Dodaj do ulubionych

CZEGO CHCECIE?????

IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 26.11.02, 18:10
Napiszcie czego w Kielcach Wam brakuje,dlaczego kielczanie przenoszą sie do
innych miast,co Wam przeszkadza, co zrobić żeby miasto pozbyło się
małomiasteczkowości i wybiło się,żeby zostało dostrzeżone w Polsce.Piszcie,a
władze miejskie niech czytają i wyciągają wnioski.
Obserwuj wątek
    • drs Re: CZEGO CHCECIE????? 26.11.02, 18:23
      Nie wiem jak to zrobić,ale mój pomysł jest taki.Nowy prezydent Kielc powinien
      wsłuchiwać sie w głos mieszkanców miasta.Może ktos w UM powinien pomyśleć o
      mozliwości wpisywania swoich spostrzeżeń czy tez uwag,interwencji za
      posrednictwem poczty internetowej,którą co jakisz czas odpowiednie służby/może
      i sam p.prezydent Lubawski powinien przeglądać.Poza tym w ramach kontaktów ze
      społecznością lokalną dobrze by było organizować dajmy na to co miesieczne
      czaty z p,Lubawskim,gdzie bezposrednio stawiane bylyby wnioski,zapytania itp.
      • Gość: hey Re: CZEGO CHCECIE????? IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 27.11.02, 16:57
        I jeszcze taka ciekawostka:wystarczy, że 1000 osób z Kielc i okolic zdecyduje
        sie na studia w innym miescie i wydając na swoje utrzymanie minimum 500 zł
        miesięcznie ,to łącznie daje to 500 000 zł, które miesięcznie!!! "ucieka" z
        Kielc.A mogłoby to zasilić kielecki rynek,a ile to daje rocznie...pomyślcie.
    • Gość: hey Re: CZEGO CHCECIE????? IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 26.11.02, 18:33
      W końcu to władze są dla nas a nie my dla władzy.
      • Gość: Krissotto Re: CZEGO CHCECIE????? IP: PROXY:* / 172.16.1.* 26.11.02, 19:06
        CZego chcemy? Ja chcę, zeby ludzie zmienili swą mentalność.Bo dużo Kielczan
        narzeka, że małomiasteczkowość, prowincja....sami się wbijają w te stereotypy.
        Ich sprawa..na siłę nie ma co ludzi zatrzymywać.
        Miasto sie rozwija i to mnie cieszy.Jeszcze trochę mu brakuje do
        metropolii...ale "nie od razu Rzym zbudowano" -niech więc prawdziwe scyzoryki
        zostają..a reszta biadolindziarzy niech jedzie do Warszawki i poznaje "smak
        życia" Życzę Wam powodzenia. Pozdrawiam wszystkich, ktorzy poświęcili na
        czytanie tego wątku swoją cenną uwagę.
        • Gość: hey Re: CZEGO CHCECIE????? IP: *.tu.kielce.pl / 10.10.3.* 26.11.02, 19:31
          Ale czego brakuje do metropolii,napisz,chciałbym wiedzieć.
    • Gość: BBB Re: CZEGO CHCECIE????? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 08:04
      Hey dobrze napisał - czego brakuje do metropolii?! Czy małomiasteczkowość jest
      czymś negatywnym ?! Tęsknimy za wielkim miastem - czyli za czym ? Mieszkałem w
      kilku wielkich miastach i w Polsce i za granicą - nic atrakcynego. Spytajcie
      znajomych (najlepiej gdy są zaszczepieni to sprzyja szczerości)którzy tam
      mieszkają i pracują (nie studiują bo to całkiem inna blaszka) czy jest im OK.
      Nie twierdzę, że wszystko ale bardzo dużo zależy od kasy. Jeżeli w Kielcach
      będzie praca i dobre zarobki nie tylko niewielu będzie wyjeżdżało ale na pewno
      więcej przyjedzie. A jak ludzie będą zarabiali i płacili podatki wtedy będzie
      kasa na ulepszanie miasta, imprezy, sport itp. Zadanie dla Prezydenta ?
      Stworzyć miejsca pracy przez przyciągnięcie inwestorów. Temu w niewielkim
      stopniu służy remont Sienkiewicza (chociaż trochę tak). Gdyby za te pieniądze
      uzbroić kilka działek i oddać je nawet bezpłatnie przedsiębiorcom z pewnością
      za kilka lat pieniądze te zwróciłyby się z nawiązką nie tyko na remont
      nawierzchni ale też zrujnowanych kamienic. Nawiasem mówiąc (oprócz tego, że
      kostka jest luźna) wyremontowane ulice zostaną w ciągu kilku lat zdewastowane
      bo trzeba będzie albo remontować albo burzyć kamienice w centrum. Tak, że są to
      pieniądze wyrzucone w błoto. Ale napisałem - ha, ha, ha ! Pozdrawiam !!!
      • cvs2 Re: CZEGO CHCECIE????? 28.11.02, 15:03
        My chcemy igrzysk a nie dretwej mowy na czacie z Lubawskim. My chcemy rownych
        chodnikow i jezdni a nie wiejskich drog z blotem po kolana. My chcemy parafii
        na kazdym rogu a nie pubow i dyskotek.My chcemy dobrej szkoly podstawowej dla
        waszych dzieci a nie uniwersytetow dla nadmiaru magistrow.My chcemy czystych
        klatek schodowych a nie prezesow spoldzielni. My chcemy przyjezdzac i wyjezdzac
        z tego miasta bez scyzorykow w piersiach albo plecach.My chcemy normalnego
        miasta a nie metropolii bo wiemy czym to pachnie. Czego chcecie? - teraz wiecie.
        Pozdrowienia dla doktorow , weterynarzy,dezerterow, marnych koszy i moich
        ulubiencow: ksionca i admirala hujagiego, tym razem chyba prawidlowo.
        Wyjezdzam na zasluzony odpoczynek ale GW lacznie z tym ufurowionym forum czytam
        codziennie, to najlepsza rozrywka.cvs2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka