Gość: Leonid IP: *.czajen.pl 07.11.01, 07:54 Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 07.11.01, 09:01 Leonid: dobrze ci się opluwa innych ? Jak dal mnie to jesteś mistrzem Kielc w tym temacie. Chociaż nie neguje racji, ale mnie już takie wypowiedzi męcza (nie wiem jak innych). Ze swej strony deklaruję Twój bojkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 07.11.01, 09:56 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > Leonid: dobrze ci się opluwa innych ? Jak dal mnie to jesteś mistrzem Kielc w > tym temacie. Chociaż nie neguje racji, ale mnie już takie wypowiedzi męcza (nie > > wiem jak innych). Ze swej strony deklaruję Twój bojkot. Nie jestem i nie chcę być mistrzem Kielc chociaż tu się urodziłem i spędziłem 3 pierwsze lata mojego życia. Już od 47 lat mieszkam poza Kielcami i wiedzę o tym mieście czerpię ze środków masowego przekazu.Po ostatnich wyczynach włodarzy tego miasta wstydzę się przyznać że coś mnie łączy z Kielcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maam Re: Dylemat IP: *.netia.pl 07.11.01, 11:52 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Gość portalu: Yahagi napisał(a): > > > Leonid: dobrze ci się opluwa innych ? Jak dal mnie to jesteś mistrzem Kiel > c w > > tym temacie. Chociaż nie neguje racji, ale mnie już takie wypowiedzi męcza > (nie > > > > wiem jak innych). Ze swej strony deklaruję Twój bojkot. > Nie jestem i nie chcę być mistrzem Kielc chociaż tu się urodziłem i spędziłem 3 > > pierwsze lata mojego życia. Już od 47 lat mieszkam poza Kielcami i wiedzę o tym > > mieście czerpię ze środków masowego przekazu.Po ostatnich wyczynach włodarzy te > go > miasta wstydzę się przyznać że coś mnie łączy z Kielcami. Kielce, to nie tylko włodarze miasta i szczerze ci współczuję, że musisz wiedzę czerpać wyłącznie z mediów, dalej twierdzę, że masz problem z LSD, Yahagi ma rację! Jakbyś rzeczywiście spędził młodość w Kielcach, tak jak ja, to może wpisałbyś kilka wreszcie twórczych wątków na tym forum, a nie zastanawiał się nad tym co robi kilku przygłupów we władzach. Zapewniam cię, że w każdym miescie znajdziesz we władzy ludzi, którzy nie powinni jej sprawować. Kielce nie są tu wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rz Re: Dylemat IP: *.kielce.uw.gov.pl 07.11.01, 11:56 moje miasto jest moim "konikiem" i niejednokrotnie na tym forum dawałem wyraz niechęci do rozmaitych poczynań jego kiepskich włodarzy. Faktycznie jednak Leonid Twoje posty są już męczące...Nic nie wnoszą tylko rozjątrzają. SLD-owiec to też Twój bliźni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 07.11.01, 14:44 > Nie jestem i nie chcę być mistrzem Kielc chociaż tu się urodziłem i spędziłem 3 > pierwsze lata mojego życia. Już od 47 lat mieszkam poza Kielcami i wiedzę o tym > mieście czerpię ze środków masowego przekazu.Po ostatnich wyczynach włodarzy te > go miasta wstydzę się przyznać że coś mnie łączy z Kielcami. (Odpisuję ze względu na Twój wiek - bo deklarowałem przecież bojkot) Bez obrazy, ale 3 lata chyba w Twoim przypadku okazało się byc zbyt krótkim okresem aby pokochać to miasto (nie mam pojęcia gdzie teraz mieszkasz... ale jeżeli w Polsce - wymień jakąs nazwę, a myślę, że z nie gorszą 'skutecznością' obsmaruję tamtejszych włodarzy...) W odróżnieniu od Ciebie jestem _DUMNY_ z tego, ze urodziłem się w Kielcach, tu mieszkam, żyję, i nie planuję emigrować. Ale różnica między nami jest taka, że ja tu żyję na bierząco z tym co się dzieje, a Ty karmisz się jedynie 'medialnymi aferami' które nakręcają pismakom nakład. Tak się składa, że znam p. Kumanskiego osobiście i na niejednej imprezie robinej przez niego dla siebie/dla mnie/dla kasy/dla Kielczan/dla dobrej zabawy/dla promocji miasta - byłem. I bardzo sobie cenię, to co p. KUMAN dla miasta zrobił do tej pory. I musi jeszcze miec przynajmniej ze dwie takie wpadki, zebym mu to zapomniał Okrutnie dziwi mnie to, jak wszyscy nagle zapomnieli o tym ile razy Kielce były w telewizorze dzięki temu panu. Dziwi mnie tez to, ze najwiecej 'zlego' do powiedzenia mają ci, którzy na owym koncercie (DmS 2) nie byli, a wszyscy na nim obecni wypowiadają się bardzo ciepło.... Godne zastanowienia, no nie ..?? (o panu Siejce się nie będę wypowiadał, bo nie jest tego godny, a o włodarzach trochę nie mam czasu, ale też bardziej pozytywnie, niż negatywnie). Na marginesie: w Toruniu w dniu żałoby jeden z hipermarketów organizował imprezę z okazji 2-lecia swego istnienia z Anita Lipnicka w roli głownej ... i nie odwołano tej imprezy, mimo iż była bardziej 'odwoływalna' niz DmS2... I co ciekawe.. nie było dookoła niej takiego dymu jak 'nakrecany' jest w Kielcach (chociaż nie była to impreza charytatywna)... Wracając jednak do tematu z ktorym wyszedłeś, mianowicie do 'pozbywania się': nie obraź się, ale jeżeli nie mieszkasz w Kielcach ani okolicach, to raczej nie wypowiadaj się w ten sposób o sprawach, które Cię byc może interesują ale nie dotyczą. Zostaw to miejscowym. A jeżeli jesteś zainteresowany tym, co dzieje się w mieście, to spróbuj popytać, tych, którzy się orientują (albo wystarzczy poczytaj uważnie nasze forum). Jeżeli chodzi o pozbywanie się KUMANA, to ja należę do tych, którzy są temu całkiem przeciwni. Jest wiele miast, które chętnie przyjęłyby takiego ktosia. Skojarz kogos, kto robi takie imprezy w Częstochowie/Radomiu/Rzeszowie ... Rzucisz jakieś porównywalne naziwsko ? I jeszcze raz bez obrazy: na następny 'jadowice negatywny' post - nie odpowiadam. Wyrazy szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leninus Re: Dylemat IP: 217.97.156.* 07.11.01, 16:19 o co wam chodzi - zostawcie leonida w spokoju - każdy może wyażać swoje poglądy jżeli robi to kulturalnie - a że są "negatywne'??? - co z tego. W końcu w dyskusji chodzi podobno o wymianę poglądow a nie wymianę słoiczków wazeliny. Moim zdaniem mylicie lokalny patriotyzm z lokalną megelomanią i wkurza was wszytsko co burzy wam sielankowy obraz Kielc - metropoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maam Re: Dylemat IP: *.acn.waw.pl 07.11.01, 21:27 > Gość portalu: leninus napisał(a): > o co wam chodzi - zostawcie leonida w spokoju - każdy może wyażać swoje poglądy > > jżeli robi to kulturalnie - a że są "negatywne'??? - co z tego. 1. Nie jestem tolerancyjny dla pieprzenia bez sensu i też mam do tego prawo ! 2. Bierut też robił to kulturalnie. > W końcu w > dyskusji chodzi podobno o wymianę poglądow a nie wymianę słoiczków wazeliny. 3. Czy zadawanie pytań w stylu Leonida to już wyrażanie poglądów??? > Moim zdaniem mylicie lokalny patriotyzm z lokalną megelomanią i wkurza was > wszytsko co burzy wam sielankowy obraz Kielc - metropoli. Moim zdaniem czytając posty widzisz i zauważasz co chcesz. Współczuję za filtr jaki masz w mózgu. Poruszanie tematów ważnych dla miasta uważasz za megalomanię? Jak nie wiesz co to takiego, to zajrzyj do słownika wyrazów obcych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 07.11.01, 17:10 Nie widzę nic złego w negatywnym ustosunkowaniu się do negatywnych zjawisk.Wiedzę o tym że Urząd Miecta przeznaczył na ten cel 50000 a TVP 600000zł.Ile z tego przeznaczono dla ofiar powodzi dowiedziałem się z internetu.Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita. Dotyczy to zwłaszcza Yahagiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maam Re: Dylemat IP: *.acn.waw.pl 07.11.01, 21:31 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Nie widzę nic złego w negatywnym ustosunkowaniu się do negatywnych > zjawisk.Wiedzę o tym że Urząd Miecta przeznaczył na ten cel 50000 a TVP > 600000zł.Ile z tego przeznaczono dla ofiar powodzi dowiedziałem się z > internetu.Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita. Dotyczy to zwłaszcza > > Yahagiego. Przepraszam, ale chyba nie jestem zdolny zrozumieć o co ci chodziło Leonid? Czy możesz wypowiadać się jaśniej? Jaka prawda? Czyja prawda? Jakie zjawiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Leonid: dzieła zebrane IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 23:29 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Nie widzę nic złego w negatywnym ustosunkowaniu się do negatywnych > zjawisk.Wiedzę o tym że Urząd Miecta przeznaczył na ten cel 50000 a TVP > 600000zł.Ile z tego przeznaczono dla ofiar powodzi dowiedziałem się z > internetu.Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita. Dotyczy to zwłaszcza > Yahagiego. Prawda nie jest "jadowita" ... tak ..??? Jak to miło dowiedzieć się 'prawdy' od kogoś, kto zna ją jedynie z gazet. Pozwoliłem sobie poświęcić chwilę czasu i zrobiłem zbiórkę Twoich wypowiedzi. Dla porządku pozwoliłem sobie je ponumerować. Żeby było jasne: _nie są to zdania wyrwane z kontekstu_; są to pełne posty, zaczynające się uszami i tym samym sposobem kończące: 1 "Okazuje się jednak ze to wszystko rota Długosza." 2 "Takie przekręty tylko w Kiecach są możliwe" 3 "Czy Kuman należy do SLD?" 4 "Kuman odezwij się" 5 "Może Kuman nam powie co się stało z forsą. A może Urząd Skarbowy zainteresowałby się czy ten pan płaci podtki?" 6 "Ludzie czyżby nie było w Kielcach ludzi zasłużonych? Może ktoś z Zarządu Miasta?" (.... TEN TEKST POJAWIA SIE 3 RAZY.... sorry za moją ignorancję, ale nie czaję czemu (?) tłuk jakiś jestem, czy co ..???) 7 "Towarzysze zSLD" 8 "Najlepiej wie tow. Długosz." 9 "Kiedyś miał być w Kielcach tramwaj." 10 "Jak będzie tramwaj do Masłowa" 11 "Pan sędzia ma się dobrze zostanie prokuratorem" (więcej nie zbierałem, bo siedzę w domq na modemie..ale w razie potrzeby jestem do dyspozycji) Leonid: jeżeli to jest w/g Ciebie 'prawda', to kojarzy mi się dowcip o trzech 'prawdach'; Twoja jest z całą pewnością ta trzecia. Rozumiem, że ktoś nie lubi komunistów, ale dlaczego robi komunistą każdego, kto mu nie pasuje ..?? I opluwa każdego kogo popadnie (już sobie wyobrażam jak tam u Ciebie muszą wyglądać ulice...).To świadczy o trzeźwości poglądów, tak ...??? Wracając do Twojej drugiej wypowiedzi (tej najdłuższej z jaką się zetknąłem - jestem dumny że Cię _AŻ_ tak sprowokowałem),tej z: • Re: Dylemat Gość portalu: Leonid, 07-11-2001 09:56 ... płaci Ci ktoś, żebyś poruszał tak wyczerpujące/twórcze/konstruktywne tematy ? Gdzie mieszkasz od 47 lat ??? (czytaj gdzie to taki wielki żal do Kielc mają, że aż podskakują z radości powtarzając po 3 razy te same odkrywcze sentencje ..?? z każdą chwilą ciekawi mnie to coraz bardziej. A może ktoś Ci w Kielcach koło przy maluchu odkręcił... albo co ... albo przegrałeś przetarg z jakąś kielecką firmą od żaluzji... albo żona piwem PALM się zatruła ... albo hadlowałeś majonezem kętrzyńskim i splajtowałeś jak się kielecki pojawił....albo KUMAN zrobił tą imprezę, którą Ty miałeś ochotę organizować... albo co innego). Jak do tej pory w/g mnie masz bardzo poważne podstawy by wstydzić się kieleckiego pochodzenia. I wyjaśnij jeszcze co kryjesz pod przesłaniem: "Kielczanie zrozumcie żeprawda nie jest jadowita" (?) Jak do tej pory najbardziej pasuje mi do 'tego' wypowiedź nr 9. Naprawdę bardzo Cię proszę: zadeklaruj się: skąd jesteś; niech Kielczanie poznają prawdę o miejscu na ziemi, w którym rada miejska jest nieskazitelna, KUMANY nie naciągają naiwnych, Siejki nie zrywają nie swoich plakatów, a tramwaje jeżdżą na lotnisko.... Będziemy wtedy mogli porozmawiać jaka jest prawda. I może nawet licencję na bezbłędność od Ciebie kupimy....(?) Znów wyrazy szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Dylemat IP: 195.116.124.* 07.11.01, 23:33 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta? Leonidku!. Zapytaj Kaczusi .Ona wie najlepiej. Podobnie (a to zauważyłem ostatnio) jest z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Dylemat IP: 195.116.124.* 07.11.01, 23:36 Gość portalu: j napisał(a): > Gość portalu: Leonid napisał(a): > > > Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta? > > Leonidku!. > Zapytaj Kaczusi .Ona wie najlepiej. Podobnie (a to zauważyłem ostatnio) jest z > Tobą. Sory. Mój nick.jojo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczusia Re: Dylemat IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 08:56 Gość portalu: jojo napisał(a): > Gość portalu: j napisał(a): > > > Gość portalu: Leonid napisał(a): > > > > > Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta? > > > > Leonidku!. > > Zapytaj Kaczusi .Ona wie najlepiej. Podobnie (a to zauważyłem ostatnio) je > st z > > Tobą. > > Sory. Mój nick.jojo I znowu błąd ortograficzny nie pisze się Sory, tylko SORRY. Tak na przyszłość ortograficzna-mądralo. Ten tekst jak zwykle dedykuję mojemu "wielbicielowi" Jojo, któremu wcześniej przydażyło sie podpisać "j". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jrk Re: Dylemat IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 09:24 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Ludzie jak myślicie czy lepiej pozbyć się Kumana? Czy Zarządu Miasta? A może Leonida??? A propos Leonid: czy lubisz biedronki? One też są czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 08.11.01, 18:14 Czerwonych macie w ratuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maam Re: Dylemat IP: *.netia.pl 08.11.01, 18:40 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Czerwonych macie w ratuszu. LSD powoduje powolną degradację również komórek wzrokowych... Leonid, czas na leczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 08.11.01, 19:45 Leonid: a wyduś'że skąd'żeś..... gdzież'to czerwień'ejących deff'i'cyt.... zapłacę'Ci... na'praw'dę... (a pewnie i inni się przyłączą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 09.11.01, 12:22 Tak mi zapłacisz jak Kuman powodzianom z Morawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: Dylemat IP: *.kielce.tpsa.pl 09.11.01, 13:07 Leonid: za co Ty tak nienawidzisz świata .... (?) Podaj, podaj równiez nr. konta, a przekonasz się, jacy są ludzie w Kielcach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonid Re: Dylemat IP: *.czajen.pl 09.11.01, 14:03 Podaję numer B.S. Kielce Oddział Morawica 84931069-185-3600-20 "pomoc dla oowodzian". Jawpłaciłem już dawno, a moja sytuacja finansowa jest na tyle dobra że jałmużny nje potrzebuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Bojkot : start ! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 16:52 Gość portalu: Leonid napisał(a): > Podaję numer B.S. Kielce Oddział Morawica 84931069-185-3600-20 "pomoc dla > oowodzian". Jawpłaciłem już dawno, a moja sytuacja finansowa jest na tyle dobra > że jałmużny nje potrzebuję. Nie o jałomużnę mi chodzi. Na takową nie mógłbyś u mnie liczyć. Niemniej jednak jedna uwaga: nie ucz innych jak dawać coś z siebie. Nie chcę się tu licytować, kto dał więcej: Ty, czy ja. Tak się składa, że w akcji powodziowej uczestniczyłem w sposób czynny i jako jeden z pierwszych w województwie rozmawiałem o sytuacji w Morawicy z p. Burasem i pomagałem ją rozwiązać (zgadnij więc kim jestem)(?).... Niemniej jednak, nie jestem już zainteresowany dyskusją z Tobą. Bojkot rozpoczęty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L eonid Re: Bojkot : start ! IP: *.czajen.pl 09.11.01, 19:00 Nie ważne kim jestsś, ważne że pomagałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leninus Re: Bojkot : start ! IP: 217.97.156.* 09.11.01, 21:03 Gość portalu: Yahagi napisał(a): > Niemniej jednak, nie jestem już zainteresowany dyskusją z Tobą. Bojkot > rozpoczęty.... Może więcej tolerancji - panowie - to przecież tylko dyskusja - jak się z kims drogi Yahagi nie zgadzasz to od razu bojkot?? bo negatywne poglądy, judzi etc?? Przecież to paranoja - lepiej że jest różnorodnie. Uważam że jedyneym warunkiem powinno być przestrzeganie regół kultury w wypowiedziachi to wszytko a tu zaczęła się panoszyć jakaś złośliwość - jakieś topienie "obcych". Co to za durne dysusja o tym czy Leonid jest wystarczająco "swój" aby mógł się wypowiadać na określone tematy. Gdzie tu sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maam Re: Bojkot : start ! IP: *.acn.waw.pl 09.11.01, 22:33 Gość portalu: leninus napisał(a): > Gość portalu: Yahagi napisał(a): > > > Niemniej jednak, nie jestem już zainteresowany dyskusją z Tobą. Bojkot > > rozpoczęty.... > Może więcej tolerancji - panowie - to przecież tylko dyskusja - jak się z kims > drogi Yahagi nie zgadzasz to od razu bojkot?? bo negatywne poglądy, judzi etc?? > > Przecież to paranoja - lepiej że jest różnorodnie. Uważam że jedyneym warunkiem > > powinno być przestrzeganie regół kultury w wypowiedziachi to wszytko a tu zaczę > ła > się panoszyć jakaś złośliwość - jakieś topienie "obcych". > Co to za durne dysusja o tym czy Leonid jest wystarczająco "swój" aby mógł się > wypowiadać na określone tematy. > Gdzie tu sens? Leninusiku kochany, problem w tym, że Leonid się nie wypowiada, tylko wypisuje hasła - i o czym mamy z nim dyskutować? On i tak wie swoje. Poza tym ignoruje pytania kierowane do niego, a to już nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi For Leninus IP: *.kielce.tpsa.pl 09.11.01, 22:43 > Może więcej tolerancji - panowie - to przecież tylko dyskusja - jak się z kims > drogi Yahagi nie zgadzasz to od razu bojkot?? bo negatywne poglądy, judzi etc?? Leninus: a z czym tu się wogóle zgadzać (bądź względem czego zabierac stanowisko ?). Dałem wyraz swej opini na temat wypowiedzi kol. Leonida dwukrotnie: kiedy napisałem, że Jego texty nic _absolutnie_nic_ nie wnoszą i jestem nimi zmęczony... i jako argument wniosłem kilka cytatów z wypowiedzi w/w kolegi.... ale to przecież moja opinia... i nie musisz mnie w tym popierać, masz do tego prawo. Czy 'judzi' ..??? tak, dokładnie tak, i własnie to mnie już męczy (a przecież zebrałem tylko kilkanaście wypowiedzi) ...niech wyjawi sens/cel/przyczynę ... bo nie wiem: czy próbuje się w ten sposób 'znęcać' nade mną (i niektórymi czytelnikami tego forum), czy jest to raczej forma masochizmu... albo nie wiem czego jeszcze....(sadzenia makaronu; bądź potrząsania widłami ...??? naprawdę nie mam pojęcia...) > Przecież to paranoja - lepiej że jest różnorodnie. Uważam że jedyneym warunkiem > powinno być przestrzeganie regół kultury w wypowiedziachi to wszytko a tu zaczę > ła się panoszyć jakaś złośliwość - jakieś topienie "obcych". Topienie ... ??? nie... z całą pewnością nie, chętnie dyskutuję sobie z każdym, kogo argumenty są choć trochę logiczne. Nie sądzę jednak by wypowiedzi na poziomie zacytowanym w 'dziełach zebranych' do takich należały.. no i dałem temu wyraz... myślę, że w ramach szeroko pojętej tolerancji również jesteś w stanie to uszanować. > Co to za durne dysusja o tym czy Leonid jest wystarczająco "swój" aby mógł się > wypowiadać na określone tematy. Gdzie tu sens? Ha !!! To tak jakbyśmy my zapytali na forum 'warszawa': jaki komunistyczny relikt należy najpierw zburzyć: Pałac Kultury, zakopać trasę W-Z, wysadzić FSO ....(?), albo coś w ten deseń..... Spodziewałbyś się jakiejś odpowiedzi poza: %%#^%#R# na swoje forum ..??? Odpowiedz Link Zgłoś