Dodaj do ulubionych

Konkurs na dyrektora

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 21:44
Nieprawda, że po raz pierwszy stanowiska kierownicze wydziałów
Urzedu Miasta obsadzane będą w drodze konkursu. Juz w 1995 roku
stanowiska kierownicze nowopowstałych wydziałów tegoż Urzedu
obsadzane były w drodze konkursów.
Obserwuj wątek
    • Gość: kielczanka Re: Konkurs na dyrektora IP: slowacki:* / 10.2.2.* 22.01.03, 14:16
      Po co ta farsa z konkursem, skoro z góry wiadomo, ko będzie
      zajmoeał te stanowiska. Zresztą w Kielcach "nie ma" odpowiednich
      specjalistów i na stanowiska kierownicze w UM trzeba ściągać
      ludzi np. z Gliwic. Prawda?
      • Gość: zdziwiony Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 08:41
        Niestety nie mogę się zgodzić z kielczaninem, że konkurs to farsa.
        Bo to przecież JEDEN WIELKI C Y R K.

Pan J. KOZA myśli, że każdy czytający te ogłoszenia to BARAN.Ale ja stwierdzam,
        że czytający to nie JELEŃ i nie uwierzy w szczerość tych działań.
        Z góry wiadomo, że pytania (które jeszcze nie wiadomo kto będzie pisał jak to
        Lubawski kłamie) są już u tych ,którzy "mają wygrać bo są właściwymi osobami".
        KOŃ by się uśmiał i nie uwierzył, iż ten konkurs jest fair.
        Na dodatek w tych wydziałach gdzie p.o.dyrektora jest z wykształceniem niezbyt
        pasującym do realiów Urzędu ,to wymagane wykształcenie jest naginane.
        W kilku z wydziałów jest wskazane konkretne wykształcenie kierunkowe a w co
        niektórych wskazane jest tylko "wymagane wykształcenie- wyższe magisterskie".
        Przykładem są min.wydziały Oświaty i Spraw Obywatelskich.
        Aż się prosi aby kandydat miał wykształcenie prawnicze, administacyjne
        ewentualnie był to ktoś z innym humanistycznym wykształceniem. Ale po co tak
        pisać?

Przecież p.o. dyrektora w Sprawach Obywatelskich p.Jerzy Król jest elektrykiem.

W Oświacie i Zdrowiu zaś p.o. dyrektora p.Michniewska(to ta z Gliwic) jest
        ROLNIKIEM.
        Jaja nad jajami. To po prostu obłudne co wyprawia Lubawski i Jego ekipa.
        Nie wiem czy za życia "na ziemi" dostaniecie rozgrzeszenie za kłamstwa,
        matactwa i inne wredne działania i grzechy. Choć wydaję mi się, że to sobie
        załatwicie.
        Ale wiem, że na pewno w życiu pozaziemskim zostaniecie ocenieni sprawiedliwie.

• Gość: ? Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 09:00
          Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> Niestety nie mogę się zgodzić z kielczaninem, że konkurs to farsa.
          > Bo to przecież JEDEN WIELKI C Y R K.
          >
          > Pan J. KOZA myśli, że każdy czytający te ogłoszenia to BARAN.Ale ja
          stwierdzam,
          >
          > że czytający to nie JELEŃ i nie uwierzy w szczerość tych działań.
          > Z góry wiadomo, że pytania (które jeszcze nie wiadomo kto będzie pisał jak to
          > Lubawski kłamie) są już u tych ,którzy "mają wygrać bo są właściwymi osobami".
          > KOŃ by się uśmiał i nie uwierzył, iż ten konkurs jest fair.

> Na dodatek w tych wydziałach gdzie p.o.dyrektora jest z wykształceniem niezbyt
          > pasującym do realiów Urzędu ,to wymagane wykształcenie jest naginane.
          > W kilku z wydziałów jest wskazane konkretne wykształcenie kierunkowe a w co
          > niektórych wskazane jest tylko "wymagane wykształcenie- wyższe magisterskie".
          > Przykładem są min.wydziały Oświaty i Spraw Obywatelskich.
          > Aż się prosi aby kandydat miał wykształcenie prawnicze, administacyjne
          > ewentualnie był to ktoś z innym humanistycznym wykształceniem. Ale po co tak
          > pisać?
          >
          > Przecież p.o. dyrektora w Sprawach Obywatelskich p.Jerzy Król jest
          elektrykiem.
          >
          > W Oświacie i Zdrowiu zaś p.o. dyrektora p.Michniewska(to ta z Gliwic) jest
          > ROLNIKIEM.
          > Jaja nad jajami. To po prostu obłudne co wyprawia Lubawski i Jego ekipa.
          > Nie wiem czy za życia "na ziemi" dostaniecie rozgrzeszenie za kłamstwa,
          > matactwa i inne wredne działania i grzechy. Choć wydaję mi się, że to sobie
          > załatwicie.
          > Ale wiem, że na pewno w życiu pozaziemskim zostaniecie ocenieni sprawiedliwie.
          >

A ja "ZDZIWIONY" nie jestem zdziwiony.
          Koza jako dyrektor d/s różnych już się wykazał przy wojewodach :Lubawskim i
          Partyce (to ten szpec od dwuwładzy i gnojenia woj.kieleckiego).
          Robił różne "koziołki" z obsadami stołkó ,a że wtedy ich nikt za to nie
          rozliczył to Panowie stosują "kanapowe" układy i ściągają do siebie kolesiów.
          Ale sie niedługo przejadą bo zmoczą na pewno dupy.
          pozdrawiam
          • Gość: nie poseł Re: Konkurs na dyrektora IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 24.01.03, 21:11
            To co się dzieje z tym konkursem to istne jaja.
            Szwejk przy tym wysiada.
            Wiadomym wszystkim jest ,że nie po to Lubawski ściągnął Panią z Gliwic
            na dyrektora od oświaty i zdrowia aby Ją teraz w konkursie odrzucić.
            To samo jest z Królem i innymi z ekipy Lubawskiego.
            Zastanawiam się tylko czy wystarczy stołków dla wszystkich z komitetu
            wyborczego Lubawskiego?.
            Chłopcy i dziewczęta muszą się martwić dla kogo lepszy stołek się trafi.
            A ten konkurs to jeden wielki pic.
            Więc ja (ale nie dla picu) proponuję konkurs na tytuł dla konkursu.
            Moja propozycja to T K M (nie jest to tylko słynne określenie zaciągnięte od
            jednego z parlamentarzystów bowiem jest też nowe rozczytanie tego skrótu)
            T(o) K(onkurs) M(istyfikacji).
            pozdrawiam

• Gość: Maluch Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 11:43
              Nawet jesli "nie poseł" to "nie posłanka",a nawet jeśli to Bożena K/zbyt wiele
              wie o oświacie/ to wtemacie TKM zgoda,zarowno w starej jak nowej wersji.A tych
              stołków to chyba jednak braknie i trzeba będzie pozamiatać do sprzątaczek.Ale
              tam gdzie możecie to Wy/obóz "nie poseł"/ robicie to samo i też Wam braknie
              miejsc,chyba,że powstaną w sposób naturalny jak w GDDPiA/smierc poprzednika/.
              • Gość: nie poseł Re: Konkurs na dyrektora IP: *.eridian.pl / 192.168.1.* 25.01.03, 22:47
                Gość portalu: Maluch napisał(a):

> Nawet jesli "nie poseł" to "nie posłanka",a nawet jeśli to Bożena K/zbyt
                wiele
                > wie o oświacie/ to wtemacie TKM zgoda,zarowno w starej jak nowej wersji.A
                tych
                > stołków to chyba jednak braknie i trzeba będzie pozamiatać do
                sprzątaczek.Ale
                > tam gdzie możecie to Wy/obóz "nie poseł"/ robicie to samo i też Wam braknie
                > miejsc,chyba,że powstaną w sposób naturalny jak w GDDPiA/smierc poprzednika/.

Coś Ci się chyba porąbało Maluch,
                Ani nie jestem Bożena K. ani też nie jestem w żadnym obozie. Nie mów też do
                mnie przez "Wy", bo ja nie należę do żadnej koterii czy partii.
                A o oświacie wiem dużo bo jestem belfrem.
                pozdrawiam
                • Gość: Maluch Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 11:41
                  "Nie poseł".Jesli jestes belfrem to chyba uczysz śpiewu.I tylko tym sie zajmuj.
                  • Gość: zdziwiony Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 08:07
                    Czyżby strach zabronił wypowiadać się pod tym postem chętnym do objęcia
                    stołka w urzędzie?
                    Może to ci najbardziej zainteresowani powini się tu wypowiedzieć.
                    Wiem ,że z mojej strony to pytanie retoryczne. Ale przecież pytać mogę.

Co do tytułu konkursu ze swojej strony propnuję;

T(en) K(oza) M(anipuluje).
                    pozdrawiam
                    • Gość: nie poseł Re: Konkurs na dyrektora IP: *.eridian.pl / 192.168.5.* 20.02.03, 21:12
                      No i wykrakałem.
                      Konkurs T(o) K(upa) M(atactw).
                      Proponuje aby te zasady wsadzić sobie w dupę.
                      Jeśli kogos urazilem to odsyłam do słownictwa mojego ulubionego Szwejka.
                      Ten dobry wojak pewnie by mógł używać sobie całe lata po tych
                      mataczach i krętach.
                      Dziwnym trafem najlepiej wypadli na konkursie Ci, którzy byli obsadzeni
                      na stołkach przez Lubawskiego jako "p.o.".
                      Albo facet ma farta i nosa do ludzi albo to "prorok".
                      A tak na powaznie to Lubawski (zaraz się wyż.....) jest wyjatkowym s.....
                      Takiego obłudnego, wyrachowanego i wyrafinowanego klamcy jeszcze chyba
                      "magistrat" nie miał. Oczywiście pomijam okres okupacji i to tej z lat
                      osiemdziesiatych i tej z lat czterdziestych.
                      Facet łże jak moze i gdzie tylko może.Byle tylko swoich upchać bądż wsadzic.
                      Ja jestem pewien ,ze ten nasz "kochajacy" różaniec W.L.za życia ziemskiego
                      rozgrzeszenie sobie załatwi ale dalej to będzie miał "schody" bo
                      to co wyprawia i jak kłamie na pewno "na górze" jest widziane i oceniane.
                      pa pa Wojtusiu
                      pozostałych pozdrawiam
                      • Gość: swinka Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 13:28
                        A ja wam wszystkim moge tylko powiedziec tyle;
                        Ten Lubawski wcale nie jest głupi.
                        Obsadzi wszystkie fotele i stołki swoimi słuzacymi w bedzie Panisko
                        cała gębą. Przy korycie będa swoje świnie i inne knury.
                        Ryją teraz przy każdym nawet malutkim stoleczku aby swoje zabidzone dupska na
                        nie wepchać. A później bedzie żniwo.
                        Gorzej bedzie sie rozstac na koniec kadencji.
                        Operacja odcinania od koryta swińskich ryjów (jak to dawniej już bywalo)
                        bedzie bardzo bolesna.
                        Przy okazji z tych koryt bedą sie wylewac pomyje.
                        Bedzie smród, krzyk i ogólne jajca.
                        Ja wam proponuje abyscie się uczyli od tego Lubawskiego a nie pisali ,ze jest
                        dobry czy zły. Chlop robi wszystko aby tylko jego świnie ryje trzymaly w
                        korycie. Byle sie tylko chlopcy nieskłocili o lepsze kąski to se porządzą przez
                        cztery lata. Odpasą się a potem na zbity pysk albo ryj wylecą.
                        • Gość: Fox.ca Re:Po co ten Konkurs na dyrektora IP: *.sympatico.ca 24.02.03, 15:16
                          Ludzie, jednej rzeczy nie rozumiem - po co wam drugi durektor jak ten nie
                          pracuje. Myslicie ze dwoch bedzie pracwac lepiej???
                          Beda musieli ze soba tylko koordynowac, dyskuowac, pic kawke a moze nawet
                          koniaczek, bo nasza wyborowa juz na psy schodzi.

Po co wam drugi dyrektor - musicie wiedziec, ze kazdy z nich bedzie chcial cos
                          dla swoich i bedzie dwa razy tyle przydupasow w dyrekcji miasta, ze nie
                          bedziecie wiedzieli do ktorego i po co sie zrocic. Na domiar zlego zabraknie
                          nie tyle stolkow dla kolesi i kolesiownych, ale miejsca na biurka i trzeba
                          bedzie budowac nowy ratusz. I po co wam to, tak naprawde to po co wam ten
                          klopot. Uspokujcie sie i dajcie obecnemu Lubawskiemu troche spokoju, niech se
                          czlowiek jeszcze pare lat porzadzi - a nuz mu sie znudzi i sam odejdzie i
                          jestem pewien, ze bedziecie go zalowac, bo to dobry chlop, tylko ludzie swinie,
                          ze go nie ukroca. Ot co.
                          • Gość: nie poseł Re:Po co ten Konkurs na dyrektora IP: *.eridian.pl / 192.168.5.* 24.02.03, 20:51
                            Jak to po co konkurs?
                            Żeby było śmieszniej bo na pewno nie lepiej.
                            Faceci robią "jaja nad jajami" tylko tych "jaj" nie mają albo mają minimalne.
                            Lubawski wsadza gdzie tylko może i kogo tylko może. A gwardia Jego jest
                            nieprzebrana i lekko licząc trzeba jeszcze ze dwa Urzędy utworzyć i parę
                            jednostek miejskich zlikwidować czy też przewietrzyć to będą miejsca dla
                            swoich.
                            Miernych ale wiernych.
                            A swoja drogą zastanawiam się co by było gdyby tak konkurs zlecic komus
                            niezależnemu jak wypadłaby ta cała zgraja Lubawskiego.
                            Jestem pewien,że wiekszość z tych ludzi na czele z Panem Prezydentem Lubawskim
                            dałaby tak d.....,że byłoby na dwa doktoraty tematów.
                            Jeden z nich już komuś mogę podsunąć;
                            "Jaki wpływ na obsadę stołków w Kielcach ma nepotyzm i kanapowe układy?".
                            • Gość: swinka Re:Po co ten Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 10:50
                              Gość portalu: nie poseł napisał(a):

> Jak to po co konkurs?
                              > Żeby było śmieszniej bo na pewno nie lepiej.
                              > Faceci robią "jaja nad jajami" tylko tych "jaj" nie mają albo mają minimalne.
                              > Lubawski wsadza gdzie tylko może i kogo tylko może. A gwardia Jego jest
                              > nieprzebrana i lekko licząc trzeba jeszcze ze dwa Urzędy utworzyć i parę
                              > jednostek miejskich zlikwidować czy też przewietrzyć to będą miejsca dla
                              > swoich.
                              > Miernych ale wiernych.
                              > A swoja drogą zastanawiam się co by było gdyby tak konkurs zlecic komus
                              > niezależnemu jak wypadłaby ta cała zgraja Lubawskiego.
                              > Jestem pewien,że wiekszość z tych ludzi na czele z Panem Prezydentem
                              Lubawskim
                              > dałaby tak d.....,że byłoby na dwa doktoraty tematów.
                              > Jeden z nich już komuś mogę podsunąć;
                              > "Jaki wpływ na obsadę stołków w Kielcach ma nepotyzm i kanapowe układy?".

Ty nie posle nie bądź taki w dupe uprzejmy.
                              Po co ugrzeczniasz swoje wypowiedzi? Jak myslisz ,ze Lubawskiego ludzie daja
                              dupy to tak pisz. A moze jesteś nie smialy? To walnij "50" a póxniej wal
                              to co na prawdę myślisz. Ja tam nie wstydzę się napisać, ze Lubawski przylazł
                              a dokładnie wepchał się z banda i to głodna stanowisk.
                              Wiem ,że będą łupić i skubać co się tylko da.
                              Dupki tak właśnie robia a te osoby to nie tylko dupki ale i wielkie dupska.
                              • szymonrabinowicz Re:Po co ten Konkurs na dyrektora 25.02.03, 19:38
                                A jaaaak i to jeszcze jakie! Choć musisz uczciwie przyznać, że poprzednia ekipa
                                wcale nie była lepsza, czyżby tak to już właśnie było w polityce.... :) ?!
                                • Gość: . Re:Po co ten Konkurs na dyrektora IP: *.eridian.pl / 192.168.5.* 09.03.03, 22:06
                                  szymonrabinowicz napisał:

> A jaaaak i to jeszcze jakie! Choć musisz uczciwie przyznać, że poprzednia
                                  ekipa
                                  >
                                  > wcale nie była lepsza, czyżby tak to już właśnie było w polityce.... :) ?!
        • szymonrabinowicz Re: Konkurs na dyrektora 24.02.03, 23:14
          Matko Boska, ależ Ty jesteś czerwony...
          • Gość: Kleks Re: Konkurs na dyrektora IP: *.sympatico.ca 26.02.03, 00:18

> Matko Boska, ależ Ty jesteś czerwony...

Czyzby byl rodowitym ondianinem amerykanskim? Czy to chodzi o kolor ducha
            przeszlosci?
            • Gość: swinka Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 11:43
              Zamiast tutaj sie wypowiadac wejdźcie na post <Dyrektorzy w urzedzie miasta>.
              To co ten konkurs pokazał to istne jAJA.
              LUBAWSKI JEST KŁAMLIWYM I ZAFAJDANYM DUPKIEM.
              Głosowalem na tego kutasa myśląc ,że bezie dobrym gospodarzem. Okazał się
              wredną,obłudną gnidą. A gospodarzem to Lubawski jest, lecz takim jak
              opisuje Orwel w "Folwarku zwierzecym". Tylko oprócz świni Lubawskiego
              występuje tu w głównej roli KOZA.
              • szymonrabinowicz Re: Konkurs na dyrektora 01.03.03, 12:36
                A kim w ogóle jest ten KOZA? Skąd się ten gościu pojawił i ma takie wpływy?
                • Gość: swinka Re: Konkurs na dyrektora IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 11:34

> A kim w ogóle jest ten KOZA? Skąd się ten gościu pojawił i ma takie wpływy?

Ta Koza jest człowiekiem do specjalnych poruczeń.
                  Facet zrobi wzxystko co mu kaze Lubawski. Kiedys miał Koza charakter ale to
                  było parę lat temu. Dośc mocno działał w KPN a zasłynąl tym ,ze rozwalił pomnik
                  pod Katesdrą. Wtedy to był Gość teraz jest obłudnym kłamliwym gnojkiem.
                  Lubawski chciał go ponoć wylać z urzędu wojewódzkiego ale Koza właził w dupę tak
                  skutecznie ,że się w końcu chłopcy pokochali. Teraz jeden zaq drugim ciągnie
                  i wszystko zrobią aby dupy nie dac. Prędzej dadzą w dupe komus niżby mieli
                  swoje dupy nadstawiać. Następnym op tej babie z Gliwic bedzie pewno ktoś kolejny
                  z bliskiego otoczenia Lubawskiego. Facet będzie robił wsdzystko aby "udowodnić"
                  ( a własciwie powinienem napisać "wmówić bądź oszukać"), ze działania jego są
                  zgodne z prawem i moralnie uzasadnione.
                  Ja to jednak podsumuję swoim jezykiem:
                  W dupe nich sobie wsadzi Lubawski te swoje sztuczki. Kto by cie nie znał to by
                  cię kupił. Ja dałem już w twoim przypadku raz dupy. Głosowałem na ciebie
                  kmiotku jeden a teraz się tego wstydzę. Wiecej razy już mnie nie wyprowadzisz w
                  pole. Ogona juz sobie nie pozwolę przyciąć i zawsze twoje działania będę
                  określał tak jak mi sumienie nakazuję.
                  Lubawski jest kłamliwym dupkiem i tego zsdania nie zmienie.
                  Sorry ,chęytnie zmieniłbym je ale Lubawski musi pokazać ,że na to zasłużył. A
                  to może mieć tylko wtedy miejsce jak rozgraniczy układy koleżeńskie i koterie
                  od praworządności u uczciwości.
                  • szymonrabinowicz Re: Konkurs na dyrektora 03.03.03, 14:10
                    Dzięki za odpowiedź. No właśnie i tak to jest na prawicy. Znajdzie się zawsze
                    kilku kretynów, którzy potrafią zniszczyć sukces wypracowany z trudem. Chyba
                    niektórym się coś w głowach popierdoliło bo za bardzo wzięli sobie do serca
                    regułę, że do polityki idzie się tylko po władzę. No cóż jak tak dalej pójdzie
                    to Lubawski skończy tak jak jego dawna partia w ostatnich wyborach i prędzej
                    niż się mu może wydawać.
                    • Gość: nie poseł Re: Konkurs na dyrektora IP: *.eridian.pl / 192.168.5.* 03.03.03, 19:52
                      Najchętniej pohandryczyłbym się z "SzymonemR" ,tak dla zasady ale
                      niestety muszę się zgodzić z Jego wypowiedzią.
                      Prezydent Lubawski moim zdaniem okaże się najgorszym prezydentem jakiego
                      miało Nasze Miasto.
                      Facet robi wszystko aby na koniec kadencji wyborcy powiedzieli o Nim ,że nie
                      zrobił kompletnie NIC.
                      To znaczy dla Kielc nic nie zrobi bo dla swoich kolesiów już nieźle się
                      napracował i nakombinował aby usadzić ich pupy na stołkach.
                      pozdrawiam
            • szymonrabinowicz Re: Konkurs na dyrektora 01.03.03, 12:39
              Tak jestem indianinem i należę do starodawnego plemienia Haczykowatych Kinoli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka