IP: *.czajen.pl 07.11.01, 07:54
Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 07.11.01, 09:01
      Leonid: dobrze ci się opluwa innych ? Jak dal mnie to jesteś mistrzem Kielc w
      tym temacie. Chociaż nie neguje racji, ale mnie już takie wypowiedzi męcza (nie
      wiem jak innych). Ze swej strony deklaruję Twój bojkot.
      • Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 07.11.01, 09:56
        Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Leonid: dobrze ci się opluwa innych ? Jak dal mnie to jesteś mistrzem Kielc w
        > tym temacie. Chociaż nie neguje racji, ale mnie już takie wypowiedzi męcza (nie
        >
        > wiem jak innych). Ze swej strony deklaruję Twój bojkot.
        Nie jestem i nie chcę być mistrzem Kielc chociaż tu się urodziłem i spędziłem 3
        pierwsze lata mojego życia. Już od 47 lat mieszkam poza Kielcami i wiedzę o tym
        mieście czerpię ze środków masowego przekazu.Po ostatnich wyczynach włodarzy tego
        miasta wstydzę się przyznać że coś mnie łączy z Kielcami.
        • Gość: maam Re: Dylemat IP: *.netia.pl 07.11.01, 11:52
          Gość portalu: Leonid napisał(a):

> Gość portalu: Yahagi napisał(a):
          >
          > > Leonid: dobrze ci się opluwa innych ? Jak dal mnie to jesteś mistrzem Kiel
          > c w
          > > tym temacie. Chociaż nie neguje racji, ale mnie już takie wypowiedzi męcza
          > (nie
          > >
          > > wiem jak innych). Ze swej strony deklaruję Twój bojkot.
          > Nie jestem i nie chcę być mistrzem Kielc chociaż tu się urodziłem i spędziłem 3
          >
          > pierwsze lata mojego życia. Już od 47 lat mieszkam poza Kielcami i wiedzę o tym
          >
          > mieście czerpię ze środków masowego przekazu.Po ostatnich wyczynach włodarzy te
          > go
          > miasta wstydzę się przyznać że coś mnie łączy z Kielcami.

Kielce, to nie tylko włodarze miasta i szczerze ci współczuję, że musisz wiedzę
          czerpać wyłącznie z mediów, dalej twierdzę, że masz problem z LSD, Yahagi ma
          rację! Jakbyś rzeczywiście spędził młodość w Kielcach, tak jak ja, to może
          wpisałbyś kilka wreszcie twórczych wątków na tym forum, a nie zastanawiał się nad
          tym co robi kilku przygłupów we władzach. Zapewniam cię, że w każdym miescie
          znajdziesz we władzy ludzi, którzy nie powinni jej sprawować. Kielce nie są tu
          wyjątkiem.

• Gość: rz Re: Dylemat IP: *.kielce.uw.gov.pl 07.11.01, 11:56
          moje miasto jest moim "konikiem" i niejednokrotnie na tym forum dawałem wyraz
          niechęci do rozmaitych poczynań jego kiepskich włodarzy. Faktycznie jednak
          Leonid Twoje posty są już męczące...Nic nie wnoszą tylko rozjątrzają. SLD-owiec
          to też Twój bliźni ;-)
        • Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 07.11.01, 14:44
          > Nie jestem i nie chcę być mistrzem Kielc chociaż tu się urodziłem i spędziłem 3
          > pierwsze lata mojego życia. Już od 47 lat mieszkam poza Kielcami i wiedzę o tym
          > mieście czerpię ze środków masowego przekazu.Po ostatnich wyczynach włodarzy te
          > go miasta wstydzę się przyznać że coś mnie łączy z Kielcami.

(Odpisuję ze względu na Twój wiek - bo deklarowałem przecież bojkot)
          Bez obrazy, ale 3 lata chyba w Twoim przypadku okazało się byc zbyt krótkim
          okresem aby pokochać to miasto (nie mam pojęcia gdzie teraz mieszkasz... ale
          jeżeli w Polsce - wymień jakąs nazwę, a myślę, że z nie gorszą 'skutecznością'
          obsmaruję tamtejszych włodarzy...)
          W odróżnieniu od Ciebie jestem _DUMNY_ z tego, ze urodziłem się w Kielcach, tu
          mieszkam, żyję, i nie planuję emigrować. Ale różnica między nami jest taka, że ja
          tu żyję na bierząco z tym co się dzieje, a Ty karmisz się jedynie 'medialnymi
          aferami' które nakręcają pismakom nakład. Tak się składa, że znam p. Kumanskiego
          osobiście i na niejednej imprezie robinej przez niego dla siebie/dla mnie/dla
          kasy/dla Kielczan/dla dobrej zabawy/dla promocji miasta - byłem. I bardzo sobie
          cenię, to co p. KUMAN dla miasta zrobił do tej pory. I musi jeszcze miec
          przynajmniej ze dwie takie wpadki, zebym mu to zapomniał Okrutnie dziwi mnie to,
          jak wszyscy nagle zapomnieli o tym ile razy Kielce były w telewizorze dzięki temu
          panu. Dziwi mnie tez to, ze najwiecej 'zlego' do powiedzenia mają ci, którzy na
          owym koncercie (DmS 2) nie byli, a wszyscy na nim obecni wypowiadają się bardzo
          ciepło.... Godne zastanowienia, no nie ..?? (o panu Siejce się nie będę
          wypowiadał, bo nie jest tego godny, a o włodarzach trochę nie mam czasu, ale też
          bardziej pozytywnie, niż negatywnie).
          Na marginesie: w Toruniu w dniu żałoby jeden z hipermarketów organizował imprezę
          z okazji 2-lecia swego istnienia z Anita Lipnicka w roli głownej ... i nie
          odwołano tej imprezy, mimo iż była bardziej 'odwoływalna' niz DmS2... I co
          ciekawe.. nie było dookoła niej takiego dymu jak 'nakrecany' jest w Kielcach
          (chociaż nie była to impreza charytatywna)...

Wracając jednak do tematu z ktorym wyszedłeś, mianowicie do 'pozbywania się': nie
          obraź się, ale jeżeli nie mieszkasz w Kielcach ani okolicach, to raczej nie
          wypowiadaj się w ten sposób o sprawach, które Cię byc może interesują ale nie
          dotyczą. Zostaw to miejscowym. A jeżeli jesteś zainteresowany tym, co dzieje się
          w mieście, to spróbuj popytać, tych, którzy się orientują (albo wystarzczy
          poczytaj uważnie nasze forum).
          Jeżeli chodzi o pozbywanie się KUMANA, to ja należę do tych, którzy są temu
          całkiem przeciwni. Jest wiele miast, które chętnie przyjęłyby takiego ktosia.
          Skojarz kogos, kto robi takie imprezy w Częstochowie/Radomiu/Rzeszowie ...
          Rzucisz jakieś porównywalne naziwsko ?

I jeszcze raz bez obrazy: na następny 'jadowice negatywny' post - nie odpowiadam.

Wyrazy szacunku
          • Gość: leninus Re: Dylemat IP: 217.97.156.* 07.11.01, 16:19
            o co wam chodzi - zostawcie leonida w spokoju - każdy może wyażać swoje poglądy
            jżeli robi to kulturalnie - a że są "negatywne'??? - co z tego. W końcu w
            dyskusji chodzi podobno o wymianę poglądow a nie wymianę słoiczków wazeliny.
            Moim zdaniem mylicie lokalny patriotyzm z lokalną megelomanią i wkurza was
            wszytsko co burzy wam sielankowy obraz Kielc - metropoli.
            • Gość: maam Re: Dylemat IP: *.acn.waw.pl 07.11.01, 21:27
              > Gość portalu: leninus napisał(a):

> o co wam chodzi - zostawcie leonida w spokoju - każdy może wyażać swoje poglądy
              >
              > jżeli robi to kulturalnie - a że są "negatywne'??? - co z tego.

1. Nie jestem tolerancyjny dla pieprzenia bez sensu i też mam do tego prawo !
              2. Bierut też robił to kulturalnie.

> W końcu w
              > dyskusji chodzi podobno o wymianę poglądow a nie wymianę słoiczków wazeliny.

3. Czy zadawanie pytań w stylu Leonida to już wyrażanie poglądów???

> Moim zdaniem mylicie lokalny patriotyzm z lokalną megelomanią i wkurza was
              > wszytsko co burzy wam sielankowy obraz Kielc - metropoli.

Moim zdaniem czytając posty widzisz i zauważasz co chcesz. Współczuję za filtr
              jaki masz w mózgu. Poruszanie tematów ważnych dla miasta uważasz za megalomanię?
              Jak nie wiesz co to takiego, to zajrzyj do słownika wyrazów obcych.
          • Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 07.11.01, 17:10
            Nie widzę nic złego w negatywnym ustosunkowaniu się do negatywnych
            zjawisk.Wiedzę o tym że Urząd Miecta przeznaczył na ten cel 50000 a TVP
            600000zł.Ile z tego przeznaczono dla ofiar powodzi dowiedziałem się z
            internetu.Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita. Dotyczy to zwłaszcza
            Yahagiego.
            • Gość: maam Re: Dylemat IP: *.acn.waw.pl 07.11.01, 21:31

> Nie widzę nic złego w negatywnym ustosunkowaniu się do negatywnych
              > zjawisk.Wiedzę o tym że Urząd Miecta przeznaczył na ten cel 50000 a TVP
              > 600000zł.Ile z tego przeznaczono dla ofiar powodzi dowiedziałem się z
              > internetu.Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita. Dotyczy to zwłaszcza
              >
              > Yahagiego.

Przepraszam, ale chyba nie jestem zdolny zrozumieć o co ci chodziło Leonid? Czy
              możesz wypowiadać się jaśniej? Jaka prawda? Czyja prawda? Jakie zjawiska?

• Gość: Yahagi Leonid: dzieła zebrane IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 23:29
              > Nie widzę nic złego w negatywnym ustosunkowaniu się do negatywnych
              > zjawisk.Wiedzę o tym że Urząd Miecta przeznaczył na ten cel 50000 a TVP
              > 600000zł.Ile z tego przeznaczono dla ofiar powodzi dowiedziałem się z
              > internetu.Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita. Dotyczy to zwłaszcza
              > Yahagiego.

Prawda nie jest "jadowita" ... tak ..??? Jak to miło dowiedzieć się 'prawdy' od
              kogoś, kto zna ją jedynie z gazet. Pozwoliłem sobie poświęcić chwilę czasu i
              zrobiłem zbiórkę Twoich wypowiedzi. Dla porządku pozwoliłem sobie je ponumerować.
              Żeby było jasne: _nie są to zdania wyrwane z kontekstu_; są to pełne posty,
              zaczynające się uszami i tym samym sposobem kończące:

1 "Okazuje się jednak ze to wszystko rota Długosza."
              2 "Takie przekręty tylko w Kiecach są możliwe"
              3 "Czy Kuman należy do SLD?"
              4 "Kuman odezwij się"
              5 "Może Kuman nam powie co się stało z forsą. A może Urząd Skarbowy
              zainteresowałby się czy ten pan płaci podtki?"
              6 "Ludzie czyżby nie było w Kielcach ludzi zasłużonych? Może ktoś z Zarządu
              Miasta?"
              (.... TEN TEKST POJAWIA SIE 3 RAZY.... sorry za moją ignorancję, ale nie czaję
              czemu (?) tłuk jakiś jestem, czy co ..???)
              7 "Towarzysze zSLD"
              8 "Najlepiej wie tow. Długosz."
              9 "Kiedyś miał być w Kielcach tramwaj."
              10 "Jak będzie tramwaj do Masłowa"
              11 "Pan sędzia ma się dobrze zostanie prokuratorem"
              (więcej nie zbierałem, bo siedzę w domq na modemie..ale w razie potrzeby jestem
              do dyspozycji)

Leonid: jeżeli to jest w/g Ciebie 'prawda', to kojarzy mi się dowcip o
              trzech 'prawdach'; Twoja jest z całą pewnością ta trzecia. Rozumiem, że ktoś nie
              lubi komunistów, ale dlaczego robi komunistą każdego, kto mu nie pasuje ..?? I
              opluwa każdego kogo popadnie (już sobie wyobrażam jak tam u Ciebie muszą wyglądać
              ulice...).To świadczy o trzeźwości poglądów, tak ...???
              Wracając do Twojej drugiej wypowiedzi (tej najdłuższej z jaką się zetknąłem -
              jestem dumny że Cię _AŻ_ tak sprowokowałem),tej z:
              • Re: Dylemat Gość portalu: Leonid, 07-11-2001 09:56
              ... płaci Ci ktoś, żebyś poruszał tak wyczerpujące/twórcze/konstruktywne tematy ?
              Gdzie mieszkasz od 47 lat ??? (czytaj gdzie to taki wielki żal do Kielc mają, że
              aż podskakują z radości powtarzając po 3 razy te same odkrywcze sentencje ..?? z
              każdą chwilą ciekawi mnie to coraz bardziej. A może ktoś Ci w Kielcach koło przy
              maluchu odkręcił... albo co ... albo przegrałeś przetarg z jakąś kielecką firmą
              od żaluzji... albo żona piwem PALM się zatruła ... albo hadlowałeś majonezem
              kętrzyńskim i splajtowałeś jak się kielecki pojawił....albo KUMAN zrobił tą
              imprezę, którą Ty miałeś ochotę organizować... albo co innego).
              Jak do tej pory w/g mnie masz bardzo poważne podstawy by wstydzić się kieleckiego
              pochodzenia.
              I wyjaśnij jeszcze co kryjesz pod przesłaniem: "Kielczanie zrozumcie żeprawda nie
              jest jadowita" (?) Jak do tej pory najbardziej pasuje mi do 'tego' wypowiedź nr 9.

Naprawdę bardzo Cię proszę: zadeklaruj się: skąd jesteś; niech Kielczanie poznają
              prawdę o miejscu na ziemi, w którym rada miejska jest nieskazitelna, KUMANY nie
              naciągają naiwnych, Siejki nie zrywają nie swoich plakatów, a tramwaje jeżdżą na
              lotnisko.... Będziemy wtedy mogli porozmawiać jaka jest prawda. I może nawet
              licencję na bezbłędność od Ciebie kupimy....(?)

Znów wyrazy szacunku
    • Gość: j Re: Dylemat IP: 195.116.124.* 07.11.01, 23:33

> Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta?

Leonidku!.
      Zapytaj Kaczusi .Ona wie najlepiej. Podobnie (a to zauważyłem ostatnio) jest z
      Tobą.
      • Gość: jojo Re: Dylemat IP: 195.116.124.* 07.11.01, 23:36
        Gość portalu: j napisał(a):

> Gość portalu: Leonid napisał(a):
        >
        > > Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta?
        >
        > Leonidku!.
        > Zapytaj Kaczusi .Ona wie najlepiej. Podobnie (a to zauważyłem ostatnio) jest z
        > Tobą.

Sory. Mój nick.jojo
        • Gość: Kaczusia Re: Dylemat IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 08:56
          Gość portalu: jojo napisał(a):

> Gość portalu: j napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: Leonid napisał(a):
          > >
          > > > Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta?
          > >
          > > Leonidku!.
          > > Zapytaj Kaczusi .Ona wie najlepiej. Podobnie (a to zauważyłem ostatnio) je
          > st z
          > > Tobą.
          >
          > Sory. Mój nick.jojo

I znowu błąd ortograficzny nie pisze się Sory, tylko SORRY. Tak na przyszłość
          ortograficzna-mądralo. Ten tekst jak zwykle dedykuję mojemu "wielbicielowi" Jojo,
          któremu wcześniej przydażyło sie podpisać "j".
    • Gość: jrk Re: Dylemat IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 09:24

> Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta?

A może Leonida???
      A propos Leonid: czy lubisz biedronki? One też są czerwone.
      • Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 08.11.01, 18:14
        Czerwonych macie w ratuszu.
        • Gość: maam Re: Dylemat IP: *.netia.pl 08.11.01, 18:40

> Czerwonych macie w ratuszu.

LSD powoduje powolną degradację również komórek wzrokowych... Leonid, czas na
          leczenie?

• Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 08.11.01, 19:45
            Leonid: a wyduś'że skąd'żeś..... gdzież'to czerwień'ejących deff'i'cyt....
            zapłacę'Ci... na'praw'dę...

(a pewnie i inni się przyłączą)

• Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 09.11.01, 12:22
              Tak mi zapłacisz jak Kuman powodzianom z Morawicy.
              • Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 09.11.01, 13:07
                Leonid: za co Ty tak nienawidzisz świata .... (?) Podaj, podaj równiez nr.
                konta, a przekonasz się, jacy są ludzie w Kielcach....
    • Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 09.11.01, 14:03
      Podaję numer B.S. Kielce Oddział Morawica 84931069-185-3600-20 "pomoc dla
      oowodzian". Jawpłaciłem już dawno, a moja sytuacja finansowa jest na tyle dobra
      że jałmużny nje potrzebuję.
      • Gość: Yahagi Bojkot : start ! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 16:52

> Podaję numer B.S. Kielce Oddział Morawica 84931069-185-3600-20 "pomoc dla
        > oowodzian". Jawpłaciłem już dawno, a moja sytuacja finansowa jest na tyle dobra
        > że jałmużny nje potrzebuję.

Nie o jałomużnę mi chodzi. Na takową nie mógłbyś u mnie liczyć. Niemniej jednak
        jedna uwaga: nie ucz innych jak dawać coś z siebie. Nie chcę się tu licytować,
        kto dał więcej: Ty, czy ja. Tak się składa, że w akcji powodziowej uczestniczyłem
        w sposób czynny i jako jeden z pierwszych w województwie rozmawiałem o sytuacji w
        Morawicy z p. Burasem i pomagałem ją rozwiązać (zgadnij więc kim jestem)(?)....

Niemniej jednak, nie jestem już zainteresowany dyskusją z Tobą. Bojkot
        rozpoczęty....
        • Gość: L eonid Re: Bojkot : start ! IP: *.czajen.pl 09.11.01, 19:00
          Nie ważne kim jestsś, ważne że pomagałeś.
        • Gość: leninus Re: Bojkot : start ! IP: 217.97.156.* 09.11.01, 21:03
          Gość portalu: Yahagi napisał(a):

> Niemniej jednak, nie jestem już zainteresowany dyskusją z Tobą. Bojkot
          > rozpoczęty....
          Może więcej tolerancji - panowie - to przecież tylko dyskusja - jak się z kims
          drogi Yahagi nie zgadzasz to od razu bojkot?? bo negatywne poglądy, judzi etc??
          Przecież to paranoja - lepiej że jest różnorodnie. Uważam że jedyneym warunkiem
          powinno być przestrzeganie regół kultury w wypowiedziachi to wszytko a tu zaczęła
          się panoszyć jakaś złośliwość - jakieś topienie "obcych".
          Co to za durne dysusja o tym czy Leonid jest wystarczająco "swój" aby mógł się
          wypowiadać na określone tematy.
          Gdzie tu sens?
          • Gość: maam Re: Bojkot : start ! IP: *.acn.waw.pl 09.11.01, 22:33
            Gość portalu: leninus napisał(a):

> Gość portalu: Yahagi napisał(a):
            >
            > > Niemniej jednak, nie jestem już zainteresowany dyskusją z Tobą. Bojkot
            > > rozpoczęty....
            > Może więcej tolerancji - panowie - to przecież tylko dyskusja - jak się z kims
            > drogi Yahagi nie zgadzasz to od razu bojkot?? bo negatywne poglądy, judzi etc??
            >
            > Przecież to paranoja - lepiej że jest różnorodnie. Uważam że jedyneym warunkiem
            >
            > powinno być przestrzeganie regół kultury w wypowiedziachi to wszytko a tu zaczę
            > ła
            > się panoszyć jakaś złośliwość - jakieś topienie "obcych".
            > Co to za durne dysusja o tym czy Leonid jest wystarczająco "swój" aby mógł się
            > wypowiadać na określone tematy.
            > Gdzie tu sens?

Leninusiku kochany, problem w tym, że Leonid się nie wypowiada, tylko wypisuje
            hasła - i o czym mamy z nim dyskutować? On i tak wie swoje. Poza tym ignoruje
            pytania kierowane do niego, a to już nieładnie.
          • Gość: Yahagi For Leninus IP: *.kielce.tpsa.pl 09.11.01, 22:43
            > Może więcej tolerancji - panowie - to przecież tylko dyskusja - jak się z kims
            > drogi Yahagi nie zgadzasz to od razu bojkot?? bo negatywne poglądy, judzi etc??

Leninus: a z czym tu się wogóle zgadzać (bądź względem czego zabierac
            stanowisko ?). Dałem wyraz swej opini na temat wypowiedzi kol. Leonida
            dwukrotnie: kiedy napisałem, że Jego texty nic _absolutnie_nic_ nie wnoszą i
            jestem nimi zmęczony... i jako argument wniosłem kilka cytatów z wypowiedzi w/w
            kolegi.... ale to przecież moja opinia... i nie musisz mnie w tym popierać, masz
            do tego prawo.
            Czy 'judzi' ..??? tak, dokładnie tak, i własnie to mnie już męczy (a przecież
            zebrałem tylko kilkanaście wypowiedzi)
            ...niech wyjawi sens/cel/przyczynę ... bo nie wiem: czy próbuje się w ten
            sposób 'znęcać' nade mną (i niektórymi czytelnikami tego forum), czy jest to
            raczej forma masochizmu... albo nie wiem czego jeszcze....(sadzenia makaronu;
            bądź potrząsania widłami ...??? naprawdę nie mam pojęcia...)

> Przecież to paranoja - lepiej że jest różnorodnie. Uważam że jedyneym warunkiem
            > powinno być przestrzeganie regół kultury w wypowiedziachi to wszytko a tu zaczę
            > ła się panoszyć jakaś złośliwość - jakieś topienie "obcych".

Topienie ... ??? nie... z całą pewnością nie, chętnie dyskutuję sobie z każdym,
            kogo argumenty są choć trochę logiczne. Nie sądzę jednak by wypowiedzi na
            poziomie zacytowanym w 'dziełach zebranych' do takich należały.. no i dałem temu
            wyraz... myślę, że w ramach szeroko pojętej tolerancji również jesteś w stanie to
            uszanować.

> Co to za durne dysusja o tym czy Leonid jest wystarczająco "swój" aby mógł się
            > wypowiadać na określone tematy. Gdzie tu sens?

Ha !!! To tak jakbyśmy my zapytali na forum 'warszawa': jaki komunistyczny relikt
            należy najpierw zburzyć: Pałac Kultury, zakopać trasę W-Z, wysadzić FSO ....(?),
            albo coś w ten deseń.....
            Spodziewałbyś się jakiejś odpowiedzi poza: %%#^%#R# na swoje forum ..???

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka