Dodaj do ulubionych

podszywa się!

IP: 213.77.117.* 19.01.06, 07:43
Na przyjęciach w Świętokrzyskim Urzędzie Wojewódzkim i w innych ważnych
instytucjach pojawia się ostatnio, związany z kręgami sportowymi i lewicowymi
człowiek, który opowiada, że zbiera informacje dla lokalnych gazet. Ostatnio
tak było na bankiecie po sesji pożegnalnej radnego Grzegorza Banasia. Mówił,
że reprezentuje „Echo Dnia”, poczym częstowal się zachłannie, a to, co
usłyszał niby jako „dziennikarz”, komentował napastliwie w internecie,
ponoć jako Gargamel.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: podszywa się! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 08:38
      Bankiety bez imiennych zaproszeń? dziennikarz na bankiecie to forma łapowki. A
      gdzie autentyczni? Nikt nie potrafił rozszyfrowac fałszywego zurnalistę? Coś tu
      lipą zajeżdża.
      • Gość: lewik Re: podszywa się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 09:21
        pewnie przychodzi kiedy wszyscy są już napici.Wielu jest takich co lubi pożreć i pochlać nie za swoje /choćby mieli rzygać/ a potem plotą bzdury dookoła. Stosuje on starą ubecką metodę, dzięki której coś tam się dowie, a jak widać trwa ona do dzisiaj.
    • Gość: behemot buraki wielbłądowi z szopki zajechał IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 16:52
      Redaktor Gargamel uparł się, że nie będzie konsumował ani w Caritasie ani w Lubawskich stołówkach ...a tu jeść trzeba. Wymyślił więc, że za jednym zamachem uzupełni kalorie i zniszczy (kulinarnie) PIS w osobie Banasia.
      Redaktorze Gargamelu - czy Banaś dobrze karmi?
      Mówili na mieście, że znów ktoś buraki wielbłądowi z szopki zajechał ...widocznie dłuższy czas rautów nie było.

Redaktorze, pochwalcie się, kto was zaprosił? Prezydent Lubawski? Radny Bogucki? A mówiliście, że nie jecie Prezydentowi z ręki. I co się okazało?
    • Gość: Gargamel Re: podszywa się! IP: 81.6.130.* 19.01.06, 17:28
      Droga "jago" - PUDŁO.

Nie jestem redaktorem w żadnej gazecie i po lekturze kieleckiej prasy mam
      awersję do zawodu "pismaka" - z wyłączeniem kilku osób z Redakcji "Echa Dnia"
      oraz lokalnej "Gazety Wyborczej". Całe moje zaintereseowanie sportem sprowadza
      się natomiast do "brydża sportowego". Dlatego min. nie jestem zwolennikiem
      budowy STADIONU OLIMPIJSKIEGO przez WEL-a.

Co do tej "imprezy" o której piszesz to byłem tam obecny w gronie tzw. zaproszo-
      nych - razem z Dyrektorami Wydziałów i Szefostwem Miejskich Spółek tylko kilka-
      naście osób. Zachowałem oczywiście poważną minę w czasie SOLOWEGO WYSTĘPU będą-
      cego DOMOROSŁYM ARTYSTĄ Radnego Krzysia Słonia - klaskając bardzo głośno.

Co do bzdetów napisanych przez "behemota" - ponieważ płacę w Klerykowie spore
      podatki uznałem za słuszne "wychylenie" lampki szampana i "przegryzienie" małej
      tartinki. Ostatecznie jak pamietam sam WEL /w towarzystwie prawej i sprawiedli-
      wej ówczesnej Radnej H.Olendzkiej Dyrektora M.Sceliny i księdza A.Drapały/ spo-
      żył "za frico" obiad w jadłodajni "Jedynasta Trzydzieści" - choć bezrobotnym
      będzie dopiero po najbliższych wyborach samorządowych.

Dlatego powinnaś szukać dalej Droga "jago".
      • Gość: behemot obgaduje gospodarzy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.06, 21:02
        > słuszne "wychylenie" lampki szampana

Ależ towarzyszu, ja myślę, że nikt wam "wychylenia" nie żałuje, tym bardziej, że nie był to szampan, tylko zwykłe wino gazowane.

> sam WL (...) spożył "za frico" obiad w jadłodajni

bierzecie przykład z prezydenta? no brawo, towarzyszu, czy Prezydent Lubawski jest waszym idolem i wzorem do naśladowania? napiszcie o tym coś więcej

Nie miejcie żalu, ze was nikt nie zaprosił i musieliście się wkręcić na krzywy ryj, ale rozumiecie - nie każdy gustuje w towarzystwie gnoja, który je i pije za friko, a potem obgaduje gospodarzy. Czerwone maniery obowiązują tylko na czerwonych przyjęciach.

• Gość: Gargamel Re: obgaduje gospodarzy IP: 81.6.130.* 19.01.06, 22:40
          I tu się mylisz Drogi "behemocie" - nie musisz mi wierzyć ale naprawdę byłem
          tam w gronie ZAPROSZONYCH i niestety byłem zmuszony być tam nijako z OBOWIĄZKU.
          Ostatecznie warto jednak było - bo normalnie na WYSTĘP takiego ARTYSTY jak
          ten "Niemen z przeceny" kupuje się w kasie bilety. A sam WEL jest oczywiście
          /tylko wg. ciebie i tobie podobnych Prawicowych Głupków/ IDOLEM wszystkich
          Kielczan. Tak jak w niektórych rodzinach IDOLEM zięcia jest jego TEŚCIOWA.

A prawdziwego szampana pije się obecnie w Polsce tylko z "okazji" Sylwestra -
          nie wspominając oczywiście o salonach Polskiej Prawicy.
    • Gość: Gargamel Re: podszywa się! IP: 81.6.130.* 19.01.06, 19:59
      Jeszcze jedno - ta "Modlitwa" Okudżawy wykonana przez gitarzystę Radnego Krzy-
      sia Słonia tyle miała wspólnego ze ŚPIEWEM co obecna "działalność jego "Pisu-
      aru" z dobrym RZĄDZENIEM Polską. Cała ta impreze przypominała bardziej OGNISKO
      z okresu schyłkowej KOMUNY niż uroczyste pożegnanie zasłużonego Radnego Kiele-
      ckiej Prawicy. I dlatego wyjątkowo pasowała do niej ta ZBIOROWA PIEŚŃ dedykowa-
      na przez Wojewodę Pani ELŻUNI. Wszystko odbyło się dokładnie tak DOSTOJNIE jak
      powinno mieć to miejsce w Klerykowie - brakowało tylko kościelnego KAZANIA, któ-
      re mógł wygłosić "na upartego" Tomcio Bogucki będący absolwentem KUL-u.

Jednym słowem - JAJA BYŁY JAK BERETY /moherowe - oczywiście/.
      • Gość: ja Re: podszywa się! IP: 213.77.117.* 22.01.06, 12:00
        Myślałem, że Gargamel to A. Orlicz, bo ostatnio wkręca sie na różne imprezy raz
        mowiąc, że zbiera materiały dla "Echa Dnia", chociaż to nieprawda, raz że dla
        PAP. Urzendikom też tak opowiada, wiec stąd to podejrzenie. No, albo to
        kielecki radny, co pracuje w śmieciach, skoro byl oficjalnie na bankiecie
        Grzegorza Banasia. Bo tylko w tej postaci komuch mógł byc tam oficjalnym
        gościem.
        • Gość: Gargamel Re: podszywa się! IP: 81.6.130.* 22.01.06, 12:50
          O Boże "awansowałem" z pseudo redaktorka na Radnego - ale ZASZCZYT.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka