Gość: Janek IP: *.pkp.kielce.msk.pl 10.02.06, 21:39 Już lepiej żeby w Kielcach Lubawski wygrał bo w SLD same nieroby dbają tylko o swoje stołki a nie interes miasta. Stępień się już wykazał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: megadeth Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:03 komuchy się teraz zjednoczą i wezmą do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 11.02.06, 00:10 Kieleckie SLD nie "kończy się" na Szanownym Panu Pośle Włodzimierzu Stępniu. Na 100 procent Kielecka Lewica weźmie udział w wyborach samorządowych w pełni ZJEDNOCZONA. A z tym "nieróbstwem" jej Członków - to gruba przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:24 He,he, lezka w oku sie kreci gargamel. Oj nie wroci sie wam ,nie wroci..))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
psor.k Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? 11.02.06, 17:56 Panie Gargamelu, coraz rzadziej zdarza się Panu pisać na forum obraźliwie o Pana "przeciwnikach". Może znalazł Pan jakąś a l t e r n a t y w ę na spędzanie wolnego czasu? A może ktoś Panu coś nakrakał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 11.02.06, 18:19 Pewnie ALTERNATYWĘ 4 jaką coraz bardziej staje się dzięki rządom WEL-a nasze Miasto - Drogi "psorz.k". Jako człowiek wyjątkowo zgodny nie mam też żadnych "przeciwników". A staram się pisać tylko PRAWDĘ, PRAWDĘ i całą PRAWDĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:33 z prawda jest jak z racja. A z racja jest jak z dupa---kazdy ja ma..)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.członek SLD Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 05:37 Ostatnim,który ma prawo mówić o jednoczeniu lewicy jest Jerzy Bronisław Powierża to on pzreprowadza zawsze pod koniec każdej kadencji samorządowej czystkę w swojej partii (oczywiście jako najbliższy współpracownik Henryka Długosza) Dlatego SLD w Sandomierzu od paru lat z kretesem przegrywa w wyborach samorządowych! To co pan Powierża mówi pzrypomina to tzw problem "ogona diabła i ornatu". Gratuluję kierownictwu SLD w woj.świetokrzyskim tak zgrabnego "polityka". Myślę,że panowie z kierownictwa SLD powinni przeczytać książkę pt. "Dzieci Arbatu"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 212.160.196.* 11.02.06, 08:14 oni sie sami wykończą tam każdy niedołęga chce być prezydentem,Boże broń przed tymi matołami i karierowiczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megadeth Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:55 Gość portalu: kielczanin napisał(a): > oni sie sami wykończą tam każdy niedołęga chce być prezydentem,Boże broń przed > tymi matołami i karierowiczami gdyby nie środki unijne to "udacznik" WEL postawiłby jedynie te klapy na Kadzielni. A coniektóre "prawiczki" były antyunijne - przypomnijcie sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:22 najwieksze sukcesy Stepnia i innych komuchow to tolerowanie zlodziejstwa spolek miejskich,popieranie kolesiow i zalatanie kilku dziur w jezdni w tym zapyzialym rowniez kulturalnie miescie. Zaden z bylych prezydentow Lubawskiemu nie siega nawet do piet(rowniez z poczatku dzialania prawicy,Borkowski.Andrasik i inni ) I jest to typowy SAMORZAD zdecydowanie w mniejszyn stopniu polityka. Po 4 latach dostrzezono w Polsce miasto Kielce i woj swietokrzyskie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja754 Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? 11.02.06, 15:43 Drogi były członku SLD trudno mi stwierdzić jakie prywatne interesy Tobą targają i dlaczego nie lubisz naszego Przewodniczącego .Sądze że Twoje myśli śą zaślepione przez Twoje rozterki duchowe . Brak Ci obiektywnego spojrzenie na sytuacje w naszym pięknym mieście. Od siedmiu lat w naszym mieście współrządzi lewica.Więc jak to sie ma do przegranych wyborów.Więc nie kłam były członku SLD bo zmuszasz mnie do powiedzenia tylko " CZŁONKU" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #@@@@ Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:13 szanowny drogi przewodniczący lub szanowny klakierze pana przewodniczącego! rozbawiłeś mnie do łez!może właśnie nie zajmuję się polityką nawet polityką mikro dzięki Tobie i co robisz i jak to robisz mam do Ciebie i tobie podobnych wręcz obrzydzenie!choć mnie rozbawiłeś drogi pseudo-lewicowcu i pseudo-polityku! Pamiętaj,że nabrudziłeś w naszym pięknym mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 07:57 Czytam te twoje wypociny apartczyku,sekretarzu stalinowski i ręce mi opadają ty naprawdę chorujesz na "pomroczność jasną" przypomnij sobie ilu przez ciebie ludzi płakało!!Czoło masz wytarte a sumienie czyste nie używane "wielki radny wojewódzki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.02.06, 18:28 Dostrzezono bo Korona weszla do I-szej ligi.Cikawe w jkiej formie bedzie na wiosne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.nwrk.east.verizon.net 11.02.06, 18:33 Dostrzezono Kielce bo Korona weszla do I-szej ligi.Cikawe w jkiej formie bedzie na wiosne?Wladze miasta powinny sie modlc,oby Korona nie spadla do II-jej ligi,bo wtedy koniec z promocja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 11.02.06, 18:43 Jestem pewien, że WŁADZE tego Miasta MODLĄ się NIEUSTANNIE - nie tylko za formę piłkarzy "Korony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:38 Modlitwy nigdy nie za duzo. Tobie tez radze z tego czasem skorzystac.Wyciszysz sie i wiele zrozumiesz. jak w Kubusiu Puchatku.Nawet na starosc to i tak wielki bedzie sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:40 To prawda. Ale bylo jeszcze oratorium i Golgota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Co sie z Wami dzieje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:15 Jak w tytule. Piszecie jakieś głupoty a nie widzicie jak szczury Heńka po przebudzeniu z amoku pijackiego zaczynają robić z siebie "uczciwych" ludzi lewicy.Dla czego nikt nie powie Kopycińskiemu że jest debilem i alkocholikiem, a tylko poparcie Wójcika, Stępnia i Długosza wyforowały go na szczyt. Ten pajac jak i następny naukowiec od siedmiu boleści Robuś Siejka. Panowie i Panie do póki w Kielcach będzie wpływ miała na władzę w SLD "banda 50" (była rada wojewódzka SLD za H.D.) do póty nic się nie zmieni.Piszecie ośrodkach unijnych, to ja wam powiem tak niech się Wójcik z Fudalową modlą aby nowy Wojewoda nie zaczął sprawdzać ile zmarnowano, a ile przeszło nam koło nosa. To "banda 50" jest winna 40% bezrobocia w Kielcach.Rozwalili cały przemysł budowlany bo myśleli że przejmą ich kontrakty. Ciekaw jestem jak nowy Prokurator w Kielcach zajrzy do akt BICK'u, pewnie dostanie szoku. A przecież cały zarząd z Sienkiewki należał do SLD.A na marginesie dodam że Suchański jest cykor, bo gdyby powiedział wszystko a nie tylko jakieś pierdoły o Heńku to dziś sytuacja była by inna.Gargamel dziwię Ci się byłeś i jesteś tak blisko a siedzisz cicho, boisz się ich. To są błazny. Kopyto i reszta będą rozliczać kampanię, chyba z funduszy ile przepił. Wreszcie kończą się ich wpływy, nie będą kandydatów na członków SLD kupowali że dadzą im pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Co sie z Wami dzieje ? IP: 81.6.130.* 11.02.06, 23:08 Przyznam się Drogi "Kielczaninie", że twój post mnie prawie ZAŁAMAŁ. Sam już nie wiem co o tym wszystkim MYŚLEĆ? Aby nie było żadnej wątpliwości - nigdy nie byłem w tamtej 50-tce. Nie jestem też i w obecnej. To prawda, że jestem "dość blisko" i spokojnie mógłbym być w tych gremiach gdyby nie moja AWERSJA do pełnienia jakichkolwiek funkcji partyjnych. Ludzi których wymie- niasz znam dobrze i przyznaję, że wielu może o nich myśleć tak jak piszesz. Sam zawsze Długosza i Wójcika uważałem za ......... - albo jeszcze gorszych. Inne mam jednak zdanie o Stępniu - i nie jest to "osąd" wynikający tylko z okresu jego prezydentury. Podzielam w całości twoje zdanie o sprawie "BICKU" - znam ludzi /część z nich faktycznie należy do SLD/ którzy doprowadzili do upadku /jeśli nie do rozkradzenia/ tej firmy. Podobnie było z innymi firmami budowlanymi - ostatecznie na czymś musiano zbudować firmy: Długosza, Tworka, Ciałowicza i innych. Z tym tylko, że w ich "upadku" często RÓWNY UDZIAŁ mieli tak ludzie z Kieleckiej Lewicy jak i Prawicy. DOBIJA mnie jednak twoja ocena Siejki i Kopicińskiego. Dlatego, że należą oni do grona "tych młodszych" dzia- łaczy SLD, którzy uzyskują wysokie poparcie w tajnych głosowaniach na wszystkich konferencjach. Po nich jest już tylko duża PRZERWA do grupy młodych z FMS. Może jednak "coś jest" w tym o czym piszesz - ostatecznie nie zapłacono kiedyś wła- ścicielce "Feniksa" 7 tys.zł. za przyjęcie w siedzibie SLD. Jestem oczywiście za tym aby każda taka sprawa została wyjaśniona do samego KOŃCA - nawet przez Banasia. Myślę, że najbliższe wybory samorządowe /może łączne z parlamentarnymi/ przebiegały będą w ATMOSFERZE gdy takie sprawy /jeśli istnieją/ zostaną wycią- gnięte na światło dzienne - obojętne kogo dotyczą. Może taka BRUDNA KAMPANIA co smutne wyjdzie nam wszystkim w Kielcach NA ZDROWIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Co sie z Wami dzieje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:44 Przepraszam za moje dość "brzydkie" słownictwo, ale krew mnie zalewa jak słyszę co mówi Słąwuś czy Robuś. Ty nie wiesz co Oni wyprawiali w młodzieżówce. Pamiętasz młodziż w 1999/2000 zbuntowała się przeciwko Heńkowi i Wójcikowi, chodziło o listy wyborcze.To Robuś i Sławuś doprowadzili wtedy do rozbicia całej młodzieżówki.Mówię tu o młodych członkach SLD. Jedne koła rozwalono aby połączyć z innymi.Mało tego tych młodych ludzi wypier..... z pracy np. z Miejskiego NFZ miszczącego się na Wesołej 51. Nie patrzyli że mają małe dzieci. A jak pomawiano studentów i pracowników AŚ. Heniek z Władkiem a później z Włodkiem chcieli doprowadzić do pełnej dyktatury.Najbardziej gorliwi z młodzieńców buli wtedy obaj wymenieni wyżej. SLD w Kielcach nie istnieje, od paru lat.Mówisz Stępień ja wolę o nim już nie pisać bo byś chyba zawału dostał.Pamiętasz sprawę z przetargiem na tablice rejestracyjne ? Piszesz że prawica w Kielcach też się obłowiła. Jaka prawica gdzie ty tu widzisz prawicę, przeciesz to cała świętej pamięci nieboszczka PZPR. Można było tego wszystkiego uniknąć. W województwie bieda aż piszczy, szaleje bezrobocie, ludzie głodują a najbogatszymi w kielcach są byli i obecni posłowie SLD. Weź pod uwagę taką Bożenkę K. co na akrobatyce się dorobiła, to by musiała wyprawiać niezłe wygibasy.Czy na lewicy nie ma mądrzejszych kobiet.A "Gorące Usta" czym takim zabłysnęła, Madzia F. to przynajmniej pilnowała na jublach pryncypała by czasem z samolotem nie poszedł do łóżka. Czy myślisz że ludzie tego nie widzieli i nie wiedzieli ? Bzdura, pierwszy sygnał to był Skowron ale i on dupy dał.Drugiego już nie było. W województwie gdzie siedzibę ma masę uczelni i szkół wyższych 2 miejsce w wyborach zajmuje Samoobrona.To jest zemsta elektoratu, którego na pewno "banda 50" nie przekona. Ludzie już wolą cierpieć od prawicy niż od swoich. To Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezainteresowany Re: Co sie z Wami dzieje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:55 Popieram cię i masz racje podobnie jest w Ostrowcu czy Sandomierzu!Tam naprawdę rządzą jak baronowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewik Re: Co sie z Wami dzieje ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 23:53 Gargamel, co to znaczy "nawet przez Banasia". Pan Banaś jest Wojewodą Świętokrzyskim ! Więcej szacunku na tym forum. Ty piszesz o pośle W.Stępniu jak by tu jeszcze rządził, a jego nie ma, nie mam ,nie ma......... no chyba, że będzie zeznawał, zeznawał, zeznawał........ Idę spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Co sie z Wami dzieje ? IP: 149.156.124.* 14.02.06, 12:07 > Gargamel, co to znaczy "nawet przez Banasia". Pan Banaś jest Wojewodą > Świętokrzyskim ! ...ale jest jeszcze ojciec Banasia, a kim on był i jakim był człowiekiem, to już jakoś każdy milczy, albo po prostu nikt nie wie. A jak to się mówi "niedaleko pada jabłko od jabłoni" albo "jaki ojciec taki syn". Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Co sie z Wami dzieje ? 14.02.06, 13:41 z tym przysłowiem to bym uważał - drzewo czasem rośnie na stoku - no i wtedy jabłko może ho ho - chociaz nie znam obu Panów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 11.02.06, 23:56 Nie DOBIJAJ mnie "Kielczanin" - to jednak moja Partia i muszę wierzyć, że jest szansa na to aby wiele w niej zmienić. Możliwe, że stanie się tak dopiero wtedy gdy wymrą byli APARATCZYCY i ich WYCHOWANKOWIE. Przez analogię - i Polska stanie się bardziej NORMALNA gdy zabraknie już w niej tych z PZPR i Etosu "S". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 00:04 Przepraszam wcale nie chciałem Cię dobijać, tylko podpowiedzieć. Może zacznijmy sie lepiej rozglądać za nim wpiszemy go na listę wyborczą. Jest wielu normalnych ludzi lewicy.Nie ma teraz co załamywać rąk tylko wziąść się do roboty przepraszam pracy.Widzisz taki "obuz polityczny" Jerzy Urban ostrzegał Kwaśniewskiego i Millera już w 1996 roku, by nie patrzyli na ilość ale na jakość.Ja wierzę w to że jest jeszcze wielu, nawet wśród młodzieży a może tylko wśród niej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 12.02.06, 09:53 No cóż przyszłość Kieleckiego SLD nie rysuje się RÓŻOWO. W nocy w piątek Rada Wojewódzka Sojuszu podjęła uchwałę zgodnie z którą Konwen- cja Wojewódzka odbędzie się 18 marca br, a nie tak jak chciał Przewodniczący Henryk Milcarz - w trzy miesiące po wyborach samorządowych. Na konwencji dojdzie do tajnego głosowania nad absolutorium dla Zarządu Wojewódzkiego. Obecny Przewo- dniczący i Sekretarz Jerzy Komorniczak /i nie tylko/ go nie otrzymają - lub co bardziej prawdopodobne sami wcześniej złożą rezygnacje. Liczącym się kandydatem na nowego Barona będzie Przewodniczący Rady Miejskiej SLD Sławomir Kopićiński - i ma duże szanse na wygranie takich wyborów. Sekretarzem Rady Wojewódzkiej SLD zamierza zostać Roman Szular, obecny asystent Eurodeputowanego Andrzeja Szajny. Jeśli zostanie wybrany jak bumerang wróci na łamy prasy głośna nie tak dawno temu sprawa zakupu przez niego /jako kierownika w NFZ/ samochodu osobowego od nijakiego Buszko - szefa firmy sprzątającej w Funduszu. Natomiast Przewodniczą- cym Rady Miejskiej może zostać wtedy Robert Siejka - choć są inni kandydaci z "niedowartościowanym" Stanisławem Rupniewskim na czele. Odejście Henryka Mil- carza i objęcie kierownictwa Świetokrzyskiego SLD przez tandem Sławomir Kopici- ński - Roman Szular utrudni /lub wręcz uniemożliwi/ rozmowy z SDPL, a tak na- prawdę z jej Przewodniczącym Jerzym Suchańskim. Reszta ewentualnych "koalicjan- tów" a w tym: Unia Pracy, Nowa Lewica, APP"Racja" i Zagorzały Abstynent Wujek Bronek /dożywotni Przewodniczący OPZZ/ - kupi bowiem "wszystko". Jedynie Forum Obywatelskie w Kielcach będzie czyniło "anse". Ostatecznie "rozbije się" wszy- stko o ambicje Jerzego Suchańskiego zostania jedynym kandydatem Kieleckiej Lewicy w wyborach na Prezydenta Kielc. Ma on dość forsy i ambicji aby zastarto- wać w każdej sytuacji. Ponieważ jednak naprawdę nie ma on żadnych szans na uzy- skanie rekomendacji Kieleckiego SLD w tajnych prawyborach - jedyne nadzieje wią- że z osobą obecnego Przewodniczącego Rady Wojewódzkiej oraz decydującym "polece- niem" w tej sprawie z Warszawy. A to wszystko daje "plusy" WEL-owi, który w sytuacji wystawienia innego kandydata przez "Pisuar" /i odrębnej listy tej partii do Rady Miasta/ oraz jednego tylko kandydata przez Kielecką Lewicę - ma ogromne szanse na to aby "nie wejść" do II-giej tury wyborów. Czym się to ZAKOŃCZY zobaczymy w pażdzierniku br. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 10:32 Nie ma to jak szczera partyjna samokrytyka. Ile to juz ich bylo od 1945 roku towarzysze.? Wasze marzenia o prezydenturze Kielc to uluda. Ludzie pamietaja a niektorzy Wasi liderzy wkrotce beda przesluchiwani przez prokuratorow. Lubawski wygra w cuglach bo to jeden z nielicznych lokalnych uczciwych patriotow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 12.02.06, 10:40 Pażywiom - uwidim. Możliwe, że nie wygra kandydat LEWICY. Nasz WEL ma jednak w tych ZAWODACH takie same szanse "Jakie miał ŻYD NA GESTAPO - oczywiście jeśli nie był Rodszchildem". Postara się już o to nasz Karbowy, Drogi wszystkim Kielczanom Przemuś Gosiewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 10:50 Teoretycznie masz racje. Ale problemem PRAKTYCZNYM PiS u jest brak wyrazistych i madrych kadr.Ewentualny WLOSOWICZ TO TRAGEDIA(choc nie lubisz Lubawskiego tu sie ze mna na pewno zgodzisz) I Z lubawskim nie ma szans.Nawet tepi to dostrzega. Nie zapominaj ze wybory samorzadowe sa inne mniej polityczne i rzadza sie wlasnymi prawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 12.02.06, 11:04 Drogi "max" - zgadzam się co do oceny WŁOSOWICZA. Mimo, że krytykuję stale WEL-a wcale nie uważam go za MIERNOTĘ czy GŁUPCA lub co gorsze ZŁODZIEJA na co w żadnym wypadku nie zasługuje - jednoznacznie za WIZJONERA i KŁAMCZUCHA. Jedna tylko uwaga - wiele wskazuje na to, że "Pisuar" prowadząc PERNAMENTNĄ kampanię wyborczą postara się o to aby wybory samorządowe odbyły się łącznie z przyśpieszonymi wyborami parlamentarnymi - a wtedy nawet OSIOŁ z szyldem "PiS"-u będzie miał ogromne szanse. Widzieliśmy to ostatnio. Niewiadomą pozostanie sprawa poparcia CZARNYCH, którzy mają sporo do zwawdzię- czania WEL-owi. Ale i tak pewnie OKREŚLĄ się zdecydowanie dopiero w II-giej turze wyborów Prezudenta Kielc - wiedzac o tym, że i tak ich "będzie na GÓRZE". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinn Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.02.06, 16:50 ten "jeden z nielicznych lokalnych patriotow" nawet nie pisnie jak ruszą projekty przebudowy administracyjnej w kraju na 17 (w tym pojawia sie nowe nazwy wojewodztw - znajdziecie je w niedalekiej przyszlosci na polnocnej czesci mapy naszego kraju)- z checia natomiast bedzie kibicowal za powiekszeniem malopolskiego, ot tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerf Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 10:36 W momencie gdy Kopyciński-Siejka-i jakiś tam od Szejny pzrejmują władzę SLD to początek końca partii!Dlatego tę SdPl ma napewno wariant obronny dla całej swiętokrzyskiej lewicy bo juz zaczynaja się rozmowy SdPl z innymi partiami,stowarzyszeniami i związkami!Rozmowy toczą się w różnych miastach np Ostrowiec,Opatów czy Sandomierz!Dlatego też zapraszamy wszystkich którzy mają "czyste ręce" do współpracy!Musimy zatrzymać całą agresywną prawicę! Natomiast panowie Siejka i Kopyciński tylko szkodzą lewicy i dlatego twierdzę,że oni rpozpoczęli procedurę niszczenie SLD!Można też mówić tak"nasza chata z kraja" nam się nic nie stanie ale trzeba też pomyśleć o całej opcji! Jeżeli o tym nie myśli Olejniczak to żle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fann Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:07 i znowu bedą afery??ułaskawienia koleszków??czerwoni to tylko krasc umią !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:29 Inne KOLESZKI też kraść UMIĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ankaka Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.219.132.* 12.02.06, 13:46 Myślę, że kielecka lewica nie połączy się w wyborach samorzadowych. To, co napisał Kielczanin jest niestety gorzką prawdą. S. Kopyciński i R. Szular, który w kasie chorych zapisał się czarnymi zgłoskami, z pewnością nie mają charyzmy, nie mają klasy, nie mają nic, co pociągnęłoby za nimi wartościowych ludzi. Sama ambicja i determinacja wywołana groźbą utraty pracy nie wystarczy, aby ci panowie sięgali szczytów w polityce. Skuteczne knucie, by wykurzyć Milcarza, zelżyc Suchańskiego w zemście za to, co spotkało H. Długosza, czy deprecjonować starszyznę SLD, to za mało, by stanąć na czele formacji, w której jest jeszcze sporo ludzi pamiętajacych o lewicowych ideałach takich jak wrażliwość na losy innych, wyrównywanie szans, tolerancja dla cudzych poglądów i ograniczenie rozpanoszenia sie jedynie słusznej czarnej siły, (nie mam tu na myśli wiary, bo kościelna administracja a wiara to wg. mnie zupełnie co innego). Myślę więc,że te wybory wygra Lubawski i to z korzyscią dla lewicy, gdyż każda inna prawica jest dużo bardziej ortodoksyjna, prymitywna i zacietrzewiona i milutki, cieplutki mocherowy beret na pewno nie powinien być jej symbolem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 14:46 Drogi Gargamelu jeśli to co napisałeś i przewidujesz się spełni to jest to definitywny koniec SLD w Kielcach.Powiaty nie popierają tzw. "bandy 50" jedyny ratunek to wtym aby odsunąć od wpływu europosła i jego teścia na działania partii w woj. świętokrzyskim. Jak ktoś już napisał to wolę aby znów prezydenet Kielc był Lubawski.Szkody który zrobi da sie później zniwelować to nie "Chemadin". Ale i tak PiS z Panem posłem P.Gosiewkim przejmą wszystko. A scenariusz jaki przewiduję dla SLD jest powiedzmy to delikatnie zły. Rozpocznie się tzw. lustracja majątków którą już rozpoczął Szef AA Kamiński. A on już czas im zajmie, i dopiero wtedy dgy PiS uwolni lewicę z błota zacznie się coś nowego.Ja wiem że jest to najgorszy scenariusz z możliwych, ale co sobą reprezentuje Kopyciński, Siejka. Przedewszytskim jakie mają kwalifikacje oprócz tego że wchodzą w skłąd tzw "B50". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 82.139.11.* 12.02.06, 15:19 PiS musi pozyskac nowe kadry bo narazie cały dyrektoriat jest zajety na wysunietych placówkach, 4 w Urzedzie Miasta i 4 w Urzedzie Wojewódzkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 12.02.06, 17:13 Drogi "Kielczaninie" z tym POPARCIEM powiatów dla Przewodniczącego Henryka Milcarza nie jest pewnie tak "do końca" jak piszesz. W nocy w piątek na posie- dzeniu Rady Wojewódzkiej /składającej się z przedstawicieli poszczególnych Rad Powiatowych i Miejskich SLD/ za projektem uchwały zgłoszonym przez Przewodni- czącego /aby konwencja odbyła się 3 miesiące po wyborach samorządowych/ głosowa- ło tylko 5 osób. Dominująca reszta była za tym aby Konwencja Wojewódzka odbyła się 18 marca br. - zdając sobie doskonale sprawę z tego, że nie otrzymają w jej trakcie absolutorium Członkowie Zarządu Wojewódzkiego, a na pewno co najmniej sam Henryk Milcarz i Sekretarz Jerzy Komorniczak. Dlatego jest dużo racji w tym o czym pisze jeden z Internautów - że Henryk Milcarz powinien zrezygnować wcze- śniej sam z tej funkcji i "nie kopać się z koniem". Naprawdę szkoda zdrowia tego porządnego i uczciwego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.dyn.optonline.net 13.02.06, 06:09 Koleszki pisze sie osobno ko Leszki.Ale jezeli chodzi o kolezkow,pisze "z"z kropka,poniewaz w slowie"kolega"wymiennie,za"z"jest litera"g"wtedy nie wystepuje"rz".Moze jakis polonista by czasem sie wlaczyl i mlodziezy tlumaczl zawilosci j.polskiego.Mnie w szkole uczyla Pani Lucyna Jungiewicz,nauczycielka z II Rzeczy Pospolitej,choc bylo to za komuny,umiejetnie pokazala czlowiekowi droge do wiedzy.Mysle ze takich nauczycieli bylo tysiace.Dzieki nim komuna mogla pozniej powiedziec-znieslismy analfabetyzm,ale obrocilo sie to przeciw nam.Miliony swiadomych ludzi,obalilo komune a teraz bufoniasto kozysta z tego Leszek.Szkoda,ze obecnych tzw.przywodcow nie uczyla P.Jungiewicz.Moze nie byli by tacy niezrozumieli w swoich wypowiedzach dla ciemnego ludu.A Gosiewski nie mowil by do kobiety w TV"prem paniom".Zawsze jak jestem w Kielcach zapalam swieczke,na grobie P.Jungiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Do Gargamela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 11:43 Ktoś się wtrąca w dyskusję używając mojego nicka. No to ładnie po tym co napisałeś to raczej przewiduję czarny scenariusz. Szkoda, no chyba że "starzy" nie przejmą władzy. Zobaczymy po 28.02.2006. Wtedy to ich mentor zmieni adres zamieszkania i o politycy i biznesie na parę lat może zapomnieć.Oni bez niego są jak ślepcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do Gargamela IP: 81.6.130.* 13.02.06, 16:28 W takiej jak SLD partii politycznej jej aktyw często jednoczy albo cel jaki chcą osiągnąć, albo też zagrożenie przed którym chcą się bronić. To drugie jest często silniejsze - dlatego NIEKTÓRZY są tak SKUTECZNI. Koło może się kręcić /najwyżej trochę wolniej/ nawet bez PIASTA KOŁODZIEJA. I tak będzie pewnie i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ort Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:15 a korzysta to przez "rz". Kwiatki na grób z przeprosinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watpiący Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 15:17 Gó.. będzie z tego połączenia się lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 82.139.30.* 14.02.06, 15:20 Wątpienie jest motorem postepu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 15.02.06, 07:30 Drogi "wątpiący" - nie bój CZAPY - na pewno bardziej podzielona będzie Kielecka Prawica, o co już postara się Przemuś Gosiewski. Nasz WEL zostanie sam - i tylko MOC BĘDZIE Z NIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:37 Kopyciśki jestś mieszaczem powinno się ciebie usunąć z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 18.02.06, 12:56 Z tym MIESZANIEM Drogi "jacku" nie jest dziś wcale lepiej w innych partiach politycznych. Z tym tylko, że PRZODUJE /jak zwykle/ "Pisuar" posiadający Naj- lepszego Rozgrywającego. Przoduje oczywiście w MIESZANIU GÓWNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.06, 20:37 coraz głośniej się mówi, że bez Milcarza nie ma szans na wspólną listę z SDPL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 82.139.30.* 20.02.06, 22:23 Nie tylko z SDPL lecz z całą lewicą swiętokrzyską!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 20.02.06, 22:57 Spokojnie Drogi "sympatyku" i "agnostyku1". Obecny Przewodniczący Rady Wojewódzkiej SLD Pan Poseł Henryk Milcarz pełni jesz- cze nadal tę funkcję. Gdyby jednak nie uzyskał On absolutorium na Konwencji Wo- jewódzkiej w dniu 18 marca br. to mimo wszystkiego tego co "przemawia na jego korzyść" /uczciwości i braku powiązań z ludźmi byłego Barona Henryka D./ nie jest On TROCKIM, którego odejście z tej funkcji musi doprowadzić do załamania wszelkich rozmów "koalicyjnych" na Kieleckiej Lewicy. Tak naprawdę ważnym będzie w zbliżających się wyborach samorządowych to kto znajdzie się na ustalonych wspólnie listach wyborczych - a nie to kto kieruje "SLD", "SDPL", "UP", "Nową Lewicą" czy "OPZZ". Wspólne listy wyborcze zostaną bowiem WYMUSZONE w Warsza- wie - a my wszyscy powinniśmy się starać o to aby nie było na nich nazwisk ta- kich ludzi jak poprzednio np: St.Lisowski z "SLD" czy doktorzy J.Kubik i St.Wia- trowski z "UP" - o dożywotnim Szefie "OPZZ" Wujku Bronku nie zapominając. W sa- mych Kielcach problemem będzie oczywiście CHĘĆ kandydowania na Prezydenta Mia- sta byłego Senatora Jerzego Suchańskiego będącego Szefem struktur "SDPL" - jeś- li jednak kandydaci tej Partii mają znaleść się na wspólnych listach wyborczych Lewicy do Sejmiku Wojewódzkiego i Rady Miasta nie będzie mógł on powtórzyć po- przedniej WOLTY Zdzisława Skowrona. Ważne jest to aby wybrany po raz pierwszy w historii "SLD" w tajnych prawyborach kandydat na Prezydenta Kielc był taką osobą która W CUGLACH otrzyma rekomendację innych Partii. Jeśli ten wybur będzie KIEPSKI kandydatem powinien zostać ktoś z inych Lewicowych formacji - w tym również ewentualnie z "SDPL". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 20.02.06, 23:00 Przepraszam bardzo za "wybur" przez "u - otwarte". Moja wina, moja bardzo wielka wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Bronek Nie połączy się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:31 Drogi Gargamelu. Uczciwość i brak powiązań z ludźmi Henryka D. jest cechą najbardziej Henryka Milcarza obciążającą. Kdyby był kanalią to lizodupki i karierowicze właziliby mu bez wazeliny. A tak skaczą mu do gardła. Nie widzę niestety szansy na to aby pozostał on przewodniczącym. Wspólne listy nie zostaną natomiast wymuszone w Warszawie przez wszystkie partie lewicowe. O ile UP pójdzie w Kielcach za SLD jak "za panią matką" o tyle w SDPL jest znacznie większy dystans. O ile mi wiadomo to struktury miejskie SLD i SDPL wogóle ze sobą nawet nie rozmawiają, a to oni będą mieli głos decydujący przy określaniu list. Rozmawiają jedynie szefowie struktur WOJEWODZKICH. Kandydat SLD naprezydenta Kielc to obecnie wielka niewiadoma, ale piszesz, że najlepiej aby to był kandydat, który "w cuglach" otrzyma poparcie pozostałych lewicowych partii i organizacji. Nie wierzę w to aby kieleckie SLD było w stanie wykreować ze swego gremium odpowiednio mądrego, uczciwego i popularnego kandydata. Ma kieleckie SLD nadmiar pazernych na władzę karierowiczów. Z tego powodu wypromowany przez SLD zostanie najprawdopodobnie jeden z nich. UP czy PPP poprą go. Te partie poprą go "w ciemno" nawet bez zastanawiania się. Nawet Mariusz Olszewski odpuści sobie ambicyjki prezydenckie. A to że SDPL, APP, OPZZ czy ktokolwiek inny będzie ośmielał się powiedzieć o karierowiczu prawdę i nie poprze go, lub nawet wystawi własnego kandydata? Nieważne, karierowicz będzie wówczas ronił krokodyle łzy nad rzekomym rozbijaniem lewicy. Kieleckie SLD jest rządzone przez zgraję pyszałków, nierobów i nadętych pajaców. Życzę im przy wyborach samorządowych - WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
lsekretarz Kandydatem SLD-UP d. PZPR na prezia 21.02.06, 11:18 Zostanie zapewne towarzysz Józef Niedziela z APP RACJA, niestrudzony organizator parad gejów w Kielcach, bardzo popularny pośród: pederstów, pedofilów i zoofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 21.02.06, 17:08 W odpowiedzi na ostatnie dwa posty: "Wujka Bronka" i "Janka". Jeśli Kielecka "SDPL" wystartuje sama - uzyska wynik podobny do tego w ostatnich wyborach parlamentarnych, lub nawet gorszy. Nie "przejdzie" taki numer, że jej kandydaci z terenu Kielc do Sejmiku Wojewódzkiego i Rady Miasta znajdą się na wspólnych listach Lewicy /gdzie "SLD" i słusznie będzie miało najwięcej miejsc/, a Przewodniczący Jerzy Suchański wbrew opinii wszystkich koalicjantów "wystartu- je" indywidualnie na Prezydenta Kielc. OPZZ ze swoim Dożywotnim Szefem Bronisławem Miszczykiem przysłużył się już "dob- rze" Kieleckiej Lewicy w poprzednich wyborach samorządowych - popierając wbrew wszelkiej logice renegata i zdrajcę Zdzisława Skowrona. Okazało się wtedy, że te 10.000 aktywistów Wujka Bronka daje około 0,3 % głosów. Sam Wujek Bronek uzyskał też w ostatnich wyborach parlamentarnych wynik bliski ZERU - jakim sam jest. Jeśli teraz też będzie mu "walić sodówka" - całe OPZZ na własnych listach dostanie tyle głosów, że jego Szef będzie musiał wypić co najmniej 1 litr leka- rstw dla podratowania zdrowia. Antyklerykalna Partia Postępu "Racja" może coś znaczyć tylko w tej koalicji - sama lub z "SDPL" i OPZZ jest bez szans. I dlatego Panowie z kierownictw "SDPL", OPZZ i APP"Racja" bedą musieli rozmawiać z każdym kto będzie w kierownictwie "SLD" - choć pewnie lepiej by było gdyby tym kimś był obecny Przewodniczący Henryk Milcarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Bronek Gargamelu - Nie połączy się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 08:35 Według mojej wiedzy to jeśli kieleckie SLD będzie nadal reprezenowane przez swoją najgorszą część to kieleckie SDPL chcąc nie chcąc (będąc w pełni świadome jakie ma notowania) będzie zmuszone do nieprzykładania ręki do promowania hołoty. I wystartuje samodzielnie. A czy APP OPZZ SDPL muszą rozmawiać? Oczywiście rozmowa jest lepsza niż jej brak, jednak jeżeli jakiś prostacki szczeniak na wstępie wychodzi z założenia, że rozmówcy mają tylko przyklaskiwać jego pomysłom, to z rozmowy tworzy się farsa. Henryk Milcarz jako człowiek potrafiący prowadzić sensowny dialog jest ze wszech miar najwłaściwszym partnerem do rozmowy, ale "młode wilki" kieleckiego SLD to najgorsza dzicz i samą swoją arogancją i butą uniemożliwią sensowną rozmowę z APP i OPZZ. Jeśli te partie (organizacje) zdecydują się na aroganckie "prywództwo" to tylko przymuszone przez okoliczności. Kielckie UP wlezie Robusiowi bez wazeliny, ale i tak jest już nic nie znaczącą prehistorią. PPP chyba też zaprezentuje się jako "gibcy w krzyżu". Zaś SDPL wbrew zdrowemu rozsądkowi (według mnie) zaprze się (jak przysłowiowy osioł) i pójdzie samodzielnie. Nawet po wyborczą klęskę, ale nie poprze przydupasów Henia D. Jedyna, oby nie płonna, nadzieja w tym, że w Kielcach w SLD przeważy rozsądek i porządni ludzie którzy należą do SLD (a jest takich wielu, tylko są mało widoczni) zaczną wreszcie odgrywać taką rolę na jaką zasługują. Wtedy ze zdrowym SLD to i SDPL pójdzie razem. Ale z Heniusiową (D), Sławusiową czy Robciową zgrają nie pójdą. Prędzej wyprowadzą sztandar niż się sku...wią. Dlatego w interesie PiSu jest zwycięstwo Sławusia, Bożenki, Robusia itp... Mocherowe berety panują nad światem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Gargamelu - Nie połączy się IP: 81.6.130.* 22.02.06, 16:46 Drogi "Wujku Bronku" - podobno tylko walenie popełniają zbiorowe samobujstwa wypływając na plaże. Mam nadzieję, że z Kielecką "SDPL" tak się nie stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były SDPL-owiec Re: Gargamelu - Nie połączy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:12 O czym wy kurcze piszecie ? SDPL potęgą, no chyba w umyśle jej szefa wojewódzkiego. Przecie tam jest tylko Suchański, Jerzy i senator. Święta trójca a poza tym pustka, no jeszcze trochę niedobitków w powiatach. Faktycznie SDPL od wyborów parlamentarnych na terenie woj.świętokrzyskiego nie istnieje. Do rozbicia i odejścia wielu członków doszło już podczas kampanii wyborczej.Winni upadku tej formacji w świętokrzyskim są: Z.Kałamaga, M.Winiarczyk-Kossakowska i Jerzy Suchański. Spory i kłótnie między w/w doprowadziły do skócenia SDPL i jego rozbicia na trzy frakcję.W Kielcach najmocniejszym ośrodku, SDPL właściwie nie istnieje. I przestańcie pisać bajki bo się ludzie tylko śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.06, 22:13 SLD to nie cała lewica,są w niej ludzie zagubieni,mądrzy , ale też karierowicze i tylko od nich samych zależeć bedzie czy chcą iść razem z SDPL,UP I INNYMI czy też pójdą osobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coś Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:58 > SLD to nie cała lewica,są w niej ludzie zagubieni,mądrzy , ale też karierowicze SLD w Kielcach przewodzą wyłącznie karierowicze. Ludzie mądrzy z SLD się powypisywali. Wielki Wojciech zetrze was SLDUPki na proch. Nie pomoże wam nawet wsparcie OPZZ czy SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 22.02.06, 16:38 Drogi "coś", pożywiom - uwidim. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? 22.02.06, 16:59 oczywiście ze nic z tego nie będzie - para Suchański - Milcarz może by i doszła do porozumienia ale cała reszta nie. Co bardziej wyraziste partie juz nawet nie chodzi o program ale maja przynajmniej jakiś dobrze skierowany wektor np antyklerykalny tez z nimi sie nie dogadają. To żle bo czeka nas ogromna przechył - przynajmniej z nazwy prawicowy, który jest w rzeczywistości socjalistyczny i raczej idzie o grupy interesów a nie o partie nawet. Lerwica dzisiaj musi w ogóle reorientować sie całkowicie - na nic przydadza sie podziały historyczne - dzisiaj jest zupełnie inny świat. nie wykorzystał tego Sdpl - cały czas ci sami ludzie i te same ograniczenia. Potrzebne jest całkiem nowe pokolenie - obecni razem z ich wychowankami powinni odejść - niech utworza Rade Polityczna a dzisiejsi 30 latkowie , ludzie nowi przyjdą. Za 5 lat beda gotowi przejac władze - elektorat lewicowy wraz z biedą będzie sie w Polsce poszerzał - przekonanie że będzie lep[iej istnieje ale w propagandzie - skucesy socjalne Państwa socjalistycznego wg SLD i Solidarnego w G PiS = za trzy lata zaowocuja katastrofą- jak nie wcześniej - oczwiście winny będzie komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 82.139.30.* 22.02.06, 19:47 Trudno mi zgadnąć skąd takie przekonanie, że "inne " partie się nie dogadają z Milcarzem czy Suchańskim. Może trochę mnie oswiecisz. Jestem ciekaw jak się mam zachowywać by nie rozwalać lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 21:32 więcej wiary we własne siły , a nie koalicje za wszelką cene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były SDPL-owiec SDPL w Kielcach ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 22:21 O czym wy kurcze piszecie ? SDPL potęgą, no chyba w umyśle jej szefa wojewódzkiego. Przecie tam jest tylko Suchański, Jerzy i senator. Święta trójca a poza tym pustka, no jeszcze trochę niedobitków w powiatach. Faktycznie SDPL od wyborów parlamentarnych na terenie woj.świętokrzyskiego nie istnieje. Do rozbicia i odejścia wielu członków doszło już podczas kampanii wyborczej.Winni upadku tej formacji w świętokrzyskim są: Z.Kałamaga, M.Winiarczyk-Kossakowska i Jerzy Suchański. Spory i kłótnie między w/w doprowadziły do skócenia SDPL i jego rozbicia na trzy frakcję.W Kielcach najmocniejszym ośrodku, SDPL właściwie nie istnieje. I przestańcie pisać bajki bo się ludzie tylko śmieją. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? 22.02.06, 22:27 Losy Milcarza jako szefa SLD sa raczej nieciekawe. A wowczas Suchanski nie bęzie miał intelokutora w SLD. Co mu nie przeszkodzi skorzystac z planu B - czyli Forum Obywatelskiego.I dobrze to sobie układa bo Sdpl jak tak dalej pójdzie rozpadnie sie na pół - nie po to szli tam ludzie z Sld aby do tej partii powróćić. Zostaną z UP , którym i tak juz wszystko jedno,- co zreszta wszedzie jest naj=gorszy rodzaj członków partii - oni sa gorsi niż Samoobrona reszta - zieloni, Biedronki i pieron wie jeszcze kto- bez znaczenia. Najbardziej wyrazista jest partia prezentyjaca poglady antyklerykalne - ale do tego powinien byc bardziej podany równiez program dalszy. I o dziwo program wtedy takiej partii może byc bardzo nośny - Program Sdpl jest w ogóle nijaki i nie odrózniajcy sie od równie nijak programu SLD. To od strony osobowo- programowej. Idea takiego forum jest słuszna tylko dla wielu pozycja antyklerykalna np jest niewygodna- oni by chcieli i tu świeczke i tu - jak PSL - obrotowo - a tu ani ani - nie da się po prostu,Brak odwagi, inicjatywy politycznej? kalkulacje - partie lewicowe które sie boją!!!!to coś niesłychanego w historii. Ten brak wyrazistości lewicowej jest podstawowy w tym oczywiście antyklerykalny - w czasach kiedy ja znam paru księzy którzy sa antyklerykalni - lewica poza jedna partią cichutko czmycha - pewno z różańcem - no i dobrze. Druga sprawa to jakiś brak inwencji - pomysłów politycznych. Prawica tzw - drybluje ciągle tworzy jaki nowy chaos - ale funkcjopnuje i od strony socjotechnicznej prowadzi to dobrze. Nie ważne zle czy dobrze ale mówią. Po trzecie - może najtrudniejsze - to jest określenie do kogo chce forum wyjąs - zdefiniowanie elektoratu i określenie wspólnych programów i tzw protokołu rozbieżnosci - i to juz dawno powinno być uczynione. Dalszym zagadnieniem jest redefinicja w ogóle lewicowości- wiek XX sie juz skończył. sumują inicjatywa obywatelska bardzo potrzebna ale rola trudna zwłaszcza po chwilowymn zachłysnieciu sie PISPO rządami - które będa raczej króciutkie - i wybory samorządowe odbea siezparlamentarnymi - stad forum duzo czasu nie ma Mnie to jest obojetne - dla was w mieście o wiele lepszy byłby ukłąd równowagi rzeczywistej lewo-prawo, tylko to się w tyum mieście zaraz robi lewo+prawo z chamstwem i złodziejstwem w tle a do tego kompeltny brak rzeczywistego postępu w mieście zastępowany fajerwerkami dla gawiedzi. które maja kryc stopniowy upadek gospodarczy i kulturowy miasta i pauperyzacje jego mieszkańców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Do "oryganion'a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 23:02 Brawo i dla kogo te wywody akademickie, kto Pana zrozumie skoro wokół sama ciemnota i spałperyzowane społeczeństwo.Widzę ze sięgnął Pan na wyzyny swojej inteligencji dla własnego narcyzmu. Napisał Pan pół strony tekstu z który można napisać w jednym zdaniu.Pewnie się Pan dziwi że nikt Pana nie rozumie. Boże wystregaj nas od takich tekstów na tym forum, jak ktoś będzie chciał bronić pracę doktorską to o Panu nie zapomni. Pan przebił najlepszych oratorów tego Forum.Ale zasmucę Pana są bardziej olekwentnii od Pana, powiem tak wszyscy zrozumieli tylko nikt nic ni pojął. A może w następnym poście opisze Pan historię Polskie 966-2000 w pięć zdań ? Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Do "oryganion'a" 23.02.06, 01:01 pewnie najlepiej jest rzucim d...........k...........i........... i tyla jak nie to nie czytaj, r to w końcu jest forum - miejsce gdzie można akle nie ma obowiązku słuchac a ten do którego to pisałem - bo odpisywałem na jego post - agnostyk 1 - tak sie składa że o wiele więcej wyciągnie wniosków z tego pisania - a dlaczego no to juz jest nasza tajemnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Do "oryganion'a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 03:59 Chyba poliszynela.Myślał by kto wielko inteligencjo się zebrała i bedzie tero se godać. Powinieneś się Pan razem z tym Agnostykiem do PPP zapisać ( pieprzycie panocku pieprzycie ) Jeszcze dwóch takich znawców jak Wy panowie i nie trzeba będzie Uniwesytetu tworzyć bo będzie na tym forum. Fakt mogę nie czytać a Pan może te pierdoły w normalny sposób napisać. A po drugie to ni jak się ma to do rzeczywistości.Siedź już pan w knigach i gadaj z molami.Tylko aby mole Pana nie zpałperyzowały. A jak pan naprawdę chce poznać rzeczywistość do wyjdź Pan czasem na spacer do ludzi i posłuchaj co mówią, kim są i co myślą. Tylko na boga nic Pan nie mów co myslisz bo może dojść do linczu. Proszę się nie obrażać, ale wywodów akademickich mamy już dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Suchanski proponuje? IP: 81.219.132.* 23.02.06, 08:42 Gdzieś ponoć padła w lewicowym gremium propozycja, ze jesli świętokrzyski Sojusz Lewicy Demokratycznej będzie miał po konwencji takie przywództwo, które chce sie dogadać z wszystkimi lewicowymi opcjami i ławą iść do wyborów, to J. Suchański jest, ale tylko na prośbę H. Milcarza i ludzi jego pokroju, czyli nie zajadłych, zrezygnować z kandydowania na prezydenta i wraz ze swymi zwolennikami, których nie ma tak mało, wspirac wspólnych kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Suchanski proponuje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 10:58 Ja to też słyszałam z gremium lewicowym!Są jastrzebie po obu stronach(w obu partiach).Jest tylko problem co zrobić z tymi którzy nie powinni być w ogóle zwłaszcza w SLD! Swoją weryfikację musi przeprowadzić chyba tylko centrala na Rozbracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Suchanski proponuje? IP: 81.6.130.* 23.02.06, 15:54 Droga "jago" to miłe co piszesz. Senatorek prawdopodobnie tak postąpić będzie musiał nawet bez "prośby" Przewodniczącego Henryka Milcarza - jeśli nie chce aby Zdychającą Hybryda Lewicy jaką jest Kielecka "SDPL" nie PRZERŻNĘŁA Z KRETESEM tych wyborów podobnie jak parlamentarnych. Tak na marginesie powinien on okazy- wać mniej swojej sympatii Henrykowi Milcarzowi - ponieważ tym bardzo Mu szkodzi w samym "SLD". A po Konwencji Wojewódzkiej Sojuszu, która odbędzie się w dniu 18 marca br. będzie "rozmawiał" z każdym składem Kierownictwa Rady Wojewódzkiej - jeśli ma za grosz rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion Re: Do "oryganion'a" 23.02.06, 08:58 pisząc takie posty musisz Pan uważać , złaszcza z tym wezwaniem do wyjścia. Wielu internautów jest [przykutych do wózków, chorych , albo opiekujących sie jeszcze bardziej chorym O ile sie nie myle agnostyk nie ma nic wspólnego z PPP Na szczeście sprawa lkieleckiej lewicy jeszcze w ksiązkach sie nie znalażla i akurat z alma mater nie ma nic wspólnego ja w swoim poście chciałem tylko powiedzieć że lewica musi przedstawic klarowny program ale nie pseudo-lewicowy i odważnie iść z nim do ludzi chciałem powiedzieć że cała czołowka lewicy kieleckiej już nie utworzy takiego programu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Do "oryganion'a" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 13:50 Oj uważam, uważam ale nawet inwalidzi na wózkach wychodzą się "przewietrzyć". Ja wcale nie mówię, że agnostyk ma coś wspólnego z PPP.Jeszcze się nie znalazła w książkach może dla tego, że bohaterowie negatywni jeszcze się dobrze trzymają. A kielecka alma mater sztuczny twór dla kadry naukowej WSNS i KC PZPR przez cały czas próbuje wtrącić swoje trzy grosze no może po za prof. Kikiem, który się w odpowiednim momencie odciął. Kielecka lewica zawsze myślała tylko o korycie, od dawien dawna toczyła się walka między koteriami. Programu tu nigdy żadnego nie utworzono, bo w Kielcach jak się spotyka dwóch lewicowców to jest 6 różnych opinii !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Głupi Józio Agnostyk1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:07 ma bardzo dużo wspólnego z PPP Jest: P-ieprznięty P-ogubiony P-latfusowaty A poza tym w ostatnich wyborach czulił się tule z Mariuszem Olszewskim w jednym komitecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Przepraszam :))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 14:09 Oczywiście - "tulił się czule" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Łączenie śmierdzieli IP: 80.54.27.* 23.02.06, 11:03 Jak się połączy kilka lewicowych kup to powstanie wielkie lewicowe gó.wno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babetka Re: Łączenie śmierdzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:49 Gość portalu: felek napisał(a): > Jak się połączy kilka lewicowych kup to powstanie wielkie lewicowe gó.wno. Bardzo trafna puenta :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duncan Re: Łączenie śmierdzieli IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.02.06, 17:01 jak widze, zero przyzwoitej i na poziomie dyskusji na tym forum siedzi kilku prawicowych komentatorow sportowych i produkuje w malym, waskim gronie. A Gargamel niby z lewicy, tak? jakos nie trafia to do mnie - jakby bylo pol na pol i rzeczowa rozmowa a nie paru frustratow z jednej beczki - mialoby to sens serio wam sie podoba takie bezcelowe plotkowanie niczym na bazarach? czy to forum wam sluzy jako alternatywa zamiast lezanki u psychoterapeuty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Re: Łączenie śmierdzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:45 natomiast dwa póldupki na pewno tworza pipe ale dwa półgłówki niekoniecznie glowę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.06, 21:50 myli się gargamel twierdząc , Suchański bedzie z każdym z SLD współpracował po 18 marca gdy puczyści typu Kopcio i jemu podobni dojdą do władzy. Ja znam GO i wiem ,że jest mądry a nie głupi aby paprać się z oszołomami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 23.02.06, 22:43 Drogi "jasiu" - nigdzie na tym forum nie napisałem o tym, że były Senator Jerzy Suchański jest GŁUPI. Więcej - jestem przekonany, że to ROZSĄDEK zmuszał go bę- dzie do rozmów z każdym Kierownictwem Świętokrzyskiego "SLD" po konwencji jaka odbędzie się w dniu 18 marca br. Co do jej WYNIKU - wszystko jest możliwe, a w tym utrzymanie się jak i odejście Henryka Milcarza z funkcji Przewodniczącego. Lecz tak jak nikt w Sojuszu nie kwestionuje mandatu Senatora do reprezentowania ROZWALONYCH struktur "SDPL" - tak on nie ma prawa do negowania słuszności doko- nanego na tej konwencji ewentualnego tajnego WYBORU nowego Zarządu Rady Wojewó- dzkiej i Przewodniczącego. I myślę, że bez względu na to co teraz mówi - dla do- bra PRZEGRANEJ "SDPL" zasiądzie do rozmów koalicyjnych w miesiącu kwietniu br. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były SDPL-owiec Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 23:41 Po 18.03.2006 roku może sie okazać że J.Suchański nie jest jedyną osobą która może rozmawiać z SLD. Jest wielu członków SDPL których "pominięto" przy wysyłaniu zaproszeń na konwencję wojewódzką na której dokonano wyboru JS. W obu organizacjach w których JS myśli że "dowodzi" FO i SDPL pozostaną tylko Ci którzy nie sa akceptowani przez SLD i jej nowe lub stare kierownictwo. Kandydatura JS na prezydenta może sie okazać przysłowiowym gwoździem do jego politycznej trumny.SDPL to nie JS a JS to nie SDPL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antySDPL Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 08:18 Cóż to za pojękiwania - były? Czyżbyś był "pominięty"? A może masz coś na sumieniu, jakieś kombinacje, może niepłacenie składek? A może po prostu nigdy nie byłeś w SDPL tylko jesteś członkiem SLD i plujesz na forum na konkurencję? Stara PZPRowsko UBecko SLDowska metoda. Podszywać się za kogoś i prowokować. Ale na szczęście SLD i tak diabli wezmą. Oby jak najprędzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były SDPL-owiec Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 12:02 Aleś wymyślił, pewnie aż główka rozbolała. Sumienie mam czyste, kombinują ci, którzy mają coś do stracenia a składki były płacone. Na nic nie pluję.Ani SDPL ani Forum nie jest dla mnie żadną konkurencją. Jest zbiorowiskiem ludzi którzy zawiedli.A o metodach lepiej nie mówmy. SLD tak samo mi zwisa jak i Forum. A tak na marginesie to jaki z Ciebie antySDPL, jak bronisz jej w sposób nieudolny.Po twojej wypowiedzi można wywnioskować bardzo łatwo o co Ci chodzi i kim jesteś jeśli zna się problem i ludzi z tego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.06, 12:47 jestem przekonany że Suchański nie pójdzie na współpracę z Kopycińskim,aby nie było złudzeń potem dla tych co myśla że po wyborach musi się ułożyć tylko tak jak oni uważaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Tylko Piotrowicz IP: 81.219.132.* 25.02.06, 16:40 Wygląda na to, że tylko Marek Piotrowicz, który nigdy nie wybijał się jako ortodoksa, z każdym umiał sie dogadać, ma dobrą szkołę i kindersztubę w przeciwieństwie do przaśnych młodych wilków z lewicy może zostać kandydatem wszystkich lewicowych opcji na prezydenta Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rechot historii Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.fortes.pl 25.02.06, 17:08 > jestem przekonany że Suchański nie pójdzie na współpracę z Kopycińskim,aby nie > było złudzeń potem dla tych co myśla że po wyborach musi się ułożyć tylko tak > jak oni uważaja Kopyciński pewnie przy rozmowach powita Suchańskiego, tak jak niegdyś ówczesnego senatora witał ówczesny wojewoda WW czułym i kulturalnym słówkiem "spier..aj". Takie jest podejście SLD do połączenia w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.06, 17:52 M.PIOTROWICZ to porządny facet można sądzę o NIM rozmawiać ale nie o Kopycińskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 25.02.06, 18:56 Były Wiceprezydent Kielc, będący przez długi okres Przewodniczącym Rady Miasta, a obecnie Przewodniczącym Klubu Radnych Lewicy Pan Marek Piotrowicz faktycznie może być liczącym się ewentualnie Kandydatem w prawyborach jakie odbędą się w Kieleckim "SLD". W samym Sojuszu nie ma żadnych "przeciwników" - poza /może/ jednym z byłych Wiceprezydentów oraz nad wyraz "ambitnym" Radnym Stanisławem Ru- pniewskim, który nijako "z urzędu" jest "przeciwnikiem" wszystkich którzy mogą stanąć na drodze jego "planów". Więcej, kolejne wyniki tajnychwy wyborów /gdy "startował" na Członka Rady Miejskiej i Prezesa Sądu Partyjnego lub Delegata na Konwencję Wojewódzką - "unikając" funkcji w Zarządzie Rady Miejskiej "SLD" lub Członkowstwa w Radzie Wojewódzkiej/ - wyraźnie świadczą o poparciu szeregowych Członków Kieleckiego "SLD" i oscylują w granicach wysoko ponad 80% ogółu waż- nych oddanych głosów. Trudno zarzucić Mu uczestnictwo w jakichkolwiek toczonych ciągle w Kierownictwie Sojuszu "grach partyjnych" - czy też "oddanie" byłemu Baronowi Świetokrzyskiemu Heniowi D. od którego starał się "trzymać z daleka". I jest przy tym z "samego charakteru" człowiekiem otwartym na wszystkich - mogącym rozmawiać z każdym i dotrzymującym danego słowa. Okres jego długoletniej pracy w Urzędzie Wojewódzkim, "Exsbudzie" i Mieście oraz samorządzie - daje wszelkie gwarancje bycia dobrym Prezydentem Kielc. Stanowisko Prokuratury Rejonowej w sprawie "domniemanego" /przez Prawicę oczywiście - a dokładnie przez Pana Prze- mysława Gosiewskiego z "Pisuaru"/ Jego udziału w aferze w MZB - jednoznacznie zdejmuje z Niego jakiekolwiek "podejrzenia". Co równie ważne osobiste doświad- czenia Pana Marka Piotrowicza związane z mającą miejsce w ostatnim okresie utra- tą pracy w Międzygminnym Związku Wodociągów i Kanalizacji wyraźnie wzmocniły jego wcześniejsze przekonanie o tym, iż to nie przynależność partyjna ma być decydującym kryterium doboru ludzi na stanowiska. Jako Prezydent Kielc znający naprawdę to Miasto i wystepujące w nim najtrudniejsze problemy utrudniające ży- cie mieszkańcom - nie zajmował by się pewniem budową pomników i rojeniem "wizji rozwoju Klerykowa" lecz ich rozwiżywaniem. Inaczej też pewnie niż obecnie ukła- dała by się Jego współpraca z Radą Miasta, bez względu na jej skład polityczny - i nie byłaby ona /tak jak teraz/ wyłącznie "maszynką do głosowania". A co cieka- wsze na decyzje kadrowe takiego Prezydenta znacznie mniejszy wpływ /niż za okre- su uzależnionego od "chamskich nacisków" Henia D. Prezydenta Wł.Stępnia/ miałoby Kierownictwo "SLD" - nie jest to bowiem człowiek, któremu można by było "wsadzić do roboty" jakiegoś namaszczonego nieroba. Z tych i nie tylko względów Pan Marek Piotrowicz może być liczącym się Kandydatem Kieleckiej Lewicy w najbliższych wy- borach na Prezydenta Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot albo fajtłapy albo karierowicze IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.06, 14:55 > nie jest to bowiem człowiek, któremu można by było "wsadzić > do roboty" jakiegoś namaszczonego nieroba ha, ha, ha, uśmiałem się jak pszczoła - dopiero co pisałeś, że Piotrowicz był kamerdynerem Henia i wykonywał jego polecenie trzymając na stanowisku Lisowskiego. Jak to możliwe, że Piotrowicz przez tyle lat albo nie połapał się kogo zatrudnia albo wiedział o kantach i tolerował je? Takiego prezydenta chcesz dla Kielc? A moze teraz Heniek wtryni mu jakiegos starachowickiego samorządowca? Powie - to ja za was w kiciu siedziałem, a wy nawet handlarza prochami nie chcecie mi zatrudnić? Nawiasem mówiąc, jak zdjęli Piotrowicza z przewodniczenia Radzie Miasta to wszyscy odetchnęli z ulgą. Nie dlatego, żeby ktoś kochał Boguckiego, tylko tow. Marek był strasznie rozlazły. Nawet Wyborcza napisała, że teraz wreszcie posiedzenia zaczynają się w miarę punktualnie. Nie macie tam w PZPR normalnych ludzi? Coś cieniutko, Gargamel, z tymi geniuszami u was. Jedni siedzą, inni będą siedzieć, a reszta albo fajtłapy albo karierowicze. Zjednoczcie się z Komunistyczną Partią Chin - oni tam mają duzo aktywistów. > zajmował by się pewniem budową pomników ty gargamel jesteś jak Goebels - powtarzasz ciągle jedno i to samo klamstwo.Prezydent nie zbudował żadnego pomnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: albo fajtłapy albo karierowicze IP: 82.139.30.* 27.02.06, 18:11 Behemocie jak dobrze,że się odezwałeś. Masz wiedzę to się nią dzielisz. Prawda? No to podaj jeszcze tylko swoja kandydaturę. Ale taką bez jednej "zmarszczki" wady. Co do tego,że WEL nie zbudował żadnego pomnika to przyznaję Ci rację ale pod małym warunkiem, iż Hitler, Stalin, Franko, Musolini, Pinochet też przecież nie zabili ani jednego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: albo fajtłapy albo karierowicze IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.06, 19:36 Szanowny towarzyszu agnostyku1, zgadzam się z tobą i podobnie jak ty ubolewam, że na lewicy najnormalniej na świecie nie ma ludzi, którzy nie byliby umoczeni ...no może z wyjatkiem Milcarza, którego chcecie się pozbyć. Być może, przyjmując standarty PZPR, tolerowanie przestępstw w Urzędzie jest dla ciebie tylko "zmarszczką" na życiorysie ale w dzisiejszych czasach raczej niewielu się z tobą zgodzi. Chyba bardzo by ci pasowało kłamać, że Prezydent buduje pomniki ale dobrze wiesz, że tak nie jest, a w potocznym rozumieniu to Prezydent wybudował stadion (mimo, ze kielnią nie machał) ale nie wybudował pomników. Chyba zgodzisz się ze mną, że trzeba tu oddać sprawiedliwość tym inicjatywom społecznym i firmom prywatnym, dzięki którym te pomniki stanęły. Wasze kłamstwa na temat pomników są żałosne. Żeby po trzech latach prezydentury nie mieć lepszych zarzutów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: albo fajtłapy albo karierowicze IP: 82.139.30.* 27.02.06, 19:48 Żeby tolerować trzeba wiedzieć. Sprawdziłeś czy tylko sądzisz? Jak pewnie sam wiesz ja nigdy ani słowa o WEL -u na forum nie powiedziałem. Jest to dla mnie dziedzina nie bardzo znana. Jednak pomimo degrengolady finansowej miasta nie stwierdzam nawet prób jego rozruszania ekonomicznego. Może się nie da, a może brak umiejętności? Stąd takie zacięcie kulturalno - pomnikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: albo fajtłapy albo karierowicze IP: 82.139.30.* 27.02.06, 19:54 No i jeszcze jedno. "Chcecie się Milcarza pozbyć". Kto, co, jak? Ja??? A skąd Ty szanowny Behemocie znasz moje myśli, osądy. Przypominasz mi tu "kochaną" babetkę. Ona zawsze wiedziała co ja myslę. Czy ty także osiągnąłeś już tak wysoki poziom dedukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do "behemota" IP: 81.6.130.* 27.02.06, 19:41 Jestem bardzo ciekaw tego "Czy był Pan kiedykolwiek w tej kadencji na sesji Rady Miasta"? To prawda, że za przewodnictwa Tomcia Boguckiego wszystko "idzie" wyjątkowo sprawnie - Radni Klubu Lewicy nie otrzymują często żadnych materiałów, nie liczą się ustalenia podjęte na posiedzeniach Komisji Rady - a Radni Prawicy GŁOSUJĄ JAK MASZYNKA za wszystkim tym co zostanie "wniesione" pod obrady przez WEL-a. Sam Przewodniczący Tomcio robi wszystko aby ograniczyć wszelką dyskusję - szcze- gólnie wtedy gdy jest ona "niewygodna" dla ludzi WEL-a. Kilkakrotnie miałem oka- zję to obserwować. W roku 2003 uczestniczyłem w 2-ch czy 3-ch sesjach Rady prowadzonych przez Marka Piotrowicza. Wiceprzewodniczącą Rady była wtedy Radna Prawicy dr Halinka Olendzka - a dziś dla Radnych Lewicy nie ma miejsca w Prezydium Rady. Nikt wte- dy nie ograniczał Radnym Prawicy dostępu do materiałów, honorowane były usta- lenia Komisji - nie ograniczano też dyskusji. A tak w ogóle to polecam Panu gorąco Drogi "behemocie" wybranie się na jakąś sesję Rady Miasta - po to np. aby mógł Pan porównać to co tam się faktycznie dzieje z późniejszymi relacjami prasowymi. Imponującą jest bowiem NIEMOTA i GŁUPOTA co najmniej kilku Radnych Prawicy - ludzi, którzy nie za bardzo wiedzą pewnie w jakim żyją Mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot albo fajtłapy albo karierowicze IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.06, 20:57 Potwierdzam. Dawniej było dziamdziolenie do oporu. Teraz sprawy toczą się znacznie szybciej, co nie znaczy, że lewica nie może się wygadać. A już Jasio to by nie przeżył bez kilku oracji. Zresztą, trenuj Gargamel, trenuj - Piotrowiczowi będą potrzebni obrońcy :))))) > dla Radnych Lewicy nie ma miejsca w Prezydium Rady. Takiś bywalec sesyjny to pewnie wiesz, że wykluczanie opozycji z prezydium oraz z wiceprzewodniczenia komisjom to "nowa świecka tradycja" zapoczątkowana przez lewicę w poprzedniej kadencji. Chyba nie zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.6.130.* 26.02.06, 19:43 I co Pan na to Drogi "Kielczaninie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.219.132.* 26.02.06, 19:46 Fakt, W. Stepień nie zatrudnaiłby w ratuszu jako swego zastępcę nieroba, bo sam nie bardzo miał czas tymże ratuszem się zajmować, wolał politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.219.132.* 26.02.06, 19:51 A co tam słychać u Z. Kośmidra, czyżby nie startował. Nudno bez niego w tej Radzie Miejskiej. W pierwszej kadencji ubarwiwał ją k. Ujazdowski senior, w drugiejT. Orłowski, w trzeciej Zb.Kośmider a teraz nie dosć, zę poziom najniższy w dziejach samorzadu, to i barwnych postaci jak na lekarstwo. Przeambitny St. Rupniewski czy J. Wlosowicz to nie ta klasa, nie ta półka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do "Jagi" IP: 81.6.130.* 27.02.06, 13:14 Droga "Jago" - cieszy twoja opinia o Panu Zbigniewie. Uzyskał on w ostatnich wyborach całkiem przyzwoity wynik - bo 4-te miejsce w I-szej turze, przy wydatku stosunkowo najmniejszych pieniędzy na kampanię. Miał bowiem tylko 1 średniej wie lkości bilbord i kilkadziesiąt małych plakatów. Całkiem możliwe, że gdyby nie "podczepił się" w ostatniej chwili pod "Samoobronę" i wystartował na czele wła- snego Komitetu Wyborczego wynik miałby lepszy - i możliwe, że nie brakowałoby go dzisiaj w Radzie Miasta. Osobiście wierzę, że wystartuje również i w tych wybo- rach - jest bowiem popularny w wielu środowiskach. Jako człowieka autentycznie znającego problemy Miasta nie CIESZY go pewnie zbytnio obecna działalność na- szego WEL-a. Jeśli wystartuje - odbierze sporo głosów Geniuszowi i jego popar- cie będzie się liczyło bardzo w II-giej turze wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.06, 22:09 dajcie kandydatów na PREZYDENTA KIELC moze siebie tam tez widzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.06, 13:05 nizłym kandydatem mógłby być M.WOJTASIEWICZz SLD CO wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.6.130.* 04.03.06, 16:46 Marek WOJTASIEWICZ to były etatowy funkcyjny pracownik Aparatu Partyjnego PZPR /Sekratarz Organizacyjny Komitetu Miejskiego PZPR w Kielcach/ - podonie jak Ta- usz JÓŹWIK /Sekretarz Ekonomiczny i I-szy Sekretarz Komitetu Miejskiego PZPR w Kielcach/, Jerzy SUCHAŃSKI /Sekretarz Ideologiczny Komitetu Miejskiego PZPR w Kielcach/ czy też Jerzy BOROŃCZYK /I-szy Sekretarz Komitetu Zakładowego PZPR w Kombinacie Budownictwa Miejskiego w Kielcach/. Ludzie z taką PRZESZŁOŚCIĄ nie powinni kandydować w żadnych wyborach, a w Partiach Lewicy powinien być wydany całkowity ZAKAZ pełnienia przez nich funkcji partyjnych - dla dobra samej Lewi- cy. Kieleckiemu "SLD" całkowicie wystarczą na wiele lat NIEZASPOKOJONE ambicje polityczne jednego z tych ludzi, Towarzysza Zdzisława SKOWRONA, który w 2002 ro- ku wystartował jako tzw. "kandydat niezależny" /pewnie tylko od "SLD"/ w wybo- rach na Prezydenta Kielc - przyczyniając się do klęski Kandydata Lewicy i osią- gając żenująco niski wynik wyborczy. Dzisiaj nie brak jednak takich ludzi na fu- nkcjach w samorządach w Województwie Świetokrzyskim /na wszystkich szczeblach/ - jeśli ponownie zostaną oni "wystawieni" na listach wyborczych to w przypadku gdy w Sejmie uchwalona zostanie USTAWA DEKOMUNIZACYJNA i tak stracą uzuskane mandaty - przyczyniając kolejnych "kłopotów" Lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.6.130.* 04.03.06, 17:01 Dla "nie poinformowanych" należy dodać, że Towarzysz Zdzisław SKOWRON o którym mowa powyżej to były wieloletni I-szy Sekretarz Komitetu Miejskiego PZPR w Kiel- cach /min. z okresu STANU WOJENNEGO/, późniejszy prominentny Działacz Kieleckiej Lewicy i Radny Rady Miasta z listy "SLD-UP", wyrzucony na zbitą ..... z "SLD" - obecny Prezes Kieleckiego Towrzystwa Budownictwa Społecznego w Kielcach /uczy- niony nim w NAGRODĘ za nieudolną próbę ROZBICIA LEWICY i poparcie udzielone Kan- dydatowi Prawicy w wyborach w 2002 roku/, oddany w pełni WEL-owi jeden z Najle- pszych jego Ludzi - występujący /jako Stały Komentator Polityczny/ w "Famie" w charakterze ODNOWICIELA Lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja na Prezydanta IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.06, 20:54 ja jednak uważam,,że M.WOJTASIEWICZ to wspaniały człowiek i doskonały organizator.Jest dobrym kandydatem na PREZYDENTA KIELC.Co Wy o Nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: na Prezydanta IP: 81.6.130.* 05.03.06, 21:49 Bzdura - robisz sobie JAJA Drogi czy Droga "ja". Wszystkich byłych etatowych pracowników Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej należy jak najszybciej pozbawić możliwości startowania zarówno w wyborach parla- mentarnych jak i samorządowych. Nie powinni też pełnić oni żadnych funkcji w sa- mym "SLD" - wystarczą okresy "rządów" na Lewicy takich ludzi jak: Leszek Miller, Józefa Oleksy czy Andrzej Pęczak. Bo tak naprawdę to właśnie byli funkcyjni PZPR -owcy swoim postępowaniem "przynieśli" największe straty "SLD". Najwyższy już na to czas aby odeszli z "pierwszego szeregu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 12:25 Trafne i godne uwagi spostrzeżenia.Może to być przysłowiowy strzał w dziesiątkę.Pan Marek P. będąc Vice Prezydentem pokazał się jako osoba godna zaufania, myśląca przyszłościowo, kreatywny, innowacyjny i twórczy. A przede wszystkim osoba starająca się być ponad wszelkimi podziałami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnostyk1 Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 82.139.30.* 27.02.06, 13:00 Więc umieszczam go na liście "gabinetu cieni". Proszę o następnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:25 Szanowny "agnostyku1" takich jak Marek P. w Kielcach jest wielu tylko, no właśnie chodzi o to aby umiejętnie ich sprzedać a na to potrzeba czasu, lewica sie pogubiła zresztą inne opcje tez. Nie ma podam dla przykładu tzw rezerw kadrowych czyli gabinetu cieni.Wszystkie organizacje polityczne myślą o czasie teraźniejszym, brak im wyprzedzenia dot. przyszłości. Śmiechu jest to wszystko warte, bo wszystkie kandydatury są znane bo obracały się wokół UM-Kielce. Ja liczyłem na młodzież, jak na razie są zblokowani. PiS tam nic nie ma tylko poseł Gosiewski, Samoobrona - Cepil starszy rękami młodszego 6 lat temu umiejętnie rozbił młodzieżówkę SLD - Po sławetnym buncie w 2000 roku zostali rozbici i przegonieni, część odeszła część przycichłą. A tak na marginesie aż było miło popatrzeć jak Heniek, Włądek i Włodek dostają w dupę i muszą się tłumaczyć ale starzy działacze byli czujni.Pozostał Sławek K. no niby młody a już stary. A Robuś Siejka to niech lepiej nie wychyla sie ze sklepiku żony. PO - Tam już Kostek M wzorem Henia D zaprowadził swoje porządki. UP - W tej partii to to młodzież występuje tylko w Centrali. PSL - Jak i cały PSL w przebudowie. SDPL - tam są silne grupy młodzieżówek tylko bez możliwości wpływu na to co robią starsi koledzy z Senatorem na czele. Jak na razie to po rozum do głowy poszedł ksiądz T.Rydzyk przejmując kontrolę nad Młodzieżą Wszechpolską wcielając ją jako podbudowa LPR'u. Tak więc nie dziwię się Jarosławowi Kaczyńskiemu iż coraz częściej spogląda w lewo aby przekonać młodzież iż prawica nie jest taka zła a komuna której nie pamiętaj powinni opuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.219.132.* 27.02.06, 21:51 A co tam u wspaniałych kadr prawicy takich jak Leszek Andrasik czy Bogdan Borkowski? Gdzie Romcho Strzębła? Wybory idą i cicho o nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:22 Czekają aż dostaną rozkaz, by móc zameldować o wykonaniu zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.219.132.* 28.02.06, 08:10 No, a Jacek Jędrzejkiewicz nie ma żadnych ratuszowych planów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.6.130.* 28.02.06, 15:59 Droga "Jago" Żelazny Kandydat na Prezydenta Kielc Pan Jacek Jędrzejkiewicz na 100 procent ma PLANY zaistnienia w każdych kolejnych wyborach na terenie naszego Miasta. Możesz być pewna, że nie zabraknie go w tych ZAWODACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opój Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:19 Tak!!! Marek P. pokazał już na co go stać. Więcej już wypić nie może. Ale mniej też nie!!!!Ludzie co wy o nim piszecie i po co robicie z chłopa dobrego kandydata? Przecież on musi codziennie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Do "Kielczanina" - tego przez duże "K" IP: 81.6.130.* 28.02.06, 21:43 Drogi "Opóju" - to już STARE CZASY. Widać, że pamietasz człowieka z okresu lat 2000-2003 i teraz nie masz z nim do "czynienia". Obecnie nie jest abstynentem lecz o jakimkolwiek nadużywaniu alkoholu mowy nie ma. I to nie wynik jakiejś tam ODNOWY MORALNEJ - lecz konieczność dbania o stan zdrowia i konsekwencja osobis- tych przeżyć. Ale ponieważ bardzo dużo pali - zawsze możesz na to popsioczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin2 Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.pkp.kielce.msk.pl 28.02.06, 09:19 Z dużym szacunkiem podchodzę do Pana Lubawskiego tylko Kielce i mieszkańcy nie potrzebują pomników i imprez okolicznościowych lecz stworzenia warunków by przedsiębiorczość mogła się rozwijać. Pamiętam słowa Pana Lubawskiego co do metropolii, którą Kielce miały się stać. Troszkę w tych wypowiedziach było przesady, prawda? Myśle, że trudnio będzie wyłonić prawdziwego menedżera z dotychczasowych elit politycznych w Kielcach. Kielce na pewno potrzebują polityka z doświadczeniem w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:22 Drogi ziomku, w pewnym sensie masz rację ale. No właśnie to ale. Jak wiesz menadżer to osoba która ma za zadanie dążyć za wszelką cene do osiągnięcia zysków kosztem nawet zasobów ludzkich. Nam potrzebny jest gospodarz, który będzie potrafił doprowadzić do zysków ale jak będzie trzeba ponieść koszta to je poniesie.Doskonale ująłeś sprawę inwestycji obecnego Prezydenta, ale taniej jest wybudować pomnik niż stworzyć stanowiska pracy dla 100 osób.Obecna klasa polityczna jak i poprzednia uprawia tylko demagogię i igrzyska a społeczeństwo jest już tym zmęczone.PiS wygrał nie dla tego że posiada wieloletni program naprawczy czy odbudowy ale dla tego że obiecał i straszył a to się źle skończy. Kielcom jak i Polsce potzrebny jest wstrząs (katharsis) który otrząśnie ludzi z letargu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.06, 09:23 widzę dużo gadania a mało kandydatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Czy lewica połączy się na wybory samorządowe? IP: 81.6.130.* 01.03.06, 06:11 Bo to nie wybory CZAROWNICY ŚWIĘTOKRZYSKIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś