Dodaj do ulubionych

Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świniami!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:50
Trzeba pamietać, że jeszcze pod koniec XIX wieku w Kielcach, na ulicy Zatyłki (obecnie chyba Wesoła) mieszczanie hodowali świnie. Z dużym trudem przebijały się do Kielc nowości w rodzaju murowanych domów i kanalizacji. Sprzątanie podwórek i ulic wymuszane było (i jest) mandatami. Podobnie - w trybie administracyjnego przymusu - zabroniono w końcu mieszkańcom spać ze świniami.

Wadą obecnego prezydenta jest to, że się nie wsłuchuje w potrzeby mieszkańców tego miasta, tylko od razu zakłada, że każdy Kielczanin chce żyć jak biały człowiek.
W efekcie planom zbudowania kupcom hali z "wigódką" i bieżącą wodą odpowiada milczenie. Planom budowy parkingu w centrum - milczenie kupców oraz protesty czerwonych i "galerników".

Kielczanom jest potrzebny prezydent w rodzaju Stępnia lub Piotrowicza, którzy przez całą kadencję nie skalali się żadną aktywnością, a o istnieniu Funduszy Europejskich dowiedzieli się dopiero w trakcie kampanii wyborczej. Potrzebny jest prezydent, który nie zabrania spać ze świniami.
Obserwuj wątek
    • Gość: paranoik Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: 82.22.252.* 25.03.06, 15:21
      ...zgadzam sie...
      ...malo tego to powinien byc prezydent, ktory nie bedzie mial zastrzezen co do pochodzenia swini...swinia polska, niemiecka czy bolszewicka...
      ...tak potrzebny jest nam nowy prezydent...
      ...nowy prezydent powinien miec duze uszy, zeby wszyscy mysleli, ze sie wsluchuje...
      ...nowy przydent powinien miec uszy pelne wosku, zeby nie mogl sie wsluchac chocby chcial...
      ...nowy prezydent tez musi miec nowych zausznikow, ktorzy z prezydenckiego wosku beda materializowac prezydenckie pomysly...
      ...nowi zausznicy prezydenta musza byc dokladnie wyselekcjonowani sposrod gawiedzi tak aby umiejetnie korzystali z drogocennych zasobow prezydenckiego wosku i aby nigdy ale to nigdy nie przyszlo im do glowy lepienie czegos z wosku niewiadomego pochodzenia...
      ...itd...
      ...pozdrawiam ze szczesliwego ladu, na ktorym do tej pory nie zabrania sie spac z kozami...
    • Gość: gość Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:57
      A może po prostu Kielce potrzebują Prezeydenta który słuchał by głosu
      mieszkańców a nie uszczęśliwiał ich na siłę swoimi pominikami, zmianami ulic,
      parkingami, muzeami szat liturgicznych wizytami w NRD i innymi duperelami na
      które wydaje się kase a które nikomu nie służą? Przecież wiekszośc ludzi uważa
      że parking jest potrzebny ale 100 metrów dalej w miejscu gdzie przyjeżdża wesołe
      miasteczko... teren i dojazd o niebo lepsze ale widocznie WL boi sie przejść do
      UM na piechotę z tego parkingu bo jeszcze mógłby spotkac swoich wyborców...
      Zreszta pod UW tez jest ładny teren na parking w miescu tego który jest teraz
      • Gość: Tom Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.03.06, 16:16
        Ile spotkan z mieszkancami Kielc mial Pan Prezydent w czasie calej kadencji?
        • Gość: Gargamel Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: 81.6.130.* 25.03.06, 19:28
          Dokładnie jedno. W Pałacyku Zielińskiego - na którym próbował roztaczać przed
          uczestnikami spotkania swoje WIZJE rozwoju Kielc. A tutaj NIESPODZIANKA - zbito
          mu tyłek za to, że zamiast zajmować się ulicami, brakiem toalet itp. buduje
          Stadion i pominiki. Najwięcej DOSTAŁO mu się za ten KRETYŃSKI pomysł z budową
          parkingu oraz olanie opinii Kielczan w sprawie zmiany nazw ulic. PARAFINA ani
          zipnął, SYGUT przypomniał sobie, że ma w domu chorą Matkę, a Geniusz był MOCNO
          NIEZADOWOLONY. Obecny na sali Tomcio Bogucki i inni Radni Prawicy siedzieli jak
          MYSZ POD MIOTŁĄ. Dalszych spotkań z wyborcami WEL już nie ROBI.
      • Gość: koniu Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:35
        Teren 100 m dalej to własność prywatna,aż się boję napisać czyja,by mnie nie
        posądzono o anty.....
        • Gość: Papier toaletowy Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.06, 11:01
          Z nimi (aż się boję napisać z kim aby nie być posądzonym o anty...) też się
          można dogadać !!!
          A jak nie to sobowtóra ś.p. Moczara sklonujemy i poprosimy o pomoc.
          Ale. Ja powtarzam swoją mantrę.
          Prezydent Lubawski zapomina że dom buduje się od podstaw. A może nie jest w
          stanie dostrzec rzeczy oczywistych ?!
          I co mamy ?!
      • Gość: behemot chór świniopasów IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.06, 18:37
        Toż ja właśnie o tym mówię. W kazdym normalnym mieście zabito by śmiechem każdego głąba, który by protestował przeciwko postawieniu unikalnego w skali światowej pomnika Milesa Daviesa czy jedynych na świecie Tablic Mojżeszowych ...tym bardziej za prywatne pieniadze. Ale w naszym mieście taki świniopas, potrafi bez żenady napisać, że mu takie pomniki są niepotrzebne.

Inny świniopas, towarzysz na stanowisku, oświadcza Gazecie, żeby się Prezydent wstrzymał z budową hali targowej na Plantach. Najwyraźniej sikanie w krzaki i toaleta w kałuży pośrodku miasta wojewódzkiego temu dygnitarzowi - kandydatowi na prezydenta - nie przeszkadzają. I tacy właśnie prezydenci są wam, przyjaciele gó..arze, potrzebni.
        • Gość: gość (świniopas) Re: chór świniopasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:00
          Dziekuje ci drogi Behemocie za nazwanie mnie świniopasem. W kontekście bajki
          Andersena powinienem byc chyba dumny z takiego przezwiska.

Pomnik Milesa Davisa powstał jeszcze jak był wojewodą a nie prezydentem... Teren
          na placu konstytucji jest tak samo miasta jak i ten w trójkącie bermudzkim czyli
          nie należy do miasta bo właścicieli nie można znaleźć (część działek) więc to
          jest nie trafiony argument.
        • Gość: wiklif Re: chór świniopasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:23
          Tobie Behemocie jak zawsze odbija kiedy ktoś się nie zgadza z Twoją opinia
          bierzesz wzór od swego idola Jareczka ?
          • Gość: Gargamel Re: chór świniopasów IP: 81.6.130.* 25.03.06, 19:34
            Ty Drogi "behemocie" musisz być jakimś PRZYDUPASEM naszego WEL-a - lub też masz
            coś z 1/2 etatu w Urzędzie Miasta, albo czekasz w nim na przydział mieszkania
            komunalnego czy lokaliku użytkowego z czynszem 5 zł. z metra. Dlatego tak
            bardzo KOCHASZ WEL-a. Tak bardzo, że aż OPLUWASZ jego wyboców przyrównując ich
            do ŚWINIOPASÓW.
            • Gość: gość (świniopas) Re: chór świniopasów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:42
              chciałes chyba napisać ANTY-Wyborców :)
    • Gość: Crux Re: Prezydencie! Nie zabraniaj nam spać ze świnia IP: *.kom / *.os1.kn.pl 25.03.06, 19:54
      Cenię Behemocie Twoją łatwość zgrabnego pisania dowcipnych paszkwili :))) Ten mi
      się naprawdę podoba. Trochę gorzej niestety u Ciebie z obiektywizmem.

Zacytuję wybiórczo Twój tekst, ale postaram się zachować kontekst:

> W efekcie planom zbudowania kupcom hali z "wigódką" i bieżącą wodą odpowiada
      > milczenie

Ale bynajmniej nie odpowiada sprzeciw. Ja takiego przynajmniej nie słyszałem.
      Chyba, że oczekujesz, że zostaną zorganizowane manifestacje popracia dla
      urzędnika, który w końcu wypełnia tylko swoją pracę...

> Planom budowy parkingu w centrum - milczenie kupców oraz protesty czerwonych
      > i "galerników".

No i tu zostałem przez Ciebie zakwalifikowany do czerwonych lub "galerników",
      bowiem, choć mój protest nie przybrał formy urzędowej, to nigdy nie podzielałem
      entuzjazmu pana prezydenta w kwestii lokalizacji tego parkingu.

Czy nie dopuszczasz do siebie myśli, że jakiś pomysł Wojciecha Lubawskiego może
      być po prostu błędny? Nie wiem, jakimi przesłankami kierowali się architekci,
      składając sprawę do sądu i jest to dla mnie nieistotne. Może to były antypatie
      polityczne, urażona duma - nie mam zamiaru dociekać. Jedno wiem, że, niezależnie
      od przyczyn, podjęta decyzja jest lepszym rozwiązaniem niż postawienie w tym
      miejscu parkingu wielopoziomowego. A ewentualnym opóźnieniom w remoncie Rynku i,
      jak to pięknie ująłęś, sprawieniu, aby "kielczenie żyli jak biali ludzie", jest
      winny nie kto inny tylko pan prezydent. Upór tego człowieka, brak szukania
      kompromisu sprawił, że cała para poszła w przysłowiowy gwizdek. A szkoda, bo
      parkingi w Kielcach są potrzebne.

Dlaczego nie można postawić tego parkingu przy IX Wieków? Nieuregulowany stan
      prawny? To dlaczego pan prezydent nie przedstawił jakiś faktów? I dlaczego
      miasto tę działkę wystawia wobec tego na sprzedaż? Gdyby nawet z jakiś
      tajemniczych powodów sprzedaż była możliwa, ale postawienie parkingu już nie, to
      dlaczego więc nie plac koło Urzędu Wojewódzkiego? Ale pan prezydent sprawę
      potraktował dogmatycznie - tak musi być i już. Bez wątpienia zabrakło dialogu,
      ale to właśnie Wojciech Lubawski nie chciał w nim uczestniczyć...

W jednym z Twoich kolejnych listów piszesz z kolei o tych nieszczęsnych
      tablicach na Kadzielni. Pomijając fakt, czy one pasują, czy nie, to zwróc uwagę
      na ich wykonanie. Ordynarny, betonowy, rzecz by można, prefabrykat. Widziałeś
      sposób w jaki zostały one zamontowane - też niezwykle estetyczny. Faktycznie,
      element wybitnie podnoszący atrakcyjność tego miejsca...

Jeżeli faktycznie padł już taki pomysł, to warto byłoby to skonsultować z jakimś
      plastykiem, rzeźbiarzem... A nie wstawić zwykły betonowy odlew, bo taki mam
      zamysł. Może i zamysł dobry, choć mi się szczególnie nie podoba, ale wykonanie
      jest po prostu poniżej krytyki.

Pozdrawiam
    • Gość: KL Nie lepiej byłoby z dzikami to byłoby lepsze IP: *.area4.il.chicago.comcast.net 25.03.06, 19:57
    • Gość: ja sam Do Gargameli !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 20:55
      Szanowni Gargamele !! Czy gdy jesienią Lubawski wygra wybory "w cuglach"
      przestaniecie się podszywać pod wyborców i użyczać im swego komuszego głosu.
      Kielczanie dobrze pamiętają aktywność "waszych" ludzi na "stanowiskach" w
      Kielcach ich marazm i niekompetencję. "Gula wam lata" i tyle. Czepiacie się
      wszystkiego czego się da aby sobie troszkę pojątrzyć. Jątrzcie sobie dowoli ale
      w swoim gargamelim imieniu a nie udajcie opini publicznej. Lubawski po prostu
      się nam udał i tyle.
      • Gość: kielczanin Re: Do Gargameli !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 22:24
        Dlaczego wszystkich którzy maja coś przeciw Prezydentowi nazywa się komuchami.
        Nie byłem nigdy po stronie jakiegokolwiek ugrupowania politycznego a mimo to
        rządów Prezydenta mam po prostu dosyć. Szkoda mi tzw. pary w gwizdek i żle
        wydanych naszych pieniędzy na nietrafione inwestycje. Mam nadzieję,że ktoś Go
        kiedyś z tego rozliczy. A rozliczać będzie z czego.
      • Gość: paranoik Re: Do Gargameli !! IP: 82.22.252.* 25.03.06, 23:57
        ...posluchaj no Ty Sam...
        ...skoro Lubawski tak Ci sie udal to moze zdradz swa tozsamosc "komuszej opini publicznej" - jestes jego Ojcem czy Matka?...
      • Gość: golgota Re: Do Gargameli !! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.03.06, 12:00
        a w czymże się wam udał Lubawski?
        chodzi o takie zasługi jak skandal na całą Polskę - stadion bez WC, czy też tą
        swoją pomnikomanią?
        a tak przy okazji niech idzie do jakiegoś speca od image bo wyglada jak
        wieśniak w tych swoich wiecznie wytłamszonych gajerach, bleee ;P

• Gość: JA SAM Re: Do Gargameli !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:49
          O jeszcze jeden garagamel - ale głupi (jakie WC)
          • Gość: ewka i o co chodzi ? IP: 82.139.11.* 26.03.06, 20:41
            to pytanie do Kaczyńskiego czy Lubawskiego ?
            • Gość: kielczanin2 Re: bez skazy? IP: *.pkp.kielce.msk.pl 26.03.06, 22:03
              Po co roztrząsacie się nad Lubawskim? Zauważyłem, że każde mocniejsze słowo
              krytyki jest cenzurowane na tym Forum. Lubawski jest człowiekiem bardzo
              kontrowersyjnym i nie jest bez skazy, a świadczy o tym jego historia
              „przedsiębiorczości”.
    • Gość: behemot Negocjacje IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.06, 16:21
      Zmiany są wprowadzane zbyt gwałtownie. Można by negocjować z Kielczanami, zeby się, na poczatek, myli co drugi dzień.

Zastanawiam się czy by też nie ponegocjować z panią Architekturą, która kocha własnoręcznie zaprojektowane blaszane budy Lidla, ale nie znosi zaprojektowanych przez kogo innego parkingów?

Osiedle się buduje na w Chęcinach pod zamkiem. Konserwator przyrody doszedł do wniosku, że trzeba chronić dobro, jakim jest widok Góry Zamkowej. W sumie pomysł niegłupi, bo widok ten jest przepiękny. Postawienie domków upstrokaci okolicę. Jednak zarówno prasa jak i władze rzuciły się konserwatorowi do gardła, żeby się odpierd.... i pozwolił ludziom budować.
      Z drugiej strony, w Kielcach do ochrony na Placu Konstytucji jest betonowy bunkier związków zawodowych utrzymany w stylu zimnej wojny (z gustownymi zasiekami przeciwczołgowymi w kształcie schodów). Obok stoi koszmarek ZUSowski - szczyt elegancji wczesnych lat postkomuny, a na ścianie południowej szereg ruder w stylu "...o żesz kur.wa". No i od dwóch lat trwa POWAŻNA DYSKUSJA kieleckich ARCHITEKTÓW, żeby widoku na to UNESCO nie niszczyć.

Niejeden się tu zastanawia, czy czasem komuś nie odbiło. Panie Lubawski! Daj tym architektom łapówkę niech się wreszcie odpierd...
      • Gość: paranoja Re: Negocjacje IP: 82.22.252.* 27.03.06, 20:31
        ...slusznie daj pan lapowke...
        ...za jednym zamachem pozbedziemy sie paru problemow, a i o jednego kandidados presidentos bedzie mniej, bo w trybie przyspieszonym zrobi sie sledztwo i osad z calymi tegoz konsekwencjami...
        ...behemot moj idolu...
        pzdr
        • Gość: behemot Re: Negocjacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:46
          > zrobi sie sledztwo

Jeden wójt nabrał kasy na szkody po powodziowe, wyremontował drogi i mosty, a później się okazało, że zadnej powodzi tam nie było. Poszedł pod sąd ...ale przynajmniej drogi ludzie mają w gminie porządne. Nie muszą taplać się w błocie.
          • Gość: dociekliwy Re: Negocjacje IP: *.inflow.pa.bo.comcast.net 28.03.06, 12:24
            a może behemot to jakaś wredna baba?
            • Gość: oj Re: Negocjacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 19:26
              oj wredna, wredna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka