Dodaj do ulubionych

Psałterz Wrześniowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:47
Właśnie wróciłam z koncertu"Psałterz Wrześniowy" za stadionu i jestem pod
dużym wrażeniem,strasznie mi się podobało.Czy ktoś z Was był i jakie są Wasze
wrażenia?Ja nie moge się doczekać wydania płyty ,kiedy ona będzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rubikon Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:20
      Ja byłem!!! Jestem wielkim fanem Piotrka i podoba mi sie to co on robi. Ta
      muzyka jest WSPANIAŁA!!! A głebia tekstów Zbigniewa Książka poruszyła mnie i
      zmienia moje życi na lepsze!!! Dla mnie bomba!!! Tworz dalej Mistrzu, dzięki za
      Psałterz!!
    • Gość: nono Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:25
      byłem
      straszne dno!!! Czy ktoś może mi wytłumaczyćo co chodzi w tych tekstach?? a może
      jestem za głupi żeby je zrozumieć ale takiego bełkotu jeszcze nie słyszałem.
      Jak ktoś nie był to niech przeczyta tekst Psalmu z krzakami zcarnych jeżyn to
      rekomenduje cały Psałterz sam tytuł Psalmu mówi już wiele a treść jeżeli można o
      takowej mówić jest tragiczna.
      Panie Książek nie pij pan tyle....
      • Gość: madziara Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 00:32
        chyba jednak jesteś za głupi...
        • pstrykacz.imieninowy Ludzi było bardzo dużo. 12.09.06, 00:46
          Bardzo dobry był koncert - też byłem. Nagłośnienie według mnie też dobre.

Ludzi było bardzo dużo.
          • pstrykacz.imieninowy Mam nagranie audio, muszę zainwestować w słuchawki 12.09.06, 00:53
            Wokal Radek zmienił włosy. TVP coś nawalała z ujęciami - jakiś
            nieprofesjonalizm, mam nadzieję, że na płytę DVD to lepiej zmontują.
          • Gość: R118BMZ Re: Ludzi było bardzo dużo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 21:49
            Może koncert był dobry, nie jestem fachowcem nie do mnie nalezy więc
            ocena.Koncertu słuchałem na stadionie, nagłosnienie fatalne, za głośne, po
            przyjściu do domu jescze przez godzine mną trzęsło, taka siła głosu jest dobra
            przy koncercie muzyki młodziezowej.Nie wytrzymałem do finału, dalszej części
            słuchałem w domu (oczywiście przy zamknietych oknach) mieszkam w poblizu
            stadionu.
        • Gość: Ravenna Re: Psałterz Wrześniowy IP: 82.139.11.* 12.09.06, 22:08
          Albo Ty madziara zbyt infantylna...
    • pstrykacz.imieninowy Re: Psałterz Wrześniowy 12.09.06, 00:58
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=719&w=48293787&a=48451144
      • Gość: Hieronim Re: Psałterz Wrześniowy IP: 81.219.210.* 12.09.06, 03:42
        Oczywiście owe dzwięki są bardzo zręczne. To fakt. Porywające dla wielu. Tez
        fakt. Kwestia percepcji sztuki. Jedni kochaja piekne widoczki z parzystymi
        liniami. Bo to rozumieją. Jak inzynier Mamoń. Inni wolą konać z Durerem. Ok.
        Wszystko jest potrzebne. Najczęsciej dla dobrego samopoczucia i prostych
        emocji. Jak spiewał ktos: eat, sleep, drink, dream.... Dla niektorych to
        wielkie dzieło. Dla innych chałtura na symfoniczne instrumentarium okraszona
        wzniosłymi tekstami i parzystym rytmem. Robiło to wielu. I przeminęło z
        sezonem. Osobiście chylę czoło przed ekipą pana Rubika. Za to , że tworzą. I
        dają komuś jakies emocje. Podobnie chyle czoło przed innymi przedstawicielami
        show biznesu. Dostarczają nam igrzyska. Najniżej się pochylam przed Chopinem ,
        Pendereckim i King Crimson. Jeżeli codzi o muzyke. Mimo wszystko, najwyższą z
        Muz. Pozdrawiam i zycze otwartości.
    • Gość: gościu Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.wsu.kielce.pl 12.09.06, 11:07
      ja też byłem było super ale chciałbym skądś dorwać płytkę lub przynajmniej parę
      utworów. Moim zdaniem najlepsza jest ta piosenka co ją śpiewaja same solistki i
      ta o tytule Co to jest miłość. Super super super. Jak ktoś ma jakiś link gdzie
      można już ściągnąć wczorajszy koncert to bardzo proszę o kontakt na forum.
      • Gość: Dablju Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.06, 20:44
        A mnie najbardziej podobała sie konferansjerka, yeah. Witamy was w szczególnym
        dniu - 5 września - powiedział pan z radia. Z niecierpliwością czekamy aż
        rozbrzmi muzyka - powiedziała pani. kto wam to pisał? I o tej wojnie z
        terrorem, że niepotrzebna! Przemyślę to, jess
        Pozdrawiam - Bez odezwu (tak powoedziała pani z radia) - Dżordż Dablju Busz z
        Laurą oczywiście
        • planet99 Re: Psałterz Wrześniowy 12.09.06, 20:55
          Bardzo mnie rozczarował Psałterz Wrześniowy....za dużo szumu wokół samego
          oratorium, apetyty były za bardzo rozbudzone po Golgocie i Tu Es Petrus.
          Psałterz nie chwyta za serce. Treścią odbiega jakoś od wydarzeń - nie skłania w
          ogóle do refleksji. Bałem się prędzej, że ogłuchnę od gry instrumentów a chóru w
          ogóle nie było słychać. NIE UDANE !! ale to moje zdanie oczywiście.
          • Gość: basia Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:44
            Chała! Chała Chała!
            oto głebia mysli Ksiazka (chalturnika) - Życie jest chorobą smiertelną, prawie
            tak samo jak smiertelny jest cżlowiek.
            I te rytmy pajaca Rubika - dum dum dum. same krzyki, zero spiewu.
            Chała! Chała ! CHAŁAAA!
            • Gość: Ravenna Re: Psałterz Wrześniowy IP: 82.139.11.* 12.09.06, 22:12
              Z niemal wszystkim sie zgadzam. Tylko Ty biedna nie potrafisz docenic wysilku
              wokalistow z beznadzieja Rubka i Ksiazka...Bo wprawdzie sie zeszmacili,ze
              spiewaja byle co ale spiewac umieja...
              • Gość: RubiKsiazek Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:40
                Ravenna popieram Cie i reszte polemicznych głosów. Zbigniew Ksiazek- pijaczyna z
                Krakowa i Rubik - niewydarzony szołmen. Dać ludziom troche prostych dźwięków
                symfonicznych i byle jaki chór wrzeszczący, a do tego pare gwiazd solo ( Radek
                "Leszczu") i ludzie sie cieszą bo wreszcie podoba im sie muzyka "poważna" myslą
                że maja jakis zmysł muzyczny. POszedłby który do naszej podupadającej
                filharmonii z raz tam to by sie zanudzil..........
            • Gość: Gift Re: Psałterz Wrześniowy IP: 82.139.11.* 12.09.06, 22:16
              Na ile masz prawo oceniać innych ... prostaczko ?
              Potrafisz komponować, a może jesteś autorytetem w pisaniu tekstów do muzyki
              oratoryjnej ?
              • Gość: była fanka Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 00:53
                Trzecie(dobrze, że ostatnie)wtórne wobec poprzednich oratoriów. Kilka pieśni wpadło w ucho, mniej w serce.Momentami porywające, ale ze świadomością, że autorzy (obaj) lecą na średniej wysokości.Z twórczością tandemu Książek-Rubik jest jak z Sienkiewiczem w oczach Gombrowicza:pierwszorzędna twórczość drugorzędna.Wyrażnie niedopracowane i to nie z winy solistów. Jak się ktoś lansuje, gdzie może,to nie dopełni rzetelnie przyjętego zadania twórczego i zobowiązania, jakie zaciągnął u rzeszy życzliwych fanów.Szkoda.
                A pełnym wiary, nadziei i miłości widzom należał się bis.
            • Gość: zgadzam sie Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:35
              kiczorrrrrrrrrrrrrrrrrrr i .
          • Gość: krytyczna Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 01:02
            Owszem, za dużo krzyku.Nie bardzo widzę sens komponowania linii melodycznej z nagromadzeniem tak wysokich dźwięków, których potem soliści nie mogą udźwignąć.A nagranie kupię z ciekawości, co zdziałali spece od utrwalania dźwięku przy tak kiepskim nagłośnieniu.
          • Gość: kielczanin'''''''' Re: Psałterz Wrześniowy IP: 81.219.208.* 13.09.06, 03:59
            A czy treść Tu es Petrus,miała cokolwiek wspólnego z tytułem? "Ty jesteś
            Piotr,skała a na tej skale zbuduję mój Kościół i bramy piekielne go nie
            przemogą"-to słowa Chrystusa.W oratorium nie ma słowa -Chrystus,Kościół.Ale
            jest Budda ,Konfucjusz ...Utwor,poświęcony zmarłemu Papieżowi jest nieskładną
            plątaniną słów udających zrozumienie papieskiego nauczania ,z domieszką
            frywolnosci.To czego można było spodziewać się po następnym "dziele".
            • Gość: pro-kielczanin Re: Psałterz Wrześniowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:43
              co racja to racja kielczanin....
    • pstrykacz.imieninowy a mnie to się bardzo podoba 13.09.06, 18:50
      "sens komponowania linii melodycznej z nagromadzeniem tak wysokich dźwięków,
      których potem soliści nie mogą udźwignąć."

a mnie to się bardzo podoba

Pan Radek bardzo dobrze sobie radzi ;) stara się bardzo.

nagłośnienie było jak dla mnie wystarczające pomimo, że jestem wybredny
      • Gość: radominka Re: a mnie to się bardzo podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:32
        U nas było ekstra! Na powietrzu, więc dla nikogo za głośno.P.R. podkreślał
        parokrotnie, że to pierwszy prawdziwy tj. otwarty koncert P.W.Było spontanicznie
        - wesoło i smutno, chwilami "zadumanie"-tak jak miało być i bisy!bisy!
        Pozdrowienia dla Kielc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka