Gość: jurek IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 19:43 www.plazacenters.com/poland.htm zniknelismy z mapy planowanych inwestycji firmy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Albi Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 19:52 No bo po co Plaza ma stawiać sowje centrum 300m od Galerii Echa. Poczekajmy z rok, dwa wytypują inną lokalizację... Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? 14.01.03, 19:56 Jurku ja tam bym z tego powodu nie rozpaczał.Było to do przewidzenia.Widocznie przekalkulowali,że bedzie to inwestycja nieopłacalna w Kielczech i dali sobie spokój.Przecież lada miesiąc w Centrum Echa otworzą mulipleks,jak na 220tys Kielce chyba na razie wystarczy.Kto by chodził na filmy do dwóch tak dużych multipleksów? Czy nadal budują te Megadyskotekę na Manifestu?/coś długo ją chyba budują/,jak postepuja prace na budowie salonu TOYOTY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.01.03, 20:02 No dla mnie w sumie tez bez sensu jest budowa Plazy w tym miejscu ale mialem nadzieje ze to bedzie taka ładnie i nowoczesnie zabudowana ulica Kielc. Salon Toyoty juz prawie skonczony,a dyskoteka czeka tylko na elewacje! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? 15.01.03, 18:05 Nie martw sie Jurek, jak wreszcie powstanie tam droga do Cedzyny to wczesniej czy pozniej ktos sie tym terenem zainteresuje. Swoja droga chyba im az tak bardzo na tej inwestycji nie zalezalo, skoro dostali tylko warunki zabudowy, a nie zgode na budowe i nic wiecej nie robili. A jak jest w Radomiu? Tam chyba zaczeto cos "budowac", ale jakos nie dokonczono? Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 19:19 W Radomiu nie zaczeli nic budowac i nie zanosi sie narazie na rozpoczecie budowy,podobnie jest w Zielonej Górze To kawalek artykulu z radomskiej Gazety: Gmina stara o przejęcie 1,5 miliona złotych, które Plaza Centers zdeponowała jako gwarancję bankową. Czy to skłoni izraelską firmę do szybszego rozpoczęcia budowy centrum rozrywkowo-usługowego w naszym mieście? Kiedy Plaza Centers startowała do przetargu na przejęcie i zagospodarowanie terenów między ulicami: Chrobrego, Struga i Kelles-Krauza, wpłaciła w jednym z austriackich banków 1,5 mln zł jako zabezpieczenie dla gminy na wypadek niewywiązania się z umowy. Okres gwarancji dobiegł końca wraz z upływem 2002 roku. Wbrew wcześniejszym zapowiedziom Plaza nie rozpoczęła budowy swojego centrum, nie podpisano nawet umowy przedwstępnej. - Dlatego postanowiliśmy rozpocząć procedurę przejmowania tych pieniędzy - tłumaczy Andrzej Banasiewicz, wiceprezydent Radomia. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan41 Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? 15.01.03, 19:48 Sadzac po Radomiu wygladaja mi na jakichs geszefciarzy Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
drs Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? 20.01.03, 18:36 Do Jurka.Przejeżdżałem wczoraj przez Kielce wracając z pucharu w Zakopanem,reczywiście salon TOYOTY prezentuje sie nieźle,ale po sąsiedzku w salonie FORDA pozdejmowane napisy,brak aut w salonie,pozaciągane zasłony,czyżby kolejna plajta?Jest FORD czy go już nie ma w Kielcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? IP: 81.26.15.* 20.01.03, 18:49 No tak ciekawy jestem co zrobią z gruntem? Przecież to kawał znakomitego terenu w mieście. Tego przecież nie kupi pan Stasiu sprzedawca burakow z bazarów. Ciekaw jestem jak się rozwinie sytuacja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 19:32 FOrd nie przedluzyl jakiejs umowy czy koncesji dla kieleckiego dealera czy na odwrot,ale Ford Polska 'powiedział' ze poszukuje nowego dealera do Kielc. Grunt w wymarzonym miejscu,ale pewnie nie zmieni sie jego przeznaczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nube Re: NIE BĘDZIE PLAZY CENTERS!!? IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 21:03 Jeśli chodzi o Forda, okazało się, że Moto-Sar (dealer) był winny dość duże pieniądze macierzystej firmie, więc pewnego dnia przyjechała ciężarówka i zabrała wszystkie samochody przeznaczone do sprzedaży. Został tylko serwis i sklep z częściami zamiennymi. Ale co ciekawe, na elewacji hali sportowej (Iskra) przy Krakowskiej wisi ogłoszenie (jeśli tak to można nazwać) Forda z podanym telefonem do Krakowa. Ciekawe, co to może być... Pozdrowienia nube Odpowiedz Link Zgłoś