Dodaj do ulubionych

Feniks z "popiołów" PC

IP: 81.6.130.* 08.02.06, 15:56
Na wczorajszym spotkaniu Władz Miasta z mieszkańcami Kielc, odbytym w Pała-
cyku Zielińskiego nadzwyczajną aktywność przejawiał były Radny Rady Miasta (z
lat 1998-2002) Pan MAREK GŁOWACKI - dawny Działacz Porozumienia Centrum i
Niezapomniany Kandydat tej Partii na Wojewodę Kieleckiego. Odradzający się
jak FENIKS z popiołów PC Pan Mareczek oświadczył pod publiczkę, że w
żadnym mieście w Polsce nie buduje się parkingów w centrum - zyskując poklask
zgromadzonych.

Z powyższego widać wyraźnie, że niespełniony w poprzednich latach Pan MAREK
GŁOWACKI zamierza ponownie postawić swoją OSOBĘ do dyspozycji mieszkańców
Kielc - prawdopodobnie w najbliższych wyborach samorządowych. Pewnie stanie
się on jednym z członków tworzonych prze PiS tzw. Klubów byłych Działaczy
Porozumienia Centrum - jako WETERAN walki o Lepszą i Sprawiedliwszą Polskę.
A stąd już tylko jeden krok do znalezienia się na listach wyborczych PiS-u do
Sejmiku Wojewódzkiego lub Rady Miasta.

Może pewnie liczyć w tych wyborach na powszechne poparcie byłych (dziś często
bezrobotnych) pracowników Kieleckiego Przedsiębiorstwa Instalacji Budownictwa
gdzie zasłynął jako GRABARZ tej firmy - prowadzący bezpardonową walkę z
działaczami NSZZ Solidarność, dzięki którym został Dyrektorem. Na poparcie
byłych członków Spółki Pracowniczej w likwidowanym KPIB, spółki UWALONEJ
przez niego i Panią EWĘ CYBULĘ będącą Dyrektorem ds. Prywatyzacji w ówcze-
snym Urzędzie Wojewódzkim - tylko dlatego, że ośmielili się oni nie wybrać go
na Prezesa.

Poparcia udzielą mu też pewnie członkowie Spółdzielni Mieszkaniowej Pionier
gdzie jako długoletni członek Rady Nadzorczej i członek Komisji Przetargowej
ZAŁATWIAŁ dla swojej prywatnej firmy (jako podwykonawcy) ZLECENIA w Spółce
Betonhem realizującej w tej spółdzielni budownictwo mieszkaniowe. Oraz
mieszkańcy należącego do Pioniera Osiedla im. Kochanowskiego, którzy pewnie
pamiętają jeszcze sprawę nie zainstalowanych przez jego firmę tzw. wyłączni-
ków selektywnych i próbę skasowania spółdzielni na kwotę ponad 50 tys.zł. To
samo dotyczy kilku innych spółdzielni i spółek gdzie jako Radny potrafił
pomagać własnej firmie.

Zaprawdę w pełni zasłużonym byłoby to aby tak ODDANY i WYBITNY WSPÓŁTOWA-
RZYSZ WALKI dwóch Kaczorów z lat ubiegłych, prawdziwy WETERAN KIELECKIEJ
PRAWICY, jak Pan MAREK GŁOWACKI - był Kandydatem PiS-u na Prezydenta Kielc
w najbliższych wyborach samorządowych.

Obserwuj wątek
    • Gość: gargamell Re: Feniks z "popiołów" PC IP: *.fortes.pl 08.02.06, 16:01
      musiałś pisać pod dyktando smerfów?
      • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PC IP: 81.6.130.* 08.02.06, 20:13
        Pewnie SMERFÓW z "Pisuaru".
    • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PC IP: 81.6.130.* 09.02.06, 22:46
      A tak na marginesie to na tym spotkaniu całkiem nieźle WEL dostał po TYŁKU.
      Chciał jak to ma w ZWYCZAJU "zagadać" zebranych przedstawianiem kolejnych WIZJI
      rozwoju Kielc - a tu NIESPODZIANKA. Ludzie mieli w .....: pomniki, oratoria,
      centrum mody, warsztaty artystyczne, muzeum zabawek i sakralne, tablice Mojże-
      szowe, Olimpijski Stadion, Halę Sportową itp. jego OSIĄGNIĘCIA. A WALILI JAK W
      BĘBEN za: brak kanalizacji, dziury na drogach, brak kibli, sprzedaż plaży nad
      Zalewem, budowę parkingu na Pl.Konstytycji, debilną "politykę" Urzędu Miasta na
      Białogonie itp. PROZAICZNE SPRAWY. Obecny wraz z nim PARAFINA ani nawet ZIPNĄŁ,
      a SYGUT jak niepyszny DAŁ NOGĘ przypominając sobie o chorej matce. Oj COŚ SIĘ
      WALI W PAŃSTWIE DUŃSKIM.
      • Gość: gargamell Re: Feniks z "popiołów" PC IP: *.fortes.pl 10.02.06, 09:09
        piszesz sam do siebie; chodzi taki po korytarzach i mówi sam do siebie - leki
        widać nie skutkują, źle dobrane, może popijane alkoholem?
        • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PC IP: 81.6.130.* 11.02.06, 16:29
          Drogi "gargamellku" rzy obecnych niskich temperaturach piję wyłącznie
          płyn "Borygo".
      • Gość: megadeth Re: Feniks z "popiołów" PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:22
        Gość portalu: Gargamel napisał(a):

> A tak na marginesie to na tym spotkaniu całkiem nieźle WEL dostał po TYŁKU.

szkoda, że mnie tam nie było ;)
        • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PC IP: 81.6.130.* 10.02.06, 23:51
          Nic straconego Drogi "megadeth" - choć pewnie nie DOPCHAŁBYŚ się do głosu przy
          tak wielu chętnych pragnących PODZIĘKOWAĆ naszemu WEL-owi za jego DOKONANIA.
          Choć podobno nasz Geniusz Łysogór planował całą SERIĘ podobnych spotkań, których
          efektem miało być WYMUSZENIE na nim przez wdzięcznych Kielczan ZGODY na kandy-
          dowanie w tych wyborach. Teraz jednak może mu już PRZESZŁO.
    • Gość: lola Re: Feniks z "popiołów" PC IP: *.kielce.net.pl 13.02.06, 10:09
      A to cwaniula.
    • Gość: Stefania Feniks z "popiołów" PZPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:10
      Ho, ho ...a ileż to szczurów już wróciło do polityki. Nie trzeba daleko szukać. Klaskał taki jeden z drugim za komuny Pierwszemu Sekretarzowi, a potem uciekł za granicę.
      Teraz wrócił i jest najmądrzejszy.

Masz Gargamel dzieci? Pomyśl trochę. Władza lewicy zawsze i wszędzie kończy się tak samo. Tak ci się podobało w mieście Heńka? Poustawiane przetargi, wasalizm, lisowski-zm, picie i takie totalne nieróbstwo, że nawet nie chciało im się sięgnąć po pieniądze z Unii.
      Gołym okiem widać, że Lubawskiemu udaje się pomału wyciągać to miasto z szamba, w jakie wpakowała je SLD.
      Przecież jak SLD wygra, to twoje dzieci będą musiały wynieść się z tego miasta albo nawet i z tego kraju. Tak jak ty będą musiały wyjechac bo żadnych perspektyw w tym mieście dla nich nie będzie. O to ci chodzi?
      • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PZPR IP: 81.6.130.* 13.02.06, 16:43
        Na dzisiaj coś widzę, że również władza kolejnych rządów PRAWICOWYCH kończy się
        tak samo /a często i gorzej/ jak władza LEWICY. Co do dzieci - wszystko wskazuje
        na to, że "nie zejdę bezpotomnie z tego świata". Na szczęście udało mi się "za-
        pracować w tym temacie" jeszcze w okresie Komuny - bo dzisiaj mimo "becikowego"
        może nie byłoby mnie na to stać. Nie byłem zachwycony Kielcami za rządów Henia -
        jak rozumię Henryka Długosza. Nie jestem też zachwycony rządami naszego WEL-a.
        Przy następnych wyborach zamierzam oddać swój /mało liczący się/ głos na takiego
        kandydata, który będzie chciał zajmować się wyłącznie Miastem, a nie budową pom-
        ników, "pasieniem" kościołów, pieprzeniem o Centrum Europejskim Mody itp. bzde-
        tami. I w co mi nie uwierzysz przynależność polityczna takiego kandydata będzie
        mi "zwisać kalafiorem" - no może poza kimś z "LPR" i "Samoobrony".
        • Gość: Stefania Re: Feniks z "popiołów" PZPR IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.06, 21:37
          > przynależność polityczna takiego kandydata będzie
          > mi "zwisać kalafiorem"

Ty masz jakiś osobisty uraz do Lubawskiego. Wyrzucił cię z pracy czy za mało ci płaci? Wciąż powtarzasz, że pomniki buduje, a przecież doskonale wiesz, że żadnego nie wybudował. Każdy widzi, że to najlepszy prezydent od wielu, wielu lat. Nawet lewica go chwali, tylko tobie jakoś trudno to przyznać i wciąż klepiesz jedno i to samo.
          • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PZPR IP: 81.6.130.* 13.02.06, 21:50
            Nie mam żadnego osobistego urazu do WEl-a.
            Nie wyrzucił ani mnie ani żadnej bliskiej mi osoby z pracy.
            Ani moje ani bliskich mi osó wynagrodzenie nie zależy od niego.
            Jakiekolwiek pochwały Lewicy pod adresem Geniusza Łysogór nie są mi znane.
            Jako Kielczanin i członek Rodziny mieszkającej w tym Mieście od blisko 250 lat
            nie życzę sobie aby Prezydentem był WIZJONER, KŁAMCZUCH i KOŚCIELNY KLĘCZON.
          • Gość: ciekawy Re: Feniks z "popiołów" PZPR IP: 193.24.201.* 13.02.06, 22:04
            "Gość portalu: Stefania napisał(a):
            > > .................Wciąż powtarzasz, że pomniki buduje, a przecież doskonale > >wiesz, że żadnego nie wybudował........................"

Zgadzam sie z Tobą Stefanio.WueL nie wybudował żadnego pomnika....tylko dwa ale takie malutkie. Jeden obok KCK (Miles Davis) a drugi na Kadzielni(Tablice).
            Ale to przecież drobiazg i nie liczy się. No nie?

"> >.....Każdy widzi, że to najlepszy prezydent od wielu, wielu lat....."
            A ja tam wcale nie widzę, żeby był taki najlepszy czy nawet dobry. Sorry jest dobry ...dla swoich.

> >....Nawet lewica go chwali......"
            Ciekawe za co?
            Tzn nie za co Go chwalą, tylko co za to dostali?
            • Gość: Stefania Re: Feniks z "popiołów" PZPR IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.06, 23:04
              > Jeden obok KCK (Miles Davis) a drugi na Kadzielni(Tablice).

A, fe! Po co mówić, jak się nie wie? Pomnik Milesa powstał zanim Lubawski został prezydentem. Tablice Mojżeszowe wykonała za swoje pieniądze prywatna firma.
              Nawiasem mówiąc, akurat te dwa pomniki są jedyne na świecie. Nigdzie indziej, na całej kuli ziemskiej, nie ma takich pomników, jak w Kielcach. Chyba nie będziesz rozpaczał z tego powodu?

> Jakiekolwiek pochwały Lewicy pod adresem Geniusza Łysogór nie są mi znane.

Czyżby? Nawet te z kampanii wyborczej sprzed trzech lat? Nawet te z sondaży przedwyborczych z Echa, sprzed kilku tygodni?

> nie życzę sobie aby Prezydentem był WIZJONER

Hej, a cóż to za dyrdymały? To jak to miasto ma się rozwijać bez śmiałych wizji? Bez śmiałych planów? Bez rozmachu? Wstydź się!

A co do Caritasu, czy sióstr zakonych, to trzymam kciuki, żebyś nigdy nie musiał poznać różnicy między opieką w uspołecznonej słuzbie zdrowia, a ośrodkami prowadzonymi przez siostry.
              Nawiasem mówiąc osoby duchowne, a szczególnie zakonnice mają naturalną
              skłonność do poświęcania się dla dobra bliźniego. Żaden cywilny i najlepiej
              nawet opłacany personel prywatnego szpitala nie jest w stanie tak opiekować się
              nieuleczalnie chorymi jak robią to za darmo zakonnice w hospicjach: ze szczerym
              oddaniem i poświęceniem. Nie życzę ci doświadczyć tego na własnej skórze.
              Oddanie części środków publicznych i umożliwienie działania osobom, które POŚWIĘCIŁY swoje życie Bogu to nie to samo, co opłacanie działalności urzędników. Efekty są zdecydowanie lepsze. Nie jest to na zachodzie tajemnicą, prawda?
              Przekazanie środków kościelnym ośrodkom pomocy na ich działalność w sferze opieki to nie jest to samo, co przekazanie pieniędzy "na kościół". Dobrze o tym wiesz ...ale dlaczego wciąż kłamiesz na ten temat? No przyznaj się, dlaczego nie lubisz Lubawskiego?
              • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PZPR IP: 81.6.130.* 14.02.06, 18:09
                Droga "Stefanio" nie mam zamiaru dyskutować o WEL-u i sandażach przedwyborczych
                - poczekamy i zobaczysz jak PRZERŻNIE WYBORY.
                Co do "Caritasu" i siostrzyczek zakonnych - domagam się aby to Państwo i samo-
                rządy wykonywały zadania związane z opieką nad chorymi. Nie życzę sobie aby pie-
                niądze z budżetów samorządów wydawane były na samochody, luksusowe żarcie,
                wykwintne trunki i utrzymanie tzw. gospodyni księży /i ich dzieci/. Nie chcę aby
                zakłamane zakonne "Dziewice" prowadziły ewangelizację wśród np. śmiertelnie cho-
                rych.I między bajki należy włożyć to, że opiekują się nimi "za darmo". Jesli po-
                święciły swoje życie Bogu - niechaj siedzą w klasztorach i walą pustymi łbami o
                stopnie ołtarza.
    • Gość: robol Re: Feniks z "popiołów" PC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:19
      Robiłem w KPiB a ten Głowacki to był straszny kutas.
      • Gość: Gargamel Re: Feniks z "popiołów" PC IP: 81.6.130.* 15.02.06, 07:22
        Drogi "robol" - ty napisz o tym więcej.
        Zawsze warto byłoby wiedzieć jakie SUKCESY ZAWODOWE ma taki AS dawnego "PC".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka