 13.01.06, 22:41

to PRZERAŻAJĄCA sytuacja bez względu na to, czy ten człowiek ma skłonności
      pedofilskie czy nie!!! jeżeli ktoś podejrzewał go o to wczesniej, powinien
      teraz miec potworne wyrzuty sumienia, bo jeśli to prawda, to przecież zostały
      skrzywdzone DZIECI!!!
      oczywiście nikt sie do takiej wiedzy nie przyzna... dlaczego pozwalamy na
      bezkarność, dlaczego nie potrafimy sie przeciwstawić innym? ci, którzy
      wiedzieli, to TCHÓRZE i to ich teraz należało by oskarżyć. ten człowiek moze
      jest po prostu chory i nie wie, jak sobie z tym poradzić. mamy wiec dowód na
      to, jacy jesteśmy zakłamani, szkoda tylko ze tacy właśnie sa istruktorzy ZHP -
      związku z tak szcytnymi ideałami.
      • Gość: Tami Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 23:36
        Oskarżyc na podstawie pogłosek jest bardzo łatwo. Ciekawe co by było, gdyby
        Ciebie ktoś oskarżył o pedofilię na podstawie opowiadania trzynastolatka,
        któremu byc może w jakiś sposób nadepnąłeś na odcisk. Oczywiscie zostałbyś
        uniewinniony, ale sasiedzi, znajomi i inni wiedzieli by swoje. Może po
        przeprowadzce do innego miasta mógłbys wrócić do normalnego życia. Nie próbuję
        się usprawiedliwić. Ja SŁYSZAŁEM o jego skłonnościach i niczego nie zrobiłem.
        Owszem, z perspektywy czasu i ostatnich wydarzeń żałuję tego. Ale żeby kogoś
        oskarżyć o coś takiego, potrzebne są DOWODY. A nie pogłoski.
      • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:45
        Ej! Nie nie tacy są instruktorzy ZHP! Wszędzie się zdarzyć może czarna owca ale to nie znaczy, że całe stado jest tego koloru! Nie stwierdzam o winie bądz niewinności ale nie mów tak o instruktorach ZHP! Proszę o sprostowanie! A co do reszty wypowiedzi to się zgadzam w 100%!
        • Gość: poszmurny Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.pls.com.pl 15.01.06, 16:15
          pewnie przesadzam ale całe to harcerstwo to dla mnie własnie taka przechowalnia
          pedofili - zrobią wszystko byle by tylko mieć dostęp do młodych chłopców lub
          dziewczynek nawet za cene ubrania sie w mundurek jak nastoletni pajac i
          przypiecia sobie finki przy pasie. Oczekują ze te dzieci będą patrzyły w nich
          jak w obraz bo druch im pokaże jak sie rozpala ognisko. Własnie dlatego by nie
          być posądzanym o takie skłonnosci to srodowisko powinno natychmiast elimionować
          i piętnować wszystkie takie przypadki a nie szczekać jak to u nas fajnie a to
          tylko był taki wypadek przy pracy.
          • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:25
            Powiem tak... Mowa jest srebrem lecz milczenie złotem... Życzę Ci dużo złota! Bo zamiast srebra wychodzi Ci cyna...
            • Gość: poszmurny Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.pls.com.pl 15.01.06, 21:24
              poszczekaj sobie poszczekaj a fakt jest faktem że instruktor jest PEDOFILEM i
              pewnie nie jedynym w tej organizacji dla pragnących dowartościowania frustratów
              • Gość: kkkkk Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 00:38
                nie moge juz czytac tych komentarzy...o calej sprawie dowiedzialam sie dwa dni
                temu, byl to dla mnie ogromny szok, nie moge w to uwierzyc ze cos takiego mialo
                miejsce, bedac w druzynie slyszalo sie rozne plotki, ale to byly tylko plotki w
                ktore tak naprawde nikt nie wierzyl...organizacja jaka jest zhp jest czyms
                wspanialym, a dla mnie ten czlowiek zawsze byl wielkim autorytetem, do ktorego
                z wielkim szacunkiem mowilo sie Druhu, przez duze D... to byl zaszczyt poznac
                tego czlowieka ( wlasnie pije herbate z kubka, na ktorym jest nadruk
                zaprojektowany przez jego firme...-taka dygresja...)cokolwiek by sie stalo, ja
                zawsze bede mowic ale przede wszystkim myslec o nim w superltywach...bo to jest
                bardzo dobry CZLOWIEK...
        • siodme_niebo Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili 16.01.06, 19:19

co do sprostowania: też nie uważam, że "całe stado jest tego koloru". mam na
          myśli tylko tych instruktorów, którzy doskonale zdawali sobie sprawę z działań
          pana K.
          jak to Norwid pisał:
          "czy ten ptak kala gniazdo, co je kala,
          czy ten, co mówić o tym nie pozwala?"

• gglup Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili 15.01.06, 14:20
      Przecież w Kielcach to był standard - czemu się dziwicie? Kiedyś słynny był z
      pedofilstwa pewien profesor historii na WSP nazwiskiem Guldon. Tenże protegował
      drucha harcmistrza Massalskiego. Stąd również liczne grono harcerzy w otoczeniu
      Guldona. Prokuratura we współpracy z SB zatuszowało sprawę. Profesor zniknął z
      uczelni. A nasz Massalski - no sami wiecie - ciągle awansuje.
      • Gość: gosc z ZHP Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.eranet.pl 15.01.06, 17:31
        Czytam wasze wypowiedzi i mam wrazenie ze wszystko idzie w kierunku kłotni
        miedzy wami a nie o wyjasnienie sprawy! To ze osoby ze skłonnościami dzialaja w
        ZHP to nic nowego bo gdzie maja isc do fabrtki gwożdzi? Szukaja sobie
        organizacji czy szkól jako nauczyciele często to sa księża w parafiach trenerzy
        w klubach sportowych itp. Ida wszędzie tam gdzie sa ich potencjalne ofiary.
        Wiadomo rybak idzie nad rzeke, grzybiarz do lasu a pedofil do dzieci!!! Tak
        było i tak bedzie! To ze pan K tyle lat sie utrzymal w ZHPie swiadczy nie tyle
        o zmowie myslenia czy przyzwoleniu na takie sprawy, wynika to z faktu ze mial
        jakies opanowanie w swoich poczynaniach albo co gorsze uzaleznial ofiary od
        siebie a to juz trudniejsza sprawa do wykrycia. Dlatego tez nie powinien nikt
        obrazac ani ZHP ani innych organizacji dla dzieci ze sa przechowalnia dla
        takich poczynań Wszystkim powinno zależec na rozwiązaniu mimo zasług dla
        kogokolwiek sprawy pana K . Kto popełnił wine musi poniesc kare i nie ważne czy
        to jest Żebrak czy Król.
        • Gość: Igor Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:27
          W 100% popieram... Nic dodać nic ująć
          • Gość: Tami Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 22:44
            Człowieku - tu zwracam się do Igora - wykaż trochę konsekwencji w swoich
            wypowiedziach. Na moje posty odpowiadasz idiotycznymi uwagami. A gdy o tym
            samym (tj. o skłonnościach, uzależnianiu od siebie itp.) w innych słowach
            pisze "gosc z ZHP" gorąco mu przyklaskujesz. Widzę rysy na twojej lśniącej
            zbroi. O! A od spodu chyba rdza wychodzi...
            • Gość: t.m.h. Do Tami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:51
              Cóż, odpowiadając na posty Igora miej poprawkę na to, że to pewnie dobry facet,
              jedynie nie potrafi sobie poradzić z tym, że upadł kolejny autorytet. I to
              upadł w głębokie błoto. To w pewnym sensie kolejna ofiara D.K. - ci, którzy mu
              uwierzyli, zaufali dowiadują sie prawdy, czyją sie zdradzeni, oszukani,
              ubrudzeni. Igor pisze, że jest w zhp od 91 roku....cóż większość spraw o
              których mówi się na forum dotyczny lat 80, czyli drużyn 21, 47 itp stąd trudno
              chłopkowi uwierzyć w to co się działo. Szkoda jedynie, że swoje emocje i racje
              przedstawia w tak agresywny i przecież destruktywny dla dyskusji sposób,
              dodatkowo prężąc muskułki w samouwielbieniu w każdym poście....
              • Gość: Tami Re: Do Tami IP: *.stat.gov.pl 16.01.06, 10:14
                Nie twierdzę, że Igor jest zły. Większość ludzi z ZHP, których znam jest OK.
                Tylko że on, zaślepiony nienawiścią do "tych, którzy wiedzieli", nie potrafi
                przyjąć do wiadomości pewnych faktów. Dzięki za neutralny i obiektywny post.
                P.S. Zdarzenia z udziałem D.K., o których wcześniej pisałem miały miejsce w
                latach 1993-1997 (o ile dobrze pamiętam).
                • Gość: Igor Re: Do Tami i do t.m.h. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:23
                  Do Tami: Fajnie hehe jeśli post t.m.h był wg Ciebie neutralny to naprawdę jesteś inteligentny...

Do t.m.h. :Dzięki ale nie musisz pisać czy jestem kolejna ofiara czy nie.. Ja cały czas powtarzam że jeśli to rpawda to sąd go ukarze a jeśłi ktos wiedział i nic nie zrobił to jest współodpowiedzialny za cierpienie dzieciaków... Tyle... Nie mów za mnie jak się czuję bo guzik wiesz... Preżyć muskułków nie musze bo i nie ma przed kim...
    • Gość: kuzynka Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:39
      Ja jestem zszokowana tym co sie stalo poprostu cala rodzina jest zszokowana poniewaz Darek jest facetem na poziomie nikt w rodzinie nie wiedzial o tym poniewaz napewno ktos postaral by sie pomuc i zapobiec temu co sie stalo zal mi tych dzieci i zal mi jego bo pracowal ciezko na swoj wizerunek i go niszczyl przy okazji on byl typem samotnika zal mi go bardzo bo zniszczyl sobie zycie i calej rodzinie nam wszystkim jest pzrykro i i wstydze sie za to co uczynil plynie w nas jedna krew zal mi tych dzieci wspulczuje rodzicom tych dzieci moge tylko jako rodzina im wspulczuc i przeprosic za jego czyny nie popieram go ani nie usprawiedliwiam ale to jest poprostu choroba o ktorej byloby powiedziane wczesnij to mozna by uniknac takich jak dzis sytuacji darek zaluje cie bo cie lubilam i lubie na swoj sposob ale musisz odpokutowac to co uczyniles a prawde powiedziawszy nikt nie wie co sie kryje wsrod jego rodzin i otoczen ile jeszcze jest takich przypadkow jak darek ktore nie zostaly wykryte ile jest osob na stanowiskach przykladnych tatusiow itp a ile moze tu z wypowiadajacych sie osob moze miec ukryte zboczneia kto wie
    • Gość: kuzyn Re: Instruktor harcerstwa aresztowany za pedofili IP: *.bts.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 13:49
      a ty nie masz syna ty tesz jestes synem jakims tam nikt nie ma pewnosci ze nie masz jakis homosapiens sklonnosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka